Rewild Your Life: Dag 3

RYL

Afgelopen maandag zijn we gestart met de Rewild Your Life Challenge. Het doel van deze challenge is 30 dagen lang minimaal 30 minuten per dag in de natuur doorbrengen. Get outside. Be wild. Feel better. De opdracht van vandaag was Micro Focus: 30 minuten lang een afgemeten stukje natuur bestuderen. Voor de volledige beschrijving van de opdracht, klik hier. Onderaan dit artikel vind je opdracht nummer 4.

rwy1

Hier zie je mijn stukje natuur van 60 bij 60 centimeter. Dooie boel lijkt het en uh… dat was het ook. Het duurde lang voordat ik wat leven in de brouwerij zag. De eerste spin die ik zag deed mijn hart een sprongetje maken. Het leek wel alsof de ene spin de andere riep, want binnen no time liepen er een stuk of 8 spinnetjes overal en nergens. Zo snel als het feest begon was het ook weer afgelopen. Na vijf minuten was het weer muisstil. Ik dacht terug aan de vorige keer dat ik deze opdracht deed. Ik had toen vreselijk veel moeite om me te concentreren. Dat had ik deze keer helemaal niet. Ik ging compleet op in dit stukje grond en de wereld om mij heen leek simpelweg niet te bestaan. Na een minuut of 25 begon ik echter een beetje in te dutten. Ik besloot dat het genoeg geweest was en pakte mijn camera erbij om nog even een paar mooie plaatjes te schieten van ”mijn” stukje natuur. Wees gerust! Geen foto’s van spinnen deze keer. Die lieten zich helaas niet meer zien.

rwyl2

rwyl3

rwyl6

rwyl9

rwyl8

rwyl4

En zo had ik nog wel honderd foto’s kunnen maken. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. Deze opdracht is ook echt weer een aanrader. Trouwens, die slakjes die je ziet op de foto zijn echt minuscuul klein. Ongeveer de helft van een pinknagel. Moet je nagaan! Goed, op naar de dag van morgen!

Day 4: Macro Focus
Nadat we vandaag een klein stukje van het aardse oppervlak hebben bekeken, gaan we ons morgen focussen op het grotere geheel. Neem ’s avonds, ’s nachts of in de vroege ochtend minimaal 30 minuten de tijd om naar de donkere lucht te kijken. Zie de sterren, planeten, meteorieten en satellieten. Doe dit met het blote oog. Niet met een telescoop of wat dan ook. Wees je bewust van de enorme omvang van het heelal en hoe ontzettend veel mazzel we eigenlijk hebben dat we hier op aarde zijn op dit moment. Dat besef, wat doet dat met je? Hoe voelt dat? Mocht het nou niet lukken om in het donker naar de lucht te kijken, doe het dan gewoon overdag. Kijk naar de kleur van de lucht, naar de wolken, naar de vogels die voorbij vliegen. Bedenk hoe immens groot het heelal is in vergelijking met onze planeet. Denk er dan eens over na hoe groot de aarde is in vergelijking met jou als mens. Beeld je vervolgens eens in dat je dat hele plaatjes van een afstand bekijkt. Jij, als klein mensje op die enorm grote aardbol kijkend naar die enorm uitgestrekte lucht. Neem goed de tijd om je dit allemaal voor te stellen en laat de gevoelens die je erbij krijgt goed tot je doordringen.

Ik weet nu al dat dit één van mijn favoriete opdrachten gaat zijn. Ik lig regelmatig in de vroege ochtend naar de sterren te kijken. Dromend over hoe groot het heelal is en wat er allemaal nog meer zou zijn in die enorme ruimte. Ook vind ik het altijd leuk om te bedenken dat er op dat moment overal ter wereld mensen naar diezelfde lucht kijken. Ik wens jullie alvast heel veel plezier met deze opdracht.

Heb jij de opdracht van vandaag al gedaan? Nee? Geeft niets. De dag is nog lang. 😉

25 reacties op ‘Rewild Your Life: Dag 3’

 1. Ik trek het vandaag echt niet om naar buiten te gaan. Hoe belangrijk dat ook moge zijn. Maar wel mooi om te zien hoe enthousiast jij hiermee omgaat. Enjoy morgenochtend! Het wordt helder!

 2. Leuk dat je het zo mooi hebt ervaren! De volgende opdracht lijkt me ook een mooie. Ikzelf ga regelmatig in de avond naar ons dakterras om naar de sterren te kijken. Heeft toch iets magisch inderdaad dat de hele wereld zo anders is, behalve de sterrenhemel.

 3. Oh ja dat was het, ik was in het grote park even verderop en ik was de opdracht van vandaag vergeten, hahahaha niet dat ik echt meedoe maar dacht dus wel aan jou en deze challenge, de challenge van morgen doe ik eigenlijk al heel vaak als het helder is, dan altijd wel, even alles uit binnen, nog even op het balkon zitten en staren naar de sterren met Picasso bij mij, maar of dat ik er dan 30 minuten ben weet ik niet, wel kan ik je vertellen wat het met mij doet, dat het mij nietig en klein maakt en de natuur gewoonweg de overhand heeft en ja ook dat er anderen naar dezelfde lucht kijken? NEE, toch niet want? Het is hier dan nacht, ergens anders is het dag en probeer mij voor te stellen, hoe men in Australië bijv. wakker wordt met welke luchten als wij gaan slapen 😉 Bijv.

  X

 4. Can i hold on time…want weeral geen tijd gehad om mee te doen. Ik was van plan aan deze challenge in alle rust mee te doen maar het is deze week gewoon de ene hectische dag na de andere. Ik vind de opdracht van vandaag wel zoooo leuk dat ik die gewoon morgen doe.

 5. Dit lijkt me echt heerlijk! Gewoon lekker tot rust komen in de natuur, stilstaan bij de dingen waar je anders nooit de tijd voor neemt. Die gedachten voor de volgende opdracht zouden voor mij wel echt te heftig zijn denk ik, want dan ga ik me misschien zo nietig voelen en ik heb het juist hard nodig dat ik me groot (en belangrijk) voel op dit moment :P.

  1. Misschien kan je het gevoel omdraaien van nietig naar blij en enthousiast dat je onderdeel bent van zo’n enorm geheel. Zelf voel ik heel erg op zo’n moment. Dan zie ik mezelf als een klein poppetje omhoog kijken en dan .. ja, dan kan ik wel een gat in de lucht springen! Ik geloof dat we allemaal voortkomen uit dezelfde energie, dus ook de sterren, de aarde etc. Dat betekent dat die enorm energie die het heelal omvat jou ondersteunt. Dan voel ik me juist gigantisch groot en sterk. Misschien kan je dat proberen te voelen. 🙂 En anders gewoon lekker tot rust komen. X

 6. Mooie foto’s! !
  Ik kon niet eerder reageren. Mijn plekje was onder de bewuste appelboom. Gras met een appel. In de micro focustijd werd deze langzaam kleiner door de honger van wat wespen. Op een grasspriet kwam een alleiefst insect wat meebewoog met de wind. Af en toe vloog er nog wat langs en de mieren waren ook vertegenwoordigd. Ik heb het iets korter gedaan.
  Je gaat zo veel bewuster kijken naar alle kleine dingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.