Bubbliciouslyme meets Mijn Kladblog

collagemyriam

Afgelopen dinsdag was het dan zover. Eindelijk zou ik collegablogger Myriam in levende lijve gaan ontmoeten. Hoe de dag begon konden jullie al in dit voorproefje lezen. Hoe de dag verder verliep ga ik jullie nu vertellen.

IMG_20150825_183835

Al met al, na wat omwegen, lukte het dan toch om op het juiste pad te geraken. Even wachten tot de trein voorbij geraasd is en dan kan ik eindelijk Myriam ontmoeten. Tot mijn grote verbazing had ik geen enkele last van angst of wat dan ook. Ik had er alleen maar heel erg veel zin in.

IMG_20150826_123030

Even was het schrikken toen Myriam begon te praten. Ik lees haar blog natuurlijk altijd met mijn eigen stem in mijn hoofd en ergens had ik er nooit rekening mee gehouden dat er een heel ander taaltje dan het boerenhollands uit het haar edele strotteke zou komen. Wat een heerlijk taaltje hebben die Belgen toch! Van mij mag dat gelijk de grens overwaaien naar ons toe. Klinkt een stuk gezelliger. Enthousiast zwaaiend komt ze het hotel uit, geeft mij drie zoenen en een tasje. Een tasje met dit geweldige boek erin. Een boek waar ik al over schreef en waar ik vast en zeker nog veel meer over ga schrijven op mijn blog.

IMG_20150825_135309

Op naar de Wageningse Berg, want we hadden trek. Wel weer met een korte omweg, maar raak daar maar vast aan gewend. Jammer genoeg stond het weer het nog niet toe om op het terras te gaan zitten, maar dat mocht de pret niet drukken. Met regelmaat voelde ik mij gedwongen om met volle mond te praten om zo min mogelijk van onze kostbare tijd samen te verspillen.

IMG_20150825_162905

Na de lunch vertrokken we richting Natuurbegraafplaats Heidepol. Ook dit ging niet zonder slag of stoot. Renkum is een zeer lastig te doorgronden plaatsje, maar we geraakten er doorheen. Op bovenstaande foto zie je het veld dat het middelpunt vormt van de begraafplaats. Hier liggen talloze graven die gemarkeerd worden met een stukje boomstam. Allemaal helemaal natuurlijk. Een prachtige manier om weer terug één te worden met de natuur nadat men klaar is met het leven hier op aarde.

IMG_20150825_152524

We wandelden, we praatten, we maakten foto’s. Ik vergat natuurlijk in al het enthousiasme mijn camera en moest het doen met mijn mobiele telefoon.

IMG_20150825_152452

De zon brak door en we namen plaats op een bankje. Hele gesprekken over het leven na de dood, het leven zelf en hoe het zou zijn om eens een nacht door te brengen hier op het veld, werden afgewisseld met fijne rustige stiltes die geen moment ongemakkelijk aanvoelde. Even dacht ik dat ik Myriam daar achter zou moeten laten. Toen ik haar vraag of Peter ouder was dan ik beantwoordde met 73, dacht ik echt dat ze erin zou blijven. Ze kwam weer een beetje tot rust toen ik de rekensom afmaakte en haar vertelde dat hij 41, bijna 42, is.

IMG_20150825_1624192

Na nog een briljante tekst gevonden te hebben op één van de boomstammen, ik heb haar naam even van de foto afgesneden natuurlijk, verlieten we de begraafplaats op zoek naar een bak koffie.

IMG_20150825_165358

We belandden, via wel of geen omweg, ik heb geen flauw idee, op dit terras in Oosterbeek. We bestelden koffie en wat kouds, want dat wandelen op een natuurbegraafplaats maakt moe én dorstig. De gesprekken gingen door, werden steeds diepzinniger, maar telkens bruut onderbroken door het Oosterbeekse volk. Vraag me niet waarom, maar er lag overal zand op de weg. Dit had tot gevolg dat auto’s met gierende banden wegreden of met piepende banden overdwars tot stilstand kwamen. Neem daarnaast een horde veel te kleine kinderen die een poging deden om te leren fietsen op de grote weg, honden die in het wilde weg tegen winkelruiten en bloempotten aan piesten, bejaarden die met een brutale blik auto’s tot stoppen dwongen op plaatsen waar geen zebrapad te bekennen was en je waant jezelf in het Wilde Westen. Als er dan vervolgens nog een Babylonische spraakverwarring ontstaat over cava en de kaart dan is het feestje compleet. Gekkenhuis.

Myriam: Een cava alstublieft.
Ober: Prima, ik haal de kaart.
Myriam: Heb jij al besteld, Marion?
Marion: Nee hoor, ik wapperde alleen met mijn handen. Ik zag een wesp.
Ober: De kaart?
Myriam: Een cava?
Marion: Heb je wél besteld? Ik dacht dat je de kaart vroeg.
Ober: De kaart? Cava? Dat hebben wij hier niet. *zucht* Ik haal de kaart wel.
*komt terug met de kaart*
Ober: Prosecco hebben we wel. Een klein flesje.
Myriam: Is dat wel droog? Ik hou niet van zoet. *piepstemmetje*
Ober: *zucht* Dat staat natuurlijk niet op de kaart. Ik ga het wel gewoon halen. En u wilt?
Marion: *probeert haar lachen in te houden* Een biertje graag.
Ober: Een aljglknaknel?
Marion: *heeft geen idee wat hij zegt* Ja, helemaal goed. Doe maar.

Het resultaat:

collagebier

Na een geweldig gezellige en fijne dag begint het weer te regenen en besluiten we de auto weer op te zoeken. Nadat de ober nog een slinkse wisseltruc met het wisselgeld probeert uit te halen, zo van ”ik zal haar krijgen, die Belgische”, stappen we weer in de auto. Bij het stoplicht scheur ik op het laatste moment rechtsaf, wat wonder boven wonder een goede beslissing blijkt te zijn. We rijden weer langs De Leeren Doedel *don’t ask* en zitten weer op koers richting hotel.

IMG_20150825_183840

We hebben vandaag een patent op langsrazende treinen. Ik zet Myriam af bij het hotel, we nemen afscheid met een warme en stevige knuffel en dan is de dag jammer genoeg alweer voorbij.

IMG_20150825_183834

Ja hoor….

Ik heb echt een hele toffe dag gehad. Dank je wel, Myriam en ik meende wat ik zei: De volgende date is in Gent. Dan kom ik over het spoor jouw kant op. Ja, over het spoor, want laten we eerlijk zijn; met de auto geraak ik daar nooit. ♥

44 reacties Voeg uw reactie toe

 1. joorloveswriting schreef:

  Klinkt als een super leuke dag !!! 🙂

 2. Morgaine schreef:

  De Cava is uit denk ik dan? Vaag zegt mij dat zelfs nog iets, hahaha Dit was dus een hele mooie dag met schitterende foto’s en wat is het gaaf niet? Om mede bloggers te ontmoeten, hen te horen, te zien, en eventueel te kunnen knuffelen, gisteren had ik Tessa hier van 52 druppels, en het is gelukt om 3 druppels weg te strepen op 1 dag samen met mij. 😀

  X

  1. drie?? haha, dat weet ik zelf nog niet eens!

   1. Morgaine schreef:

    Als het er maar 2 zijn, ik heb het etentje ook mee gerekend dat dit een druppel was… 1. workshop volgen. 2. maak een schilderij. 3. etentje… of was dat laatste gewoon zomaar, hahaha

    1. Dat was eigenlijk zomaar… Had er niet eens bij stil gestaan dat ik die mee mocht tellen!

     1. Morgaine schreef:

      Ik weet nog dat je dat zelfs tegen mij gezegd hebt, ik neem je mee uit eten want die moet ik ook nog doen! ga ik met jou doen, ik wist niet dat je er in totaal zes moet doen, hoeveel heb je er nu gehad? 😀

 3. Nikita schreef:

  Lijkt me een leuke dag! En goed dat je geen angsten of eender wat had. Ik heb namelijk ooit eens met m’n vriendin van Friesland afgesproken in Brussel. Mijn angsten liepen zo hoog op dat ik vroeger naar huis moest gaan. Best wel jammer.

 4. dansenindestorm schreef:

  Wat super fijn om te lezen! Mooi dat je/jullie zo’n fijne dag hebben gehad. 🙂 (En het geeft mij stiekem ook wat hoop, dat ik ooit misschien ook met iemand kan afspreken zonder een mega hoeveelheid angst :))

 5. Lena schreef:

  Wat een heerlijk verslag en mooie foto’s. Erg leuk dat bloggers elkaar ontmoeten en dat er dan zo’n klik is. Ben nu al benieuwd naar jouw avonturen in Gent 🙂

 6. levelieze schreef:

  Haha, grappig wat je zegt over ons Vlaamse taaltje. Logisch ergens dat je er zelf iets van maakt als je leest maar dat het anders is als je het hoort. Al lees ik wel veel Nederlandse blogs en maak ik er dan mijn eigen Nederlandse accent van in mijn hoofd. Het gaat vaak zelfs zo ver dat ik een beetje in het Nederlands in plaats van in het Vlaams begin te denken als ik zelf een blog schrijf! 🙂

 7. dat aljglknaknel is lekker hè! 😀

  1. Marion schreef:

   Haaahahaha! Jazeker!

 8. Darling Doormat schreef:

  Wat een zonnig verslag van een druilerige dag, supertof!

 9. Mark Doornaert schreef:

  Wat een ongeloofwaardig verslag Marion. Myriam die een cava bestelt, dat vond ik zo grappig verzonnen. Die drink altijd champagne dat had je toch kunnen weten lol

 10. Godelieve schreef:

  Het klinkt als een heerlijke dag. Een ontmoeting van twee prachtige mensen met een warme persoonlijkheid.
  Heerlijk dat je er zo van genoten hebt! Bloggers zijn zulke speciale mooie mensen die je anders nooit zou hebben leren kennen.

 11. IngridMoorenBlogs schreef:

  Heerlijk om te lezen dat jullie zo’n leuke dag gehad hebben…..

 12. tommie345 schreef:

  Wat een heerlijke blog op de zaterdagmorgen bij mijn bakkie pleur. Heel erg fijn <3.

 13. Flavie schreef:

  Een heerlijk dagje… fijn 🙂

 14. Geweldig om te lezen dat jullie zo’n fijne dag hebben gehad samen!

 15. marielle schreef:

  Wat kli kt dit fijn!! Ben heel blij dat jullie zo’n mooie dag gehad hebben samen!

 16. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat ontzettend fijn om te lezen zeg Marion! Klinkt als een super geslaagde dag met een fijne klik tussen jullie.

 17. Carlijn schreef:

  Hahahaha die laatste zin 😂 Wat leuk om te lezen dat jullie het zo fijn hebben gehad. Heel bijzonder dat het zo klikt

 18. Wat heb je dit weer heerlijk geschreven zo. Prachtig, fijn dat je zo hebt genoten, daar is het leven voor. Xoxo

 19. Angelique schreef:

  Ah wat een super fijne dag. Leuk om te lezen!

 20. Sabine schreef:

  Haha superleuk verhaal! Moet echt even lachen om het stukje met de ober 🙂 En die tekst op de boomstronk is inderdaad geniaal!

 21. Xaviera schreef:

  Heerlijk dat jullie zo’n mooie dag hebben gehad samen! Heel fijn dat jullie die klik hebben 🙂 Lief dat je dat boek hebt gekregen!

 22. BySilke schreef:

  Ooh, het plezier spat er gewoon vanaf, van deze post! Superleuk dat het bloggen tot zoiets kan leiden. 🙂

 23. Simplynspecial schreef:

  Wat fijn zeg, klinkt als een geslaagd dagje. Moet vast bijzonder zijn om zo’n klik te voelen met iemand. En dat boek, wat lief!

 24. Saar schreef:

  Wat een heerlijk blog, het plezier spat er van af. Heerlijk! En Gent moet je beslist bezoeken, wat een heerlijke stad. Aangezien ik daar geboren ben, kan ik er moeilijk over zwijgen, maar ontdek het lekker zelf!
  Super lief trouwens, dat boek!

 25. Sanne schreef:

  Ik heb genoten van je artikel en je kon echt lezen dat je er van hebt genoten. Ik moest de hele tijd glimlachen toen ik het las. Dat klinkt als een super dagje en wat een mooie foto’s. Die plaats is wel apart van die begraafplaatsen.

 26. Estrella schreef:

  Leuk verslagje. Ik moest lachen om dat Cava-verhaal. 🙂

 27. Taallent schreef:

  Heerlijk geschreven. Leuk avontuur

 28. Madeleine schreef:

  Wat heerlijk om te lezen. Ik herken dat willen eten met volle mond omdat je zoveel te bespreken hebt haha! Ik ben blij dat jullie zo genoten hebben 🙂

 29. Myriam schreef:

  Marion, echt, ik lig helemaal strijk na het lezen van dit blog. Je schets van de spraakverwarring is hilarisch. Het was ook echt zo. Geniaal toch. Ik hoop echt dat we elkaar snel terugzien, want ik mis je nu al 😉

  1. Marion schreef:

   Het was een feestje, hè?! 🙂 X

   1. Myriam schreef:

    Ik geniet nog zo ontzettend na 🙂

  2. Marielle schreef:

   weten jullie dat ik gewoon blij word van jullie enthousiasme over de fijne dag!! Zo fijn voor jullie

 30. Wildcard schreef:

  Leuk geschreven en altijd fijn denk ik om een blogger eens in levende lijve te zien 🙂

 31. Wat een leuk dagje! Zo grappig van die cava,pardon kaart 😀 Let me know als je ooit naar Gent komt, mss kunnen we ook eens meeten. Lijkt me zo spannend!

 32. Lies schreef:

  Je hebt er een heerlijk verslag over geschreven! Fijn dat jullie een leuke dag hebben gehad zo samen 🙂

 33. Sammie schreef:

  ja ga maar met de trein naar Gent haha, heb je ook 2 handen over om ons op de hoogte houden van je reis 😉
  Fijn dat het zo’n mooie dag was, wel jammer van de regen maar dat is weer echt Hollands 🙂

 34. Wat leuk dat jullie elkaar hebben ontmoet, klinkt als een bijzondere dag! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.