Rewild Your Life: Dag 4

on

RYL

Afgelopen maandag zijn we gestart met de Rewild Your Life Challenge. Het doel van deze challenge is 30 dagen lang minimaal 30 minuten per dag in de natuur doorbrengen. Get outside. Be wild. Feel better. De opdracht van vandaag was Macro Focus: 30 minuten lang het luchtruim observeren. De volledige beschrijving van de opdracht vind je hier. Onderaan dit artikel vind je opdracht nummer 5.

Geen idee wat voor weer het vanochtend was, want ik heb deze opdracht stiekem gisteren al gedaan. Ik was gisterochtend namelijk al om 4:00 uur wakker en was het kraakhelder buiten. Nu is het voor mij geen uitzondering om op dat tijdstip buiten te zitten, maar het blijft iedere keer weer bijzonder. Ik zette een kop koffie, sloeg een deken om me heen en ging op mijn ligbed in de tuin zitten. Hoe langer ik naar de lucht keek, hoe meer sterren ik zag. Het was adembenemend. Ik kan op zo’n moment letterlijk met open mond naar de hemel staren. Potverdorie, wat blijft dat toch mooi. Het feit dat ik ergens naar kijk wat oneindig is, iets wat mijn hersenen niet kunnen bevatten, dat vind ik echt te gek.

Zoals de opdracht omschreef probeerde ik me in te beelden dat ik vanuit het heelal naar de aarde keek. Dat ik vanaf een plek tussen de sterren neerkeek op onze planeet en mijzelf daar in mijn tuintje vol bewondering omhoog zag kijken. Dat is echt mooi kan ik je vertellen. Ooit heb ik een meditatie gedaan waarin je steeds meer afstand moet nemen van de aarde. Je gaat steeds een stukje verder de atmosfeer in om vervolgens het hele geheel te omarmen. Het universum, de aarde, de natuur, de dieren, de mensen en alles wat zich hier op aarde bevindt hou je vast. Vervolgens verklein je die kring weer heel langzaam tot je uiteindelijk weer terug bent op de plek waar je zit of ligt. Dat was zo’n mooie mooie ervaring. Het leek wel een lucide droom. Ik moet die meditatie weer eens opzoeken.

Wat staat er morgen op het programma?

Day 5: Be an explorer
Ga op zoek naar een plek in de natuur waar je nog nooit eerder bent geweest. Dit kan gewoon in je eigen omgeving. Een parkje of een vijver in de buurt of een stuk bos waar je nog niet eerder gewandeld hebt. Wat kom je allemaal tegen tijdens je zoektocht naar een nieuwe plek? Hoe voelt het om ergens te zijn waar je nog nooit eerder bent geweest? Vind je het spannend of enigszins beangstigend? Of ben je juist nieuwsgierig en maakt dit je enthousiast om vaker nieuwe plekken in je omgeving te ontdekken?

Ik ben weer benieuwd naar de ervaringen van vandaag en wens jullie alvast veel succes voor morgen. ♥

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Sabine schreef:

  Wat fijn dat het zo goed voelde! Eigenlijk zou je na deze challenche dit soort activiteiten gewoon een soort van in moeten passen in je dagelijkse routine. Dat je één keer per week om maar wat te zeggen naar de sterrenhemel gaat liggen staren vanaf je ligbedje. Zou zomaar eens een heel mooie verrijking kunnen zijn 🙂

  1. Marion schreef:

   Absoluut! Ik denk dat het ook goed kan. Vaak verwateren dit soort dingen. Dat is eigenlijk jammer.

 2. Leuke opdracht van je, dank je wel verdorie. Ik lag daar, plat op mijn rug in ons gazon, te staren naar de lucht. Niet merkend dat ineens een duif overvloog die wat ballast uit zijn anus moest lossen, recht in mijn linkeroog.

  1. Marion schreef:

   Hoe kan het toch dat dit soort dingen jou altijd overkomen??? Maar uh, je bent er weer!!! 🙂 Welkom thuis! 🙂

   1. ‘Some guys have all the luck’, zeker?
    Even in mijn neus knijpen. Auw! Inderdaad dus, ik ben er weer!!

 3. Morgaine schreef:

  Wat een prachtige ervaring heb jij gehad en ik hoop dat jij die oudere meditatie terug zult vinden om deze ook weer te kunnen doen. Klinkt heel goed 😀

  Ennuh, ik zit toch mee te denken hoor, stukje natuur waar ik nog nooit ben geweest in de buurt… en ik schiet in de lach, die zijn er vast wel, al is het wel (weet je nog, eigen stad afkraken), dat deze natuurstukjes telkens meer afgebroken worden hier juist 😉 Dan zou ik voor mijn gevoel echt Almere uit moeten gaan. Ik ben benieuwd wat jij gaat vinden morgen!

  Ik vind het dus echt ontzettend leuk om jouw ervaringen hiermee mee te lezen.
  X

 4. Carlijn schreef:

  Het heelal is zoiets bijzonders! Als ik dit zo lees, moet ik denken aan een vakantie in Kroatië waar het ook onwijs helder was. Met mijn vader en een zelfontspanner hebben we een half uur naar boven gestaard en de beweging van de sterren vastgelegd. Wauw! Of die ene keer dat ik met het blote oog een planeet zag. Dat is weet ik veel met hoeveel nullen km ver weg en dat zie je gewoon. Bizar!

 5. Sanne schreef:

  De sterren vind ik altijd zoiets magisch en mooi. Ik kan er zelf altijd van wegdromen, dan vergeet ik alle zorgen en problemen 🙂

 6. marielle schreef:

  Wat een bijzondere ervaring die meditatie! Heerlijk dat je de opdracht kon doen in je eigen tuin!
  Ik kon hem niet doen maar wil het nog wel een keer! !

 7. debby schreef:

  Wat lijkt mij dit een heerlijke opdracht. Sowieso staren ergens naar maakt mij zen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.