Share Some Happiness: September 2015

ShareSomeHappiness

Iedere maand krijg ik van mijn zus zomaar € 50,-. Over het hoe en waarom lees je hier. De ene helft van het bedrag besteed ik aan mezelf, de andere helft besteed ik aan anderen. Ik hou mijn oren en ogen open om er op die manier achter te komen wie iets graag wil hebben of wie wel een opkikkertje kan gebruiken. Waar gaat het geld de komende maand naar toe?

Als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Je wilt binnen een paar minuten aan de rand van het bed staan als je kind je nodig heeft. Daarom zijn de Ronald McDonald Huizen onmisbaar.

Eind oktober 2010 werd het zoontje van een goede vriendin van ons geboren. Voor de geboorte wisten we echter al dat het niet makkelijk zou worden. Tijdens alle onderzoeken was duidelijk geworden dat de baby een ernstige hartafwijking had. Na de geboorte zou hij direct een hartoperatie moeten ondergaan. Toen de weeën begonnen waren ze al in het ziekenhuis en dat was het begin van drie zenuwslopende maanden. Peter en ik namen de hond in huis en zorgden voor de katten. We hadden regelmatig contact en met Oud & Nieuw belde ze aan het begin van de avond of ze alsjeblieft bij ons oudejaarsavond mochten doorbrengen. Ze moesten er even uit, want ze zaten nu al twee maanden af en aan in het Ronald McDonald Huis. Natuurlijk kon dat. Het was geen gezellige avond. We hebben enkel naar ze geluisterd en gekeken naar de afgetekende gezichten van een man en een vrouw die nu eigenlijk de twee gelukkigste mensen op aarde hadden moeten zijn.

Dankzij het bestaan van het Ronald McDonald Huis in Utrecht kon mijn vriendin dag en nacht bij haar net geboren kindje zijn. Soms was de kleine stabiel en was het veilig genoeg om even een paar nachten thuis te slapen. Laatst was ze hier en hadden we het over die tijd. Haar kleine mannetje gaat sinds deze week voor het eerst naar de kleuterschool. Hij heeft een achterstand door zijn moeilijke start, maar uiteindelijk zal het allemaal goed komen met hem. Ze is nog steeds zo blij dat het Ronald McDonald Huis bestaat.  Ze had zich geen raad geweten als ze niet bij haar kindje had kunnen zijn op de momenten dat ze niet wisten of hij de nacht wel zou halen.

Konijnopreis

Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft een eigen knuffel: Tom Konijn. Het is een perfecte knuffel, zelfs voor de allerkleinste. De lange ledematen van het konijn maken het mogelijk om vastgepakt te worden door de kleinste handjes. De knuffel staat symbool voor de knuffels van ouders voor hun zieke kind. Door deze knuffel te kopen, steun je het Ronald McDonald Kinderfonds. Konijn heeft overigens ook een eigen Instagram account: Konijn Op Reis.

Er zijn nog meer mogelijkheden om dit goede doel te steunen. Zo kan je via je werk een vakantiedag doneren waardoor ouders twee nachten in een Ronald McDonald Huis vlakbij hun zieke kindje kunnen slapen. Ook kan je een supermooie snoeppot kopen waarvan € 5,- naar het Ronald McDonald Kinderfonds gaat. Zo wordt snoepen ineens iets waar je nooit meer spijt van hebt! Benieuwd naar de knuffel, de snoeppot of andere mogelijkheden om te doneren? Klik dan hier.

Natuurlijk verdient ieder kind een lieve knuffel, maar helaas kan ik er maar één weggeven. Ken jij een ziek kindje of een kindje wat het moeilijk heeft en wel een knuffel kan gebruiken? Laat het me weten in een reactie en misschien komt Tom Konijn dan wel zijn of haar kant op. Je kan tot en met 10 september a.s. reageren. Ik neem per mail contact op met degene die de knuffel cadeau krijgt. ♥

P.s. Hou er wel rekening mee dat ik het adres van de ouders nodig zal hebben om de knuffel op te sturen. Geef je liever niet het adres van een ander of woont degene die de knuffel verdient bij jou in de buurt, dan kan ik de knuffel ook naar jou opsturen. Je kan de knuffel dan zelf doorsturen of overhandigen.

51 reacties Voeg uw reactie toe

 1. debby schreef:

  Wat mooi Marion. Ik wist niet dat dat konijn er bestond en hoe mooi dat men zijn of haar vakantiedag kan doneren.

 2. Rithika schreef:

  Wat mooi dat je ook hierover schrijft Marion! Super lief ook van je.

 3. Morgaine schreef:

  Oh wat gaaf, ik wist dus ook niet dat deze knuffel bestaat voor Ronald McDondald en ik ben er toch ook wel hetzij vanaf een afstand ook mee in aanraking geweest. Nu is mijn nicht net zwanger, nu zo’n 10 weken vandaag, vorige week haar eerste echo gehad, en ja dit is zeker een optie als kraamcadeau om zelf eens te kijken tegen die tijd, maart 2016 wordt deze uitbreiding verwacht in onze familie, lees mijn moeders kant, en dat na bijna 24 jaar, omdat mijn dochter de laatste uitbreiding was, dus wij zijn erg happy 😀

  En deze knuffel ziet er echt heel gaaf uit! 😀

  X

  1. Morgaine schreef:

   En oh ja, volgens mij had ik het je al eens vertelt, mijn nicht leest soms stiekem met je mee, al lange tijd, op dit moment weet ik het niet, het gaat echt ontzettend goed met haar nu, de hormonen? Of gewoon happy? De therapie, of de combi 😉

   1. Marion schreef:

    Ja, dat had je vertelt ja. Wat fijn om te horen dat het nu zo goed met haar gaat! 🙂

    1. Morgaine schreef:

     Een heel groot verschil, en je weet nooit natuurlijk, maar zover, lijkt het zelf dna dat ze amper ochtendziek is etc.. ze voelt zich goed, en echt ik lach me suf om de cravings die ze nu al heeft 😉 Hou vooral chocolade bij haar weg, hahaha (goed ik moet naar fysio, fijne dag lieverd!) ❤

 4. joorloveswriting schreef:

  Mooi artikel !! 🙂

 5. Sammie schreef:

  Wat een mooi artikel en dat konijn ziet er ubercute uit! Mooie actie! Ik ga hem retweeten! 🙂

 6. altijdangelique schreef:

  Een hele goede vriendin van mijn schoonzus heeft net te horen gekregen dat hun dochtertje van 6 een zeldzame vorm van kanker heeft en het is uitgezaaid naar de longen. Je ergste nachtmerrie als ouder. goed dat je hier aandacht aan besteed!

  1. Marion schreef:

   Oh meis, wat een vreselijk bericht. Ik denk nu al, waar ben ik aan begonnen? Hoe in vredesnaam kan ik straks een keuze maken naar wie die knuffel gaat… 😦 Heel veel sterkte voor je schoonzus en haar vriendin.

   1. altijdangelique schreef:

    Hoi Lieve Marion,
    ik wil de knuffel niet hoor ( niet ondankbaar bedoelt). Het is inderdaad wel lastig om een keuze te gaan maken. En het is natuurlijk helemaal moeilijk om zoveel ellendige verhalen te horen/lezen.
    Nogmaals chapeau voor het schrijven van deze post.

 7. Miriam (midanaa99 op IG) schreef:

  Ohhh wat een fijne actie meis!! Ik deelde op IG het account met een spontane shoutout en heb ondertussen al heel wat knuffels gekocht voor mensen. Ik wil graag meedoen en ook een knuffel doneren als je dat een goed idee vindt! Dan kun je er in ieder geval twee weggeven! Xx Miriam

  1. Marion schreef:

   Ja, dat klopt! Dankzij jou vond ik het account van het kinderfonds. Konijn Op Reis volgde ik al toen. Wat ontzettend lief dat je ook een knuffel wilt doneren. Ik ben er helemaal stil van! Ik neem nog even contact met je op. Superlief! XXX

 8. tommie345 schreef:

  Wat heb je ook een ongelofelijk groot hart. Respect en heel veel liefde voor jou en hopelijk wat minder pummeldagen in september en kan je de lichtpuntjes weer wat vaker zien :). En een hele mooie post!

 9. Saar schreef:

  Prachtige actie! Ik heb niet meteen iemand om de knuffel aan te geven…
  Ik vraag me nu eigenlijk af hoe we dat hier in België doen..

 10. Evelyne schreef:

  Zeer leuke actie! Ik kan mij helemaal vinden in dit artikel.
  Wij zijn vorig jaar een vereniging gestart die 1x/jaar een evenement organiseert. Een deel van de opbrengst gaat naar ’t goeie doel. Dichtbij is er een huis voor gehandicapten. Daar leren ze vanalles. Sommige gaan zelfs zelfstandig met de bus ergens naartoe. Daar is een app voor ontwikkeld om hen nog beter te kunnen begeleiden op deze trips. Die app hebben wij gesponsord.

 11. IngridMoorenBlogs schreef:

  Mooi mens…..

 12. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat een prachtig gebaar en mooi dat jullie dat toen gedaan hebben! Ik ga het delen voor je!

  1. Marion schreef:

   Wat fijn! Dank je wel, Anita!

 13. Godelieve schreef:

  Wat een ontzettend sympathiek gebaar van je Marion en wat een fantastisch goed doel!
  Ik ga dit meteen delen!
  Die knuffel zal jou kennende wel op de goede plaats terecht komen!

 14. Maayke Hulzebosch schreef:

  En zo is dat Marion! Joram en ik lopen ieder jaar mee met de familie van een overleden vriend van mij en dit jaar ging het geld wat we ophaalde naar Ronald McDonald in Arnhem en zo zoeken ze ieder jaar een andere bestemming waar de familie veel gebruik van heeft kunnen nemen!

  1. Marion schreef:

   Oh wat mooi zeg! Ook heel bijzonder denk ik om ieder jaar te doen. ♥

 15. Christel schreef:

  Weer een heel mooi doel! Het Ronald mcDonald huis is echt een geschenk. Helaas hebben wij ook drie maanden in Utrecht moeten verblijven. Maar ben zo dankbaar dat we die mogelijkheid hadden.

 16. Marielle schreef:

  mooi Marion!!
  Een kindje hebben lijkt me heerlijk maar wat een zorg kan er zijn!!

  Heel veel succes met deze actie, prachtig

 17. rosanne1998 schreef:

  Wat mooi dat je aandacht besteed op je blog aan dit prachtige doel! Echt fijn dat er zoiets bestaat voor kinderen die in het ziekenhuis liggen!

 18. Catharina schreef:

  Wat een mooi initiatief! Ik ga zo’n knuffel bestellen voor mijn kleinkind dat binnenkort, naar het zich laat aanzien, gezond ter wereld mag komen.
  En een voor mijn kleinzoontje van 10 maanden dat heerlijk gezond en vrolijk door het leven fladdert.
  Wat een rijkdom en dankbaarheid…

  1. Marion schreef:

   Dan bij deze alvast gefeliciteerd, oma 😉

 19. Xaviera schreef:

  Je hebt weer een prachtig doel gekozen! Lief van je.:)

 20. Sytse schreef:

  Mooi hoor, Marion. Je bent een prachtig mens! Ik wist van het bestaan van Tom Konijn niets af. Doen ze goed!

  Ik ken geen zieke kinderen maar ik hoop dat je iemand er heel blij mee kunt maken.

 21. Wat een ontzettend mooi artikel Marion, diepe buiging voor jou!

 22. Sabine schreef:

  Een heel mooi doel! Echt super dat je er over schrijft en er aan hebt bijgedragen! Hier worden zeker weten heel veel mensen heel blij van 🙂

 23. Berte schreef:

  Nogmaals super dat je dit doet iedere maand Marion! Helaas ken ik een heel lief 3-jarig meisje dat helaas kanker heeft. Ze heeft al chemo achter de rug, en operatie en gaat nu een traject van nog meer chemo en bestralingen in. Gelukkig wel een vorm die heel goed te behandelen is dus er is absoluut goede hoop. Haar (alleenstaande) moeder is een oud buurmeisje van ons waar we nog altijd contact mee hebben. Het gaat gelukkig heel goed met Vera en ze slaan zich er allebei zo goed doorheen, echt iets om bewondering voor te hebben. De keus zal heel moeilijk zijn voor je en je moet vooral gaan voor degene die in je hart je ingeeft. Vera heeft ook al heel veel steun van een grote vriendenkring maar ik wou haar toch nomineren.

  1. Marion schreef:

   Wat een verdriet, Berte! Gelukkig is het goed behandelbaar en is er hoop. Ik ga mee hopen in ieder geval. En ik zet Vera op het lijstje voor de knuffel! Dank je wel dat je aan haar denkt. ♥

 24. dansenindestorm schreef:

  Wat een prachtig gebaar, lieve Marion. Echt heel erg mooi. Ik hoop dat je een paar kindjes heel erg blij kunt maken.

 25. Wat een super mooi initiatief van jou!

 26. Myriam schreef:

  Héél mooi initiatief!!!

 27. Wat een onwijs mooi mens ben je toch. Je hebt het artikel ook weer prachtig geschreven, hoe kan het ook anders? Ik hoop dat de knuffel naar een iemand gaat die het dubbel en dwars verdiend, maar daar twijfel ik niet aan bij jou. Xoxo

 28. Ohhh, eigenlijk is deze nog veel leuker dan Oenny van Unicef! Dit wordt ook mijn derde weggeefcadeautje!

 29. Wat een hartverwarmend initiatief! Persoonlijk ken ik niemand in mijn omgeving, maar ik ben zeker dat je met deze knuffel een kindje heel blij gaat maken. Een kinderlach is nu eenmaal goud waard.

 30. Lilian schreef:

  Ik ken gelukkig niemand die die knuffel verdient. Ik heb je Share Some Happiness vandaag genoemd op mijn site (Doelen September). Ik ga ook wat geluk verspreiden, maar dan zonder 50 euro. 😉

 31. Emily Lotus schreef:

  Wat een mooi doel, en wat ontzettend lief van jou. Die knuffel zal wel een heel fijn thuis krijgen. 🙂

 32. Els schreef:

  Wat enorm lief weer! Erg mooi doel heb je gekozen! De knuffel zal vast snel verhuizen.

 33. Nesrin schreef:

  Wat mooi Marion. Ik hoop dat deze knuffel goed terecht komt, bij een kindje die het hard nodig heeft.

 34. Wat super lief en een mooi gebaar! Misschien klinkt dit stom maar ik weet zelf heel weinig van het Ronald Mcdonalds fonds. Mijn dochtertje heeft er vorig jaar wel eens gelogeerd met haar vader vanwege haar half zusje die toen erg ziek was (en het helaas niet heeft overleefd…). Ik sla even de site op over het doneren en wat er allemaal mogelijk is. Ik koop elke maand zoveel cosmetica, dat kan écht wel minder…ik doe er liever iets goeds mee! ❤

  1. Marion schreef:

   Ja, ik weet nog hoe moeilijk dat toen was voor jullie. Lief je reactie en bedankt voor het delen. Xxx

 35. Tamara schreef:

  Ik ken een dapper jongentje Deantje pas 5 jaar die deze konijn zou kunnen gebruiken hij heeft helaas leukemie. Is deze organisatie zoiets als in België Meneer konijn? Met vriendelijke groet, Tamara Dutoit (via mijn Facebook kunt u lezen over Dean ken persoonlijk goed zijn jonge ouders)

 36. Flavie schreef:

  Wat een mooi initiatief!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.