Soms gaat het even niet

headerall960

Soms gaat het even niet. Dan heb ik pijn, voel ik me rot en lukt het me niet om me eroverheen te zetten. Dan zie ik ineens alleen nog maar mijn beperkingen. Dan lukt het me niet om dankbaar te zijn voor de dingen die ik nog wel kan. Ik vind het vreselijk als dat gebeurt, maar ik kan er niet omheen. Soms lukt het me niet. Vandaag was zo’n dag.

Dan wil ik even niet zien dat er mensen zijn die wél naar het zwembad gaan. Dan wil ik even niet zien dat er mensen zijn die wél een spijkerbroek dragen. Dan wil ik even niet zien dat er mensen zijn die wél op vakantie gaan. Dan wil ik even niet lezen dat iemand die niet depressief is zich vandaag zo depri voelt. Dan wil ik even niet horen dat iedereen wel eens een minder dagje heeft. Dan wil ik even niet horen dat het morgen vast weer een stuk beter zal gaan.

Het gaat niet goed vandaag. Alweer niet en ik maak me zorgen. De sombere dagen blijven toenemen. Al sinds begin augustus. Meestal trekt het wel weer bij, maar dat lijkt nu niet te gebeuren. Dat roept angst op. Het zal toch niet zo blijven? De depressie zal toch niet weer helemaal doorzetten? Ik herken dit gevoel. Die angst had ik in het begin ook, maar toen met de gedachte: “Zal het ooit weer beter worden?” Nu ben ik een stap verder. Ik wéét dat het ooit weer beter zal worden. Alleen voelt het nu absoluut niet zo.

Soms moet je op je gevoel vertrouwen. Soms kan je dat maar beter niet doen.

Just remember: All is well. ♥

28 reacties Voeg uw reactie toe

 1. marielle schreef:

  Mag ik je gewoon een virtuele knuffel geven…

  Woorden zeggen soms niet genoeg, ik denk aan je!

  Liefs van mij

 2. Ik wou dat ik iets zinnigs tegen je kon zeggen waar je wat aan hebt, maar eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat, behalve dan dat ik je veel sterkte en kracht toewens…

 3. ik weet ook niet goed wat ik moet zeggen marion… X

 4. Zulke dagen zijn vreselijk. Maar weet je, als er geen slechte dagen zouden zijn dan zou alles ook maar ‘normaal en saai’ zijn toch? Dat probeer ik altijd tegen mezelf te zeggen op zulke momenten.

 5. tommie345 schreef:

  Lieve Marion,

  Wat spijtig om te lezen en wist je nog dat je zei dat je september door moest komen? Ik hoop ook echt dat dat het is. En hoe cru het ook klinkt, ik ben wel blij dat je deze dagen met ons durft te delen, want dan voel ik me ergens weer een stukje minder eenzaam, omdat ik heel je tekst herken, maar daar heb je heel weinig aan.

  Heel veel liefs en sterkte.
  Een blogger die heel blij is dat jij jij bent.

  1. Marion schreef:

   Verdomd ja… September! En dat jij herkenning vindt in mijn stuk daar heb ik zeker wel war aan. Dus thanks. X

 6. Morgaine schreef:

  Laat ik jou dan een vraag stellen, wat zou je dan willen zien, horen of lezen van ‘ons’?
  Of dan ook eigenlijk helemaal niets.

  Naast, een dikke knuffel als jij deze wilt, zo niet ook goed. Ik denk aan je.

  ❤ ❤ ❤

  1. Marion schreef:

   Niets inderdaad. Daarom was ik ook offline vandaag en kwam er geen artikel. Maar nu wilde ik het even opschrijven voor mezelf. Gewoon omdat deze dagen er ook bijhoren en ik deze ook vast wil leggen. Thanks.

   1. Morgaine schreef:

    You’re welcome, gewoon even niets van mijn kant, jouw kladblog is gelezen ❤

 7. Elise schreef:

  Ach lieverd. Heel veel knuffels voor jou. En kopje thees, koekjes, dekentjes en een pootje van Pip. Ik moest even denken aan de zielenpad tarotlegging die ik voor je gedaan heb. Pak hem er nog eens bij, lees het nog eens door. ♡ misschien een steuntje in de rug. Maar wel pas morgen, of overmorgen. Nu hoeft er niet meteen ruimte voor te zijn.

  1. Marion schreef:

   Ik denk er regelmatig aan. Vandaag ook. Ik weet het. Ik weet wat me te doen staat en ik weet ook waar ik het voor doe. Dank je wel. X

 8. Oh Marion, een grote knuffel voor jou! Het kan een volslagen crazy theorie zijn maar mss hebben we die slechte dagen nodig om te beseffen hoe kostbaar de goede wel zijn. Geen idee of je daar wat aan hebt maar soms trek ik me daaraan op, dat alles een reden heeft, een soort yin en yang. Sterkte!!

 9. IngridMoorenBlogs schreef:

  Een like…niet omdat ik het leuk vind,maar ook gewoon niet weet wat ik moet zeggen.Dikke knuffel in ieder geval Xx

 10. Lena schreef:

  Fijn dat je inmiddels weet dat het ooit weer beter zal worden. Maar dat het zo moeilijk gaat op het moment, en dat steeds vaker, wat rot. Ik wens je veel sterkte. X

 11. Amber schreef:

  Ik weet niet wat ik moet zeggen maar ik herken het wel heel erg. Ik kan alleen maar hopen dat het snel beter gaat, veel sterkte!

 12. Inge schreef:

  He bah wat naar! Zou willen dat ik iets voor je kon doen. Weet ook niet goed wat te zeggen, behalve dat ik hoop dat het snel weer beter met je gaat. Knuffel en veel warmte toegewenst!

 13. Goed dat je hier ook ruimte voor neemt op je blog.
  & ik hoop dat je een beetje afleiding hebt om ook deze dagen door te komen.

  xx

 14. sofie schreef:

  Ik denk aan je, Marion.
  Veel liefs, Sofie ❤

 15. Sabine schreef:

  Alles gaat met ups en downs. De down is nu heftig, maar er komt ook weer een up die je weer een beetje hoger duwt dan waar je was voor deze down. Sterkte meid! x

 16. Berte schreef:

  Lieve Marion, Een warme knuffel vanuit Riyadh xx

 17. Van mij krijg je een virtuele pannenkoek !

 18. Anne schreef:

  Inmiddels is het zondag en heb je die rotdag weer achter de rug. Hopelijk is het vandaag echt een zondag (zoals ik ‘m het liefste zie): Rustig, tijdloos en doen waar je zin in hebt (vooral laten waar je geen zin in hebt).

 19. lauracollin schreef:

  Ik zou graag zeggen: “dit duurt maar even” of “het komt vast goed” maar ik weet als geen ander dat juist die woorden niet de woorden zijn die je wil horen. In plaats daarvan zou ik naast je gaan zitten op de bank met een kop thee en een bak chips en M&M`s in onze pyjama onder een dekentje en samen een film kijken. *Virtuele knuffel*

  1. Marion schreef:

   Thanks, dat zijn inderdaad de dingen die ik even niet wil horen. Klinkt gek, maar het voelt heel fijn dat jij dat begrijpt. ♥

 20. joorloveswriting schreef:

  Jeetje vervelend meid!!! Sterkte hopelijk gaat het gauw beter!!!

 21. Deisy schreef:

  Een hele grote knuffel aan jou meis. Helaas is dat het leven en de lessen die we moeten leren: de ene keer doen we stapjes vooruit en de andere keer niet. Ik denk in ieder geval aan je lieverd ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s