Rewild Your Life: Dag 1

RYL

Vandaag zijn we gestart met de Rewild Your Life Challenge. Het doel van deze challenge is 30 dagen lang minimaal 30 minuten per dag in de natuur doorbrengen. Get outside. Be wild. Feel better. De opdracht van vandaag is een Tree Sit: 30 minuten onder of bij een boom zitten. Voor de volledige beschrijving van deze opdracht klik hier. Aan het einde van dit artikel vind je de opdracht voor dag 2.

Nu wilde ik een foto plaatsen van de boom waar ik onder gezeten heb, maar om onduidelijke redenen lukt het me niet om de foto te uploaden. Geeft niets, ik was namelijk toch niet van plan er veel over te vertellen. Ik had vanmiddag therapie en ik heb nog nooit zoveel behoefte gehad om midden in het bos onder een boom te zitten. In alle stilte. In alle rust. Tussen de bomen die simpelweg groeien, omdat dat is wat bomen doen. Vanmiddag wilde ik eigenlijk ook gewoon even een boom zijn.

Day 2: Go Barefoot
We gebruiken onze handen de hele dag. We voelen ermee, pakken er spullen mee en raken er mensen en dieren mee aan. We gebruiken ze om ons eten klaar te maken en om het voedsel naar onze monden te brengen. Wij bloggers gebruiken onze handen daarnaast ook nog eens zeer intensief om onze woorden op het vaak digitale papier te zetten. Onze voeten daarentegen willen we nog wel eens vergeten en dat terwijl onze voeten toch bijna net zo belangrijk zijn in ons leven. Ze dragen ons. Ze brengen ons waar we zijn willen. Daarnaast zijn onze voeten ook heel erg gevoelig. Toch stoppen we ze de hele dag weg in sokken en schoenen, waardoor al het contact met de grond en de aarde verloren gaat. Vandaag gaan we onze voeten voor minimaal 30 minuten bevrijden. We gaan op blote voeten naar buiten. Je kan ervoor kiezen om zoveel mogelijk verschillende ondergronden te voelen, zoals steen, zand, gras, mos en water. Loop over al die verschillende oppervlakten en wees je bewust van alles wat je onder je voeten voelt. Heb je minder tijd of geen zin in vieze voeten? Ga dan lekker buiten zitten, trek je sokken en schoenen uit en voel simpelweg de lucht die om je voeten beweegt.

Zoals jullie misschien wel kunnen opmaken uit het eerste gedeelte van dit artikel zit ik er behoorlijk doorheen. Ik hoop me morgen weer wat beter te voelen, zodat ik een iets uitgebreider verslag kan maken van de opdracht. Ik ben wel benieuwd of er vandaag nog meer mensen onder een boom gezeten hebben. Laat het me weten in een reactie en succes morgen met opdracht nummer 2. ♥

20 reacties Voeg uw reactie toe

 1. tommie345 schreef:

  Wow! En ik zat er ook zo doorheen, ik vind het oprecht al knap dat je dit zo kon opschrijven en bewoorden. Benieuwd naar de rest van de challenge. Hou je taai plus een hele dikke digitale knuffel!!

 2. Toch mooi dat deze opdracht je een extra rust heeft kunnen geven na therapie. Ik ben op het moment gammel, dus heb het even gelaten, morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen. In elk geval bedankt voor het posten van de nieuwe opdracht. ❤

 3. Dinie schreef:

  Een boom geeft rust, en hij waakt over je, zo voelt het.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, mam. X

   1. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

    Ahhh sorry kom even inbreken hier maar ik vind dit zo mooi….

 4. Jaixy schreef:

  Sterkte!
  En wat bomen betreft: die hebben op mij ook een rustgevend effect.
  Hihi en ik ben zo ie zo een blote voeten mens. Heerlijk. Jammer dat de winter eraan komt en ik niet meer op blote voetjes naar buiten kan

 5. Sanne schreef:

  Je hebt het toch goed verwoord.
  Hopelijk voel je u morgen al beter.

 6. Lap, dat begint hier goed want ik ben gewoon de opdracht van vandaag compleet vergeten. Morgen een nieuwe kans.

 7. Marielle schreef:

  Wat mooi dat de boom je rust gaf!!

  Pas op jezelf lieve Marion!!

  Overigens…ik heb ook onder een boom gezeten. Een mooie appelboom hier op het erf, deze boom heeft zoveel gezien en nog!!
  Het was een bijzondere ervaring!
  (wel iets korter)

  1. Marielle schreef:

   PS. Vergat ik nog, het maakte best wat los

   1. Marion schreef:

    Dat mag ook. Ook bij jou. ♥

 8. Morgaine schreef:

  Nee ik heb vandaag niet onder een boom gezeten wel even een boek uitgelezen meer dan de helft nog over en ruim 300 blz. De opdracht van morgen, zodra ik kan, gaan bij mij buiten de schoenen en sokken uit, ook altijd al zo geweest, liefst op blote voeten liep ik, mocht niet van mijn opa, stel je voor dat er glas ligt, hahaha mijn oma liet het toe, maar vlak voor opa thuis kwam, moesten er weer op zijn minst de slippers aan 😉

  Ik hoop dat jij je morgen een heel stuk beter voelt ❤
  X

 9. Sanne schreef:

  Ik heb net nog eens de nieuwe opdracht gelezen.
  Dat gedeelde doe ik liever in mijn eigen tuin.
  Ik ben namelijk geen fan van teken.

  1. Marion schreef:

   Ga ik ook doen! Misschien ga ik niet eens lopen, alleen liggen 😉

   1. Sanne schreef:

    Dat liggen klinkt nog niet zo gek. Je gooit wat zand over je heen en je foto is af 🙂

 10. chucky1012 schreef:

  Geweldig en zo goed van je om rust te vinden bij een boom 😉

 11. Sabine schreef:

  Toevallig zag ik deze foto vandaag voorbijkomen op Facebook: http://www.happinez.nl/homepage/algemeen-artikel/lopen-langs-levensbomen.htm 🙂 Zo waar!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel! Ik ga zo direct even lezen! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.