Share Some Happiness

Share Some Happiness: September 2015


Getagd: , , , , .

ShareSomeHappiness

Iedere maand krijg ik van mijn zus zomaar € 50,-. Over het hoe en waarom lees je hier. De ene helft van het bedrag besteed ik aan mezelf, de andere helft besteed ik aan anderen. Ik hou mijn oren en ogen open om er op die manier achter te komen wie iets graag wil hebben of wie wel een opkikkertje kan gebruiken. Waar gaat het geld de komende maand naar toe?

Als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Je wilt binnen een paar minuten aan de rand van het bed staan als je kind je nodig heeft. Daarom zijn de Ronald McDonald Huizen onmisbaar.

Eind oktober 2010 werd het zoontje van een goede vriendin van ons geboren. Voor de geboorte wisten we echter al dat het niet makkelijk zou worden. Tijdens alle onderzoeken was duidelijk geworden dat de baby een ernstige hartafwijking had. Na de geboorte zou hij direct een hartoperatie moeten ondergaan. Toen de weeën begonnen waren ze al in het ziekenhuis en dat was het begin van drie zenuwslopende maanden. Peter en ik namen de hond in huis en zorgden voor de katten. We hadden regelmatig contact en met Oud & Nieuw belde ze aan het begin van de avond of ze alsjeblieft bij ons oudejaarsavond mochten doorbrengen. Ze moesten er even uit, want ze zaten nu al twee maanden af en aan in het Ronald McDonald Huis. Natuurlijk kon dat. Het was geen gezellige avond. We hebben enkel naar ze geluisterd en gekeken naar de afgetekende gezichten van een man en een vrouw die nu eigenlijk de twee gelukkigste mensen op aarde hadden moeten zijn.

Dankzij het bestaan van het Ronald McDonald Huis in Utrecht kon mijn vriendin dag en nacht bij haar net geboren kindje zijn. Soms was de kleine stabiel en was het veilig genoeg om even een paar nachten thuis te slapen. Laatst was ze hier en hadden we het over die tijd. Haar kleine mannetje gaat sinds deze week voor het eerst naar de kleuterschool. Hij heeft een achterstand door zijn moeilijke start, maar uiteindelijk zal het allemaal goed komen met hem. Ze is nog steeds zo blij dat het Ronald McDonald Huis bestaat.  Ze had zich geen raad geweten als ze niet bij haar kindje had kunnen zijn op de momenten dat ze niet wisten of hij de nacht wel zou halen.

Konijnopreis

Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft een eigen knuffel: Tom Konijn. Het is een perfecte knuffel, zelfs voor de allerkleinste. De lange ledematen van het konijn maken het mogelijk om vastgepakt te worden door de kleinste handjes. De knuffel staat symbool voor de knuffels van ouders voor hun zieke kind. Door deze knuffel te kopen, steun je het Ronald McDonald Kinderfonds. Konijn heeft overigens ook een eigen Instagram account: Konijn Op Reis.

Er zijn nog meer mogelijkheden om dit goede doel te steunen. Zo kan je via je werk een vakantiedag doneren waardoor ouders twee nachten in een Ronald McDonald Huis vlakbij hun zieke kindje kunnen slapen. Ook kan je een supermooie snoeppot kopen waarvan € 5,- naar het Ronald McDonald Kinderfonds gaat. Zo wordt snoepen ineens iets waar je nooit meer spijt van hebt! Benieuwd naar de knuffel, de snoeppot of andere mogelijkheden om te doneren? Klik dan hier.

Natuurlijk verdient ieder kind een lieve knuffel, maar helaas kan ik er maar één weggeven. Ken jij een ziek kindje of een kindje wat het moeilijk heeft en wel een knuffel kan gebruiken? Laat het me weten in een reactie en misschien komt Tom Konijn dan wel zijn of haar kant op. Je kan tot en met 10 september a.s. reageren. Ik neem per mail contact op met degene die de knuffel cadeau krijgt. ♥

P.s. Hou er wel rekening mee dat ik het adres van de ouders nodig zal hebben om de knuffel op te sturen. Geef je liever niet het adres van een ander of woont degene die de knuffel verdient bij jou in de buurt, dan kan ik de knuffel ook naar jou opsturen. Je kan de knuffel dan zelf doorsturen of overhandigen.

51 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s