Kladpraat

vanallesennogwat

Vandaag sla ik even een dagje over met de Rewild Your Life Challenge. Ik heb om 9:30 uur een afspraak met Patricia. We gaan, voor zover het lichaam dat toelaat, een korte boswandeling maken en daarna lekker op het terras zitten en bijpraten. Lichamelijk gaat het dan niet lukken om vanmiddag nog op pad te gaan voor de challenge. Morgen dus weer verder.

Gisteren was de laatste dag dat je je kon opgeven voor de Kinderfondsknuffel. Ik heb ondertussen degene die een knuffel krijgen al een mail gestuurd. Ik hoop dit weekend de adressen bij elkaar te hebben en dan gaan ze begin volgende week de deur uit. Het was tot nu toe wel de meest bijzondere Share Some Happiness. Twee lezers die zich bij mij voegden om ook een knuffel te donoren. Prachtig. Ik ben er nog steeds van onder de indruk.

Weten jullie nog dat ik in augustus een soort van vakantie had? Dat ik die tijd wilde gebruiken om na te denken over mijn blog? Om een paar knopen door te hakken? Het is ondertussen al september en wat is er nou verandert? Niets. Nee, ik moet maar eens gaan accepteren dat mijn blog nooit een gestroomlijnd geheel zal gaan worden. Ik heb de titel van mijn blog ook niet voor niets uitgekozen. Hoe oppervlakkig de naam Mijn Kladblog ook mag klinken, de betekenis is helder. Ik kladder. Dat was mijn intentie toen ik begon met bloggen en dat is het nog steeds. Ik moet geen modelblog willen. Dat past niet bij mij.

Even een tip tussendoor: Als je iets niet begrijpt, vraag het. Als je iets niet prettig vindt, zeg het. Als mensen energie bij je wegzuigen, verbreek het contact. Als je iets wilt veranderen, maak een begin. Als je ergens gelukkig van wordt, doe het vaker. Het is zo simpel. Doe het gewoon. Je knapt er van op.

Dit filmpje zag ik laatst bij Isolde. Erg mooi. Een 7-jarige geeft een advies aan een 6-jarige, een 8-jarige geeft een advies aan de 7-jarige, een 9-jarige geeft een advies aan de 8-jarige enzovoorts. One to watch.

Kladpraat. Als je dat intoetst op google dan geeft google je de resultaten voor klikpraat.

Ik heb vier agenda’s. Drie papieren en één digitale. Negen maanden geleden dacht ik dat dat handig was. Waarom? Waarom dacht ik dat? Het is echt niet handig. Ik moet nu namelijk alles vier keer noteren, omdat ik bang ben dat ik de ene dag wel in de ene en niet in de andere agenda kijk. Serieus, waarom dacht ik dat dat handig zou zijn?

Facebook. Ik moet nog steeds even uitzoeken hoe het precies werkt. Mijn blogpagina kan je alleen volgen en liken begrijp ik nu. Je kan geen vrienden worden met Mijn Kladblog. Ik ben er ondertussen wel achter dat ik heel eenvoudig kan switchen tussen mezelf en mijn blog en dat ik ook vanuit beide kan reageren. Langzaam aan wordt het me allemaal duidelijk. Eigenlijk had ik gehoopt dat ik de boel tussen bloggen en privé gescheiden kon houden, maar de vraag is: Waarom zou ik dát dan weer willen? Kijk nou eens naar mijn blog? Mijn hele hebben en houden staat erop? Hoezo privé en bloggen gescheiden houden? lachende smiley

Kladpraat. Een nieuwe categorie? We gaan het zien. Ik denk het wel. Ik liet al eerder doorschemeren dat de term Bladieblabla me vreselijk stoort. Ik vind dit een mooie vervanger. Ik ga vandaag lekker weinig online zijn. Good vibes only today! Geniet van vandaag, lieve mensen. Tot morgen. ♥

30 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Moet een weblog een gestroomlijnd geheel vertonen, dan? Vind ik niet – doe rustig voort zoals je bezig bent – de variatie is net het aantrekkelijke!

  1. Marion schreef:

   Niks moet, maar het was wel waar ik naar op zoek was eigenlijk. Ik hou van overzicht, regelmaat etc. Het is mij nu alleen wel duidelijk dat dat me niet gaat lukken in combinatie met mijn blog 😀

 2. Sanne schreef:

  Je hebt dit mooie geschreven. Ik lees liever een unieke blog , we moeten niet allemaal op elkaar trekken toch? Veel plezier vandaag en ga je foto’s maken?

 3. tommie345 schreef:

  Vergeleken met mij ben je heel gestroomlijnd hoor, en Enjoy. Mooi dat het vandaag wel door kan gaan 🙂

 4. Saar schreef:

  Gewoon al die blogregels overboord! Ik vind je blog leuk zoals hij is! Helemaal jij!
  Geniet van vandaag en van je afspraak!!

 5. Isolde schreef:

  Tof dat je het filmpje zo mooi vond dat je hem hier ook plaatst!
  Verder ben ik het helemaal eens met de reacties boven me, blogs die echt passen bij degene die ze schrijft die zijn het leukst om te lezen, en jou blog voldoet daar volgens mij prima aan!

  1. Marion schreef:

   En die andere filmpjes waren ook prachtig trouwens! Heb ze allemaal bewaard!

   1. Isolde schreef:

    Dankjewel! Er volgen er de komende tijd nog meer!

 6. Emily schreef:

  Dat filmpje! Geweldig.
  Enneh, je blog is goed zoals ie is hoor.

 7. Morgaine schreef:

  Oh wat een geweldig filmpje heb je gevonden Marion, echt super, heb smakelijk gelachen ook om de adviezen van de 1 naar de ander, super!

  Drie agenda’s??? wow, ik gebruik er maar eentje, nu dit jaar zelfs nul voor onderweg, en heb alleen een family planner in de gang hangen, werkt als een tierelier, en een kladblog in mijn tas om onderweg de dingen te noteren en thuis dan weer over te nemen. Eventueel herplannen mocht dat nodig zijn of ik neem thuis weer contact met je op als ik het al niet zeker weet, hahaha

  En dat gestroomlijnde, why should you, jij bent jij, jouw blog jouw ding.

  En dan FB, lol, ja het is niet zo simpel als het lijkt, of het nu ook extra lezers genereert weet ik ook niet, je kunt natuurlijk betaald promoten en wat betreft het gescheiden houden van je privé pagina, het kan wel, dat is aan jou natuurlijk of je iemand toe laat, ook al schrijf je hier persoonlijk, dan nog kan het net even anders verlopen op FB. Zoals ik al eerder vertelde, voor mij, is het ook om contact te onderhouden met mijn familie met name die amper mijn blog leest, ze weten het allemaal maar ik zie ze nooit… Hebben ze geen zin in of geen geduld voor en dat zeggen ze ook eerlijk. Mag… En dan mijn contacten in het buitenland natuurlijk die ik al heel lang heb, slechts een aantal maar ja… ik blog in het Nederlands dus die komen ook niet op mijn blog en zo nog wel meer mensen, over het algemeen komen er nu ineens bloggers bij, maar ik heb zeker 4 stromingen op mijn FB zitten, waarvan 1 stroming de bloggers zijn, de rest zijn totaal anders en komen daar niet.

  Ik wens jou heel veel plezier vandaag samen met Patricia! Geniet!

  X

 8. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat een mooi filmpje zeg en aan jou de keuze hoe je je blog indeelt en noemt. Het is de plek waar jij je prettig bij moet voelen.

 9. chucky1012 schreef:

  Geniet van een prachtige dag Xoxo

 10. Amber schreef:

  Ik heb ondertussen ook alweer opgegeven mijn blog een goed geheel te laten zijn. Ik had een lijstje gemaakt, 3x in de week over chronisch ziek zijn praten, 1x foto’s, 1x dankbaar voor… May die nog het een en ander zou schrijven, maar die is ook spoorloos verdwenen en ik heb al in ruim een maand geen contact meer met haar terwijl ik voor we begonnen zei dat dit heel belangrijk was voor me dat het dit keer wel goed moest gaan maar ik het niet alleen zou kunnen. Ik wil soort van een ‘moeten’ in m’n leven een verantwoordelijkheid maar dan met z’n tweeën, om me toch soort van belangrijk te voelen en een doel te hebben en misschien, heel misschien wel eens wat te kunnen gaan verdienen met bloggen in de toekomst, want tja, hoe anders?
  Helaas werkt dit gewoon niet als je ziek bent en alles zonder dat je het wist allemaal alleen moet doen. Het was een enorme klap en heeft ook een beetje de trek om te bloggen weggenomen al probeer ik wel weer te beginnen met regelmatig schrijven. Zonde maar het is niet anders.

  Ik vind jouw blog leuk en vind hem prima zo, meestal is het toch de persoon achter de blog die het graag anders zou willen zien, dus ik probeer daar dan ook meestal maar aan te denken, jammer voor mij, maar zolang de rest het leuk vindt, prima. 🙂

  “Als mensen energie bij je wegzuigen, verbreek het contact” is een goede, maar wat als iedereen die me meer energie kost dan wat anders iedereen behalve m’n moeder is? Zelfs m’n eigen vader kost me ontzettend veel energie, maar het contact verbreken kan ik niet. Ik hou van ‘m en hij helpt me met dingen die ik zelf niet kan doen.

  1. Marion schreef:

   Ik bedoelde met die energie eigenlijk meer dat mensen bewust meeliften op jouw energie. Vaak is dat geen familie of mensen waarmee je een bloedband hebt. Ik bedoel echt de mensen waar de energiestroom eenzijdig. Je houdt van je vader en je vader helpt je ook, dus die energiestroom is niet eenzijdig. Wat jammer dat het zo loopt met jullie blog en dat het contact in ene verbroken is.

   1. Amber schreef:

    Ik wil er niet teveel details over geven, maar zelfs als hij helpt zorgt hij ervoor dat ik me schuldig voel, het is altijd ruzie, leugens, dingen achterhouden en me schuldig laten voelen voor dingen niet zelf kunnen door m’n ziekte. Het is misschien niet 100% eenzijdig maar wel grotendeels + het kost me echt belachelijk veel energie tot op het punt dat ik met migraine op bed kom te liggen voor een aantal dagen. Buiten hem is het helaas wel allemaal eenzijdig. Ik vond het nooit erg om mensen los te laten en nieuwe vrienden te zoeken die er wel voor mij waren en niet alleen maar andersom, maar echte vriendschap waarbij niet alles van 1 kant komt is nog best lastig te vinden, vooral als je ziek bent. Soms vraag ik me af of ik niet te veeleisend ben of dingen verwacht die ik niet moet verwachten, maar aan de andere kant heb ik wel graag mensen in m’n leven die voor mij dingen overhebben die ik voor hun ook zou doen en waarom zou ik het dan met minder moeten doen?

 11. IngridMoorenBlogs schreef:

  Fijne dag….hopelijk doe je wat energie op xx

 12. heleen schreef:

  Wat een prachtig filmpje, bijna net zo mooi als mijn abc-tje! 😉

 13. Sammie schreef:

  Kladpraat, lekker makkelijk, kort en duidelijk 🙂 Goeie vervanger hoor hihi
  Fijn dat je fb een beetje begint door te krijgen, het is eigenlijk heel simpel inderdaad. 4 agenda’s? Menn wat een werk! Ik denk er over om volgend jaar weer te beginnen in een papieren versie, gebruik nu alleen mijn phone maar dat is toch minder leuk 🙂

 14. Roos schreef:

  Prachtige video! And have a nice day to. 🙂

 15. Els schreef:

  Kladpraat, een mooie titel! En een kleine tip tussendoor…. dat is nogal een tip :-). Je hebt helemaal gelijk :-).

 16. Erg mooi filmpje, die kleintjes zijn zo schattig (oké, dat laatste doet er eigenlijk niet toe). Heerlijk geschreven, fijne dag toegewenst! Xoxo

 17. Leuk kladpraat!
  Mijn Kinderfondsknuffels zijn vandaag bezorgd. Of eigenlijk waren ze dat van de week al, maar ik moest ze nog even gaan afhalen. Ze zitten nu nog gebroederlijk naast elkaar boven op de kast. Voor eentje heb ik een hele bijzondere bestemming… Ik verwacht dat ik er later deze week over ga bloggen, moet eerst helemaal honderd procent rond zijn. Die andere hou ik zelf, als herinnering aan die eerste.
  Buhhh, ik vind het altijd zo onmeunig irritant als anderen zo vaag doen (ZEG DAN NIKS!!!), haha!
  Fijn weekend!

 18. Herkenbaar…. Maar je blog is toch gewoon leuk zoals die is! Heerlijk filmpje hahaha.

 19. Sabine schreef:

  Dit is een typisch voorbeeld van lekker bij jezelf blijven en doen wat het beste bij jou past, daar wordt iedereen gelukkig van 🙂 Ik vind dit trouwens bijzonder leuk om te lezen allemaal 🙂

 20. Anne schreef:

  Kladpraat. goede naam! Geen kletspraat, maar…! 🙂 Goed bezig.

 21. marielle schreef:

  Hoe was het vandaag?
  Leuke rubriek en Marion…een blog volgens een bepaald model past inderdaad niet bij jou…want: Follow your heart 🙂

  Over dat veranderen, zo klinkt het makkelijk, maar ik vind het soms knap lastig hoor de dingen die je noemt.

  Goed weekend!

 22. Katrien schreef:

  “Even een tip tussendoor: Als je iets niet begrijpt, vraag het. Als je iets niet prettig vindt, zeg het. Als mensen energie bij je wegzuigen, verbreek het contact. Als je iets wilt veranderen, maak een begin. Als je ergens gelukkig van wordt, doe het vaker. Het is zo simpel. Doe het gewoon. Je knapt er van op.”

  Die bewaar ik! Kort, krachtig en verwoordt helemaal de (positieve!) levensfase waar ik me momenteel in bevind. Bedankt om dit allemaal zo te benoemen.

 23. Gestroomlijnd of niet, ik blijf gewoon lekker bij je lezen. Las dat je een fijne dag hebt gehad vandaag, super!

 24. Volgens mij is jouw blog exact hoe hij moet zijn dus blijf jij maar lekker gewoon jezelf. Pfoeh, 4 agenda’s? Ik gebruik 1 papieren versie en dat werkt voor mij, tenminste als ik hem niet vergeet in te vullen. Die tip tussendoor knoop ik even in mijn oren…het kan simpel zijn maar ik maak het mezelf de laatste tijd soms heel moeilijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.