Rewild Your Life: Intro

RYL

Afgelopen week schreef ik dat ik weer zou beginnen met de The Rewild Your Life Challenge. Get outside. Be wild. Feel better. Een aantal van mijn lezers reageerde enthousiast en wilde wel meedoen. Vandaag leg ik in het kort uit wat de challenge inhoudt en ook komt de eerste opdracht online.

Het doel van deze challenge is eenvoudig: Iedere dag minimaal 30 minuten buiten doorbrengen. Even tijd voor jezelf pakken, tot rust komen en meer in verbinding staan met de natuur. Eerder dit jaar begon ik optimistisch aan The Rewild Your Life Challenge. Ik hield het echter niet vol en de reden waarom ik het niet volhield was omdat ik het ging zien als een moeten. Ik moest 30 minuten in de natuur doorbrengen. Ik moest 30 minuten van mijn kostbare tijd vrij maken voor deze challenge. Daar ging het mis.

Veel mensen hebben een drukke baan en/of een gezin. Dat vraagt veel tijd. Daarnaast wil je nog naar de sportschool, moet je nog een huishouden draaiende houden en heb je je sociale contacten. Als je dan ook nog een blog hebt en artikelen wilt lezen en schrijven, waar in vredesnaam haal je dan die 30 minuten vandaan? Als je dat denkt, doe dan vooral niet mee. Je ziet het nu al als een moeten en je bent nog niet eens begonnen. Als je wel mee gaat doen, zie het dan als me-time. Een moment om iedere dag naar uit te kijken. Een moment om even uit de drukte van de maatschappij te stappen, even tot jezelf te komen, maar op een andere manier dan waarop je dat normaal zou doen.

Ik heb de vorige keer al een paar opdrachten gedaan. Voor sommige opdrachten ging ik de deur uit, maar de meeste opdrachten heb ik gewoon in mijn eigen achtertuin gedaan. Laten we het ook niet te nauw nemen. Zo zit er een opdracht bij waar je buiten ”moet” slapen. Ontzettend tof maar met mijn gezondheid gaat dat niet lukken. Wat ik doe is met mijn dakraam open slapen. Zo slaap ik toch onder de blote hemel, maar wel in mijn eigen bed. Het is geen challenge die tot in de perfectie uitgevoerd moet worden. Het is geen examen. Je kan niet zakken of slagen.

Ik wil graag maandag beginnen. Ja hoor, ik heb wel even een momentje. Pak rustig je telefoon om te checken wat voor weer het maandag wordt. Ik ken jullie langer dan vandaag! Ja? Zijn we zover? Het gaat regenen, hè? Hahaha. Regen is dan weer géén excuus, mensen!!! Hier komt opdracht nummer 1.

Day 1: Tree Sit
Zoek een boom uit waar je 30 minuten lang onder gaat zitten. Dat kan een boom zijn die je heel erg mooi vindt of gewoon een boom waar je je tot aangetrokken voelt. Ga naast, bij of onder de boom zitten en blijf daar zitten voor de komende 30 minuten. Probeer je in te leven in de boom die daar de hele dag staat. Wat ziet hij op een dag? Bekijk de boom en probeer in te schatten hou oud hij is. Sommige bomen worden wel 1000 jaar oud. Wat heeft de boom hier allemaal al wel niet meegemaakt? Wat zou je kunnen leren van de boom waar je nu onder zit?

Myriam, Deisy, Mariëlle, Sanne, Miss Paperfection, Lies, Saar, Sam, jullie gaven aan (misschien) wel mee te willen doen. Supertof. Ik zag ook in reacties dat er mensen op de achtergrond en in stilte meedoen. Ook helemaal oké. Nogmaals, maak er geen moeten van. Zie het als een aanvulling op je dag en lukt het niet, dan lukt het niet. Als je iedere dag begint met de oprechte intentie de opdracht te willen gaan doen, dan is dat meer dan voldoende.

Ik zit nog een beetje te dubben hoe ik dit ga combineren met mijn reguliere artikelen. Die wil ik namelijk ook gewoon blijven plaatsen en het liefst in de ochtend. Dat zou betekenen dat ik de opdrachten de avond van tevoren online kan zetten en dan kunnen we direct ook onze ervaringen van die dag uitwisselen. Mocht dat niet lekker lopen, dan kan ik het altijd nog aanpassen. Maandag beginnen we dus met bovenstaande opdracht en maandagavond komt dan de tweede opdracht online. Let’s do this! ♥

24 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Isolde schreef:

  Mooie challenge! Ik kom elke dag zeker 30 minuten buiten, maar niet zo bewust, best goed om daar wat meer bij stil te staan.

 2. Elaintje schreef:

  Heel leuk! Ik probeer ook op de achtergrond mee te doen zodat het minder een moetje wordt.

 3. Jenn schreef:

  Leuk dat je hem weer gaat doen! Misschien doe ik het ook wel

 4. Els schreef:

  Wat goed! Ik ga dit zeker goed lezen en sommige opdrachten ook echt doen. Heb alleen niet altijd de tijd helaas.

 5. chucky1012 schreef:

  Ben er zo benieuwd naar en wens iedereen die meedoet erg veel succes.
  Ik heb nu andere dingen aan mijn hoofd.
  Ook zijn de bomen door het slechte weer best gevaarlijk door afgebroken takken die nog iets aan de boom hangt.
  Dat risico neem ik niet.

  Xoxo

 6. Morgaine schreef:

  Oh heerlijk, de Lemon Tree, heb even mee zitten galmen, en wees blij dat je het niet kon horen, hahaha

  De challenge, ja dat buiten slapen, dan heb ik dat afgelopen nacht al gedaan, heerlijk is dat, en doe ik wel vaker ook, zelfs in de winter, maar dan zie ik de challenge, in welke tijd start je dan, winter? Uhm, sneeuw, ijzel misschien, ga lekker buiten slapen, hahaha nee hier hetzelfde als jij, logeren is zelfs een crime geworden zo hier en daar, ook al ben ik gewoon net zo thuis daar als thuis, niets gaat er boven mijn eigen bed.

  Ik ben wel vaker bewust buiten, maar ook net zo bewust binnen, ik heb een haat liefde verhouding met buiten zijn, altijd al zo geweest. Ik was ook een binnenkind vroeger, ik hield niet van buiten spelen met slechts 1 uitzondering… ‘kom we gaan naar Zandvoort.’ ‘Ja, je mag zwemmen!’ ‘Opa gaat het zwembadje voor jou in de tuin zetten, ja Erik en Ineke mogen ook komen….’

  Ik zit hier zelf te glimlachen, elders in de natuur, probeer ik dat al jaren bewust te doen, met de hond van mijn ouders vroeger, ergens zitten, bij een boom inderdaad, maar onrust is wat ik dan voel, soms ook even rust, maar dan denk ik, ik zit hier al een half uur, en dan zijn we pas 5 minuten verder. Tijd om hier iets aan te gaan doen? 😉

  X

 7. Gelijk in het diepe springen begrijp ik. Beetje akward om in de regen onder een boom te gaan zitten zonder dat mensen je raar aankijken (of nog erger op je af komen). Hoop op een beetje zon dan maar, al een stuk minder vreemd. :p

  Ik doe in elk geval mee. Af en toe gewoon een beetje tijd voor vrij maken in het drukke rooster van iemand zonder dagbesteding, moet vast lukken. 🙂

 8. Ik ga in ieder geval proberen om iedere dag mee te doen maar ik kan niks beloven.

 9. Sabine schreef:

  Leuk dat je gaat beginnen maandag! Deze challenge zou niets voor mij zijn. Kom wel graag buiten trouwens alleen hier zijn zoveel uitlaatgassen… Ben benieuwd hoe het je zal vergaan! 🙂

 10. Hmmm… Elke ochtend neem ik me voor om vanaf nu elke avond een rondje te gaan lopen, en tegen de avond stop ik daar weer mee… 😉
  Misschien wel goed om mee te gaan doen. Ga er even over nadenken of ik er een twist aan kan geven die voor mij beter haalbaar is. Niet dat ik niet elke dag een half uurtje vrij zou kunnen maken als het moet. Maar precies… Daar is dat moeten al…

 11. Marielle schreef:

  Dat nummer!!
  Ik weet het nog goed, het eerste jaar dat we naar Italië gingen, ik was denk ik een jaar of 12 mijn zusje en ik kregen een “my first sony” en we gingen een cassettebandje (huh?? ja echt een bandje, zo oud ben ik 😉 ) en dit liedje stond er ook op (overgenomen van Sky Radio..haha)

  M.b.t. maandag…komt goed uit, ik pas op en dit huis grenst aan een bos, aan de overkant in het weitje wat bij het huis hoort staan hele oude eiken, dus…I’m in!!

  (oeps…dat worden 30 minuten met heel veel nadenken)

  Goed weekend

 12. Ah, ja… Ik ging me nog verdiepen in deze challenge… Het klinkt toch wel erg interessant, maar ik denk dat ik ga starten als mijn eigen September Challenge voorbij is zodat ik me er volledig op kan richten. Het is ook zo jammer om maar een beetje halfslachtig aan te rommelen, denk ik dan. Maar goed, ik wens jullie alvast veel plezier!

  Oh, en dat nummer van Fool’s Garden… Die heb ik leren kennen dankzij De Smurfen, die op dat nummer ook een liedje gemaakt hebben. Lol. Good old times!

 13. Deborah Hamar schreef:

  Leuk!!!
  Ben benieuwd hoe het je dit keer vergaat. Ik hoop dat het mee valt, die 30 minuten en dat je zult genieten 🙂
  Heb zelf ooit eens een boom meditatie gedaan. Eveneens bij een boom. Maar dat is mij toen niet helemaal gelukt. Dat is overigens meer dan een jaar geleden. Misschien zou ik het nog eens opnieuw moeten doen.
  Succes!!

 14. Dat liedje eronder hahaha geniaal ❤ mooie challenge!

 15. Lora schreef:

  Ik doe mee.

 16. misssexandthecity schreef:

  Ik heb dus zo’n fulltime job, een gezin en huishouden en mijn tip is, ik fiets zo vaak ik kan naar het werk, een half uurtje heen een half uurtje terug :-),….succes met je nieuwe uitdaging,….

 17. Myriam schreef:

  Ik ben er helemaal klaar voor… Hopelijk de boom ook;)

 18. Sanne schreef:

  Super dat je dit artikel hebt geschreven.
  Ik heb het nu pas gelezen. Ik begin morgen ook met te veranderen aan mijzelf.
  Deze challenge komt goed van pas. Is het ok als ik morgen pas begin?

  1. Marion schreef:

   Natuurlijk! Ik zal ook wel ergens een dag over moeten slaan. Leuk dat je het gaat doen. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.