Plogweek Dag 4: Theedump, verjaardag en file

on

Screenshot_2015-09-24-05-35-02

Het moge een wonder heten! Ik was zowaar pas om half zes wakker. Je zou het bijna uitslapen kunnen noemen. Wat staat er vandaag op de planning? Ik ga mijn hele theevoorraad versturen en ga naar de verjaardag van mijn tante. Rustig dagje dus. Lees gezellig mee!

IMG_3764

De dag begon heel relaxt met koffie. Ik was zo relaxt dat ik pas na een uur of twee bedacht dat ik wel wat op de foto moest zetten voor de plogweek. Ik heb ondertussen de koffie al op en ook het ontbijt heb ik al achter de kiezen. Ik heb al een paar blogjes gelezen en nu is het tijd om mijn eigen artikel af te maken en online te zetten. Ik neem er een lekkere kop thee bij.

IMG_3784

Dan is het tijd voor het inpakken van de thee. Ik had me hier genadeloos in vergist. Ik dacht dat ik wel in een half uurtje klaar zou zijn, maar pietje precies als ik ben was dat natuurlijk niet het geval. Ik moest twintig enveloppen schrijven, daarna de thee verdelen en dan de enveloppen nog vullen. Ik ben er bijna twee uur mee bezig geweest. Oké, tussendoor wel even een pauze ingelast en even naar de winkel geweest, maar dan nog was het best veel werk. Niet erg hoor. Iedere enveloppe is met liefde gevuld!

IMG_3788

Vervolgens naar het postkantoor. Daar was het megadruk. Dat vind ik overigens niet erg. Ik probeer tegenwoordig de sfeer er een beetje in te houden in lange rijen bij een kassa of zoals gisteren op het postkantoor. Dat is altijd lachen. Sommige mensen kijken je aan alsof je van een andere planeet komt, maar de meesten vinden het echt leuk en gaan gezellig mee babbelen.

IMG_3794

Als ik terugkom ligt er post op mijn deurmat! Hoezo what goes around comes around!

IMG_3800

Twee lieve kaartjes, lekkere thee en een geurzakje van de Xenos. Ik had deze heerlijke jasmijngeur dinsdag gevonden bij de Xenos, maar had alleen de olie gekocht. Ik heb het zakje in mijn handen gehad, maar heb het toch weer teruggelegd. In de auto had ik al spijt en kijk nu dan! Hoe lief is dit toch? Dat één van mijn volgers leest dat ik die geur zo lekker vind en vervolgens de moeite neemt om zo’n zakje te kopen en naar me op te sturen? Ik ben er iedere keer weer stil van. Dank je wel, meiden.

IMG_3779

Dan is het tijd om richting mijn tante te gaan. Ik bedenk me dat ik nog moet eten en prop snel twee boterhammen naar binnen. Dit schattige tasje kan je trouwens bij De Tuinen kopen. Ik vulde het met wat leuke dingetjes en zo heb je een hele leuke manier om een kadootje te geven.

IMG_3809

Koffie en gebak! Tot voor een jaar terug de hel van verjaardagen. Nu kan ik er heerlijk van genieten.
Recovery is soooooo worth it!

IMG_3813

Mijn oom en tante zijn echt te lief. Kreeg ik van hen eerder al de geliefde rugzak met uiltjes, nu hadden ze weer een bordje voor me meegenomen van Jan Pannenkoeken. Zo lief! Ze zijn zelf ook gek op Jan Pannenkoeken, maar oké, ik ben natuurlijk wel de Jan Pannenkoek Master van Nederland. 😀

IMG_3811

Tijd voor een biertje. Ik drink nog zelden bier, maar Hertog Jan blijft een favoriet. What’s in a name…

IMG_3818

Na een gezellige middag ga ik weer richting huis. Ik sta sinds lange tijd weer eens in de file. Ik zie overal auto’s van links naar rechts over de weg schieten. Geërgerde gezichten en handgebaren. Wat een genot is het dan om in de file te staan zonder dat je een hele werkdag achter de rug hebt, moe bent en naar huis wilt. Op zo’n moment is een file namelijk helemaal niet erg. Het was zelfs wel een beetje mindful.

IMG_3819

Eenmaal van de snelweg af blijven we filerijden tot aan Wageningen. Bij gebrek aan schapen tel ik meeuwen en val ik rustig achter het stuur in slaap. Nee joh! Geintje natuurlijk. Mijn camera viel echter wel in slaap. De batterij was opperdepop en zo werd dit de laatste foto van plogdag nummer 4.

Het was een heerlijke dag. Ondanks dat ik niet veel gedaan heb ben ik toch bekaf en duik ik vroeg mijn bed in. Morgen staat er een supertoffe dag op het programma. In de ochtend even naar de apotheek en een paar kleine boodschappen doen en dan ga ik gezellig naar mijn nichtje toe. We gaan lunchen en dan lekker de stad in om te shoppen! Bis morgen! ♥

38 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Dus morgen zit een omslag met thee in mijn brievenbus? Lekker 🙂 !!
  Ik kan je voorkeur voor pannenkoeken maar toejuichen.

  1. Marion schreef:

   Ik vrees dat ik jouw mail over het hoofd gezien heb dan. Ik zal een euro naar je overmaken, dan kan je zelf even snel een berg thee kopen, in een enveloppe doen, je adres erop schrijven en in je eigen brievenbus dumpen. Zal een verrassing zijn als je straks uit je werk komt!

 2. Zo lief dat je al die thee gaat versturen! Gave tas trouwens met al die ananassen. Heel veel plezier vandaag en we lezen het wel wat je allemaal gekocht hebt tijdens het shoppen

  1. Marion schreef:

   Ja, die tas heb ik gewonnen bij Sam van Zosammieenzo. Onze ananasfreak! 😀 Komt goed vandaag!

 3. Elaintje schreef:

  Leuk, die pakketjes. Ik zou van de envelop alleen al vrolijk worden. En nu heb ik ook zin in taart! Nog gefeliciteerd met je tante.

 4. Godelieve schreef:

  Wat ziet die tas met enveloppen er gezellig uit Marion!
  Dat bordje is heel leuk om naar te kijken, er staat zoveel op afgebeeld.
  Heerlijk dat je weer kunt genieten van een verjaardag 🙂 Die appeltaart ziet er heel lekker uit.

  1. Marion schreef:

   Ja, dat is echt fijn. 25 jaar geen taart mogen eten van mezelf en nu na een jaar snap ik daar al geen snars meer van. Tijden kunnen snel veranderen. Gelukkig in positieve zin in dit geval. 🙂

 5. altijdangelique schreef:

  Je hebt dus nu weer een legitieme reden om nieuwe thee te kopen, hahaha.
  Fijne dag vandaag gewenst.
  Liefs!

 6. Elise schreef:

  Goedemorgen! Hele fijne dag gewenst. Ik ben benieuwd naar de thee, wat leuk toch dat je dat zo doet. 🙂

 7. Els schreef:

  Zo lief die thee actie en dan ook weer zo mooi dat je ook weer post terug krijgt. Dat bordje past ook precies bij je :-).

  1. Marion schreef:

   Ja, dat bordje is leuk hè!

 8. IngridMoorenBlogs schreef:

  Maak er een mooie dag van!

  1. Marion schreef:

   Gaat wel lukken. Lang geleden dat ik echt ben wezen shoppen!

 9. Anita | Mindjoy schreef:

  Zo lief je thee actie en tof ook dat je 2 postpakketjes kreeg 🙂 Fijn dat de verjaardag gezellig was

 10. Wilma schreef:

  Wat leuk toch altijd die plogweekjes. Gezellig al die foto’s van verschillende momenten in je dag.
  Je doet geweldig leuke en lieve dingen Marion!
  Ik wens je heel veel plezier vandaag en ben benieuwd naar je volgende plog 😘

 11. BySilke schreef:

  Haha, niet in slaap vallen hoor 😉 Leuk dagje, het klinkt alsof je het echt wel naar je zin had! Je bent al zoveel gegroeid, superleuk om je vorderingen te lezen. Mooie foto’s ook trouwens!

 12. Morgaine schreef:

  Van harte gefeliciteerd met jouw tante! Zo dat als eerste en weer een heerlijke plog zo, wat je zegt van de file, het hangt ervan af in welk soort weer en of je dan airco hebt, maar ik heb het ook altijd als een soort van meditatiemomentje gezien, tenminste, als je maar ook wat om je heen kunt kijken over de velden, water, weilanden, haha

  En dat schrijven van zo’n berg en enveloppen maken, ja dat kost tijd, maar het is zo, zo, zo leuk om dat te doen, vroeger deed ik dat dus ook heel vaak en heel graag, net zo goed als kerstkaarten schrijven, met heel veel liefde, persoonlijke boodschappen en ga zo maar door, is ook een hobby zeg ik altijd.

  Nou lieverd, geniet van je dag! Van die Jan en pannenkoeken heb ik nog nooit gehoord zelf, en Hertog Jan, heeft ook hele fijne bieren, ook al drink ik dus amper bier. 😉 Mijn lieveling is de Gulpener bier en dan oud bruin.

  X

 13. Nicky schreef:

  Wat leuk dat een lezer echt de moeite om wat je leuk leek te kopen en op te sturen! Ik merkte bij het lezen dat je er duidelijk van genoot..

 14. Sammie schreef:

  Op zo’n moment is file inderdaad niet zo vervelend maar ik vind het iedere dag weer vreselijk 😉 Leuke plog weer, dat gebakje ziet er goed uit! Ik spot ook een bekende tas op de foto 😉 Fijn dat hij een goed huis heeft gevonden en af en toe eens mee mag naar het postkantoor 🙂

  1. Marion schreef:

   Ja, toptas! Hij mag overigens ook iedere week mee naar therapie 😉

 15. Marielle schreef:

  hoi
  Dag 4 alweer, kan je er geen plogmaand van maken ;-), zo leuk!

  Wat gaaf dat bordje echt iets voor jou!

  Superlief dat je al die thee verzonden hebt en nu ja dat andere, heel fijn 😉 geniet ervan!

  Fijne dag vandaag!

 16. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Ik vind dit een bijzonder gezellige en warme plog! Heel leuk Marion.

 17. Sabine schreef:

  Leuke foto´s met al die thee op tafel! Echt lief dat je dat doet! En ook megalief dat je zelf thee hebt ontvangen! Gelukkig zijn er nog zoveel mensen die gewoon veel om elkaar geven en iets liefs voor een ander doen. Ik word hier heel blij van 🙂

 18. Wanda schreef:

  Leuk, zo’n inkijkje in je dag! Of beter gezegd, in je week natuurlijk! En ja, file… weinig last van hier in het hoge noorden, dan moet er echt al een ongeluk zijn gebeurd maar anders kan ik echt elke dag zo door rijden naar werk en vice versa.

 19. chucky1012 schreef:

  Ja, leuk, heb het vandaag ontvangen.
  Dat is snel.
  Ik deed vandaag een ronde dans voor de thee.
  Mmmmmm 😉

  Xoxo

 20. debbydebby schreef:

  Zo lief van thee van jou zeg. En och dat pannenkoeken bord, hoe leuk

 21. joorloveswriting schreef:

  Awww wat tof dat je zo’n leuke pannenkoek bord heb gekregen! 🙂 ziet eruit als een leuke dag! Leuke plog alweer !

 22. Kirsty schreef:

  Leuke plog! Wat ziet je taartje er ook lekker uit zeg! Ik vind het meestal ook niet zo heel erg om in de file te staan, maar dat is misschien ook wel omdat ik het maar heel af en toe meemaak haha!

 23. Jou plogs lezen is altijd prettig. Kan hier aan de andere kant van NL helemaal (mee)genieten, vind t zelf ook leuk om iemand te verrassen met post. Al is thee niet iets wat ik nou dagelijks verstuur. 😉
  Leuk ook dat je pakketjes terug kreeg.

  Veel plezier met shoppen.

 24. Kim schreef:

  Wat een super leuk idee om elkaar thee te sturen. Ik deed tot vorig jaar vaak mee aan dit soort dingen maar tegenwoordig loop ik het mis. Zal wel aan mijn chaos hoofd liggen🙈.

  Pssst ik moet je iets bekennen.. ik ken die jan pannenkoek niet 🙊

 25. zosaar schreef:

  Wat lief dat je al die thee verstuurd en super leuk dat je ook nog wat terugkrijgt natuurlijk!

 26. Anne schreef:

  Ik vind verjaardagen altijd erg vermoeiend, kan me niet voorstellen dat je dat als rustige dag ziet. :p

  1. Marion schreef:

   Er waren maar twee mensen.

 27. Flavie schreef:

  Het gebakje…. mmmmmm!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.