Zoektocht Naar Balans

Al dagenlang staat de titel “Zoektocht naar geluk: Nagy en de systeemtheorie” in de lijst met nog te lezen artikelen. Het is een artikel geschreven door Saar, één van mijn favoriete blogsters. Ik volg haar en zij volgt mij. Ik leer niet alleen veel van haar artikelen, ik leer ook veel van haar reacties op mijn blog. We bewandelen allebei ons eigen unieke pad, maar onze zoektocht leidt ons vaak in dezelfde richting. Nu lukt het me niet om met haar mee te lezen. Om met haar mee te leven. Dat vind ik vervelend. Dat voelt rot. 

Het artikel van Saar is slechts één van de vele artikelen in de lijst van ongelezen berichten. Ik kan me er simpelweg niet toe aanzetten. Ik heb er de energie niet voor op dit moment. Het gaat gewoon allemaal even niet. Dat schreef ik zaterdagavond al en dat werd gisteren ook al wel duidelijk toen ik mijn social media kanalen weer eens grondig onder handen nam. Ik heb moeite mijn hoofd boven water te houden. Mijn benen zijn moe van het watertrappelen. Het liefst stop ik met trappelen, laat ik mij rustig op mijn rug glijden, sluit ik mijn ogen en spreid ik mijn armen zijwaarts met het volle vertrouwen dat het water mij zal dragen. Want dat doet ze, dat weet ik. Ik vertrouw meer op het water dan op het vaste land. Ik voel me veiliger in het donker dan in het licht. Ik ben minder bang voor de dood dan voor het leven.

Maar we leven in het licht op het vaste land.

And everyone’s waiting
But it’s getting harder to hear what my heart is saying
Cos everyone’s waiting

Dat …

Zoveel te horen. Zoveel te zien. Zoveel te lezen.
Zoveel woorden. Zoveel meningen. Zoveel informatie.
Ik kan mezelf nog amper horen. Ik moet ruimte maken.

Voor mezelf.

Minder lezen. Meer schrijven. Minder denken.
Meer muziek. Minder lawaai. Meer mediteren.

De lijst van ongelezen artikelen wordt steeds langer.
Het is geen verontschuldiging. Het is zoals het is.
Ik zoek verder naar mijn balans.

And all of those painful lessons you’ve had to learn
You gotta use them now or never 

40 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Kijn schreef:

  Exact, you don’t have to explain! 🙂

 2. Lena schreef:

  Wat een mooi beeld van het water dat je zal dragen. Take care lieve Marion! Hoop dat je de balans zult vinden.

 3. sofie schreef:

  Het hoeft ook absoluut geen verontschuldiging tw zijn!
  Eerst jezelf
  Liefs, Sofie

 4. beaunino schreef:

  Het is de tendens;-)
  Komt wel weer. Zo niet dan niet.

 5. Elise schreef:

  ‘You do not always need a plan. Sometimes you just need to breath, slow down and let it happen.’ Je bent niemand iets verschuldigd, alleen jezelf.

 6. altijdangelique schreef:

  Geef je over aan de onbalans… ❤️

 7. Lonneke schreef:

  Ik hoop dat je gauw weer de rust en balans vind in je leven en tot die tijd geef je over aan hoe je je voelt en wat je voelt, het komt weer goed Geloof!

 8. chucky1012 schreef:

  Prachtige song.
  Ik wens je veel geluk en alle goeds en het zal vast en zeker goed met je komen.
  Het heeft tijd nodig….

  Xoxo

 9. Isolde schreef:

  *aai over de bol*

 10. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Geen ruis. Goed zo Marion.

 11. saskia schreef:

  Heel veel liefs voor jou lieve Marion!!

 12. Sabine schreef:

  Wat een mooi liedje zeg! Vond de vorige ook al zo mooi. Mijn Spotify lijst wordt zo goed aangevuld 🙂

 13. Deisy schreef:

  Jij staat voorop meis: altijd! Onthoud dat en voel je niet schuldig tegenover wie dan ook. Als die mensen het niet begrijpen zijn ze jouw aandacht en prachtige persoonlijkheid niet waard. Just be and geniet van het water ❤

 14. Morgaine schreef:

  Lieve Marion, mag ik jou dan ontzettend danken voor wat jij vandaag hebt gedaan bij mij? Na het lezen van dit alles, denk ik, lieverd, dat had je over kunnen slaan, jouw verhaal van de andere kant neer te zetten bij mij, doet dan ook niet veel goed. Je bent een kanjer! Volg je hart, denk om jezelf ❤

  Het water, zo voel ik dat ook, ook ik vertrouw meer op water dan het land.

  X

  1. Marion schreef:

   Maar dat doet me juist goed, om zo’n verhaal (wat er echt toe doet) te delen. X

   1. Morgaine schreef:

    ❤ ❤ ❤ ik zat al met een brok in mijn keel, om later dit te lezen, en toen kwam die brok terug met een traan in mijn ooghoek ❤ ❤ ❤

 15. Anita | Mindjoy schreef:

  Kies voor jezelf Marion! Dikke knuffel

 16. Mooi geschreven. Het is voor een deel heel erg herkenbaar trouwens. Goed dat je voor jezelf kiest en de ongelezen artikelen laat voor wat ze zijn.

 17. Sanne schreef:

  Soms moet je voor jezelf kiezen en hopelijk vind je snel de juiste balans.
  Hoe was je weekend?

 18. Goed dat je je niet verontschuldigd… Voel vooral geen druk, da’s zo niet nodig. Zaggies aan…

 19. Sammie schreef:

  Hoop dat je de juiste balans vind. Zeker niet verontschuldigen!

 20. Tijd om te zoeken naar de delete knop voor alle verplichtingen die geen verplichting hoeven te zijn? Ik denk dat het moeilijk loslaten is, even ruimte nemen voor jezelf. Maar neem je stukje schaduw nu, voor je straks alleen nog maar totale donkerte kan verdragen.
  xx

 21. Je hebt je wat vergaloppeerd de laatste tijd – niet erg, het feit dat je balans zoekt maakt dat je al halfweg bent naar een evenwicht.

 22. Gewoon een dikke virtuele knuffel, meer weet ik niet te zeggen. Xoxo

 23. Saar schreef:

  Veel succes met het zoeken naar je balans! Ik herken dit en soms is het gewoon nodig om een paar dingen links te laten liggen. Take care!

 24. Marielle schreef:

  Take care en kies voor jezelf!! Daar heeft op termijn iedereen het meeste aan en jij vooral!
  Liefs en sterkte

 25. Els schreef:

  Kies voor jezelf, dikke knuffel X

 26. Wanda schreef:

  Verontschuldigingen of verklaringen zijn totaal niet nodig hoor! Gewoon doen waar je zelf prettig bij voelt, wil je iets niet lezen, dan niet lezen maar ook proberen je er niet schuldig om te voelen. Je kunt het altijd later nog lezen…

 27. Anne schreef:

  Van het woordje balans word ik een beetje misselijk, geen flauw benul wat ik ermee aan moet. Om niet totaal grenzeloos te leven is een van mijn favoriete woorden ‘harmonie’. Ik speel in een harmonieorkest en heb er daardoor zo mijn associaties bij. Veel succes met het luisteren naar je innerlijke stem, heel belangrijk om te doen!

  1. Marion schreef:

   Balans, harmonie, evenwicht. Geef het beestje maar een naam 😉

 28. IngridMoorenBlogs schreef:

  Dan maar alleen een like….anders moet je m’n reactie ook weer lezen en je bent al zo moe 😉 Nee hoor lieve schat….. ik herken het allemaal zo. xxxx

 29. Sytse schreef:

  Lieve Marion, het is goed. Het is altijd goed.

 30. Jenn schreef:

  Heel mooi geschreven! Ik hoop dat je je balans vind, en wat al vaker gezegd is, verontschuldigen is niet nodig.

 31. Myriam schreef:

  Wat begrijp ik je goed Marion. Hou je goed lieverd

 32. livewithfear schreef:

  Denk niet dat er iemand is die dat een probleem vindt. Pak je rust!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s