Een tas vol gratis boodschappen

IMG_3482

Een tas vol gratis boodschappen. Wie wil dat nou niet? Vaak moeten we er maanden voor sparen, honderden zegeltjes voor plakken en extra producten kopen die we eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Ik doe dat niet. Benieuwd hoe ik dan wel aan die gratis boodschappen kom? Lees lekker verder.

De meesten van jullie zullen er ongetwijfeld wel eens van gehoord hebben: Scoupy. Een app waarmee je gratis producten kan uitproberen. Ze maken er tegenwoordig ook reclame voor op tv. Ik heb al veel mensen de tip gegeven om deze app te downloaden. Toch doet bijna niemand dat. Waarom niet? “Ach, dat is allemaal zo’n gedoe.” Nou, dat valt reuze mee. Vandaag laat ik jullie precies zien hoe de app werkt.

Screenshot_2015-09-03-15-12-35

Zo ziet de app eruit. De app is gratis en net als iedere andere app gewoon te downloaden via de appstore. De app heeft nog veel meer mogelijkheden, maar ik gebruik alleen de cashback.

Screenshot_2015-09-03-15-14-37

Als je naar Cashback gaat kom je in een lijst met producten terecht. Je kan hier doorheen scrollen om te zien welke artikelen deze keer meedoen. Zoals je ziet krijg je niet altijd 100% terug. Dat moet je dus wel even goed in de gaten houden. Je kan zelf kiezen of het voor jou zinvol is om de artikelen die je deels vergoed krijgt wel of niet te kopen. Ik drink regelmatig Radler, dus voor mij was deze aanbieding wel interessant.

Hoe vraag je je geld terug?

Screenshot_2015-09-03-15-15-29

Ik neem Sultana als voorbeeld: 100% geld terug op Sultana VolGraan.

Screenshot_2015-09-03-15-15-53

Je pakt een pak Sultana VolGraan en scant met je telefoon de streepjescode van het product.

Screenshot_2015-09-03-15-16-40

Deze stap kan je eventueel overslaan. Ik scan het product zelf altijd wel even, zodat ik zeker weet dat ik het juiste product heb. Vervolgens reken je het product af. Dit kan gewoon tegelijkertijd met je reguliere boodschappen. Wat wel belangrijk is: de bon! Die heb je namelijk zo nodig om je geld terug te vragen.

Screenshot_2015-09-03-15-15-29

Thuis open je de app weer en ga je naar het product wat je gekocht hebt. Klik op ”Vraag mijn geld terug”. Vervolgens kan je nog een keer scannen of je het juiste product hebt, maar als het goed is heb je dat in de winkel al gedaan. Overslaan dus.

Screenshot_2015-09-03-15-16-20

Vervolgens maak je een foto van de bon. Je kan deze van tevoren maken (dat is handig als je meerdere producten uit de Cashbackparade op één bon hebt staan) of je maakt de foto ter plekke. Controleer goed of de hele bon erop staat! Druk vervolgens op versturen.

Screenshot_2015-09-03-15-30-45

Dan zie je dit bericht én krijg je een bevestigingsmail in je mailbox. Scoupy geeft aan dat ze ernaar streven om je cashback-aanvraag binnen twee dagen af te handelen. Meestal gaat dit veel sneller. Zo heb ik gisteren aan het begin van de middag mijn aanvragen ingediend en had ik gisteravond de goedkeuring al binnen, zie onderstaande mail.

“Je cashback aanvragen zijn goedgekeurd. Hieronder vind je een overzicht van de aanvragen inclusief de waarde.

Actie Waarde
100% geld terug: Sultana VolGraan € 1,67
100% geld terug: Arla skyr naturel € 1,59
100% geld terug: Valess Filetstukjes € 2,85
Probeer nu voor maar €2,75: VERÍVAL BIO € 1,50
100% geld terug: Royal Club Shandy (fles 275 ml) € 0,79
Speciaal voor jou: gratis Optimel Kwark € 1,41
100% geld terug: Zendium tandpasta 75 ml € 2,49
Tot €2,80* terug op Hoegaarden 2% Radler € 1,75
Totaal € 14,05

Wat gebeurt er nu?
We storten het bedrag zo snel mogelijk op het opgegeven rekeningnummer. We streven ernaar dit binnen 2 werkdagen te doen. Zodra de betaling verwerkt is, ontvang je hier van ons per e-mail een bevestiging over.”

Als de cashbackparade is afgelopen krijg je nog een mail met een vragenlijst. Deze hoef je niet in te vullen, maar ik doe het altijd wel. Als ik gratis producten krijg mag daar ook best iets tegenover staan. Daarnaast krijg je vervolgens ook nog extra aanbiedingen met producten waar je positief over was, zoals bij mij in dit geval de Optimel kwark.

Screenshot_2015-09-03-15-12-59

Iedereen kan zich aanmelden bij Scoupy (lees natuurlijk altijd even de Algemene Voorwaarden), maar jij en ik kunnen hier nog een extra voordeeltje uit halen. Als ik jou aanmeld bij Scoupy krijgen wij namelijk allebei een € 1,-. Dat is niet veel, maar als ik een paar mensen kan aanmelden is dat toch weer een leuk zakcentje voor mij en voor jou een extra euro bij je eerste Cashback.

Screenshot_2015-09-03-15-13-42

Lijkt het je wat deze app en gun je ons allebei een extra euro? Stuur mij dan een mailtje (marion11777@gmail.com) en dan meld ik je direct aan bij Scoupy. Jij krijgt vervolgens via je opgegeven mailadres de verdere informatie van Scoupy.

Ik wil nog even voor de zekerheid vermelden dat ik dit artikel puur uit mezelf schrijf, omdat ik heel erg tevreden ben over deze app en ik het gewoon een hele handige manier vind om een paar centen te besparen. Ik heb nog nooit problemen gehad met het indienen van een aanvraag of het terugkrijgen van mijn geld. Anders zou ik deze app natuurlijk nooit aan jullie aanbevelen.

Ik ben wel benieuwd wat jullie van Scoupy vinden en of je je gaat aanmelden. Laat het me weten! ♥

59 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marielle schreef:

  Superleuk, ik neem aan dat je niet verplicht bent iets te kopen?

  Ik deed voorheen heel vaak mee aan gratis acties (via een site kwam ik daar achter) en het loonde echt!! Nu mag ik helaas veel niet meer maar ik vond het echt de moeite waard!

  Fijn dat je dit hebt Marion!

  1. Marion schreef:

   Nee, je bent niet verplicht om iets te kopen. Dat zou een beetje gek zijn 😀

 2. Dina schreef:

  Wat leuk om te lezen dat dit zo makkelijk werkt. Ik zie in de winkel wel eens van die cash back acties, maar eigenlijk zijn dat altijd producten die ik normaal gesproken ook niet koop hihi.

  1. Marion schreef:

   Klopt ja. Deze app is wel fijn. Het zijn vrij gangbare producten. Tandpasta en zo. Iedereen poetst tenslotte zijn tanden.

 3. debby schreef:

  Ik heb deze app maar vergeet hem iedere keer. Ik moet zodadelijk boodschappen doen dus thank voor de riminder.

 4. Berte schreef:

  Cool, ik hou van gratis, bezorgen ze ook in Riyadh? 😉

  1. Marion schreef:

   Haaahahahaaha! Muts! X

 5. Ik heb ook scoupy en steeds als er zulke leuke geld terug actie’s zijn ben ik blut haha of vergeet ik het weer om er aan mee te doen…zonde! Moet dat toch eens wat beter allemaal in de gaten gaan houden x

 6. Simplynspecial schreef:

  Ik heb deze app ook en van de week nog gratis boodschappen gehaald. Echt zo ideaal 🙂 ik ben ook fan.

 7. Anita | Mindjoy schreef:

  Helaas heeft de Windows Phone deze app niet maar hoorde wel dat het ook kan via de computer? Misschien alsnog interessant dus!

  1. Marion schreef:

   Ja, kan ook gewoon via de computer!

 8. Sammie schreef:

  het klinkt wel handig en niet eens heel moeilijk, moet je het artikel van te voren op de bon met pen omcirkelen of doe je dat digitaal in die app? Ik ga thuis even kijken hoe groot de app is, mijn phone geheugen zit bijna vol 😉 maar anders geef ik het aan je door 😉

  1. Marion schreef:

   Ik omcirkel het artikel alleen als ik maar één product van de cashback heb. Zoals gisteren heb ik niets omcirkelt en dat was geen probleem. Ik heb alles teruggekregen. X

 9. memyselfandwe schreef:

  Werkt dit ook in België?

  1. Marion schreef:

   Ik heb het opgezocht, maar helaas. Dit staat op de site: Je kunt alleen met Cashback meedoen als je een Nederlands bankrekeningnummer hebt.

 10. Nikita schreef:

  Lijkt me een leuke app! Al denk ik wel dat dit in België niet in de Appstore verkrijgbaar is, maar ik zal zo snel mogelijk zien.

  1. Marion schreef:

   Ik heb het even opgezocht. Helaas vond ik dit bericht: Je kunt alleen met Cashback meedoen als je een Nederlands bankrekeningnummer hebt.

 11. Christel schreef:

  Als ik op een product zie, probeer nu gratis… dan vind ik dat met die bon en zo allemaal te veel gedoe. Maar nu jij schrijft over deze app en het stap voor stap laat zien hoe dit werkt ben ik enthousiast. Ik stuur je even mail!

  1. Marion schreef:

   Klopt. Dat met die bonnen en zo is ook een gedoe. Daarom deed ik het ook nooit. Tof dat je je via mij wilt aanmelden. Dank je wel daarvoor. X

 12. Els schreef:

  Je hebt me overtuigd! Ik ga het denk ik ook proberen. Ik stuur je zo een mail :-).

  1. Marion schreef:

   Je kant het altijd proberen. Vind je het toch niks, dan hoplakee, app in de prullebak! 🙂

 13. Nicole schreef:

  Leuk! Ik had al wel eens van Scoupy gehoord, maar had geen idee wat je er mee kon doen.

 14. Morgaine schreef:

  Hahaha, ja natuurlijk zag ik dit vaker voorbij komen, maar ja, ik had een apploze telefoon, nu kan het! Al is het inderdaad wel zo dat ik heel vaak producten voorbij zie komen die ik dus niet gebruik, nee ook die tandpasta dan niet, heb een vast merk en daar bespaar ik niet op of switch niet over naar een ander merk 😉

  Ik ga even nadenken, al is het om jou die euro te geven 😀 Want sharing is caring! ❤

 15. Vlijtig Liesje schreef:

  Je leg het heel duidelijk uit! Ik dacht ook dat het heel veel gedoe was…

 16. Falderie schreef:

  Ik gun je die euro van harte, maar ik vermoed dat het enkel in Nederland geldt?

  1. Marion schreef:

   Ja, ik had er nog niet aan gedacht toen ik het artikel schreef. Je kan de app alleen gebruiken als je een Nederlands bankrekeningnummer hebt.

 17. Kim schreef:

  Ik ken deze app nog niet! Even een kijkje nemen. 🙂

 18. Emily Lotus schreef:

  Wauw, dat lijkt me echt heel leuk! Ik stuur je zo een mailtje. 🙂
  Moet je trouwens altijd inscannen? Want, eh, -schaam- ik weet niet precies hoe dat moet en of m’n telefoon dat kan…

  1. Marion schreef:

   Nee, je hoeft nooit te scannen. Als je telefoon een camera heeft, kan je ook scannen. Je doet net alsof je een foto wilt maken van de streepjescode en dan geeft hij al aan of het het juiste product is. Maar het hoeft dus niet 🙂

 19. Linda schreef:

  Dat is nog eens een fijne bonus knaller zeg, echt een aanrader zo te zien. Heerlijk om zo nieuwe producten uit te proberen, en wat een hoop gelijk! 🙂

 20. quintyschoot schreef:

  Wat handig zeg, ik had er wel eens van gehoord maar wist niet precies wat het was. Misschien ga ik het ook eens proberen: )

 21. Sytse schreef:

  Leuk Marion! Ik stuur je wel even een mailtje 😉 Ik zie altijd cashback dingen maar dat zijn altijd producten die ik normaal ook niet koop.

 22. Jeetje dat is handig! Ik ga direct de app downloaden! Leuk ook om producten uit te proberen die je normaal misschien niet zal kopen

 23. Nienke schreef:

  Ik heb in het begin deze app gehad. Maar eigenlijk nooit echt gebruikt. Toen zat er geloof ik ook niet die cash back functie in.
  Ga hem weer eens installeren en dan eens kijken of ik er wat mee kan. Want de normale cash back acties in de winkel vind ik te omslachtig. Maak een kopie van uw bon en stuur deze per post naar. Maar dit is wel handig, al moet ik dan wel de bon meenemen want dat doe ik ook niet altijd haha

 24. Myriam schreef:

  Wat een leuk idee, maar het werkt niet in Belgie geloof ik?

  1. Marion schreef:

   Nou, je moet een Nederlands rekeningnummer hebben begreep ik. En ja, waarom zou je dat hebben als je in een ander land woont 😦

   1. Myriam schreef:

    Maar ik wil gewoon iemand helpen met een babbel, een tas koffie, hebben ze daar een rekeningnummer voor nodig. Maar ik zal hier in Belgie ook wel iets vinden.

 25. Sabine schreef:

  Toffe app zeg! Kun je die ook even in Colombia introduceren? 😉

  1. Marion schreef:

   Ik zeg: gat in de markt! Ga ervoor!

 26. Jantine schreef:

  Ik heb de app al, en vind hem erg fijn 🙂 Ook om de producten (zoals Radler) die ik erg lekker vind, maar normaal eigenlijk teveel geld vind, en die ik dan wel een keer kan kopen. Ennuh … Zendium vind ik een erg fijn tandpastamerk, en zo heb ik een erg fijne tube tandpasta erbij, altijd fijn 🙂

  Ik heb ook meteen mijn ouders en broertje/zusje uitgenodigd. Die euro’s extra zouden best fijn zijn, en zeker mijn broertje die net weer op zichzelf woont en zusje die waarschijnlijk binnenkort weer op zichzelf gaat wonen kunnen het vast ook goed gebruiken …

 27. Wat toffe app zeg! Ik had je die euro van harte gegund, alleen is mijn telefoon geheugen vol en doe ik de boodschappen niet hier thuis. Ik hoop dat jij er nog veel euro’s aan overhoudt! Xoxo

 28. Nicetobeout schreef:

  Leuk ja Scoopy! De supermarkt Deen heeft trouwens de actie Gratis bij Deen, dan krijg je ook het aankoopbedrag terug, altijd fijn. En leuk om zo nieuwe producten te proberen.

 29. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Handig dit! Ik ken het niet. Als ik het ga doen dan krijg jij dit uiteraard te horen.

 30. Jeetje, zo kan je toch aardig wat besparen! Dank voor de tip. 🙂

 31. lievervoordelig schreef:

  Wat een leuke tip Marion en wat heb je dit allemaal heel mooi uitvoerig uitgelegd.
  Helaas heb ik geen smartphone en kan ik er daarom niet aan meedoen.

 32. Hoe leuk! Hier in België moet je nog een bonnetje opsturen.

 33. joorloveswriting schreef:

  Deze app zie ik al vaker voorbij komen.. haha ik durf alleen niet om te proberen.. Misschien toch maar een keer uit proberen! 🙂

 34. Madeleine schreef:

  Wat fijn dat je dit ff hebt uitgelegd! Want ii dacht dat het veel moeilijker zou zijn. Ik wil er straks nog wel ff naar kijken!

 35. Jenn schreef:

  Ik was al aangemeld, al voordat ze die actie hadden 🙂

 36. simplyme_tineke schreef:

  Ik heb me sinds een paar maanden aangemeld en vind dit een leuke manier om nieuwe producten te testen. Zo ontdek je nog eens iets nieuws.

 37. chucky1012 schreef:

  Zo handig!
  Dit concept kende ik niet.

 38. Celine schreef:

  En, en en? Hoe zijn de producten? Zelf wilde ik ze ook halen maar de Plus waar ik in Maastricht heen ga (en die meedoet met de actie) had echt helemaal niets. Als ze lekker zijn fiets ik even door naar de Jumbo de volgende keer. Bedankt voor de herinnering 😀

  1. Marion schreef:

   De yoghurt vind ik minder. Heel erg dik. Meer kwark. De radler is superlekker en de cruesli ook. De rest weet ik nog niet 🙂

 39. Anne schreef:

  Goede app die ik inderdaad via jou ken. Ik deed er alleen niks mee. Gemakzucht denk ik. Laatst heb ik ‘m verwijderd omdat ik plaats wilde maken op mijn telefoon voor een taal app (om de taal van mijn schoonzusje te leren). Die app kan er nu (na de vakantie) weer af en Scoupy terug. Ik kan wel wat besparingen gebruiken! Mijn zorgverzekering loopt nogal achter en heeft nu in twee weken tijd bijna de volledige eigen risico van 2014 én 2015 afgeschreven (totaal zo’n 600 euro *slik*). En daar kwam ik achter net nadat ik gisteren bijna mijn volledige spaarpotje voor mijn woning heb gespendeerd. Allemaal niet zo’n punt, wel even goed opletten deze maand!

 40. Flavie schreef:

  Nog nooit van gehoord… zo te zien wel handig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.