Loving Lazy Sundays #58

LLSHeader

Het is 5:45 uur als ik aan dit artikel begin. Ik heb het hele ochtendritueel alweer achter de rug en nu is het tijd voor koffie en bloggen. Het is nog pikdonker buiten. De oliebrander met etherische olie erin brandt. Ik koos voor de geur Sauna. Niet de meest knallende geur om eens goed wakker te worden, maar wel lekker ontspannen. Tijd voor Loving Lazy Sundays. Tof dat je weer meeleest.

Het was een drukke week. Mijn eerste evaluatiegesprek voor mijn behandeling vond plaats. Daarnaast had ik ook nog ”gewoon” therapie. We lijken weer een beetje vast te lopen op het punt waar ik in mijn vorige therapie ook vastliep. Ik ga deze week proberen er een artikel over te schrijven. Wie weet herkent iemand mijn verhaal. Gelukkig kon ik de week heerlijk ontspannen afsluiten met een massage.

Sunday Sports
Laat ik daar maar meteen mee beginnen. Het wordt weer puzzelen vandaag. Ajax speelt om 14:30 uur. Vitesse om 16:45 uur. Maar… om 14:00 uur is ook Formule 1 en dan is er om 17:00 uur nog eens een mooie Engelse wedstrijd namelijk Southampton tegen Manchester United. Kortom, we gaan opnemen, schrappen, zappen, switchen, overwegen en discussiëren. Nu ben ik een stuk sterker in de discussie, maar heeft Peter helaas de zeggenschap over de afstandsbediening. Die zou ik natuurlijk kunnen inpikken, maar dat doe ik niet. Fair and square hier in huize Peter & Marion.

Happy Stuff
Jadestone massage van 90 minuten ♥ Fijne gesprekken met Patricia ♥ Wéér een nieuwe blogdate in het vooruitzicht ♥ Mezelf voldoende rust gunnen ♥ Muziek ♥ Vitalise thee van de Etos ♥ Een blijmaker achterlaten met de tekst Smile! You’re beautiful! ♥ De kinderfondsknuffels versturen ♥ Mooie quotes ontdekken ♥ Mooie reacties op mijn blog ♥ Bio-eitjes ♥ Een date plannen met mijn nichtje ♥ Me inschrijven voor de Boektober-challenge ♥ Voor het eerst mijn artikelen delen op mijn eigen facebookpagina ♥ Een paar hele lieve, mooie en leuke mailtjes krijgen ♥ Ik won een winactie ♥

Vluchtelingenkwestie
Ga je het nou weer over die vluchtelingen hebben? Nee, niet inhoudelijk. Ik wilde alleen nog even zeggen dat die twee artikelen me enorm geholpen hebben. Het houdt mij zo bezig die hele situatie. Niet alleen als ik het toevallig op het nieuws voorbij zie komen (want ik kijk geen tv). Niet alleen als ik het toevallig op de voorpagina van de krant zie staan (want ik lees geen krant). Niet alleen als ik toevallig een bericht op twitter voorbij zie komen (want twitteren doe ik wel). Het houdt me de hele dag bezig. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed. Het is continue in mijn achterhoofd aanwezig. Door erover te schrijven kan ik het weer een beetje loslaten. Daarnaast heb ik dankzij alle reacties meer begrip gekregen voor de visie en standpunten van anderen in deze kwestie. Daar ben ik wijzer van geworden, maar heeft me ook doen beseffen dat het gewoon allemaal goed is. Ik mag bereid zijn meer op te geven dan een ander. Dat maakt die ander geen egoïst en dat maakt mij niet dom of naïef. Dat is beide gewoon oké.

Free Hugs

Lesje Loslaten
Sommige mensen zitten vast in hun eigen negatieve spiraal. Sommigen reageren enkel op een artikel als ze een negatief punt kunnen aanhalen of als ze helder kunnen maken dat ze het ergens niet mee eens zijn. Sommigen gooien jouw goed bedoelde adviezen zonder ernaar te kijken naast zich neer. Sommigen kloppen alleen bij je aan als ze jouw hulp nodig hebben. Je kan die mensen willen helpen, maar ze willen niet geholpen worden. Vanaf een week of twee ben ik daarmee gestopt. Het voelt heel onnatuurlijk voor mij om mensen links te laten liggen, maar ola ola holladiejee, wat geeft het een rust! Weg onrustig gevoel en negatieve energie. Hallo rust en positiviteit. Ik heb mijn lesje geleerd.

Komende Week
Morgen weer therapie. Dinsdag en woensdag zijn nog leeg. Donderdag is mijn tante jarig. Vrijdag ga ik bij mijn nichtje lunchen en daarna gaan we de stad in. Zaterdag uitrusten en zondag is Peter jarig. Mijn schoonouders komen langs, maar de vraag is of ik dat aankan. Vorig jaar lag ik op bed toen ze kwamen. Erbij zitten was toen absoluut nog geen optie. Dit jaar dacht ik dat het wel zou lukken. Tot afgelopen donderdag. Tijdens therapie spraken we erover en ik blokkeerde. Dat kan eigenlijk maar één ding betekenen en dat is dat ik er nog niet aan toe ben. Ik overleef het wel, maar dat is nu precies wat ik niet moet doen. Ik moet niet die overlevingsstand induiken. Daar heb ik niets aan. Daar leer ik niets van. Aan de andere kant zit er in mijn hoofd dat zoiets simpels nu na een jaar therapie gewoon moet lukken. Gelukkig besef ik maar al te goed dat er voor mij niets simpels aan is. Het is wel vreselijk frustrerend dat ik na een jaar therapie nog steeds niet weet waar die angst nou precies vandaan komt.

Music Maestro
Een poos geleden deelde ik het nummer Like The Rain van Emmy Curl met jullie. Ik kan zelf uren naar haar luisteren, maar had haar gek genoeg nog nooit live gehoord. Tot vandaag. Be ready to be blown away!

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zondag! ♥

40 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ik onthou vooral je streven naar meer positiviteit. Het besef ook dat je herstel de goede richting uitgaat, maar dat je er nog niet helemaal bent.
  En het feit dat je een goede muzieksmaak hebt, want die Emmy Curl heeft me kunnen bekoren. Het feit ook dat het in je woonkamer naar sauna ruikt. Ik heb de spruitjes-olie gebruikt in onze woonkamer – je begrijpt straks wel waarom!

 2. Elaintje schreef:

  Leuk al die blogdates! En inderdaad die verjaardag van Peter met zijn schoonouders is niet niks. Ook al zou je willen dat het anders was, het is blijkbaar niet zo. En dat is oké. Op een keer zal het wel anders zijn. Fijne zondag!

 3. Ja, heul leuk al die blogdates! 😀
  Ik kan me je frustratie zo goed voorstellen… Dat het je allemaal veel te langzaam gaat. Ik wilde zeggen probeer te focussen op alles wat wel goed gaat, maar dat doe je al. Zo mooi hoe jij in kleine dingen het geluk ziet. Soms druipt de humor er af! En gelukkig is Peter volgend jaar gewoon weer jarig…

  1. IngridMoorenBlogs schreef:

   Aha…een blogdate met Tessa? Ben niet nieuwsgierig hoor 🙂 Of toch niet 🙂

   1. Marion schreef:

    Sinds wanneer ben jij helderziend? 😉

  2. Marion schreef:

   Ja, dat is waar! Die gast is ieder jaar jarig verdorie.

   1. Haha, ik bedoelde: Laat je niet gek maken, als je nu niet gaat kun je volgend jaar gewoon gaan. Jij denkt: Shit, volgend jaar weer!

 4. Rithika schreef:

  Jij ook een fijne zondag!

 5. Jenn schreef:

  Leuk, jij ook fijne zondag!

 6. Eric schreef:

  Sterkte om 14.30u 😉

  1. Marion schreef:

   Ja dank je! We gaan het zien!

 7. bentenge schreef:

  Ik wens je ook een fijne zondag en een goed gelegde puzzel met een tevreden stellend resultaat !

 8. Els schreef:

  Wat een heerlijk knuffelfilmpje heb je in je artikel geplaatst zeg. Heerlijk om te kijken. Sterkte met je bezoek, je vind vast de juiste weg voor jezelf.

  Ik wens je een fijne zondag en geniet van al het sport op tv! Ik ga zo eens even lekker wandelen. Hier schijnt het zonnetje.

 9. joorloveswriting schreef:

  Lekker om een massage je week af te sluiten! 🙂 jij ook fijne zondag!!!!

 10. marielle schreef:

  hoi
  Fijne zondag!
  Je artikelen vond ik echt fijn deze week!

  Wat leuk zeg weer een date!

  mbt zondag, moeilijk voor je en inderdaad het is voor jou zeker niet niks!! Hou dat in gedachten!

  Ik hoop dat je de genomen rust nog kan vasthouden!

  lieve groetjes

 11. Marij schreef:

  Heel goed niet mee te gaan met negativiteit. Fijn dat je deze pittige week af kon sluiten met een massage. Mooie zondag gewenst.x

 12. Sopdet schreef:

  Ik wens jou ook een fijne zondag toe. Hier schijnt de zon, ik hoop bij jou ook.
  Emmy Curl is nieuw voor mij. Prachtig liedje deel je met ons. Ik heb er van genoten.

 13. twinkelbella schreef:

  Je aankomende week wordt een fijne week zo te lezen. Ik vind onwijs knap hoe je schrijft over het loslaten, dat vind in persoonlijk nog best een puntje en ik heb bewondering voor mensen die dat wel goed kunnen.

 14. simplyme_tineke schreef:

  Dat filmpje met die dieren…ik wil ook zo’n koe en varken. En het helpt mee dat het wetenschappelijk bewezen is dat het knuffelen van dieren stressverlagend werkt. Kom maar op!

  1. simplyme_tineke schreef:

   Heel veel succes deze week xx

 15. Jij ook een fijne zondag Marion!

 16. Simplynspecial schreef:

  Ik wens jou een hele fijne zondag. Ik mag dalijk gaan werken. Wat heb je gewonnen? Ik ben nieuwsgierig hihi.

  1. Marion schreef:

   Zeg ik nog nie 😛

   1. Simplynspecial schreef:

    Flauw. Ik kom er wel achter hihi 😉 geduldddd

 17. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Ik hoop dat je voor de verjaardag van Peter genoeg energie hebt en zo niet… dan niet.

  Mooi artikel. Ik vind het elke keer weer ontzettend knap hoe open en eerlijk jij bent. Petje af Marion.

  Vanmiddag zal ik dus waarschijnlijk Vitesse horen in de woonkamer, geen zin in 😉

 18. Berte schreef:

  Fijne Zondag! Hoewel ik al gewerkt heb vandaag haha. Maar uhm ik wacht nog steeds met spanning op een blog over al die leuke mailtjes die je had gekregen waarover je vertelde in kladpraat van de week 😉

  1. Marion schreef:

   Nog even geduld. Uiterlijk 2 oktober horen jullie meer 😉 Jij ook fijne zondag!

 19. tommie345 schreef:

  Ooh jaloers! Ik wil ook leuke mailtjes en heerlijk al die sport zien! Geniet ervan! Misschien voelde ik me een beetje aangesproken met dat lesje loslaten. Maar ik snap je wel en super knap dat je dat nu kan! Ik weet dat je het nog niet altijd voelt, maar super goed bezig Marion!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel! En ik snap ergens wel dat je je aangesproken voelt. Als ik jouw berichten lees kan ik gewoon voelen hoe je erin zit en er niet uitkomt (als je snapt wat ik bedoel), maar jij bent depressief. Om het even heel cru te zeggen: jij kan er niets aan doen dat je in die negatieve spiraal zit. Je hebt daar tenslotte ook hulp voor. Mensen die moedwillig al het negatieve aanhalen omdat ze daar gek genoeg voldoening uithalen. Vraag me niet hoe, maar die mensen zijn er. Ik kan het denk ik niet goed omschrijven, het is ook een gevoel wat ik bij dat soort mensen heb. Ik snap dat je je aangesproken voelt, maar het is niet nodig. Ik lees hier altijd hele positieve en lieve reacties van jou. Het soort mensen waar ik op doel zullen dat niet doen.

   Ik weet waar je in zit, ik weet wat je doormaakt. Ik hoop dat je blijft vasthouden aan de lichtpuntjes. Die zijn er, al zijn ze soms zo moeilijk om te zien. Hou vol, hè! X

 20. Morgaine schreef:

  haha heel toevallig valt mijn oog langs de blogdate en hey, wat gaaf! Het is in elk geval wat dichterbij voor Tessa naar jou toe denk ik dan mijn kant op laatst, ik wens jullie heel veel plezier!

  En ik zit nu naar dat nummer te luisteren, wow wat prachtig! Wat betreft de verjaardag van Peter volgende week en jouw issue in dit geval, ik zou zo graag willen dat ik dit eerder met iemand had mee gemaakt om iets zinnigs te kunnen geven om jou verder te helpen, maar dat heb ik niet. Jij gaat voor eventuele anderen in de toekomst ooit het antwoord geven aan mij. Jouw ervaringen te delen later, en ooit, weet ik zeker komt ook dit goed.

  Het is ook lastig als je vast zit ergens in, om dan dit te doorbreken, soms denk je dat je er bent en dan ineens weer niet, soms denk je dat je het antwoord hebt en dan lijkt het zo goed te gaan en dan toch weer niet, ik zit op bepaalde punten nog met hetzelfde maar ik hoop nu dat ik het gevonden heb voor een aantal zaken, ik ga het meemaken!

  Ik wens jou een hele fijne zondag toe en die afstandsbediening, lol…. die is altijd van mij geweest en zal ook altijd zo blijven ben ik bang 😛 hahahaha Veel plezier samen!

  X

 21. altijdangelique schreef:

  Mijn reactie is verdwenen. Vreemd… Of misschien heb ik m met mijn wazige hoofd niet geplaatst. Zou ook heel goed kunnen. Anyways ga niet het hele verhaal weer tikken.

  Fijne zondag!

 22. Lisa schreef:

  De frustratie is zo herkenbaar.

 23. debby schreef:

  ik vind deze rubriek altijd erg leuk! Ik weet dan precies waar ik aan toe ben met de tv gezien mel een grote sport en vooral f1 liefhebber is.

 24. chucky1012 schreef:

  Gelijk heb om te genieten van blogdates.
  Leuk en goed geschreven artikel.

  Geniet van een mooie avond Xoxo

 25. Ik heb al een paar week verzuimt volgens mij op je ‘Loving Lazy Sunday’-blogjes. Toch leuk om weer te lezen, het is fijn te lezen hoe je de week afsluit, en terugkijkt. Mooi hoe je schrijft over je artikelen betreft vluchtelingen, blijft gewoon een moeilijk onderwerp.

  Succes met therapie komende week! En echt super goed dat je (met een beetje hulp) naar jezelf kan blijven luisteren en dichtbij jezelf kan blijven staan (betreft Peter zn verjaardag).

  Al het goeds gewenst voor de komende week.

  xx

 26. Inge schreef:

  Ooh zo’n stone massage lijkt me echt heeerlijk. Volgens mij ben je na die 90 minuten echt wel ontspannen of niet? 🙂
  Heel veel succes (en sterkte) de komende week!

 27. irene schreef:

  Succes met alles!

  Liefs Irene

 28. Sabine schreef:

  Mooi stukje dat over loslaten. Zo waar ook 🙂 Ik verbaas me trouwens telkens weer over die muziek die jij op je blog zet. Ik heb dat nog nooit gezegd, maar door jou is mijn spotify lijst aanzienlijk uitgebreid. Opeens ben ik fan van Julia Stone en Blaudzun 😀 En ook deze weer: prachtig!

  1. Marion schreef:

   Oh wat leuk om te horen! I love music. Ik kan soms uren achter elkaar zoeken. Net zolang totdat ik een nummer tegenkom waarvan ik denk YES! ♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.