Rewild Your Life: Dag 2

RYL

Gisteren zijn we gestart met de Rewild Your Life Challenge. Het doel van deze challenge is 30 dagen lang minimaal 30 minuten per dag in de natuur doorbrengen. Get outside. Be wild. Feel better. De opdracht van vandaag is Go Barefoot: 30 minuten op je blote voeten naar buiten. Voor de volledige beschrijving van de opdracht klik hier. Aan het einde van dit artikel vind je de opdracht voor dag 3.

IMG_20150908_122727

Nou, daar staan we dan. Ready to go. Op blote voeten. In de miezerende regen. Rond het middaguur. Lekker druk op straat. Het zal je vast niet verbazen dat ik de enige op blote voeten was.

IMG_20150908_122824

Gelukkig kon ik redelijk snel de bewoonde wereld verlaten door over een hek te klimmen. Ik ging ervoor. Heerlijk wandelen door het gras en de modder. En maar hopen dat het echt alleen modder was….

PicsArt_09-08-04.20.31 (1)

Na een klein half uurtje lopen was ik weer terug in de bewoonde wereld en ik moet zeggen: ik heb genoten. Het voelde heerlijk om door het natte gras te lopen. Ergens voelde ik wel een prik in mijn teen. Geen idee wat het was. Het voelde een beetje alsof ik langs een brandnetel was gelopen. Dat kan natuurlijk prima. Na een kwartiertje voelde ik er niets meer van. Ja, ik vond het echt relaxt. Ik vind het zelfs een beetje jammer dat ik zo raar aangekeken werd door een heleboel mensen. Ik snap het wel. Het regent, ik heb een jas aan, een rugzak om en dan geen schoenen aan. Maar het was zo lekker! Ik zou dit rustig iedere dag kunnen doen. Ik was me veel bewuster van de stappen die ik zette en ik voelde me veel meer verbonden met de natuur. Wat me nu ook opvalt is dat mijn voeten veel warmer zijn dan op andere dagen. Misschien is dit wel dé remedie om van je koude voeten af te komen!

Dan de opdracht voor morgen.

Day 3: Micro Focus
Zoek een natuurlijke plek met een oppervlakte van zo’n 60×60 cm. Ga er even goed voor zitten en bestudeer dit oppervlak voor ongeveer 30 minuten. Je kan een stukje in je eigen tuin uitkiezen of ergens in een park, op het strand of in het bos. Het maakt niet uit, als het maar puur natuur is. Focus je gedurende 30 minuten op alles wat er op dat stukje grond gebeurt. Misschien zie je insecten, waterdruppels, plantjes die je nog niet eerder zag. Misschien hoor je zelfs wel af en toe geluid uit dit kleine stukje natuur komen. Beeld jezelf eens in dat je zo klein bent dat je in dat stukje natuur zou kunnen wonen. Beeld je vervolgens in dat je vanuit die positie omhoog kijkt naar jezelf op ware grootte.

Ik heb deze opdracht al eerder gedaan en ik vond het ontzettend leuk om te doen. Wil je alvast een voorproefje voor morgen? Klik dan hier.

Hoe was jullie blote voetenervaring vandaag? ♥

31 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Roeland Gerritsen schreef:

  Ik doe het al 8 jaar elke dag en kan je zeggen: het bevalt me fantastisch. En inderdaad DE remedie om van je koude voeten af te komen: optimale doorbloeding door intensief gebruik van je voetspieren.

  1. Marion schreef:

   Oh echt waar? Al 8 jaar lang? Wat geweldig! Oh ja, je gebruikt natuurlijk je voetspieren veel beter als je op blote voeten loopt. Leuk om te lezen!

 2. Sabine schreef:

  Leuke opdracht zeg! Ik houd ook echt enorm van op blote voeten lopen. Als het kon zou ik elke dag ook een tijdje buiten op blote voeten lopen, maar helaas is dat een beetje vies en gevaarlijk hier met alles dat op straat ligt. In Nederland liep ik altijd op blote voeten als het weer het toeliet in de tuin, balkon, huis. Zelfs dat vinden sommige mensen al raar haha

 3. Catharina schreef:

  Wat ontzettend knap dat je dit doet! Dit zou ik nou echt niet durven! gewoon om het feit wat de buurt wel niet zou denken!! “Die mevrouw van nr 27 heeft ze ook niet helemaal meer op de rij” In gedachten hoor ik het ze al zeggen, mijn lieve buurtgenoten.
  Wat erg toch eigenlijk hoe je leven bepaald wordt door sociale controle….
  Het lijkt me heerlijk, in het gras dan, niet op straat.

  1. Roeland Gerritsen schreef:

   Sociale barrières zijn de grootste vijand van het volgen van je hart Catharina, dat weet ik uit ervaring. Stop met invullen ‘wat anderen zullen denken’ (want waarschijnlijk dénken ze dat niet eens, en al zouden ze: wat dan nog?) en doe wat goed voor jou is, zonder er een ander schade mee te berokkenen. Het is heerlijk, en niet alleen in het gras: ook op straat. Mijn leven is er heel erg door verrijkt!

 4. Sopdet schreef:

  Wat een leuke uitdaging ben je begonnen. Ik loop ook vaak op blote voeten zelfs hier op straat. Mensen kijken inderdaad vaak eens raar, maar net als jou voel ik mijn voeten dan beter en ik voel me ook meer verbonden met de grond die ik bewandel. Buiten lopen is altijd een hulpmiddel tegen koude.

 5. Wat fantastisch dat jij gewoon weer op je blote voeten door de bewoonde wereld loopt, met dit weer! Dat vind ik nou zo gaaf aan jou, je doet het gewoon. Xoxo

  PS ik had net al een reactie proberen te plaatsen maar geloof dat dat niet gelukt is, vandaar dat het misschien dubbel is 😉

 6. altijdangelique schreef:

  Op station Utrecht zag ik ook eens een man op blote voeten lopen, hartje winter. Bleek het de vader van mijn collega te zijn. Die heeft gewoon lak aan wat anderen daarvan denken en gelijk heeft ie. Nu vraag ik me af of dit Roeland Gerritsen is, omdat ze dezelfde achternaam hebben. Dat zou wel heel toevallig zijn.
  Fijn dat je zo genoten hebt!

  1. Roeland Gerritsen schreef:

   Wie is jouw collega Altijdangelique? Dan weet ik of dat een kind van mij is 🙂 Het zou zo maar kunnen dart ik het ben, want ook hartje winter loop ik blootsvoets in station Utrecht op weg naar mijn werk (of weer naar huis natuurlijk).

   1. altijdangelique schreef:

    Jeanne

    1. Roeland Gerritsen schreef:

     Ja, wat leuk, dat is inderdaad mijn (oudste) dochter! Waar zijn jullie collega’s van? Cine Lounge?

     1. altijdangelique schreef:

      Nee ze was mijn collega bij Altrecht. Toen liep ze stage. Wat is de wereld toch klein 🙂

 7. Elise schreef:

  Jaaa tof! Ik loop thuis altijd op blote voeten, maar de straat op heb ik nooit echt gedaan. Je hebt me op een idee gebracht voor bij een cursus! Van A naar B, op blote voeten! 😀

 8. Marielle schreef:

  Leuk dat je deze dag weer gedaan hebt!
  Ik heb van die zolen en daar moet ik zoveel mogelijk op lopen maar vanmorgen heb ik ook weer meegedaan!

  Ik ben van het warme kleed, de houten vloer, de tegels in de keuken (ik was elders) naar buiten gestapt, een stukje over het grind en toen door het natte gras.
  Daarna even hele koude voeten en toen zo lekker warm!! Dat vond ik dus ook!!

  Het natte gras kriebelde zo lekker!! Het grind ging ook wel alleen toen ik over tegels liep met af en toen een steentje was dat wel vervelend, apart hoe je voeten dit zo aanvoelen!

  Leuke dag was dit weer!

  1. Marion schreef:

   Ik vind het echt tof dat je meedoet! Grappig dat jij het ook had met die warme voeten!

 9. Bijna jaloers op je ‘ik ga dit doen’ motto. Ik heb het inderdaad niet gedaan, ziek zijn kost al energie genoeg. Maar mooi om te lezen en vooral die foto’s kan ik me bijna helemaal invoelen. Ik vind het wel echt dapper dat je dat durft op je blote voeten door t gras. Ik hoop dat ik het binnenkort ook ga durven als ik weer beter ben.

  Ik ga morgen dag 1 inhalen. Weet al precies hoe en wat… 🙂 helemaal zin in na jou blogjes!

 10. Morgaine schreef:

  hier is het vrij lastig om buiten op blote voeten te lopen zelfs op de strandjes niet, glas, glas, en nog eens glas, naast andere zaken die je niet wilt weten 😉 zo jammer, dat is een reden dat ik zo graag dichter bij een stukje rustig strand en duinen zou willen wonen, vooral nu, als iedereen weg gaat daar, lol…

  X

 11. misssexandthecity schreef:

  Als dat de manier is om van koude voeten af te komen, dan ga ik je voorbeeld volgen ook al kijken ze hun ogen uit,…..ik haat koude voeten en het gaat weer beginnen hé!

 12. beaunino schreef:

  Ik heb grind en loskopende kippen. Hoe denk je? 😜

 13. Myriam schreef:

  Het lukt me niet Marion. Het is de tijd er niet voor. Ik weet nauwelijks waar mijn hoofd staat. Als het wat rustiger wordt wil ik het graag eens doen…;

  1. Roeland Gerritsen schreef:

   Misschien moet je het omdraaien, Myriam. Als je het gaat doen wordt jouw hoofd waarschijnlijk vanzelf rustiger. Door te focussen op hoe & waar je je blote voeten neerzet, laat je andere ‘muizenissen’ even achter je. Probeer het maar, het zal je goed doen!

   1. Myriam schreef:

    Ja, ik ben er zeker van dat het me deugd zal doen. Maar ik zit nou in zo’n hectische periode dat ik er geen tijd voor lijk te kunnen maken…

    1. Roeland Gerritsen schreef:

     Wat naar dat je in zo’n hectische periode zit. Maar elke dag 5 minuten vrijmaken moet toch kunnen lijkt me? Even de hectiek opzij zetten? Ik kan niet in jouw leven kijken, maar ik denk dat het heilzaam is 🙂

 14. Dat doet mij er aan denken…Mijn buurvrouw poetst altijd op haar blote voeten! Zelfs in de winter. En dan staat ze buiten haar water weg te trekken in haar blote voeten. Ik weet nog dat ik daar verbaasd op reageerde want dat had ik nog nooit gezien! Verder heb ik er geen aandacht aan besteed en als ik ze zie dan kijk ik niet eens om van die voeten 🙂
  Ik ging net in de tuin werken. Zal ik op mijn blote voeten doen si 😉

 15. Flavie schreef:

  Zalig die foto met de blote voetjes in het gras…

 16. Jenn schreef:

  Heerlijk op blote voeten! Ik loop regelmatig rond op blote voeten, al zou ik niet zomaar een willekeurig weiland in lopen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s