Loving Lazy Sundays #56

LLSHeader

Het is zondag. De laatste dag van de week. Een bewogen week. Vooral het nieuws liet van zich horen en dat zal voorlopig ook nog wel even zo blijven. Ik probeer gedoseerd het één en ander tot mij te nemen. Ik lees vreselijk dingen, maar ik lees ook hele mooie initiatieven. Vandaag even bijkomen van alles.

Sunday Sports
Ik zou het over het Nederlands Elftal kunnen hebben, maar dat doe ik niet. Laten we eerst vanavond maar afwachten en dan zien we wel weer verder. Vandaag ook Formule 1. De Grand Prix van Italië. Monza, het thuiscircuit van Ferrari. Dat blijkt ook wel, want Raikkonen start vanaf P2. Netjes. Wel raak ik ondertussen de draad kwijt met iedereen die plekken teruggezet wordt. Ik geloof dat Max 10 plekken teruggezet is én een drive through penalty heeft gekregen voor een onderdeel dat er tijdens de kwalificatie afvloog. De meningen over deze straf zijn verdeeld. Ik vind het maar zo zo. Een geldstraf is al snel zinloos, want er gaat vreselijk veel geld om in deze sport. Puntenaftrek voor het team zou ook een optie zijn. Zelf zou ik een stop & go gegeven hebben. Even letterlijk stilstaan bij het moment, zowel de rijder als het team, zodat dit nooit, maar dan ook nooit meer gebeurt. Het gebeurde nu terwijl Max niet op topsnelheid reed, maar twee weken terug reed een coureur wél op volle snelheid tijdens een Indy Car race. De brokstukken die van de auto af kwamen raakte coureur Justin Wilson die een paar dagen later in het ziekenhuis overleed. Hij is 37 jaar geworden en laat een vrouw en twee kinderen achter. Dus ja, wat mij betreft mag er zwaar gestraft worden in de autosport voor dit soort slordigheden.

Happy Stuff
Ik had energie om schoon te maken! Stofzuigen, de wc schoonmaken, de wasbak ontstoppen. Voor de meeste mensen zijn het rotklussen, maar als je het nooit doet en je hebt er een keer wel de energie voor, dan is dat heerlijk! Daarnaast had ik de moed om een afspraak met Patricia af te zeggen. We zouden afgelopen vrijdag gaan wandelen en vervolgens weer wat gaan eten, maar ik had teveel pijn. Afzeggen klinkt dan heel logisch, maar het is iets waar ik veel moeite mee heb. De meeste mensen zeggen 1 op de 10 afspraken af. Bij mij is dat andersom. Dat is heel confronterend en daarom maakte ik tot een jaar terug maar gewoon nooit een afspraak met iemand. Gelukkig pak ik het nu anders aan. We hebben de afspraak verzet naar aanstaande vrijdag. Ik hoop dat het dan lukt en ik hoop ook op mooi weer!

Nog meer Happy Stuff
Zelfgemaakte pizza ♥ Een stukje fietsen ♥ De kracht om niet mee te gaan in de negativiteit van anderen ♥ Drie kinderfondsknuffels bestellen ♥ Nieuwe nagellakjes van de Hema ♥ Lezen ♥ Weer naar therapie ♥ Lekkere appels ♥ Mijn telefoon uitzetten ♥ IJsjes eten ♥ Een nieuw plantje in huis ♥ Brie ♥ Nog meer brie ♥ Brie-overload ♥ Me somber voelen, maar het kunnen accepteren ♥ Peter ♥ Bloggen ♥ Yankee Candle Vanilla Cupcake ♥ Een facebookpagina aanmaken voor Mijn Kladblog ♥

bank800

Herfst
Er zijn twee datums waarop de herfst begint. De meteorologische herfst begint op 1 september en de astronomische herfst op 21 september. Deze week wordt het nog redelijk aangenaam weer, maar daarna lijkt het toch echt afgelopen met de zomer. Zelf vind ik het niet zo heel erg, want ik ben nou eenmaal niet zo’n zomertype. De warmte doet de ontstekingen in mijn lichaam snel opvlammen, dus geef mij maar kou, wind en regen, mooie herfstkleuren of heldere zonnige winterdagen. Heerlijk!

Rewild Your Life
Morgen is het zover en daarom heb ik alvast even het weer voor jullie opgezocht. Morgen hebben we te maken met veel bewolking en is het druilerig met plaatselijk nog wat lichte regen of motregen. Het zal gaan om kleine hoeveelheden. In de namiddag en avond wordt het vanuit het westen droog en zijn enkele opklaringen mogelijk. Ik zou dus zeker niet te vroeg gaan boomzitten!

Pepernoten
Ja, ik weet het. Officieel zijn het geen pepernoten. Maar ik noem kruidnoten al sinds kinds af aan pepernoten. Mijn ouders noemden het pepernoten, mijn oma noemde het pepernoten, de juffrouw op school noemde het pepernoten en zelfs Zwarte Piet die bij ons aan de deur kwam noemde wat hij door de gang smeet pepernoten. En als Zwarte Piet het zegt… Hoe dan ook, ik ga geen pepernoten kopen totdat de Sint in het land is. Ik wil het een beetje leuk (en lekker) houden voor mezelf.

Music Maestro
Paloma Faith. Ik ken haar muziek al een poosje en ik viel als een blok voor haar fantastische stem. Het volgende nummer kan ik echt een hele ochtend op repeat zetten. Het stuk waar ze in ene een octaaf omhoog gaat blijft voor kippenvel zorgen. Enjoy!

Ik wens jullie een hele fijne zondag. ♥

26 reacties op ‘Loving Lazy Sundays #56’

 1. Have a nice sunday! Om 2uur zitten wij ook weer klaar voor formule 1. Eens zien of verstappen wat kan inhalen, maar ik denk het niet echt. Monza is volgens mij niet echt een circuit om in te halen voor hem. We zullen het gaan zien!

 2. De herfst… Het kan een prachtig, kleurrijk seizoen zijn, maar met alle regen van de afgelopen tijd kijk ik er niet naar uit. Gelukkig ziet het er voor de komende week beter uit.
  Veel succes met Rewild Your Life. Een deel van mij zou graag meedoen, ik houd erg van buitenzijn. Misschien ooit.
  Fijne zondag!

 3. Ik had het gelezen van het autoracen.
  Je hebt als het goed geluk wanneer je de komende week de afspraak hebt omdat we een nazomer krijgen.
  Maar eerst zien dan geloven.

  Ik wens je een hele fijne en mooie dag Xoxo

 4. Goed dat je een afspraak af hebt durven zeggen! Dat is lastig soms. Ik kijk niet uit naar kou en regen hihi, maar wel naar herfst. Lekker tegenstrijdig hé. Vind het gewoon een gezellig seizoen. Lekker binnen, theetje, dekentje, kaarsjes aan. Geniet van je zondag, ik ga ‘lekker’ werken, meh haha.

 5. Wat een heerlijk nummer en inderdaad een prachtige stem! Toppertje, ga ik eens even opzoeken op spotify 😀

  Wat betreft het afzeggen herkenbaar ook, en ondertussen doe ik het ook, maar soms met tranen, ik bedoel, het is niet leuk om de verjaardag van je eigen moeder af te zeggen voor het eerst in je leven omdat het niet gaat… afgelopen jaar dus. Gelukkig snapt ze het, omdat ze zelf hetzelfde heeft, maar toch…. Leuk is anders.

  Ja, Oranje vanmiddag, ik twijfel, of ik zo nog even naar het Havenfestival zal gaan of thuis zal blijven, het knapt iets op, het is droog in elk geval, en misschien moet ik juist even naar buiten, even op de fiets, frisse lucht happen, ik moet dan namelijjk door een klein stukje bos om er te komen, ben ik meteen even buiten, hahahaha

  Maak er een mooie dag van, en laat alles lekker van je afglijden. ❤

  X

 6. Heb ik een pepernoot-gate gemist? Heet het officieel kruidnoot?

  Heerlijke LLS weer Marion. Ik wens je een goede, gezonde en een gelukkige nieuwe week toe.

 7. Ik kan dat hele gedoe met gridstraffen ook niet meer volgen hoor! Max had er uiteindelijk 20, omdat er nog een zegel van een andere motor werd verbroken zonder toezicht van de FIA, en dan die drive through penalty. Dus ja, een verloren race op voorhand maar uiteindelijk toch nog 12e, dus dat geeft zijn kwaliteiten dan wel weer aan! En pepernoten… ik zag ze inderdaad liggen, maar kan de verleiding nog wel weerstaan!

 8. Laten we het maar niet of het Nederlands Elftal hebben!
  Het moeilijk vinden om afspraken af te zeggen herken ik trouwens. Ik voel me daar ook altijd zo naar bij.
  Mijn moeder had pepernoten meegenomen en ik kon het eigenlijk niet heel erg vinden.

 9. Als rasechte herfstliefhebster ben ik weer helemaal in mijn element met de frissere dagen,…..weer helemaal losgaan met kaarsjes en dekentjes,…..ben blij nog mensen te lezen die dit ook leuk vinden!

 10. Toen je over het nieuws begon.. was ik even bang om je blogje te lezen. Ik leef echt in een cocon op t moment, geen krant, niks. Aan mijn nare gevoel hebben mensen ook niks. Dus bedankt voor het overslaan van dat soort dingen. 🙂

  Verder weer een heerlijk blogje om te lezen. Knap dat je je sombere dagen kunt accepteren., en daarnaast ook nog een blog zo positief qua schrijven kan posten. ❤ Succes komende week met de dingen die je gaat doen. Hoop dat vrijdag wel doorgaat voor je.. je kunt trouwens natuurlijk ook je Rewild Challenge gelijk combineren. Kun je gelijk twee 'to do' dingen van je lijstje schrappen en nog gezellig ook. (en ik vind het idee van twee mensen zittend onder een boom al leuk.. wie weet wat de opdracht van vrijdag brengt. 😉 ) Anyway, succes deze week!

 11. Fijn dat je zoveel energie had dat je aan de poets ging! En ik zie een zelf pizza maken happy punt, ohhh jaaaa dat is lekker! Ik heb nog helemaal geen zin in de winter en de kou maar het knusse met een dekentje binnen zitten met een kaarsje aan spreekt me dan weer wel aan 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.