Soul Candy ~ Mijn Stenen

IMG_3021

Mijn stenen. Soul Candy. Jullie zien ze sinds vorige week regelmatig voorbijkomen op mijn blog, op Instagram en op Twitter. Ik ben er zo ontzettend blij mee. Nooit gedacht dat ik zo gelukkig kon zijn met tien stukken klei. Ze geven me moed en kracht. Ze houden me bij de les. Ze maken me kalm en rustig.

Waar komen de stenen vandaan en wie heeft ze gemaakt? De stenen komen helemaal uit Amerika en de vrouw die de stenen gemaakt heeft heet Amy Wengreen. In het volgende filmpje zien jullie haar en legt ze uit hoe Soul Candy tot stand is gekomen.

Gekke is dat ik iedere keer als ik dit filmpje zie weer emotioneel word. De manier waarop zij praat over het maken van de stenen raakt me zo. Ze legt werkelijk haar hart en ziel in deze kunstwerkjes. Wat ze wil bereiken met Soul Candy, wat ze mee wil geven aan anderen door middel van haar stenen, het is haar gelukt. Een stukje klei met een tekst, een figuurtje en wat glazuur erover is in ene een waardevol iets geworden.

Forestbestil

Dit is één van de stenen die ik veel bij me heb gehad de afgelopen week. Be Still. Dat had ik nodig. Ik moest mezelf er ook iedere keer aan herinneren om de stilte op te zoeken. Waar kan dat beter dan in de natuur? Nature is my church.

De belangrijkste steen voor mij op dit moment is Gratitude. Dankbaarheid. Wat mij betreft de tegenpool van al mijn angsten. Angst voor de toekomst. Angst voor wat er komen gaat. Angst voor alles waar ik geen controle over heb. Daartegenover staat dankbaarheid. Dankbaarheid voor het nu. Voor alles wat er nu is, wat ik nu heb en waar ik nu ben. Dankbaarheid staat naast me, kijkt angst recht in de ogen en vanaf dat moment verdwijnt alle kracht die de angst in zich denkt te hebben.

Deze  stenen zijn prachtige reminders. Ik leg ze naast me neer. Stop ze in mijn tas. Neem ze met me mee. En hoe gek het ook klinkt, je kan voelen dat deze stenen gemaakt zijn met ontzettend veel passie en liefde.

What Amy is trying to do with her Soul Candy is give people strength. She wants them to know they are worthy, they are enough. She wants to let them know they are loved, they are love. And she does it. She does it greatly. Thank you, Amy.

De woorden die ik op mijn stenen heb laten zetten zijn:

 • Gratitude
 • All Is Well
 • Life Is Good
 • Be Still
 • Be Kind
 • Be Mindful
 • I Am Blessed
 • I Am Enough
 • I Am Love
 • You Are Loved

Welk woord zou er op jouw Soul Candy staan? ♥

52 reacties Voeg uw reactie toe

 1. IngridMoorenBlogs schreef:

  Stone……

 2. Rithika schreef:

  Prachtige stenen! Ik kende dit nog helemaal niet. Life is good zou bij wel van toepassing zijn.

 3. Ik zou het bij Nederlandstalige woorden houden. “Blij”, “Ik hou van”, “Lach”, “Kijk, de zon”, “Dank je”, “Scheetje” (en laat die Amerikaanse dan maar zoeken in haar woordenboek 🙂 )

 4. Dina schreef:

  De stenen zijn zo mooi! Ik denk dat ik er iets als ‘dankbaarheid’ op zou zetten, omdat ik het heel belangrijk vind om niet alles voor lief te nemen. Ik geloof je zo, dat je gewoon voelt dat de stenen met liefde zijn gemaakt. ❤

 5. debby schreef:

  Wat een prachtige stenen zeg Marion. Ik zou happiness er sowieso erop laten zetten en Thankfull

 6. Elise schreef:

  Prachtig ♡ Knutsel jij zelf wel eens? Iets maken is altijd zo’n reis, je bent dan zo kwetsbaar en krachtig tegelijk. Op mijn stenen zou ik vrijwel dezelfde dingen zetten als jij. Misschien ook ‘Abundance’, ‘Listen’, ‘Feel’, ‘Look’. 🙂

  1. Marion schreef:

   Vroeger veel geknutseld. Schilderen, tekenen, boetseren. Tegenwoordig hou ik het bij schrijven en fotograferen. Feel is ook een mooie! 🙂

 7. joorloveswriting schreef:

  Wauw mooie stenen !!! Ik zou ook op een steen * be still * erop laten zetten !!

 8. BySilke schreef:

  “I am enough” vind ik een supermooie boodschap om op zo’n steen te zetten. Hele fijne boodschappen allemaal en ik kan zeker begrijpen dat ze je echt kunnen helpen!

  1. Marion schreef:

   Dat is de steen die ik nog even laat liggen…. Vind die woorden heel erg moeilijk, maar ik weet zeker dat ik die steen over een poosje ook bij me kan dragen. X

 9. Marielle schreef:

  Dank je voor het filmpje, ik krijg er kippenvel van!
  Wat bijzonder om op deze manier duizenden mensen te helpen, en wat een bijzondere vrouw!

  Er zijn meerdere woorden die ik mooi zou vinden, die van jou vind ik stuk voor stuk heel mooi.

  Het woord “Grace” zou ik ook mooi vinden!

  1. Marielle schreef:

   ps mooie portretfoto van jezelf vind ik dat!

   1. Marion schreef:

    Dank je. Dit is een blijvertje denk ik. Ik hou van zwart-wit.

  2. Marion schreef:

   Grace is inderdaad ook heel erg mooi. ♥

 10. tommie345 schreef:

  Ik wilde je ook al complimenteren met je portretfoto. En daarnaast denk ik aan “keep the faith”, mede ook omdat ik dat een vet nummer vind van Bon Jovi. Daarnaast “be yourself” en “you deserve it”, omdat dat belangrijke dingen zijn voor mij, waar ik wel eens moeite mee heb. Maar die van jou ziin ook zo goed gekozen!

  1. Marion schreef:

   Ontzettend mooi om alle woorden van anderen te lezen. Die van jou zijn ook erg mooi. Bedankt voor het compliment. 🙂

 11. loenaaraya schreef:

  “Try Again” zou nog wel iets voor mij zijn, om te helpen denken aan de kracht die je van binnen hebt zitten.

  Prachtige stenen zijn het Marion, zo fantastisch dat kadootje van je!

 12. Xaviera schreef:

  Toen jij er voor het eerst over schreef ben ik Soul Candy gelijk gaan volgen op Instagram. Elke dag is het weer heel erg inspirerend om haar stenen te zien en even stil te staan bij de boodschappen die erop staan. Prachtig om haar er in het filmpje over te horen praten, ze legt inderdaad haar hart en ziel in het maken van deze stenen. ❤ Je hebt hele mooie woorden gekozen voor jouw stenen, die zouden ook goed bij mij passen. Ik zou ook 'soul', 'Follow the Sun' (dat nummer van Xavier Rudd geeft mij kracht) en het Ohm teken erop laten zetten. Heel mooi om te lezen dat je zo gelukkig bent met jouw stenen!

 13. chucky1012 schreef:

  Trust yourself and believe have faith

  1. Annelies schreef:

   Dat word een grote steen 😉 Maar ik vind dit wel een hele inspirerende uitspraak!

 14. Anita | Mindjoy schreef:

  WAUW wat een prachtige stenen en het lijken mij ook ontzettend mooie cadeaus om weg te geven! Ik ga haar meteen volgen op IG 🙂

 15. Sytse schreef:

  Mooie stenen Marion. Ik heb er lang over nagedacht en ik op mijn steen zou staan; What if?

  Waarom? Omdat ik me altijd van alles afvraag. In dit geval wil ik de steen positief inzetten. What if ik het wel probeer/doe? What if i fly? Ik heb liever spijt van iets dat ik heb gedaan dan m’n hele leven afvragen wat als ik het wel had gedaan..

  1. Marion schreef:

   Dat is ook een mooie reminder. Doet me denken aan de uitspraak: Better an oops than a what if.

 16. My Little Happiness schreef:

  Prachtig! Hoe ze het ook in het filmpje uitlegt. Echt om kippenvel van te krijgen.

  I Am Enough zou ik kiezen denk ik. Ik mocht ooit op een beurs een kaartje trekken uit een soort kaartspel maar dan met zinnen die je moeten inspireren. Ik trok destijds de kaart: Ik ben precies goed zoals ik ben! Dit gaf me destijds een brok in m’n keel en nog vind ik het lastig om er naar te kijken maar dat ik op dat moment die kaart trok was zo speciaal. Ik draag hem altijd bij me in mijn tas als een reminder aan mezelf.

  1. Marion schreef:

   Wat mooi van dat kaartje! Die moet je goed bewaren ja. Toen ik die steen uitpakte werd het me ook echt even teveel. Ik weet dat ik nog niet zover ben, terwijl ik het echt heel graag wel wil zijn. Dat is soms moeilijk, maar het komt nog wel. Voor jou evengoed. ♥

 17. Prachtige stenen! Je word gewoon zo vrolijk van al die kleurtjes alleen al. Ik zou kiezen voor be yourself. I am enough is ook een mooie tekst.

 18. Sabine schreef:

  Wat mooi zeg! Ik vind de steen met i am enough heel mooi. Zelf zou ik er ook nog één met ‘be positive’ bij me dragen.

 19. Els schreef:

  Wat vind ik het toch mooie stenen. je hebt zo’n mooie dingen op de stenen gezet! Als ik zelf een steen zo uitzoeken met een tekst zal het denk ik zijn I am enough, maar wat Miss Paperfection zegt, Be Yourself vind ik ook wel een hele goede!

 20. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Normaal gesproken zou ik hier geen interesse in hebben maar deze stenen vind ik bijzonder. Het filmpje en haar verhaal vind ik bijzonder mooi.

  Ik snap dat je het fijn vindt de stenen bij je te hebben.

  Wat zou ik op een zetten? Ik denk iets van: always believe in yourself, aspiration of just be….

  Mooi artikel Marion.

 21. altijdangelique schreef:

  Prachtig. Ik zou er graag opzetten ‘ je mag worden wie je bent’. Dat stond op de geboortekaart van onze dochter. Die tekst heeft voor mij een enorm emotionele lading en ik hoop oprecht dat het voor mij uitkomt en uiteraard voor onze dochter.

 22. Annelies schreef:

  Happiness.

 23. Godelieve schreef:

  Mooi om het verhaal achter de stenen te lezen en het filmpje van de maakster te zien.
  Ik zou mezelf niet zo gauw zoiets cadeau geven en dat zegt dan waarschijnlijk meer over mij.

  Wat ik er op zou zetten? Daar ga ik eens goed over nadenken.

 24. Carolien schreef:

  Prachtig. Bijzonder filmpje en verhaal erbij van jou. Zelf zou ik erop zetten: Goed is goed genoeg. Ik vraag vaak veel van mezelf en ben niet snel tevreden. Ik leer steeds meer tegen mezelf te zeggen dat goed ook goed genoeg is. Het hoeft niet altijd beter of perfect te zijn.

 25. zo mooi hoe jij vol passie kunt vertellen over de dingen die je kracht geven.
  zit er steeds over na te denken welk woord of zin nu echt bij mij past. weet het nog niet… ga er over nadenken

 26. stephanievdrunen schreef:

  Mooi zeg! Ik ken het helemaal niet! Ik zou erop zetten: Hier & nu.

  1. Nina schreef:

   Exact wat ik er ook zou opzetten, want ik ben vaak overal behalve hier & nu 🙂

 27. Lilian schreef:

  Be kind. Ik ben soms zo druk in m’n hoofd dat ik niet vriendelijk genoeg ben.

 28. Paul schreef:

  Ik kende dit nog helemaal niet. Maar het lijken inderdaad net snoepjes, dus ‘soul candy’ is een toepasselijke naam!

 29. Morgaine schreef:

  Wat zijn ze prachtig! Wat zou er op mijn steen staan, jouw laatste is een optie en deze:

  Just Trust of alleen Trust, Trust in yourself, al denk ik dat die niet past 😉

  X

 30. Madeleine schreef:

  Wauw wat een mooie stenen. Van het filmpje kreeg ik het warm. Wat mooi om te horen! Haar stem is erg rustgevend. De stenen zijn Zo mooi!!!!! Geniet van je mooie stenen.

 31. LiefsvanLieke schreef:

  Wat een mooie betekenissen op je stenen.
  Ik zou gaan voor Be Yourself of I’m Good enough. Want wat is er belangrijker dan blij zijn met jezelf?

 32. Michelle schreef:

  Wat mooi zeg! Als ik een steen zou moeten kiezen dan zou er Stay positive op staan. Iets wat ik wel kan gebruiken de laatste tijd..

 33. Sammie schreef:

  Ja, ik vind ze echt erg mooi! En nog mooier is dat jij er zooooo blij mee bent en er iets aan hebt!

 34. Saar schreef:

  Ik heb het filmpje gekeken en wauw, het raakt mij ook enorm. Hoe prachtig dat je zoiets mooi kan maken! Het is ook een geweldig cadeau van je zus en heel toepasselijk voor jou.
  Voor mij zou het Let go – be mindful – be kind – be you zijn geloof ik. Ja, dat vind ik mooie reminders

 35. Flavie schreef:

  Het zijn echt prachtige stenen…
  You can… Believe…

 36. Jenn schreef:

  Heel mooi, en fijn dat je er iets aan hebt. Op mijn stenen zouden denk ik Thankfull en Happiness staan. I am enough vind ik ook een hele mooie. Oh, en Believe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.