Persoonlijke Update: Rust & Positiviteit

headeriamlove960

Het is maandagochtend 8:00 uur als ik aan dit artikel begin. Vanmiddag om 13:15 uur heb ik therapie. Daarnaast beginnen we vandaag aan The Rewild Your Life challenge en ga ik ergens 30 minuten onder een boom zitten. Ja, het klinkt inderdaad hilarisch als ik het zo opschrijf, maar ik heb er zin in. Verder niet veel bijzonders, dus vond ik het een mooie gelegenheid om een persoonlijke update te schrijven.

Over mijn lichamelijk toestand kan ik kort zijn: de ontstekingen blijven onderhuids sluimeren. Ik kan maximaal een uur zitten of lopen en dan moet ik weer gaan liggen. Dat geeft niet. Het is hooguit irritant, omdat je er de hele tijd rekening mee moet houden. Als ik niet naar buiten hoef is het nog steeds pyjamabroekentijd en als ik naar buiten moet doe ik dat in een hele wijde linnen broek of een joggingbroek. Het is en blijft een prutsaandoening, die hidradenitis.

Hoe gaat het in het koppie? Ik moet weer even de puntjes op de i zetten wat betreft de positieve en negatieve energie. Soms heb ik van die weken dat ik me mentaal sterk voel. Dan filter ik zonder moeite alle negatieve energie eruit en laat ik enkel de positieve energie toe. Maar er zijn ook dagen, weken, waarop dat niet lukt. Waarop ik me heel makkelijk mee laat trekken in de negatieve spiraal van een ander. Vroeger wees ik altijd met mijn vinger naar de ander. Nu lukt het me om het bij mezelf te houden. Ik zit niet lekker genoeg in mijn vel om de mindere stemming van die ander op te vangen. Ik kan dan alleen maar hopen dat er iemand in zijn of haar buurt is die dat op dat moment wel kan. Ik moet eerst voor mezelf zorgen en neem dan even afstand van die persoon.

Ik voel dat ik deze week, misschien wel deze maand, veel rust nodig zal hebben. Minder social media. Minder artikelen lezen. Meer werken aan mezelf en de mensen opzoeken die mijn energie op een hoger en positiever niveau tillen, zoals bijvoorbeeld Patricia dat kan. Komende vrijdag heb ik een afspraak met haar, dus dat komt heel goed uit. Ook meteen maar weer een afspraak met haar maken voor een massage. Verder veel tijd in de natuur doorbrengen en nog een laatste beetje zon meepakken. Veel lezen en mediteren. Ik heb echt het gevoel dat de maand september geen makkelijke maand gaat worden. Een maand waarin er hard gewerkt moet worden, waar moeilijke dingen op mijn pad zullen komen, maar waar ik in oktober en november de vruchten van zal gaan plukken. Dan moet ik nu echter wel even pas op de plaats maken en dat ga ik dan ook doen.

Op dit moment werk ik veel met mijn orakelkaarten. Ook merk ik dat daily affirmations me goed helpen. Voor wie niet bekend is met affirmations; vaak hopen of wensen we een heleboel, bijvoorbeeld “Ik hoop dat ik me goed zal voelen vandaag” of “Ik hoop dat ik de juiste beslissing heb genomen”. Een affirmation laat het hopen of wensen achterwege en gaat uit van het goede. Je voelt je goed vandaag. Het wordt een mooie dag. Niet hopen of wensen, maar erin geloven dat het zo zal zijn. Klinkt allemaal weer lekker zweverig,  maar het werkt voor mij. Als je enkel alleen maar hoopt op het positieve, dan zet je bij voorbaat de deur al open voor het negatieve. Niet doen. Smijt die deur dicht en geloof enkel en alleen in het goede voor jezelf. Je zult zien dat het werkt.

LH3

 

31 reacties Voeg uw reactie toe

 1. memyselfandwe schreef:

  Je komt er wel! Veel succes, goeie moed of wat dan ook dat ik je kan toewensen tijdens deze periode. x

 2. dansenindestorm schreef:

  Ik vind het altijd mooi om te lezen dat je zo goed weet wat voor jou werkt en wat voor jou niet werkt. Dat vind ik knap. Zorg goed voor jezelf de komende tijd, artikelen lezen is nooit verplicht, dat weet je. Take care!

 3. misscaesar schreef:

  Heel veel courage!

 4. Madeleine schreef:

  Rustig aan lieve Marion ❤ Alles op z'n tijd en luister goed naar je hart en gevoel 🙂

 5. debby schreef:

  Wat heb jij dit weer mooi geschreven. Niets anders dan al het goeds voor jou lieve Marion en neem je rust.

 6. zomersproetje84 schreef:

  Succes met therapie! En neem alle tijd, rust en ruimte die je nodig hebt! Hele mooie quote.x

 7. IngridMoorenBlogs schreef:

  Bij onweer niet onder een boom gaan zitten hè!

  1. Marion schreef:

   Of juist wel…. Beetje tarten met het lot 😉

 8. Morgaine schreef:

  AMEN op het laatste stuk wat je schrijft, zo is het namelijk nu net.

  Als ik een dag voor mijn kiezen krijg met de wet van Murphy, hoe hilarisch soms ook, dan roep ik echt keihard, ‘en nu is het genoeg! Vanaf hier gaat alles goed verlopen!’ Is een voorbeeld, maar het werkt ontzettend goed. Met inderdaad dank aan oa Louise L. Hay bijv. 😉

  Sterkte met die ontstekingen, ooit gehad, 2x heel heftig dat ik ze door moest laten snijden ook, en dat bleek voor mij gelukkig voldoende te zijn! De plekjes van nu, zijn meestal wondjes maar ook ik merk het dat ze nu iets meer sluiten nu het al koeler wordt. Ik hoop dat dit voor jou ook heel snel zal gebeuren.

  X

  1. Marion schreef:

   Ik zit helaas al in de fase dat het geen op zich staande ontstekingen meer zijn, dus opensnijden heeft geen nut meer. Ik ben zo ontzettend blij dat het niet meer zo warm is!!!!

   1. Morgaine schreef:

    Ja, die had ik al door, anders liet je dat wel doen, daarom voel ik mij ook zo gezegend, dat het mij maar 2x overkomen is en het nu bij die kleine wondjes blijft die jeuken kunnen, dat wel, maar toch…. Sterkte!!! Dat ze maar snel mogen zakken dankzij het koelere weer ❤

 9. lievervoordelig schreef:

  Knap dat jij precies weet wat goed voor jou is en dat je op tijd rust neemt. Het lijkt me heerlijk om onder een boom te gaan zitten om helemaal tot rust te komen.
  Zelf ben ik vaak geneigd om mezelf voorbij te lopen en altijd de ander voorop te stellen.

 10. Vervelend dat de ontstekingen de laatste tijd weer zo heftig aanwezig zijn. 😦
  Heel veel succes met je therapie zometeen. Ik vind het knap dat je voor jezelf kiest. De mensem die echt om je geven zullen dat begrijpen. Maar toch is het best lastig hè? Vind ik wel altijd.
  Die affirmations zijn zo waar inderdaad.

 11. Lonneke schreef:

  Wat kan je alles goed en mooi verwoorden. Goed dat je naar jezelf luistert en er dingen zijn die je rust geven. Doe rustig aan liefs Lonneke

 12. tommie345 schreef:

  Dat het niet zo warm meer is, is ook altijd goed voor me darmen. En ik ben in zoveel het tegenovergestelde van jou. Ik geloof totaal niet in zweverigheid, ik wil altijd juist zoveel mogelijk lezen van de ander, en het lukt me helaas nog te weinig om dat van me af te zetten en leef dus nog erg mee. En ondaks die tegenstellingen zijn je blogs zo fijn en herkenbaar. Sterkte om 13.15 en een mooie reflectie! Succes in september :).

 13. livewithfear schreef:

  Succes met therapie! xx

 14. Simplynspecial schreef:

  Doe wat je moet doen 🙂 dat is altijd goed. Affirmations kende ik nog niet, maar het idee klinkt goed. Dat is misschien wel wat voor mij. Als ik zoiets vol blijf houden iig hihi.

 15. Marielle schreef:

  Wat een zelfinzicht!!
  Mooi hoe je dit ziet, wat jij nu nodig hebt.

  Sterkte met de ontstekingen, echt heel naar voor je!

  Succes vanmiddag!

 16. Succes met je therapie en om alles op een rijtje te krijgen. Ben benieuwd hoe je het zitten onder de boom gaat ervaren… Hopelijk als een stukje rust

 17. Miss Sentinelli schreef:

  Hey Marion,

  Succes met je therapie! En wat mooi dat je weer aan de The Rewild Your Life challenge begint, echt top!
  Ik hoop echt dat de ontstekingen snel minder worden, veel sterkte!

  Liefs!

 18. Emily Lotus schreef:

  Ik vind het zó mooi om te zien hoe jij gegroeid bent. Vaak word ik vanzelf rustig als ik je artikelen lees. Ik vind je een prachtig mens, Marion.
  Een tijdje terug had je een artikel geschreven voor op mijn blog. Ik werd toen gevloerd door m’n gezondheid en het lukte me niet om de gastblogs goed bij te benen: ik weet nog dat ik jou een mail daarover stuurde met excuses, en dat ik helemaal rustig werd van jouw reactie. Dat heb ik je volgens mij nooit gezegd, maar het deed me destijds heel veel. Nog bedankt daarvoor. ❤

  1. Marion schreef:

   Wat lief dat je het nu alsnog zegt en ik ben heel blij om dat te horen. ♥ Dank je wel. X

 19. Sabine schreef:

  Heel mooi dat laatste stuk! Je beslist gewoon zelf wat het voor dag wordt. Ik vind de ‘I am enough’ steen ook echt heel mooi en je handelt er ook echt naar. Als ik dit zo lees denk ik ook meteen dat ik ook wel eens een dagje rust kan inlassen 🙂

 20. Mooi die quote. De kunst is om jaren later die beslissing weer in te schatten op de waarde van het moment waarop je hem nam. Van die ‘had ik maar’ gedachte is nog nooit iemand gelukkiger geworden.

 21. Saar schreef:

  Affirmaties werken heel goed, dat weet ik uit ervaring! Het zijn sterke hulpmiddelen! Heel veel succes op het pad dat je de komende maand gaat wandelen! Je komt er wel!

 22. Sara schreef:

  Marion, wat schrijf je toch altijd prettig! Heel uniek en hoewel het niet altijd “leuk” is wat je presenteert in je artikelen, schrijf je het wat altijd met een flinke dosis luchtigheid en humor!

 23. Neem je tijd en voel je vooral tot niets verplicht. Die affirmations klinken mij helemaal niet zweverig maar juist heel logisch. Ga ik proberen want de mot zit er serieus in bij mij de laatste tijd, en dan heb ik het niet over de buxusmot die in de tuin zit 😀

 24. Lilian schreef:

  Wat handig, die daily affirmations. Heel vaak als ik iets verkeerd heb gedaan en het wil verbeteren, dan zeg ik: ik ga proberen… en dan zegt mijn Lief: “Nee, niet proberen, maar doen” 😉

 25. Estrella schreef:

  Sterkte!

 26. Inge schreef:

  Ik vind dat je alles altijd zo krachtig kan verwoorden, ook als het even wat minder met je gaat. Je hebt mij trouwens geïnspireerd met die daily affirmations, alsof je me even met mijn neus op de feiten drukt dat ik minder moet hopen, maar moet voelen. Ik wens je veel warmte toe!

 27. Chapeau hoe je met alles omgaat en hoe je het neer kan schrijven, dat op zich zal al veel helpen. Een goed zelfinzicht is de helft van het werk en dat heb je duidelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s