Rewild Your Life: Dag 5

RYL

Afgelopen maandag zijn we gestart met de Rewild Your Life Challenge. Het doel van deze challenge is 30 dagen lang minimaal 30 minuten per dag in de natuur doorbrengen. Get outside. Be wild. Feel better. De opdracht van vandaag was Be an explorer: zoek een plek in de natuur waar je nog nooit eerder bent geweest. De volledige beschrijving vind je hier. Onderaan dit artikel vind je opdracht nummer 6.

Vanochtend schreef ik dat ik vandaag een dagje over zou slaan wat betref de Rewild Your Life challenge. Ik had om half tien met Patricia afgesproken om te gaan wandelen in het bos en ik zag het niet zitten om daarna nog de hort op te gaan om een plek te ontdekken waar ik nog nooit eerder was geweest. Het liep even helemaal anders. Ging de afspraak niet door dan? Jazeker wel, maar Patricia was tijdens het wandelen zo druk aan de babbel dat ik binnen no time geen flauw benul meer had waar we waren. Zo kwamen we terecht in een gedeelte van het bos waar ik nog nooit eerder was geweest. Et voilà, had ik zomaar opdracht nummer 5 voltooid. Hoe mooi is dat?

pat1

Helaas had ik mijn camera niet bij me waardoor deze foto niet zo mooi is geworden als hij had kunnen zijn, maar ik koester deze foto nu al. Wat een fantastische ochtend was het. We hebben hier heerlijk op deze boomstam gezeten, ondertussen pratend en genietend van de door Patricia meegebrachte thee en zelfgebakken muesli-noten snacks. Wat ben ik ontzettend dankbaar dat zij op mijn pad gekomen is. Mensen waarmee je zo op één lijn zit, daar kom je er maar een paar van tegen in je leven.

Goed, over tot de orde van de dag en dat is de opdracht voor morgen.

Day 6: Embrace Your Inner Animal
Neem een dier in gedachte wat in jouw omgeving leeft. Ik denk bijvoorbeeld aan gedoogkat, de hond van de overburen, de eenden in het water, de vogels in de bomen en de waterrat die zijn nest aan de overkant heeft. Wat zijn de specifieke eigenschappen van dit dier? Wat voor uiterlijke kenmerken heeft het? Wat eet het dier en waar slaapt het? Hoe beweegt het zich voort? We dagen je uit om 30 minuten te doen alsof je dit dier bent. Beweeg je voort op zijn manier en boots het geluid na wat hij maakt. Hoe voelt het om dit dier te zijn? Hoe voelt het om even geen mens te zijn? En nu je dit dier bent, wat vind je eigenlijk van de mensheid op deze planeet?

Nou, dat wordt lachen. Ik vind het een hele rare opdracht! Ik nam al enthousiast een eend in gedachte, maar daar kom ik bij deze op terug. Eerst maar eens even rustig over nadenken welk dier ik ga imiteren morgen. Ik wens iedereen die de uitdaging aangaat heel erg veel plezier! Tot morgen. ♥

10 gedachten over “Rewild Your Life: Dag 5

 1. Ik had al zo’n flauw vermoeden dat je die plek had gevonden vandaag en daarmee toch de opdracht onverwacht zou kunnen doen, mooi!

  En wat morgen betreft, een mens aap? 😉 haha Ik ben heel benieuwd!
  X

 2. Als het me even teveel wordt, zoek ik graag de natuur op. Zo’n ‘onbekend’ plekje is ondertussen moeilijk te vinden en daarom is een alternatief buiten de natuur geen slechte zaak. Op onze reis (net afgelopen) maakte ik een avondwandelingetje, kort in de buurt van het hotel, terwijl mijn lieverd haar badkamer-ritueel deed. Er stond een kerk open, waar niemand in zat. Ik zette me neer op een stoel met als enig gezelschap een handvol heiligenbeelden, wat brandende kaarsjes en een leeg altaar. Ongelooflijk rustgevend was dit…
  Mag ik een suggestie doen voor je dier van morgen? Een chimpansee lijkt wel iets voor jou…

 3. hoi hoi
  WAt fijn dat het zo’n mooie ochtend was!
  Mijn “rewild your life” opdracht is gelukt! Ik ben gisteren ergens geweest waar ik nog nooit geweest ben en misschien ook niet meer zal komen, het was prachtig, het was indrukwekkend het was ADEMBENEMEND mooi!
  Lieve groetjes

 4. Wat grappig dat je door het drukke kletsen ineens op een plek in de natuur liep waar je nog nooit geweest was. Missie toch geslaagd. Gister ben ik dan eigenlijk voor het eerst ingehaakt (dat duurde even). Ik kwam per toeval een plek tegen waar ik nog nooit geweest was en ik keek mijn ogen uit. Ik was er eigenlijk helemaal verbaasd over en had dat effect nu ook weer niet verwacht. Helaas is het niet een plek die heel makkelijk te bereiken is voor me, maar misschien blijft het daarom juist wel heel speciaal. De opdracht van morgen… ja, heel bijzonder! haha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.