Plogweek Dag 1: Gedoogkat, thee en therapie

ma1

Het is weer een vroegertje vandaag. Dat zijn jullie ondertussen wel gewend van mij. Ik hou ervan om vroeg op te staan. Lekker rustig. Nog helemaal stil buiten. Niemand om me heen. Heerlijk. Ja, een nieuwe plogweek. Ik had er zomaar ineens zin in! Let’s go! 

IMG_3619

Even relaxt wakker wakker worden onder de douche. Dit is echt een superfijne lijn van De Tuinen. Ze hebben ook shampoo en scrub van deze geur. Echt lekker om een hele lijn compleet te hebben.

ma3

Daarna zennen we nog even verder. Kop koffie erbij en chill.

IMG_3606

Het is ondertussen langzaam licht aan het worden. Ik heb al een paar blogjes gelezen en nu begin ik aan mijn eigen artikel. Ik schrijf een artikel over de planning voor komende week.

IMG_3602

Ontbijt en de zoveelste onscherpe foto. Zo maar eens even kijken of ik niet per ongelijk een verkeerde stand op mijn camera heb staan. Tijdens het ploggen gebruik ik de automatisch stand, dus op zich zou daar niet zoveel mis mee kunnen gaan. Edit: Hij stond inderdaad op standje close up.

Tijdens het ontbijt lees ik nog een aantal blogjes. Ik doe veel dingen mindful, maar eten valt daar niet onder. Ik heb het geprobeerd, maar het is gewoon niet mijn ding. Ik lak mijn nagels ondertussen ook nog even. Ik heb een paar mooie nieuwe herfstkleurtjes gekocht bij de Hema. Erg tevreden mee. Daarna is het tijd om even bij te lezen en wat te schrijven op het eetstoornisforum.

IMG_3628

De zon breekt door en ik ga nog even lekker buiten zitten. Deze stoel laten we denk ik maar buiten staan komende herfst, want het is het nieuwe plekje van gedoogkat geworden. Het is een hoekje een beetje achterin de tuin en hij ligt daar tegenwoordig iedere dag. Ik kan het dan niet over mijn hart verkrijgen om die tuinstoel in de schuur te zetten.

ma4

Gezellig samen babbelen. Kijk hem eens aandachtig luisteren.

IMG_3625

Na een uurtje buiten in de zon is het tijd om wat te eten. Ik maak twee crackers en als ik aan het eten ben kom ik op een idee. Zaterdag kocht ik nieuwe thee en plaatste daar een foto van op instagram. Angelique zette eronder: Stuur mij eens zo’n zakje! Na een paar dagen bleek dat ik die thee helemaal niet zo lekker vond. Dat idee van Angelique was zo gek nog niet. Ik besloot een artikel te schrijven over mijn thee overschot en woooooohw, mijn mailbox stroomde binnen no time vol. Zoveel vieze thee heb ik nou ook weer niet! But who cares? Ik maak er gewoon een toffe thee actie van!

Na het schrijven van het artikel maakte ik mijn lunch. Deze vergat ik op de foto te zetten. Ik at twee boterhammen en een kiwi. Ook dronk ik een pakje Optimel. Optimel heeft nu een geld terug actie. Veel mensen denken altijd dat je daar heel veel voor moet doen, maar dat valt best mee. Geen foto uploaden, geen bonnetje insturen. Wel de actiecode invullen, datum aankoop, totaalbedrag van de boodschappen én je moet natuurlijk je bankrekeningnummer doorgeven. Dat dan weer wel. Let wel op dat je een actieverpakking koopt! Klik hier voor meer info.

IMG_3636

Ik ging nog even naar de winkel. Ik pak altijd zo’n zelfscanding, maar eigenlijk is het helemaal niet handig. Je loopt te kloten met je tas. Iedere keer je tas op de grond om je boodschappen erin te doen, want in je andere hand heb je die scanner. Of je moet je scanner weer ergens neerleggen. Je kan ook gewoon een mandje pakken, Marion. Nee! Dat is nu juist het leuke van zelf scannen! Dat je je boodschappen meteen in je tas mag stoppen. Voelt een beetje alsof je iets doet wat niet mag. Dat is nu juist de fun. Maar goed, je kan het jezelf ook gewoon moeilijk maken. Oké, volgende keer neem ik weer een mandje en dan doe ik het daarna wel in mijn tas. Of ik ga weer naar de normale kassa. Kan ook. Maar ik vind dat bliepen zo leuk! Ik wil gewoon weer kassière worden! Leukste baan ooit.

IMG_3629

Dan is het tijd voor therapie. En boy oh boy…. Tranen met tuiten was het weer. Het is zwaar op dit moment. Ik kan er niet alles over delen, het is nog veel teveel. We bespraken wel iets waar ik gisteren al over schreef. Dat ik met mijn moeder naar de Xenos zou gaan om wat spulletjes voor in huis te kopen. Om het wat gezelliger en meer ”mij” te maken. Ik hoopte dat het daarmee makkelijker zou worden om mensen hier in huis te ontvangen. Als ik namelijk tevreden ben over mijn huis, dan maakt het niet meer uit wat een ander vindt. Klopt dat? Ja, dat klopt. Op de terugweg in de auto kwam ik daardoor tot een vreselijke conclusie. Als dat voor mijn huis geldt, dan geldt dat ook voor mij. Als ik gelukkig ben met mijzelf, dan maakt het niet meer uit wat een ander van mij vindt. De afgelopen maanden probeer ik mijzelf er keihard van te overtuigen dat ik tevreden ben over mezelf. Het moet een leugen zijn. Waarom ben ik anders nog steeds zo obsessief op zoek naar de goedkeuring van de mensen om mij heen? Dit kwam echt als een keiharde klap in mijn gezicht. Ik ben begonnen met huilen en kon niet meer ophouden. Dit was dan ook meteen de laatste foto die ik gisteren maakte. Ik was op en er even helemaal klaar mee.

ma2

37 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lonneke schreef:

  Ik snap wel dat je de tuinstoel laat staan voor de kat dat zou ik ook doen. Het laatste stukje begrijp ik je helemaal en dat door iets onverwachts toch weer de realiteit naar bovenkomt. Ik hoop dat je vandaag weer wat beter voelt en dat je weer wat fijne positieve energie om je heen hebt.

  1. Marion schreef:

   Gaat alweer beter na een nachtje slapen. Thanks, meis. X

 2. Myriam schreef:

  Dat je ooit héél diep mag beseffen dat je fantastisch bent zoals je bent, dat is wat ik jou zo toewens. En dat komt ook, ik geloof er rotsvast in want je bent echt wel goed bezig. Ondertussen kan ik je zeggen dat als jij het nog niet helemaal beseft, ik het alleszins helemaal zeker weetl: je bent een heerlijk mens Marion, wat ben ik blij dat ik je mag kennen.xxx

  1. Marion schreef:

   Ik hoop dat ik het ooit ook ga beseffen. Ik kan er echt verdrietig van worden dat ik het niet zie, maar inderdaad, het komt wel. Langzaam aan, alle tijd. Thanks, Myriam. X

   1. Myriam schreef:

    Ja, dat is zo. En je hebt alle tijd die je nodig hebt hé

 3. altijdangelique schreef:

  Een mooie dag en hoe gek het ook klinkt een mooie afsluiter. Ik hoop voor nu dat je kunt gaan accepteren dat je niet tevreden met jezelf bent. Ik denk dat dit het een en ander kan openbreken. Heenkomen je aan die wijsheid zou je zeggen 😉. Nou ik zit zelf ook in therapie en blijkbaar steek ik daar wat van op 😝

  Ben zo benieuwd naar de thee.

  Love de gedoogkat!

  Btw het valt me op dat je vroeger opstaat nu in het najaar dan in de zomer. Jij doet het net andersom dan de rest. Lekker eigen.

  Fijne dag!

  Liefs

  1. Marion schreef:

   Bij mij werkt alles andersom denk ik wel eens. Als ik ziek ben bijvoorbeeld krijg ik een gigantische eetlust. Anderen krijgen geen hap door hun keel. En zo kan ik nog wel honderd dingen opnoemen 😉 X

   1. altijdangelique schreef:

    Hè wat grappig, ik weet het direct als mijn man ziek is. Dan gaat hij echt mega veel eten 😄

 4. Rithika schreef:

  Die theeactie is zo leuk en lief van je!

  1. Marion schreef:

   Ik had helemaal niet verwacht dat het zo zou uitpakken! Vind het zo leuk!

 5. mooi geschreven, gedoogkat, buddha, een lekker ontbijt én een minion.. leuk artikel dus! Verder hoop ik dat je die struggle met jezelf vlug kan oplossen, hoewel dat allesbehalve vanzelfsprekend is. Heb een lange tijd last gehad van sociale angststoornis, daar ben ik gelukkig stap voor stap aan het uit kruipen (enfin, dat gevoel heb ik toch 😉 ) , veel succes!

 6. kim schreef:

  Ah Marion, dat laatste komt hard binnen 😦 hopelijk kom je er met je psycholoog uit!
  Toevallig wilde ik over dat ondwerp ook nog een blogje schrijven, maar ik kan op dit moment de woorden nog niet vinden. Waarom maken we ons zo druk over wat andere mensen van ons denken..
  Xx

  1. Marion schreef:

   Ja, dat was even pijnlijk. Kennelijk maken we ons daar alleen zo druk over als we niet tevreden zijn met onszelf… Dat is eigenlijk wel heel goed nieuws, want dat betekent dat we er zelf aan kunnen werken en dus niet afhankelijk zijn van de goedkeuring van anderen. Ik hou je blog in de gaten. X

 7. Anita | Mindjoy schreef:

  Toen ik het artikel net op mijn telefoon las dacht ik hé een grote opblaas minion op de weg wat grappig! Hopelijk is het allemaal weer een beetje gezakt na een nacht slaap?

  1. Marion schreef:

   Hahahahaa! Dat zou tof geweest zijn. ja, ik heb ontzettend goed geslapen. Lag om 19:30 al in snurkenstein geloof ik en nu weer een stuk beter. Dank je wel. ♥

 8. Madeleine schreef:

  Wat een lieve kat! Zo’n beestje kan je enorm veel liefde geven <3. Gaat het weer een beetje? Wat een leuke thee actie trouwens 🙂 rustig aan!!x

 9. Jenn schreef:

  Lief dat je de stoel voor de gedoogkat laat staan 🙂

 10. irene schreef:

  Leuke foto’s!!

  Liefs Irene

 11. IngridMoorenBlogs schreef:

  Gadver…herken het zo.Had het gewoon allemaal lekker weggestopt…..dat ik nou eenmaal zo ben punt en er mee moet leven. Maar het is niet goed hè 😦

 12. Sofie schreef:

  Leuk dat je weer een weekje plogt Marion!
  Hahah gedoogkat, het is wel een schatje hoor 🙂
  Ik hoop dat je je alweer iets fijner voelt, het is ook niet niks allemaal.
  Liefs, Sofie ♥

 13. Morgaine schreef:

  Jij bent goed zoals je bent, zoals ik je langzaam aan stukje bij beetje leer kennen, voor zover mogelijk van scherm naar scherm waar dan ook, ben jij een heel mooi mens en ben ik zo blij dat ik jou heb mogen vinden op dit grote www. En dat meen ik!

  En ik zou jou zo graag wat van mijn power willen geven die ik altijd al heb gehad wat jij beschrijft, like it or not, this is who i am… je mooie lichte kant, en je schaduw kant, ik heb altijd lak gehad aan mensen die mij niet mogen om wat voor reden dan ook, dat is hun probleem, die kracht bedoel ik dus.

  Want natuurlijk heb ik ook mijn momenten gehad, maar dit stukje herken ik niet. Ik ben blij dat jij hiervoor deze hulp hebt en die tranen? Reinigen de ziel. God Knows, dat ik ook vele tranen heb vergoten en nu heel soms voel ik een traan en denk ik ja…… laat het maar even gaan en dan komt het niet? En ooit, hoop ik dat jij hetzelfde kunt zeggen, dat je tranen jou gereinigd hebben en jij dit alles een plek hebt kunnen geven.

  Verder blijf ik vooral hangen bij de gedoogkat, hahaha wat is ie mooi! En dat je met hem kunt babbelen, gebeurt niet vaak als er een andere kat wel in de tuin zit, maar zodra je dichterbij komt 😉 De lijn van de tuinen, ik ben gek op de rozenlijn 😉

  Maak er een mooie dag van vandaag, ik had al ergens gezien dat jij je gelukkig alweer iets beter voelt, maar zo niet, dan niet en ook dat mag er zijn ❤

  X

 14. chucky1012 schreef:

  Dat is lief dat jij de tuinstoel voor de kat laat staan zo kan die toch af en toe genieten van het zonnetje.
  Heftig was dat voor je…..
  Dan is het inderdaad even fijn om iets te gaan shoppen.

  Een hele fijne dag Xoxo

 15. Marielle schreef:

  Hey Marion
  Dank je voor je plog!

  Wat een heftig “inzicht” voor je! Ik hoop dat dit, hoe zwaar ook wel weer een weg opent. Voor een ander is het zo makkelijk, ik bedoel, ik vind je een geweldig mooi mens maar om dat zelf te gaan zien/geloven.

  Zelf heb ik er ook over nagedacht en ik herken wel dingen (mensen in huis vragen bijv), heb jij ook wel dat je vergelijkt met anderen?

  Succes met je thee actie (haha straks moet je eerst nog thee bijkopen 😉

  Groetjes aan gedoogkat!

  Lieve groetjes van mij

 16. Anne schreef:

  Ah ja dan ben je wel even klaar met foto’s maken en gewoon, met de dag (zou ik hebben)…. Gedoogkat lijkt me lief. 🙂

 17. Dina schreef:

  Aaaah wat een lief poesje! ❤

 18. Sabine schreef:

  Leuk de kat! Niet alleen goed om mee te knuffelen, maar ook voor complete gesprekken 😀 Die scans voor de boodschappen ken ik nog niet. Die komen nu steeds meer hoor ik maar ik heb het dus een beetje gemist. Dus nog geen gewoon in de rij bij de supermarkt (overigens heeft de grote supermarkt om de hoek 51 kassa´s hihi, die niet allemaal worden gebruikt hoor).

 19. beaunino schreef:

  Zo therapeutisch, een kat aaien. Da’s goed voor je. X

 20. Godelieve schreef:

  Voor zo’n lieve kat zou ik ook die tuinstoel laten staan. Wat kijkt ie je lief aan.

  Als je nog thee nodig hebt dan wil ik je wel helpen! Ik heb nog wel het een en ander staan 😉

  Het gevoel wat je had herken ik maar al te goed Marion en die twijfel ook. Maar ik wil je toch even zeggen dat ik diepe bewondering voor je heb en dat ik je een ontzettend lief, leuk en sympathiek mens vind!

 21. Wat kan ik aanvullen bij al die reacties hierboven? Dat ze gelijk hebben, verdorie!

 22. Die onscherpte in de foto van je ontbijtje dat heet een beperkte scherptediepte. Daar doen professionals heel veel moeite voor! Haha, ik vind het ook juist mooi.

 23. taraschrijft schreef:

  Goedkeuring van anderen willen krijgen zit vaak zo in ons zijn verweven dat het niet gemakkelijk is om tevredenheid over jezelf los te koppelen van wat anderen vinden. Maar het inzicht dat je jezelf nu gegeven hebt, helpt je sowieso een stap vooruit, ook al komt ie keihard binnen..je kan er wel wat mee..je komt er wel, succes

 24. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Ik vind het knap dat je een conclusie hebt getrokken dit zou je toch een sprong kunnen noemen? Acceptatie is het. Ik snap dat het als een keiharde klap aankomt en ik hoop dat je inmiddels weer rust hebt gevonden.

  En deze foto’s vind ik echt heel mooi, juist de foto van jouw ontbijt!

 25. Els schreef:

  Wat knap van je! Wat een inzicht. Erg knap en moeilijk. Succes x. Ps ik vind je gedoogkat zo lief!

 26. Pfoeh, wat een heftig inzicht. Heel herkenbaar wel want ik streef ook altijd naar goedkeuring van anderen. Succes met de laatste loodjes maar je komt er wel. Zeker weten. Wat een mooie (gedoog)kat trouwens.

 27. misssexandthecity schreef:

  Yep, als je tevreden bent met jezelf en met je thuis, maakt wat anderen denken niks meer uit, zo ervaar ik het toch,…….en ja, daarvoor moet je eerst door therapie,……maar ik kom ook van ver en ik zit nu te stralen van zelfvertrouwen!

 28. Sammie schreef:

  Wij zijn ook dol op de zelfscanner maar nemen altijd een karretje 😉 Daar de tas of krat in en dan gaat het heel snel en makkelijk.
  Jammer dat je de dag afsloot met tranen maar soms moet je ze maar laten lopen 🙂 En als je echt niet tevreden bent met jezelf, Marion, daar kan je altijd aan werken. Het is niet zo dat het altijd zo moet blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.