Soms gaat het even niet

headerall960

Soms gaat het even niet. Dan heb ik pijn, voel ik me rot en lukt het me niet om me eroverheen te zetten. Dan zie ik ineens alleen nog maar mijn beperkingen. Dan lukt het me niet om dankbaar te zijn voor de dingen die ik nog wel kan. Ik vind het vreselijk als dat gebeurt, maar ik kan er niet omheen. Soms lukt het me niet. Vandaag was zo’n dag.

Dan wil ik even niet zien dat er mensen zijn die wél naar het zwembad gaan. Dan wil ik even niet zien dat er mensen zijn die wél een spijkerbroek dragen. Dan wil ik even niet zien dat er mensen zijn die wél op vakantie gaan. Dan wil ik even niet lezen dat iemand die niet depressief is zich vandaag zo depri voelt. Dan wil ik even niet horen dat iedereen wel eens een minder dagje heeft. Dan wil ik even niet horen dat het morgen vast weer een stuk beter zal gaan.

Het gaat niet goed vandaag. Alweer niet en ik maak me zorgen. De sombere dagen blijven toenemen. Al sinds begin augustus. Meestal trekt het wel weer bij, maar dat lijkt nu niet te gebeuren. Dat roept angst op. Het zal toch niet zo blijven? De depressie zal toch niet weer helemaal doorzetten? Ik herken dit gevoel. Die angst had ik in het begin ook, maar toen met de gedachte: “Zal het ooit weer beter worden?” Nu ben ik een stap verder. Ik wéét dat het ooit weer beter zal worden. Alleen voelt het nu absoluut niet zo.

Soms moet je op je gevoel vertrouwen. Soms kan je dat maar beter niet doen.

Just remember: All is well. ♥

About the Author

Posted by

Categorieën:

Psychische Shit

28 Reacties

Lieve Marion,

Wat spijtig om te lezen en wist je nog dat je zei dat je september door moest komen? Ik hoop ook echt dat dat het is. En hoe cru het ook klinkt, ik ben wel blij dat je deze dagen met ons durft te delen, want dan voel ik me ergens weer een stukje minder eenzaam, omdat ik heel je tekst herken, maar daar heb je heel weinig aan.

Heel veel liefs en sterkte.
Een blogger die heel blij is dat jij jij bent.

Laat ik jou dan een vraag stellen, wat zou je dan willen zien, horen of lezen van ‘ons’?
Of dan ook eigenlijk helemaal niets.

Naast, een dikke knuffel als jij deze wilt, zo niet ook goed. Ik denk aan je.

❤ ❤ ❤

Niets inderdaad. Daarom was ik ook offline vandaag en kwam er geen artikel. Maar nu wilde ik het even opschrijven voor mezelf. Gewoon omdat deze dagen er ook bijhoren en ik deze ook vast wil leggen. Thanks.

Ach lieverd. Heel veel knuffels voor jou. En kopje thees, koekjes, dekentjes en een pootje van Pip. Ik moest even denken aan de zielenpad tarotlegging die ik voor je gedaan heb. Pak hem er nog eens bij, lees het nog eens door. ♡ misschien een steuntje in de rug. Maar wel pas morgen, of overmorgen. Nu hoeft er niet meteen ruimte voor te zijn.

Oh Marion, een grote knuffel voor jou! Het kan een volslagen crazy theorie zijn maar mss hebben we die slechte dagen nodig om te beseffen hoe kostbaar de goede wel zijn. Geen idee of je daar wat aan hebt maar soms trek ik me daaraan op, dat alles een reden heeft, een soort yin en yang. Sterkte!!

Fijn dat je inmiddels weet dat het ooit weer beter zal worden. Maar dat het zo moeilijk gaat op het moment, en dat steeds vaker, wat rot. Ik wens je veel sterkte. X

He bah wat naar! Zou willen dat ik iets voor je kon doen. Weet ook niet goed wat te zeggen, behalve dat ik hoop dat het snel weer beter met je gaat. Knuffel en veel warmte toegewenst!

Inmiddels is het zondag en heb je die rotdag weer achter de rug. Hopelijk is het vandaag echt een zondag (zoals ik ‘m het liefste zie): Rustig, tijdloos en doen waar je zin in hebt (vooral laten waar je geen zin in hebt).

Ik zou graag zeggen: “dit duurt maar even” of “het komt vast goed” maar ik weet als geen ander dat juist die woorden niet de woorden zijn die je wil horen. In plaats daarvan zou ik naast je gaan zitten op de bank met een kop thee en een bak chips en M&M`s in onze pyjama onder een dekentje en samen een film kijken. *Virtuele knuffel*

Een hele grote knuffel aan jou meis. Helaas is dat het leven en de lessen die we moeten leren: de ene keer doen we stapjes vooruit en de andere keer niet. Ik denk in ieder geval aan je lieverd ❤

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers liken dit: