Korte mededeling

on

ontvolg

 

Laten we beginnen met hetgeen ik u een week geleden al voorspelde: De facebook-pagina van Mijn Kladblog is van de aardbodem verdwenen. Nog een social mediakanaal wat up to date gehouden moet worden was me iets teveel van het goeie. En ach ja, als je dan toch bezig bent….

Dan kan je net zo goed meteen je intstagram-account opschonen. Ik volgde bijna 400 mensen. Ja, I know, waanzin. Het is jammer, want sommige accounts vond ik echt heel leuk om te volgen, maar het is gewoon teveel. Ik ben nu van 382 naar 257 gegaan. Mocht ik je nou ontvolgt hebben, dan wil dat niet zeggen dat… Oh wat?  Ik ga me ook niet excuseren zeg. Teveel is teveel. Dat geldt overigens ook voor het bloggen en het lezen van andere blogs, maar daar komt morgen een artikel over online.

Dan de Rewild Your Life challenge. Ook dat is me teveel. Niet om te doen, maar wel om er iedere dag een verslag van te maken en de nieuwe opdracht online te zetten. Aangezien er niet zo heel veel mensen meedoen verwacht ik niet dat er nu iemand wanhopig ter aarde stort als ik zeg dat ik er niet meer over ga schrijven. Het is niet alleen veel werk, ik ben tijdens de challenge ook alweer met mijn hoofd bij het bloggen. Ik moet er tenslotte een artikel over schrijven. Dat is gewoon niet de bedoeling van dit hele gebeuren. Ik wil tot rust komen en me meer verbonden voelen met de natuur. Dat gaat niet lukken als ik er met mijn kop maar half bij ben.

Ik stop dus met het verslag doen van de Rewild Your Life challenge. Dat betekent dat er geen opdrachten meer online komen. Ben je nou mee aan het doen met de challenge en wil je deze graag afmaken? Laat het me dan even weten in een reactie. Dan kan ik de opdrachten via de mail naar je toesturen.

Tot zover de mededelingen van deze depressieve, labiele en wispelturige blogger. Wat een leven toch mensen…  *schudt weemoedig haar hoofd* Baron 1898 is er niets bij! Fijne avond allemaal. ♥

41 reacties Voeg uw reactie toe

 1. tommie345 schreef:

  Heel goed, volgens mij de juiste keuzes en blijf er vooral zelf achterstaan! Je bent aan niemand iets verschuldigd, behalve aan jou zelf! You go girl!

 2. lievervoordelig schreef:

  Je hebt groot gelijk Marion! Het is gewoon onmogelijk om alles bij te houden, je bent niet de enige die tegen die grens aanloopt. Goed dat je voor jezelf op komt 🙂

 3. Inge schreef:

  Je hebt groot gelijk hoor!

 4. Ik was bij mijn terugkomst al verbaasd dat je zoveel postte op WordPress, zonder dat ik wist wat je uitspookte op Instagram en Facebook. Groot gelijk dat je wat inbindt !

 5. Stef Den Flater schreef:

  Een mens heeft maar 24 uur. Al die sociale media wordt rap teveel enzo bijster sociaal is het nu ook weer niet. Je hebt gelijk om te snoeien.

  1. Marion schreef:

   Das waar. Zo sociaal is het nou ook weer niet!

 6. Goed dat je deze keuzes hebt gemaakt, als je voor jou te veel zijn, moet je ze zeker van de baan doen. Daar is die sociale media niet vooruit gevonden. Ik heb pas geleden mijn Instagram en Twitter account de deur uitgedaan, er ging een wereld voor mij open. Geen materiaal meer waarmee ik altijd maar liep te vergelijken. Het luchtte me echt op. En weet je wat het mooie is? Als je je op een later moment bedenkt, dan heb je zo weer een account aangemaakt! Ben benieuwd naar je blogje van morgen, voor nu nog een fijne zondagavond, maak er wat van (of niet). Xoxo

 7. Morgaine schreef:

  Non taken, doe het zelf ook, ook met blogs, rustig eruit gooien als het je niet meer dient. Zo ie zo, ik ben hier, en zo niet, dan niet, ik heb dan nu wel instagram maar kan er onderweg al niets mee, ik draai op pre paid, dus ja… ik kan een foto nemen onderweg, pas als ik weer thuis ben kan ik het online zetten, hahaha Ook niet de bedoeling, twitter zit ik niet op, alleen FB. En zo heeft iedereen weer zijn eigen dingen, go for it!

  Volg je hart 😉

  X

 8. irene schreef:

  Volg je hart!! Wat goed voelt voor jou, dat is dan op dat moment jou beste keuze!!

  Liefs Irene

 9. Berte schreef:

  Bravo Marion!! Ik zal inderdaad eerlijk toegeven dat ik het niet erg vind! Wat je zelf al zegt die challenge is echt iets om voor jezelf te doen. Kan me voorstellen dat als je tijdens een opdracht iets super tofs of extreem gek of raars meemaakt dat je het met ons wil delen 😉 maar iedere dag is veel te veel werk. (Hoewel ik de kleine slakjes wel heel schattig vond, maar dat is bijzaak hahaha). En je kan ook gewoon automatisch je blog linken aan Facebook. Doe ik ook. Iedere keer dat ik wat schrijf komt er een link op Facebook. Ideaal hoef je niks voor te doen (maar dit zal ook geen nieuws zijn voor je denk ik). Anyway lang genoeg getypt. Doei!

 10. Less is more dus ik kan je beslissing maar al te goed begrijpen, wel spijtig van de Rewild Your Life challenge. Nu deed ik niet elke dag mee maar had nog wel graag de rest van de opdrachten ontvangen. Fijne avond nog!

  1. Marion schreef:

   Ik zet ze morgen even naar je op de mail!

 11. simplyme_tineke schreef:

  Goed dat jij jezelf voorop stelt!

 12. Sabine schreef:

  Soms is dat zo fijn, sociale media opschonen. Toevallig heb ik afgelopen week mijn facebookpagina opgeschoond. Al die mensen die ik jaren geleden heb toegevoegd. Eruit. Veel te veel posts op een dag waarin ik niet ben geïnteresseerd. Goed dat ook jij dat hebt gedaan!

 13. Mooie beslissing… Goed op jezelf passen

 14. Rithika schreef:

  Helemaal mee eens Marion. Je kan niet alles bijhouden.

 15. Taallent schreef:

  Gelijk heb je. Het moet hobby blijven… dus goed dat je keuzes maakt

 16. Mooie beslissing! Zelf ben ik ook eens in de zoveel tijd aan het opschonen…

 17. Els schreef:

  Hele goede beslissing! Het moet vooral leuk blijven :-).

 18. Christel schreef:

  Goed van je. Legt de druk er ook niet zo op.

 19. Marielle schreef:

  Goed bezig!!
  Kiezen voor jezelf is echt belangrijk en…..ik vind het een mooie stap je hebt nu genoeg aan jezelf!

  m.b.t de challenge; vandaag met de handen in de grond, heerlijk even in de tuin zitten wieden (vind ik leuk omdat ik zelf geen tuin heb) echter vanmiddag ook nog iets gedaan, maar dan niet bewust, met mijn handen in de kippenstr….nu ja dat dus

  Sterkte met alles!

 20. joorloveswriting schreef:

  Goed zo !!! 🙂 soms moet je gewoon voor jezelf kiezen !!! 🙂

 21. Zo sociaal is social media ook helemaal niet hoor 😉 Zelf ben ik erg tevreden met een leven zonder facebook en ik denk dat je die keuze destijds ook niet voor niets hebt gemaakt. Blijkbaar kun je nog steeds prima zonder. Dus groot gelijk.

  Over de challenge, ondanks de slechte start ben ik nu uiteindelijk helemaal gestopt mezelf te verplichten om dat te doen. Ik merk dat het opdrachten zijn die niet bij mij passen, ik moet zó’n angstdrempel over. Dus voor mij hoef je ze niet meer online te zetten, geniet lekker van jou moment die 30 minuten, zonder te moeten posten. Ontspannen en genieten van de natuur doen we toch op onze eigen manier, dus geniet ervan!

 22. Sara schreef:

  Helemaal niets mis mee om zo nu en dan dingen op te schonen inderdaad. Social media accounts en een blog bijhouden is ook vee; Vooral dingen/mensen/blogs/accounts blijven volgen waar je je voor interesseert. 🙂

 23. Rianne schreef:

  Goed dat je grenzen stelt. TOP.

 24. Northflix schreef:

  Je hebt gelijk! Ik denk er ook hard over om Facebook er af te mikken.
  Vind er niets aan en een kanaal wat je nergens voor gebruikt is eigenlijk onzin!
  En ik wil niet het idee hebben dat ik er iets “moet” posten.
  Ik overweeg overigens ook wat mensen te ontvolgen op Twitter, omdat ze me daar echt irriteren met om de 2 minuten een tweet dat ze down zijn… Ik zou er zelf haast down van worden!

  1. Marion schreef:

   Je kan mensen op Twitter ook heel makkelijk ‘uit’ zetten als je ze toch wil blijven volgen. Optie negeren. Ik doe dat in periodes dat het me allemaal te veel is. Als ik me straks weer wat beter voel zet ik ze weer ‘aan’.

   1. Northflix schreef:

    Dat zou kunnen, maar er zijn mensen die achter elkaar 10 tweets sturen… En dan snap ik het dat ze in paniek zijn en zo, maar ik zit daar soms niet op te wachten als ik op zondagavond aan het relaxen ben. Of klinkt dat nu heel egoïstisch?

    1. Marion schreef:

     Nee hoor. Kan ik helemaal inkomen.

 25. BySilke schreef:

  Te druk is ook niet leuk, daar heb je echt groot gelijk in. Ik moet trouwens altijd even stoppen met scrollen als ik je profielfoto zie, die blijft echt prachtig! Heel veel succes nog met je challenge, ik vind ze wel leuk om te lezen, maar dan lees ik gewoon je vorige verslagjes eens opnieuw 😉

  1. Marion schreef:

   Ahw wat lief! Thanks. ♥

 26. Anita | Mindjoy schreef:

  Grenzen stellen en goed voor jezelf zorgen blijft gewoonweg ontzettend belangrijk! Goed dat je keuzes maakt

 27. Anneleen schreef:

  Groot gelijk heb je! Maar ben stiekem toch blij dat je me nog volgt 😉

 28. Sanne schreef:

  Je moet doen waar jij je goed bij voelt.
  Soms moet je nu eenmaal aan je zelf denken.

 29. Lilian schreef:

  Nou prima toch! Sommige bloggers leggen zichzelf zoveel eisen op en waarvoor? Stel dat je mij hebt ontvolgt met Instagram, ga ik dan huilen? Nee, ik vind het fijner dat jij doet wat je leuk vindt, dan dat je mijn foto’s bekijkt. Het leven hoeft toch niet zo ingewikkeld te zijn! 😉

 30. Christel schreef:

  Ik wil je even zeggen dat ik het heel goed van je vind dat je je eigen grenzen aan geeft! Voel, ervaar en laat los.

 31. Jenn schreef:

  Goeie beslissing, heb je helemaal gelijk in!

 32. Saar schreef:

  Gewoon lekker doen wat jij wilt, daar ben je inderdaad heel goed in 🙂

 33. Myriam schreef:

  De baron in de efteling…. Ik heb het gezien van op veilige afstand en het maakte me al misselijk… Niets voor mij hoor. Ik ben wanhopig ter aarde gestort toen ik las dat je niet meer communiceert op de geijkte manier over de rewild your life challenge;) Neen, serieus, je moet er wel iets aan hebben hé. Ik hoop dat het ooit weer wat rustiger en minder chaotisch wordt zodat ik er ook kan aan beginnen. xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s