Plogweek Dag 2: Ouders, Xenos en pannenkoeken

plog1

Goedemorgen allemaal. Vandaag dag 2 van de plogweek. Het werd een ontzettend leuke, maar vermoeiende dag. Ik ging o.a. shoppen met mijn moeder, was druk met allerlei mailtjes en at mijn favoriete maaltijd. Lees gezellig mee!

ma2

De maandag sloot ik af met deze quote. Therapie was zwaar. In de auto drong het tot me door dat ik toch een stuk minder tevreden ben over mezelf dan ik dacht. Ik beoordeel mezelf nog altijd op mijn lengte en gewicht. Overigens zonder dat ik nog groei en zonder dat ik een weegschaal in huis heb. Het huiswerk wat ik meekreeg vanuit therapie was het beantwoorden van de vraag: Wie ben ik naast mijn lengte en gewicht nog meer? Alleen de gedachte al dat ik dat op papier zou moeten zetten maak mij misselijk. Hoe kan ik ooit hardop uitspreken wat ik nog meer ben naast mijn lengte en gewicht? Waar in vredesnaam moet ik beginnen? Kan ik dit wel? Eerst maar slapen. Morgen is er weer een dag. Als ik de volgende ochtend wakker word is het eerste wat ik zie deze super lieve reactie op instagram:

Welterusten mooi lief mens. 

Het begin van de huiswerkopdracht is er. Dank je wel, lieve Rainbow ♥

IMG_3642

Wat ik sinds vandaag ook moet doen is deze lijst bijhouden. Mijn stemmingswisselingen zijn best heftig en we willen kijken of daar een bepaalde regelmaat in is te ontdekken. Naast het noteren van mijn activiteiten en stemming hou ik ook de pijnintensiteit bij. Het zou kunnen dat er een verband is tussen de hoeveelheid pijn en mijn stemming. Zelf heb ik het idee dat dat niet het geval is, maar ik vind het wel prettig om het te onderzoeken. Ik ga dit schema in ieder geval de komende 4 tot 5 weken invullen.

De theedump! Wauw, wat een reacties heb ik gehad. Geweldig. Wat een stelletje theeleuten zijn jullie hahaha! Ik kreeg ook een aantal hele lieve en bezorgde mailtjes. Of ik dat nou wel moest doen, want kost me dat niet teveel geld aan enveloppen en postzegels? Don’t worry, lieve mensen. Ik ben lief, maar zo lief nou ook weer niet. Ik ga niet ten koste van mezelf thee naar jullie opsturen. Ik heb een spaarpotje voor dit soort dingen en die vul ik aan door regelmatig opdrachten voor Roamler en Smartspotter te doen. Er gaat geen cent naar jullie toe als ik die zelf hard nodig heb. Trust me!

IMG_3647

Tijd voor ontbijt! Ik heb vandaag geen zin in muesli. Enkel sojayoghurt en een banaan. Daarnaast eet ik nog een kiwi. Na mijn ontbijt ga ik de eerste plogdag in elkaar zetten. Wat een genot om dit te doen. Beetje gek vind ik het altijd wel. Dan kruipt dat stemmetje weer in mijn achterhoofd omhoog: “Wat ben je nou aan het doen? Denk je nou echt dat het iemand ene zak interesseert wat jij de hele dag aan het doen bent?” Tegenwoordig kan ik erom lachen, maar ik kan me nog tijden herinneren dat die stem mijn leven beheerste. Vreselijk. Goddank ben ik daar vanaf.

IMG_3662

Rond 9:45 uur stap ik in de auto. Ik ga bij mijn ouders koffie drinken, maar eerst ga ik nog een opdracht doen. Ik zag een mooie opdracht staan waar ik maximaal € 9,50 mee kan verdienen en deze ligt precies op de route. Uiteindelijk verdien ik € 8,- met deze opdracht in 5 minuten tijd. Zie? Zo makkelijk gaat dat. Echt waar mensen, ik geef geen geld uit wat ik niet heb. Wel heel lief van jullie om zo bezorgd te zijn.

IMG_3673

Mijn vader is …. uh … gunst, wat doet hij nou ook alweer? Dat spelletje wat al die gepensioneerden doen? Niet jeu de boules, maar …. BOWLS! Ja, dat is hij aan het doen. Hij is dus niet thuis en mijn moeder en ik drinken lekker een kop thee. Ik heb nieuwe thee gekocht (ja duhuh!) en die is me een partij lekker! Witte thee met jasmijn en oranjebloesem. Echt een aanrader. Te koop bij de Appie. Of even wachten tot je een enveloppe in de bus hebt!

Tijdens de thee krijg ik een mail over de arbeidstherapie en dagbesteding. Ik heb volgende week vrijdag een intakegesprek! Heel spannend, maar ik kijk er ook heel erg naar uit.

IMG_3675

Dan is het tijd om gezellig met mijn mams te gaan shoppen! We gaan naar Kronenburg, een groot overdekt winkelcentrum in Arnhem. Als eerste gaan we naar de Xenos. Ik was van plan om van alles en nog wat te kopen, maar uiteindelijk kwam ik thuis met drie dezelfde nepbloemen, een flesje geurolie en twee aardappelschilmesjes. Dat vind ik wel relaxt aan mezelf: ik koop zelden iets waar ik maar half half blij mee ben. Bij twijfel koop ik het niet. Krijg ik er spijt van, dan kan ik altijd nog terug.

IMG_3696

Daarnaast gingen we naar een soort outlet bookstore. In augustus waren mijn ouders op vakantie en leende ik van mijn moeder een setje engelenkaarten. Ik vond ze zo ontzettend fijn dat ik al meteen tegen haar zei dat ik ze zelf ook zou gaan kopen. Gisteren zagen we ze in dat winkeltje en kreeg ik ze van mijn moeder cadeau. Zo ontzettend lief! Hier ben ik echt heel erg blij mee.

Daarna weer terug, want al snel kreeg ik teveel pijn met lopen. Ondertussen was het 12:00 uur geweest en was mijn vader ook weer thuis. We dekten de tafel en ik bleef lekker een boterham mee eten. Na het eten had ik een heel fijn gesprek met mijn ouders. Ik vertelde over de angsten die ik voel als ik bezoek thuis moet ontvangen. Mijn moeder weet dat allemaal wel, want die leest mijn blog mee, maar mijn vader niet. Praten lukt me nog niet zo goed en dus was dit de eerste keer dat mijn vader hier in detail hierover hoorde. Tot mijn grote verbazing herkende mijn vader het meteen. Niet in de ernstige mate waarop ik het heb, maar hij herkende het gevoel. Zelf had hij er nog nooit over nagedacht en net als ik vond hij het ook heel moeilijk om te omschrijven wat het precies is. Het waarom was ook een groot vraagteken. Maar het is fijn om de herkenning te vinden bij mijn vader, vooral omdat ik hiermee weet dat het niet iets is wat helemaal moet verdwijnen. Het moet niet in deze mate aanwezig blijven, maar het hoeft ook niet helemaal over te gaan. Ik heb nogal snel de neiging om dat als doel te zien, dat het helemaal over moet zijn. Als ik dat vervolgens niet voor mekaar krijg, dan voelt dat weer als falen en dan … Nou, dan gaan we de bekende cirkel weer in. Een heel fijn gesprek dus en weer een klein stapje vooruit.

IMG_3680

Na het gesprek met mijn ouders was ik helemaal op. Tijd om weer naar huis te gaan. Het was ondertussen ook al bijna 14:00 uur. Nog even langs de groenteboer. Tering was een hoosbui. Ik wachtte maar even in de auto. Ik loop graag door de regen, maar er zijn grenzen.

IMG_3700

Dit is de geurolie die ik kocht bij de Xenos. Het is de geur Jasmijn. Echte jasmijnolie is vreselijk duur. Niet te betalen voor mij en daarom is het altijd goed zoeken naar een goedkope variant. Ik ben tot op heden nog niet echt een hele lekkere tegengekomen. Tot gisteren. Deze is echt super! Helaas is dit niet een flesje zoals je bij De Tuinen koopt waarbij een paar druppeltjes genoeg zijn. Ik denk dat ik hier drie keer mee doe en dat hij dan al op is, maar het is het meer dan waard. Wat een zalige geur. De volgende keer als ik bij de Xenos ben ga ik inslaan.

Eenmaal thuis stond mijn mailbox vol. Ik zette een kop thee en ging aan de slag. Na het beantwoorden van alle mail las ik nog een paar blogjes en vervolgens was het tijd om op het eetstoornisforum aan de slag te gaan. Daarna zat mijn hoofd vol en ben ik een uurtje gaan liggen. Even niks. Om 17:00 uur nog even bij Peter beneden gezeten. Ik las ondertussen de reacties op mijn blog, maar had geen puf meer om te reageren. Dat vind ik soms wel jammer, maar op sommige dagen is het me gewoon net even teveel.

IMG_3709

Ik zou eigenlijk macaroni gaan maken, maar ik was zo moe. Lang leve de Jan Pannenkoeken! Op deze foto zie je mijn favoriet in de maak. Twee pannenkoeken op elkaar met daartussen plakjes kaas. The Bomb!

Na het eten was het al vrij snel richting bed. Ik was echt helemaal op en de pijn was in de loop van de dag gestegen van een 1 naar een 7. Ik ben echt blij dat ik naast mijn stemmingen ook de pijn ga registreren en dat ik daarmee begin op het moment dat ik nog niets doe. Als ik dan straks begin met dagbesteding of arbeidstherapie dan kan ik heel goed in kaart brengen wat er met de pijn gebeurt. Ik denk dat dit een heel goed hulpmiddel gaat zijn om te kijken tot op welk niveau ik nog kan re-integreren.

Dat was dag 2 van deze plogweek. Morgen heb ik een rustig dagje op de planning. Ik ga even naar de Action om enveloppen te kopen voor de theedump, nog even de stad in om een cadeautje te kopen en verder lekker lummelen in huis. Ik zie wel wat de dag brengt. Bis morgen! ♥

36 reacties op ‘Plogweek Dag 2: Ouders, Xenos en pannenkoeken’

 1. Ik vind je plogs zo heerlijk om te lezen! Zo fijn dat je alles eens in kaart gaat brengen qua pijn en stemming. Misschien leer je er toch iets onverwachts uit, en dat gesprek met je ouders zal wel finn geweest zijn. Soms zitten de zaken in kleine dingen…

 2. Hey
  Nav de gedachte die je beschrijft toen je ging ploggen…ik vind het mega leuk en interessant!!

  Wat een mooie en ware woorden kreeg je via je Instagram!

  Onwijs waardevol Marion, dat gesprek met je ouders en wat fijn die herkenning!
  Leuk ook dat samen iets doen en mooie aankopen/cadeau!

  Die opdrachten lijken me zo leuk om te doen en mooi meegenomen zeg!

  Heel veel succes met het invullen van dat schema en je andere therapieopdracht, ik hoop echt dat beiden je inzicht geven om verder te kunnen!

  Fijne dag!!!

  ps Dank je voor je leuke plog !!!

 3. Ooooh ja, ik was de pannenkoeken van gisteren op Instagram alweer vergeten, maar nu ik ze weer zie krijg ik spontaan weer trek in pannenkoeken. Ik ga ze zo bakken! 😀

 4. De regen, er zijn grenzen, hahahaha ja, amen.

  Wat fijn dat je herkenning bij je vader hebt gevonden, dat opent weer nieuwe deuren denk ik, tenminste, voor mij vaak wel als ik iets vertel in mijn familie en iemand zegt, ja dat heb ik ook of herken ik… dan kan ik het op de genen en dna gooien 😉 Precies wat je zegt, het hoeft niet over dan. Ik hoop dat je nu ook met hem samen iets ermee kunt, al is het je gevoel erover met hem kletsen, het kan zo goed helpen, daar hoop ik op.

  De pannenkoeken, oh kaas ertussen, daar had ik nu weer niet aan gedacht, daar denk ik dan weer alleen aan als ik ze echt zelf bak, natuurlijk kan dat ook zo, duh! Dank voor die tip! hahaha

  De geurolie, lol, ja het is heel moeilijk om dan via de ‘nepperds’ een juiste fijne geur te vinden, soms lukt het, fijn dat de jasmijn fijn is en ja jammer dat ie dan na drie keer alweer leeg is. Hierin ben ik dan een muts en laat het gewoon omdat ik weet dat het echte werk zoveel beter is en als je dan wel een keertje investeert, dan doe je er ook vrij lang mee, ik wel tenminste, brand het niet zo heel vaak. Wierook is dan iets goedkoper en die brand ik meer.

  En dan ook nog een Engelendeck, zijn we allebei verwend in deze, dankzij anderen 😀 Heel veel plezier ermee!

  X

 5. Lieve Marion ik vindt jou als persoon gewoon erg leuk en lief! Het maakt voor mij weinig verschil of je nou op een dag in 109 verschillende achtbanen bent geweest of je boekenkast op kleur hebt gesorteerd (om maar wat te noemen). Dus maak je geen zorgen of je dag wel/niet interessant genoeg is. Ik heb ook wisselende dagen (druk/rustig/saai/heftig/wat dan ook). Wat fijn dat je zo’n goed gesprek had met je ouders en je vader en jij herkenning bij elkaar vonden. Ik dacht dat je alleen vieze thee op zou sturen?😉

 6. Pannenkoeken met kaas? Dat heb ik nu nog nooit gegeten,……..zijn het dan zoete pannenkoeken? En voor je lijst wat je nog meer bent dan je lengte en je gewicht,…..hier wat ideeën, je bent intelligent, eerlijk warme persoonlijkheid, je wil bijleren, je schrijft geweldig en foutloos,…..je hebt veel humor, je durft zaken in twijfel trekken en zo kan ik nog wel even doorgaan!! Kortom een topwijf,……

 7. Goed dat je er met je ouders over sprak en dat je vader het herkende. Fijn dat je begrepen wordt en dat je er met je vader over kunt praten.

  Die yoghurt met banaan ziet er erg lekker uit, ik krijg er spontaan zin in 😉

  Heb je mijn reactie over de thee gelezen bij je plog van gisteren? Ik heb nog wel het een en ander dus als ik je kan helpen laat het me maar weten!

  1. Ik lig vreselijk achter met het reageren op zowel mijn eigen blog als op die van anderen. Je bent een schat. Wat een lief aanbod. Ik heb de enveloppen hier al bijna klaar, dus het is niet nodig, maar zo lief dat je eraan denkt. X

 8. Heerlijk, zo´n pannenkoek met kaas! 😀 En fijn om te lezen weer! Ook heel fijn te horen dat je zo een goed gesprek met je ouders hebt gehad. Gewoon praten kan zoveel ophelderen en betekenen…

 9. Wat fijn dat je een lijst bij gaat houden om zo inzicht te krijgen, dat werkt toch altijd wel erg fijn! Zo lief dat je thee gaat versturen, bij de action hebben ze hele leuke gekleurde enveloppen nu 🙂

 10. Fijne bomvolle dag. 🙂 Leuk om over te lezen! Ik heb vanuit therapie allerlei schema’s moeten bijhouden. Stemming, vermoeidheid, slaapdagboek. Recent voor de internist nog een temperatuurdagboek (ik heb heel vaak verhoging of koorts) en ook mijn bloeddruk meet ik regelmatig (kan zowel erg laag als vrij hoog zijn). Het heeft mij nooit zoveel duidelijkheid gegeven. Maar toch was het fijn om te zoeken naar een verband. Succes ermee! (niet na een paar dagen afhaken, deed ik steeds in het begin).

 11. Het blijft altijd leuk om jouw plogjes te lezen. Jammer dat het begin van de dag wat moeizaam ging, maar gelukkig was het wel gezellig met je moeder. Groetjes van mijn kop thee en mij

 12. Wat een unieke kijk in je leven! En jazeker hoor: het interesseert mensen hoe jij je dagen vult! Volgens mij opent het bepaalde lezers zelfs ogen.
  Veel plezier met de theedump! En wat leuk, die opdrachten die je kan doen.

 13. Wat fijn dat je een goed gesprek met je ouders hebt gehad 🙂 En toppie, eindelijk de intake bij dagbesteding. Ben heel benieuwd hoe je gaat hebben daar! Liefs x

 14. Leuke plog weer! En wat fijn dat je zo’n goed gesprek had met je ouders en je vader wat herkent!
  Buiten je lengte en je gewicht en een mooi mens ben je ook: Een deler, een gever, een Blogger, een echtgenote, een dochter, een tante, een lieve blondine, een fotograaf, een creatief mens, een schrijver(ster).. Je bent zoveel meer dan alleen maar je gewicht en lengte waar overigens helemaal niks mis mee is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.