Plogweekplanning

plog1

Komende week staat er voor mijn doen veel op de planning. Het leek me dan ook leuk om weer eens een keer een weekje te gaan ploggen. De vorige keer kwamen alle plogs aan het begin van de avond online en schreef ik in de ochtend mijn reguliere artikelen. Dat was een beetje teveel van het goeie. Hoe ik het deze week wil gaan doen? You know me, ik heb geen flauw idee.

Ik heb een beetje de planning om de plogs vroeg in de ochtend in elkaar te draaien en dan online te zetten. Dan wil ik daarnaast proberen om in ieder geval om de dag een regulier artikel te schrijven. Deze zal dan ergens aan het begin van de middag online komen. Maar nogmaals, pin me er niet op vast, want voor mijn doen heb ik echt een hele drukke week. Wat ga ik allemaal doen?

Maandag
Vanmiddag therapie. Mijn huiswerk heb ik in principe al af, maar ik wil het nog even doornemen en ook nog wat verder uitwerken. Verder vanochtend wat blogjes lezen en een artikel schrijven over hoe het de afgelopen maand financieel is gegaan.

Dinsdag
Morgenochtend ga ik met mijn moeder even naar de Xenos. Even lekker samen eruit en ik wil het huis wat gezelliger maken. Peter en ik zijn behoorlijk minimalistisch en het is hier binnen vrij kaal. In vergelijking met vroeger niet trouwens, want we hebben tijden gehad dat het nog veel erger was dan dit. Amper planten in huis. Nooit bloemen op tafel. Eén schilderij aan de muur. Nu is dat gelukkig al anders, maar toch wil ik er een beetje meer mijn ding van maken. Ik hoop dat het daarmee makkelijker gaat worden om mensen hier thuis te ontvangen. Geen idee of het werkt, maar het is het proberen waard.

Woensdag
Dan wil ik wat schoonmaken in huis en de boel binnen wat gaan opleuken met de spulletjes die ik dinsdag heb gekocht. Daar ga ik lekker de tijd voor nemen. Oh ja, ik heb Peter ook al voorzichtig medegedeeld dat er dit jaar het één en ander aan kerstversiering gaat komen. Je had dat hoofd moeten zien! We hebben nog nooit een kerstboom gehad en dat hoeft voor mij ook niet, maar het huis een beetje sfeervol maken gaat dit jaar gewoon gebeuren. Ik heb me jarenlang ingehouden (lees aangepast aan manlief) en ik ben er zelfs heilig in gaan geloven dat ik al die kerstspullen onzin vind. Dát is pas onzin. Ik vind kerst hartstikke leuk en vanaf nu af aan ga ik er gewoon van genieten.

Donderdag
Donderdag is mijn tante jarig. Normaal ga ik nooit naar verjaardagen. Daar is mijn familie zo aan gewend dat ik ook niet meer uitgenodigd word. Dat klinkt heel onaardig, maar daar heb ik zelf om gevraagd. Het is namelijk heel erg moeilijk voor mij om iedere keer nee te moeten zeggen en dus is de afspraak dat als ik wel wil komen dat ik dat zelf laat weten. Ik moet dus zo mijn tante even vragen wat haar planning is. Als het te druk is voor mij kan ik altijd een andere dag gaan.

Vrijdag
Dit wordt een topdag! Daar heb ik nu al zin in. Ik ga met mijn nichtje van veertien op stap. Ze moet ’s ochtends naar school en om 12:30 uur is ze thuis. Ik zorg dat ik rond die tijd bij haar ben en dan gaan we eerst even lekker samen een broodje eten. Dan gaan we richting de stad om te shoppen. De Primark en The Body Shop staan in ieder geval op de planning en verder zien we wel. Heel veel zin in!

Zaterdag
Ik vermoed dat ik dan helemaal kapot ben van het shoppen, dus die dag hou ik leeg.

Zondag
Peter is jarig. Geen visite die dag. Hooguit dat één van zijn vrienden even langskomt voor een biertje, maar dat zal dan aan het einde van de middag of begin van de avond zijn. Er is die dag gewoon lekker voetbal én Formule 1. No stress. Mijn schoonouders komen waarschijnlijk die week erna een keer. Ik heb met Peter afgesproken dat ik er in principe niet bij ben. Het levert niet alleen voor mij stress op, maar voor hem ook. In plaats van bezig te zijn met zijn ouders die langskomen is hij alleen maar bezig met mij in de gaten te houden. Of ik het nog wel trek. Of ik niet in paniek raak. Daar had ik zelf nog niet eens bij nagedacht. Ik wist eigenlijk ook niet dat het hem zo bezighield, dus ik ben blij dat hij dat gezegd heeft. Dan is nu gewoon de knoop doorgehakt en hebben we allebei rust.

Verder gaat er even een strak wandelschema aangehouden worden. Een paar dagen geleden kreeg ik een interessante mail van Percy Tienhoven (ja, die gast die niet van verjaardagen houdt en ooit bijna verdronk in de IJssel) met daarin een uitleg over doelen stellen. Een doel bedenken is nog niet zo moeilijk. Neem bijvoorbeeld mijn doel wat ik een maand geleden stelde: ”Om de dag wandelen.” Dat klinkt interessant, maar na twee dagen ben je het alweer vergeten. Schrijven, zei Percy. Schrijf je doel uit. Wat ga je doen? Wanneer ga je het doen? Wat heb je ervoor nodig? Hoe lang ga je erover doen? Enzovoorts. Toffe tip! Ik ga dus NU een wandelschema opstellen voor de komende week en daarna lekker blogjes lezen.

Ik wens jullie allemaal een fijne maandag! ♥

33 reacties Voeg uw reactie toe

 1. marielle schreef:

  Hey Marion
  Wat leuk een plogweek! Dat vind ik echt superleuk om te lezen altijd!!

  Veel op je programma! Het valt me op dat je steeds vaker uitjes plant! Lijkt me wel een goed teken toch, vooral omdat het voor jou niet zo vanzelfsprekend is!

  M.b.t. je artikelen, doe wat lukt en kan, ik hoop dat je hierin ook voor jezelf de lat niet te hoog legt. Lukt het niet, dan lukt het niet.

  Succes vandaag bij therapie, ik denk aan je!!

  Lieve groetjes en fijne dag.

  1. Marion schreef:

   Deze week is wel een beetje een uitzondering, maar het lukt me inderdaad weer wat beter om erop uit te gaan. Vorige maand was beetje drama zullen we maar zeggen. Ahw, lief! Dank je wel!

 2. debby schreef:

  Ja leuk Ploggen, ik zag het gister al op twitter

 3. Lena schreef:

  Plogweek! Heerlijk. Het wordt inderdaad een drukke week voor je.
  Ik vond het zo mooi om te lezen hoe jij en Peter rekening met elkaar houden. Hij houdt jou in de gaten als er visite is, jij doet / deed voor hem niet aan kerstversiering. En zo heb ik wel meer voorbeelden gelezen de afgelopen maanden.
  Dat zou normaal moeten zijn binnen een relatie, maar helaas is dat vaak niet zo.
  Echt fijn om te lezen.
  Ik wens je een goede week en hoop dat je niet teveel druk op jezelf legt met posten.

  1. Marion schreef:

   Ja, wij zijn wel een topteam saampjes. Zo gelukkig samen en dat al bijna 20 jaar. Heerlijk. Dank je wel en nee hoor, geen druk. Ik zie wel hoe het gaat!

 4. joorloveswriting schreef:

  Jaaaaa je gaat ploggen weer!!! Leuk!!!!! Zo wat een drukke week!!! Fijne week !!!

 5. Chantal schreef:

  Succes met het wandelschema en ik kijk uit naar je plogweek! 🙂

 6. Lonneke schreef:

  Leuke week heb je op de planning. Wat gezellig om met je nichtje vrijdag lekker te gaan shoppen!

  1. Marion schreef:

   Ja, zo leuk! Hebben we nog nooit gedaan samen, dus kijk er echt naar uit!

 7. chucky1012 schreef:

  Wat leuk en ik wens je een mooie dag en een fijne week 😉

  Succes Xoxo

 8. Morgaine schreef:

  Wauw een hele fijne week om naar uit te kijken, normaal gesproken, ik vind het fijn om dit te lezen ook al merk je vanzelf waar het schip strand. Wat de kerst betreft, ooit had ik de boom al ergens in oktober staan, hahaha had een reden hoor, ik kreeg van mijn moeder een nepperd vanaf de veilig, die had zij voor mij geshopped via de bloemenveiling waar zij werkte en ja net als met alles, moest ik natuurlijk even controleren of alles wel klopte in het opbouwen, mijn nicht was hier bij mij toevallig dat weekend jee wat hebben we gelachen!

  De boom stond, alles was compleet toen zei ik… zal ik nu eens zien hoe het staat met de lichtjes erin? whahahaha lichtjes erin… oh de ballen… en zo zat ik vanaf de maand oktober met een half opgetuigde kerstboom omdat ik dan wel weer vond dat de slingers pas na mijn verjaardag mochten, 6 dec. dus 😉 Heb ik ook nog heel lang gedaan, Sint vieren met dochter, dan ging zij naar bed, sliep natuurlijk als ene roos, om dan direct de kerstboom op te zetten, als zij dan wakker werd op 6 dec. en mama was jarig en de boom stond al! Memories. Vooral als je weet, dat sinds ik schilder en de grote ezel heb staan plus extra kast, dat ik er nu geen ruimte voor hen, dus al jaren heb ik geen boom meer, maar meestal sier ik wel de tafel op met een kerststukje, kaarsen natuurlijk en haal ik wat ornamenten uit de box om het een beetje in de sfeer te krijgen.

  Jee, je maakt weer wat los in mij 😉 Wat mij ook doet glimlachen is jij en Peter, hoe jullie samen met elkaar omgaan, herkenbaar ook, dat hij nu zegt jou in de gaten te houden als.. nee dat zijn wij ons vaak niet bewust als het onszelf betreft, maar ik heb dat ook met mijn dierbaren, mijn nicht dus bijv. als we iets gingen doen of mijn moeder als ze mij zei ik heb last van… dan wil ik het ook lichter maken en opletten. Lief dat hij dat doet maar zo hoort het ook eigenlijk denk ik dan. Niet alleen als partner maar naar elkaar toe.

  Dat wandelschema ben ontzettend benieuwd, ik zou ook meer moeten lopen, fietsen is ook goed, maar mijn fysiotherapeut wil ook liever dat ik aankom waaien en zeg, ik heb buiten gelopen!

  De plogweek, daar doe je mij zo ie zo al een groot plezier mee, zo leuk om te zien, foto’s van allerlei aard. Fijne maandag en succes met de therapie straks! ❤

  1. Marion schreef:

   Hahaha, wat heb je toch altijd een verhalen. Moest erin het begin even aan wennen zeg ik je eerlijk, maar kan het nu erg waarderen. Oh ja, wandelschema. Ga ik NU doen! 😀 En dank je wel weer. X

   1. Morgaine schreef:

    Zie? alles went behalve? oh nee, bij jou gaat dat wel goed, hahaha Heel graag gedaan lieverd! ja, soms blog ik gewoon door onder de post van een ander omdat je triggert en dan deel ik dat ook graag, zo ben ik altijd al geweest sinds ik de kunst van het reageren heb ontdekt voor mijzelf. En die lach, daar doe ik het voor, en nu hop, je wandelschema maken ❤ hi hi X

 9. IngridMoorenBlogs schreef:

  Niks zo gezellig als al die kerstrommel…..leef je lekker uit!

 10. BySilke schreef:

  Lekker drukke week zeg! Ik ben al heel benieuwd naar je PLOG’s 😀 Tof dat Peter bijna jarig is!

 11. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Heel leuk dat je woensdag de tijd neemt om het huis gezellig te maken met het spul wat je op dinsdag kocht. Klopt deze zin? Je snapt em vast.

  Heel leuk dat je vrijdag samen met je nichtje gaat shoppen! Ik ben benieuwd naar de plogs!

 12. Madeleine schreef:

  Wat een leuke planning 🙂 Rustig aan he lieve marion! Wat leuk dat je met je nichtje op stap gaat. Heel veel plezier samen ❤

  1. Marion schreef:

   Thanks! Dat gaat zeker lukken!

 13. Jaixy schreef:

  Veel plezier deze week!

 14. Zo vreselijk leuk om te lezen al die veranderingen bij jou !!Wens je ongelooflijk veel plezier toe bij het realiseren van al je plannen.En je zult zien gezelligheid in huis maakt je vanzelf vrolijk !!💋

  1. Marion schreef:

   Ahw dank je wel, Lin! Je bent een schat! X

 15. Ben schreef:

  Hoi Marion, Ploggen, pluggen, ploegen, whatever, geef het kindje maar een naam.
  Wel heel leuk om dit allemaal te lezen en veel succes met alle dingen die je verwacht te doen.

 16. altijdangelique schreef:

  Lieve Marion,

  Ik heb erg veel zin in je plogweek! Je hebt een hoop op de planning staan. Ik zal dat wel even voor je compenseren door stug op de bank te zitten hoor. Heb ik vorige week ook gedaan. Heb je vast wel gemerkt ;-).

  O wat een herkenning in jou en Peter. Dat heb ik met mijn man ook. Kwam er vorig jaar achter dat hij mij ook altijd aan het observeren is hoe het gaat als er bezoek is, waardoor hij dus ook gespannen zit. Heel lief. Fijn dat jullie het zo oplossen.

  Wat leuk dat je het huis wat gaat aankleden en ook met kerst. Gezellig. Ben wel benieuwd hoe het er nu uitziet en hoe het er dan uit komt te zien, maar dat zal ik wel in mijn fantasie doen ;-).

  Fijne week!

  Liefs

 17. Anita | Mindjoy schreef:

  Kijk uit naar je plogs, geniet ik altijd van 🙂

 18. Sabine schreef:

  Leuk! Ben benieuwd! Klinkt in ieder geval als een topweek dus perfect om te ploggen 😀

 19. Sammie schreef:

  Wat leuk dat je weer een week gaat ploggen! Vind je plogs altijd leuk 🙂
  Ben nu al benieuwd naar de plog van het dagje shoppen, dat moet vast heel gezellig worden! 🙂

 20. Godelieve schreef:

  Zo te zien heb je een drukke week voor de boeg Marion. Als je daarbij ook nog de moeite neemt om elke dag te gaan ploggen dan krijg je het nog drukker 😉
  Ik kijk nu alweer uit naar jouw mooie foto’s en je spontane verslagen 🙂
  Je huis opleuken klinkt me nu al heel gezellig in de oren!

 21. Ik vind vooral je zaterdag zeer boeiend!

 22. Die kerstversiering… Die vind ik begin december hartstikke leuk, totdat die pleuriszooi weer opgeruimd moet worden, haha!
  Leuk je fotoweek! Kijk er naar uit! Wandelschema al klaar? :-p

 23. misssexandthecity schreef:

  Ne kerstboom, ik tel al af en ben blij dat jij je ding gaat doen, aanpassen is nodig maar teveel is nooit goed :-), je zus krijgt concurentie 🙂

 24. Anneleen schreef:

  Ook ik kijk uit naar je plogs, altijd leuk om te zien! En fijn om je globale planning te zien voor deze week 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s