Persoonlijk

Rewild Your Life: Dag 3


Getagd: , , , .

RYL

Afgelopen maandag zijn we gestart met de Rewild Your Life Challenge. Het doel van deze challenge is 30 dagen lang minimaal 30 minuten per dag in de natuur doorbrengen. Get outside. Be wild. Feel better. De opdracht van vandaag was Micro Focus: 30 minuten lang een afgemeten stukje natuur bestuderen. Voor de volledige beschrijving van de opdracht, klik hier. Onderaan dit artikel vind je opdracht nummer 4.

rwy1

Hier zie je mijn stukje natuur van 60 bij 60 centimeter. Dooie boel lijkt het en uh… dat was het ook. Het duurde lang voordat ik wat leven in de brouwerij zag. De eerste spin die ik zag deed mijn hart een sprongetje maken. Het leek wel alsof de ene spin de andere riep, want binnen no time liepen er een stuk of 8 spinnetjes overal en nergens. Zo snel als het feest begon was het ook weer afgelopen. Na vijf minuten was het weer muisstil. Ik dacht terug aan de vorige keer dat ik deze opdracht deed. Ik had toen vreselijk veel moeite om me te concentreren. Dat had ik deze keer helemaal niet. Ik ging compleet op in dit stukje grond en de wereld om mij heen leek simpelweg niet te bestaan. Na een minuut of 25 begon ik echter een beetje in te dutten. Ik besloot dat het genoeg geweest was en pakte mijn camera erbij om nog even een paar mooie plaatjes te schieten van ”mijn” stukje natuur. Wees gerust! Geen foto’s van spinnen deze keer. Die lieten zich helaas niet meer zien.

rwyl2

rwyl3

rwyl6

rwyl9

rwyl8

rwyl4

En zo had ik nog wel honderd foto’s kunnen maken. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. Deze opdracht is ook echt weer een aanrader. Trouwens, die slakjes die je ziet op de foto zijn echt minuscuul klein. Ongeveer de helft van een pinknagel. Moet je nagaan! Goed, op naar de dag van morgen!

Day 4: Macro Focus
Nadat we vandaag een klein stukje van het aardse oppervlak hebben bekeken, gaan we ons morgen focussen op het grotere geheel. Neem ’s avonds, ’s nachts of in de vroege ochtend minimaal 30 minuten de tijd om naar de donkere lucht te kijken. Zie de sterren, planeten, meteorieten en satellieten. Doe dit met het blote oog. Niet met een telescoop of wat dan ook. Wees je bewust van de enorme omvang van het heelal en hoe ontzettend veel mazzel we eigenlijk hebben dat we hier op aarde zijn op dit moment. Dat besef, wat doet dat met je? Hoe voelt dat? Mocht het nou niet lukken om in het donker naar de lucht te kijken, doe het dan gewoon overdag. Kijk naar de kleur van de lucht, naar de wolken, naar de vogels die voorbij vliegen. Bedenk hoe immens groot het heelal is in vergelijking met onze planeet. Denk er dan eens over na hoe groot de aarde is in vergelijking met jou als mens. Beeld je vervolgens eens in dat je dat hele plaatjes van een afstand bekijkt. Jij, als klein mensje op die enorm grote aardbol kijkend naar die enorm uitgestrekte lucht. Neem goed de tijd om je dit allemaal voor te stellen en laat de gevoelens die je erbij krijgt goed tot je doordringen.

Ik weet nu al dat dit één van mijn favoriete opdrachten gaat zijn. Ik lig regelmatig in de vroege ochtend naar de sterren te kijken. Dromend over hoe groot het heelal is en wat er allemaal nog meer zou zijn in die enorme ruimte. Ook vind ik het altijd leuk om te bedenken dat er op dat moment overal ter wereld mensen naar diezelfde lucht kijken. Ik wens jullie alvast heel veel plezier met deze opdracht.

Heb jij de opdracht van vandaag al gedaan? Nee? Geeft niets. De dag is nog lang. 😉

25 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s