Kladbloggen

Bubbliciouslyme meets Mijn Kladblog


Getagd: , .

collagemyriam

Afgelopen dinsdag was het dan zover. Eindelijk zou ik collegablogger Myriam in levende lijve gaan ontmoeten. Hoe de dag begon konden jullie al in dit voorproefje lezen. Hoe de dag verder verliep ga ik jullie nu vertellen.

IMG_20150825_183835

Al met al, na wat omwegen, lukte het dan toch om op het juiste pad te geraken. Even wachten tot de trein voorbij geraasd is en dan kan ik eindelijk Myriam ontmoeten. Tot mijn grote verbazing had ik geen enkele last van angst of wat dan ook. Ik had er alleen maar heel erg veel zin in.

IMG_20150826_123030

Even was het schrikken toen Myriam begon te praten. Ik lees haar blog natuurlijk altijd met mijn eigen stem in mijn hoofd en ergens had ik er nooit rekening mee gehouden dat er een heel ander taaltje dan het boerenhollands uit het haar edele strotteke zou komen. Wat een heerlijk taaltje hebben die Belgen toch! Van mij mag dat gelijk de grens overwaaien naar ons toe. Klinkt een stuk gezelliger. Enthousiast zwaaiend komt ze het hotel uit, geeft mij drie zoenen en een tasje. Een tasje met dit geweldige boek erin. Een boek waar ik al over schreef en waar ik vast en zeker nog veel meer over ga schrijven op mijn blog.

IMG_20150825_135309

Op naar de Wageningse Berg, want we hadden trek. Wel weer met een korte omweg, maar raak daar maar vast aan gewend. Jammer genoeg stond het weer het nog niet toe om op het terras te gaan zitten, maar dat mocht de pret niet drukken. Met regelmaat voelde ik mij gedwongen om met volle mond te praten om zo min mogelijk van onze kostbare tijd samen te verspillen.

IMG_20150825_162905

Na de lunch vertrokken we richting Natuurbegraafplaats Heidepol. Ook dit ging niet zonder slag of stoot. Renkum is een zeer lastig te doorgronden plaatsje, maar we geraakten er doorheen. Op bovenstaande foto zie je het veld dat het middelpunt vormt van de begraafplaats. Hier liggen talloze graven die gemarkeerd worden met een stukje boomstam. Allemaal helemaal natuurlijk. Een prachtige manier om weer terug één te worden met de natuur nadat men klaar is met het leven hier op aarde.

IMG_20150825_152524

We wandelden, we praatten, we maakten foto’s. Ik vergat natuurlijk in al het enthousiasme mijn camera en moest het doen met mijn mobiele telefoon.

IMG_20150825_152452

De zon brak door en we namen plaats op een bankje. Hele gesprekken over het leven na de dood, het leven zelf en hoe het zou zijn om eens een nacht door te brengen hier op het veld, werden afgewisseld met fijne rustige stiltes die geen moment ongemakkelijk aanvoelde. Even dacht ik dat ik Myriam daar achter zou moeten laten. Toen ik haar vraag of Peter ouder was dan ik beantwoordde met 73, dacht ik echt dat ze erin zou blijven. Ze kwam weer een beetje tot rust toen ik de rekensom afmaakte en haar vertelde dat hij 41, bijna 42, is.

IMG_20150825_1624192

Na nog een briljante tekst gevonden te hebben op één van de boomstammen, ik heb haar naam even van de foto afgesneden natuurlijk, verlieten we de begraafplaats op zoek naar een bak koffie.

IMG_20150825_165358

We belandden, via wel of geen omweg, ik heb geen flauw idee, op dit terras in Oosterbeek. We bestelden koffie en wat kouds, want dat wandelen op een natuurbegraafplaats maakt moe én dorstig. De gesprekken gingen door, werden steeds diepzinniger, maar telkens bruut onderbroken door het Oosterbeekse volk. Vraag me niet waarom, maar er lag overal zand op de weg. Dit had tot gevolg dat auto’s met gierende banden wegreden of met piepende banden overdwars tot stilstand kwamen. Neem daarnaast een horde veel te kleine kinderen die een poging deden om te leren fietsen op de grote weg, honden die in het wilde weg tegen winkelruiten en bloempotten aan piesten, bejaarden die met een brutale blik auto’s tot stoppen dwongen op plaatsen waar geen zebrapad te bekennen was en je waant jezelf in het Wilde Westen. Als er dan vervolgens nog een Babylonische spraakverwarring ontstaat over cava en de kaart dan is het feestje compleet. Gekkenhuis.

Myriam: Een cava alstublieft.
Ober: Prima, ik haal de kaart.
Myriam: Heb jij al besteld, Marion?
Marion: Nee hoor, ik wapperde alleen met mijn handen. Ik zag een wesp.
Ober: De kaart?
Myriam: Een cava?
Marion: Heb je wél besteld? Ik dacht dat je de kaart vroeg.
Ober: De kaart? Cava? Dat hebben wij hier niet. *zucht* Ik haal de kaart wel.
*komt terug met de kaart*
Ober: Prosecco hebben we wel. Een klein flesje.
Myriam: Is dat wel droog? Ik hou niet van zoet. *piepstemmetje*
Ober: *zucht* Dat staat natuurlijk niet op de kaart. Ik ga het wel gewoon halen. En u wilt?
Marion: *probeert haar lachen in te houden* Een biertje graag.
Ober: Een aljglknaknel?
Marion: *heeft geen idee wat hij zegt* Ja, helemaal goed. Doe maar.

Het resultaat:

collagebier

Na een geweldig gezellige en fijne dag begint het weer te regenen en besluiten we de auto weer op te zoeken. Nadat de ober nog een slinkse wisseltruc met het wisselgeld probeert uit te halen, zo van ”ik zal haar krijgen, die Belgische”, stappen we weer in de auto. Bij het stoplicht scheur ik op het laatste moment rechtsaf, wat wonder boven wonder een goede beslissing blijkt te zijn. We rijden weer langs De Leeren Doedel *don’t ask* en zitten weer op koers richting hotel.

IMG_20150825_183840

We hebben vandaag een patent op langsrazende treinen. Ik zet Myriam af bij het hotel, we nemen afscheid met een warme en stevige knuffel en dan is de dag jammer genoeg alweer voorbij.

IMG_20150825_183834

Ja hoor….

Ik heb echt een hele toffe dag gehad. Dank je wel, Myriam en ik meende wat ik zei: De volgende date is in Gent. Dan kom ik over het spoor jouw kant op. Ja, over het spoor, want laten we eerlijk zijn; met de auto geraak ik daar nooit. ♥

44 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s