Rewild Your Life: Dag 6

RYL

Afgelopen maandag zijn we gestart met de Rewild Your Life Challenge. Het doel van deze challenge is 30 dagen lang minimaal 30 minuten per dag in de natuur doorbrengen. Get outside. Be wild. Feel better. De opdracht van vandaag was Embrace your inner animal: gedraag je een half uur als een dier. De volledige beschrijving van de opdracht vind je hier. Onderaan dit artikel staat de opdracht voor morgen. 

Een ietwat bijzondere opdracht vandaag. Ik moest er even goed over nadenken welk dier ik zou uitkiezen. Ik had in eerste instantie een eend op het oog. Dat geluid heb ik al redelijk onder de knie en ik ben dol op zwemmen. Ik had alleen niet zoveel zin om die smerige sloot hier in te duiken. De eend viel dus af. Een vogel? Oh nee, vliegen is niet mijn sterkste kan. Gedoogkat heb ik de vorige keer al gedaan, dus die werd het ook niet. Uiteindelijk koos ik voor de French Bulldog. Eigenlijk een hele logische keuze. Kijk maar.

Day 7: Earth
Zand, grond, aarde, hoe je het ook noemt, we hebben er een band mee. Al het eten komt oorspronkelijk uit de grond. Alle planten en dieren zijn opgebouwd uit mineralen en anderen voedingsstoffen die uit de aarde komen en wij krijgen deze vervolgens weer binnen door het eten van vlees, groenten en fruit. Eigenlijk ben je dus gewoon aarde. Nou ja, niet helemaal natuurlijk. Een klein beetje. Vandaag is het de bedoeling om contact te maken met de aarde. Raak het aan. Ruik eraan. Wees je er bewust van hoe verbonden je bent met die aarde. Niet moeilijk doen over een beetje zand onder je nagels. Daar hebben we zeep voor. 

Veel plezier! ♥

12 reacties op ‘Rewild Your Life: Dag 6’

 1. Ik denk dat ik even het een en ander bij moet lezen om dit helemaal te begrijpen maar een dagje hond zijn lijkt me een leuk idee 🙂 Zij zijn meester in het in het hier en nu leven!

  1. Jazeker is koekiemonster ook een dier! Tenminste, dat vind ik wel. French Bulldog paste me als mijn allermooiste maxiskirt. Helemaal top. Vooral het soort gesnurk en lui wezen deed me erg goed.

 2. Marion toch, wat een keuze 🙂 qua dier. Die beestjes hebben hun schoonheid niet mee, maar op gebied van sympathie en aaibaarheidsfactor zijn ze onevenaarbaar.
  Morgen contact maken met de aarde? Dan eet ik lekker zandkoekjes 🙂 !!

 3. hahaha lol…hoe verzin je het!

  Nou….ik heb wel even moeten denken, zittend op het dak leek vliegen als een vogel me toch niet de beste optie. Dus…deze opdracht niet echt gedaan maar toch ook wel weer een beetje van de week:
  – gezwommen als een vis
  – geknord als een varken (oke dat was mijn buik)
  – gehinnikt (gelachen) als een paard
  – geklommen als een geit
  – geloeid als een koe (toen ik me stootte)

  De opdracht voor morgen komt goed…haha…doe ik regelmatig 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.