Zoektocht Naar Balans

Al dagenlang staat de titel “Zoektocht naar geluk: Nagy en de systeemtheorie” in de lijst met nog te lezen artikelen. Het is een artikel geschreven door Saar, één van mijn favoriete blogsters. Ik volg haar en zij volgt mij. Ik leer niet alleen veel van haar artikelen, ik leer ook veel van haar reacties op mijn blog. We bewandelen allebei ons eigen unieke pad, maar onze zoektocht leidt ons vaak in dezelfde richting. Nu lukt het me niet om met haar mee te lezen. Om met haar mee te leven. Dat vind ik vervelend. Dat voelt rot. 

Het artikel van Saar is slechts één van de vele artikelen in de lijst van ongelezen berichten. Ik kan me er simpelweg niet toe aanzetten. Ik heb er de energie niet voor op dit moment. Het gaat gewoon allemaal even niet. Dat schreef ik zaterdagavond al en dat werd gisteren ook al wel duidelijk toen ik mijn social media kanalen weer eens grondig onder handen nam. Ik heb moeite mijn hoofd boven water te houden. Mijn benen zijn moe van het watertrappelen. Het liefst stop ik met trappelen, laat ik mij rustig op mijn rug glijden, sluit ik mijn ogen en spreid ik mijn armen zijwaarts met het volle vertrouwen dat het water mij zal dragen. Want dat doet ze, dat weet ik. Ik vertrouw meer op het water dan op het vaste land. Ik voel me veiliger in het donker dan in het licht. Ik ben minder bang voor de dood dan voor het leven.

Maar we leven in het licht op het vaste land.

And everyone’s waiting
But it’s getting harder to hear what my heart is saying
Cos everyone’s waiting

Dat …

Zoveel te horen. Zoveel te zien. Zoveel te lezen.
Zoveel woorden. Zoveel meningen. Zoveel informatie.
Ik kan mezelf nog amper horen. Ik moet ruimte maken.

Voor mezelf.

Minder lezen. Meer schrijven. Minder denken.
Meer muziek. Minder lawaai. Meer mediteren.

De lijst van ongelezen artikelen wordt steeds langer.
Het is geen verontschuldiging. Het is zoals het is.
Ik zoek verder naar mijn balans.

And all of those painful lessons you’ve had to learn
You gotta use them now or never 

About the Author

Posted by

Categorieën:

Persoonlijk

40 Reacties

Jij staat voorop meis: altijd! Onthoud dat en voel je niet schuldig tegenover wie dan ook. Als die mensen het niet begrijpen zijn ze jouw aandacht en prachtige persoonlijkheid niet waard. Just be and geniet van het water ❤

Lieve Marion, mag ik jou dan ontzettend danken voor wat jij vandaag hebt gedaan bij mij? Na het lezen van dit alles, denk ik, lieverd, dat had je over kunnen slaan, jouw verhaal van de andere kant neer te zetten bij mij, doet dan ook niet veel goed. Je bent een kanjer! Volg je hart, denk om jezelf ❤

Het water, zo voel ik dat ook, ook ik vertrouw meer op water dan het land.

X

Tijd om te zoeken naar de delete knop voor alle verplichtingen die geen verplichting hoeven te zijn? Ik denk dat het moeilijk loslaten is, even ruimte nemen voor jezelf. Maar neem je stukje schaduw nu, voor je straks alleen nog maar totale donkerte kan verdragen.
xx

Verontschuldigingen of verklaringen zijn totaal niet nodig hoor! Gewoon doen waar je zelf prettig bij voelt, wil je iets niet lezen, dan niet lezen maar ook proberen je er niet schuldig om te voelen. Je kunt het altijd later nog lezen…

Van het woordje balans word ik een beetje misselijk, geen flauw benul wat ik ermee aan moet. Om niet totaal grenzeloos te leven is een van mijn favoriete woorden ‘harmonie’. Ik speel in een harmonieorkest en heb er daardoor zo mijn associaties bij. Veel succes met het luisteren naar je innerlijke stem, heel belangrijk om te doen!

Dan maar alleen een like….anders moet je m’n reactie ook weer lezen en je bent al zo moe 😉 Nee hoor lieve schat….. ik herken het allemaal zo. xxxx

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers liken dit: