Psychische Shit

Soms gaat het even niet


Getagd: , , , .

headerall960

Soms gaat het even niet. Dan heb ik pijn, voel ik me rot en lukt het me niet om me eroverheen te zetten. Dan zie ik ineens alleen nog maar mijn beperkingen. Dan lukt het me niet om dankbaar te zijn voor de dingen die ik nog wel kan. Ik vind het vreselijk als dat gebeurt, maar ik kan er niet omheen. Soms lukt het me niet. Vandaag was zo’n dag.

Dan wil ik even niet zien dat er mensen zijn die wél naar het zwembad gaan. Dan wil ik even niet zien dat er mensen zijn die wél een spijkerbroek dragen. Dan wil ik even niet zien dat er mensen zijn die wél op vakantie gaan. Dan wil ik even niet lezen dat iemand die niet depressief is zich vandaag zo depri voelt. Dan wil ik even niet horen dat iedereen wel eens een minder dagje heeft. Dan wil ik even niet horen dat het morgen vast weer een stuk beter zal gaan.

Het gaat niet goed vandaag. Alweer niet en ik maak me zorgen. De sombere dagen blijven toenemen. Al sinds begin augustus. Meestal trekt het wel weer bij, maar dat lijkt nu niet te gebeuren. Dat roept angst op. Het zal toch niet zo blijven? De depressie zal toch niet weer helemaal doorzetten? Ik herken dit gevoel. Die angst had ik in het begin ook, maar toen met de gedachte: “Zal het ooit weer beter worden?” Nu ben ik een stap verder. Ik wéét dat het ooit weer beter zal worden. Alleen voelt het nu absoluut niet zo.

Soms moet je op je gevoel vertrouwen. Soms kan je dat maar beter niet doen.

Just remember: All is well. ♥

28 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s