Plogweek Dag 6: The Day After

plog1

Dan is het zaterdagochtend, the day after de drukke week, en krijg je het allemaal in één klap op je bordje. Maar ooooh boy, wat was het het allemaal waard. Dus ondanks de zware hoofdpijn, de kolerepijn in mijn liezen en de kritische stem in mijn rechteroor die vindt dat ik me niet moet aanstellen, heb ik een grote glimlach op mijn gezicht en kan ik vandaag rustig nagenieten.

IMG_3948

Om 4:00 uur werd ik dus wakker met een hoofdpijn van hier tot Sint Juttemus. Ik strompelde naar beneden, zocht me het apezuur naar de Aleve die ik niet vond en nam twee paracetamol in. Ik was van plan weer mijn bed in te duiken, maar vraag me niet waarom…. ik ging opruimen. Wat? Ja, dat dacht ik ook toen ik bezig was. Ik ruimde mijn ladekastje op, stofte mijn nachtkastje af, ruimde alle vol gesnoten zakdoeken op én vond mijn kerstengelkerstbal. Al het afval ging in de kliko, de kerstengelkerstbal staat weer op mijn nachtkastje en ik dook mijn bed weer in om vervolgens om 7:35 uur weer wakker te worden. Dat is het betere werk.

IMG_3874

Nog steeds hoofdpijn, maar in ieder geval draaglijk. Ik stapte onder de douche en probeer ondertussen de kritische stem een halt toe te roepen. Dat was een beetje lastig, maar uiteindelijk lukte het. Ze zat maar te zeiken over die drie kaasstengels, die plak cake en de magnetronmaaltijd van vrijdag. Mocht je het hoe en waarom gemist hebben, klik dan hierDe rest van de ochtend was ik niet in staat om iets te doen. Ik had veel te veel pijn in mijn lichaam en die hoofdpijn maakte het er ook niet veel beter op. Ik schreef mijn artikel, las een paar blogjes en dook daarna weer op de bank.

IMG_3940

Aan het einde van de ochtend ga ik op zoek naar voedsel. Het brood is droog en dus trek ik de broodrooster weer eens tevoorschijn. Geroosterd brood met kaas is en blijft The Bomb!

IMG_3936

Kwalificatie van Formule 1 kijken.

Ik vrees dat dit een niet-plogwaardige dag gaat worden. Helaas zien mijn dagen er vaker wel dan niet zo uit. De afgelopen week was een behoorlijke uitzondering.

IMG_3946

Post! Ik ontvang mijn nieuwe GROENE  bankpas!

IMG_3972

We hebben nog niets in huis voor het avondeten, dus één van ons zal naar de winkel moeten. Altijd dubben wat erger is: pijn of een paniekaanval. De paniekaanval is erger, dus ik trek mijn schoenen aan en ga richting de Jumbo.

IMG_3975

Ik ben nog geen drie minuten terug als de telefoon gaat. We krijgen visite. Alvast voor Peters verjaardag. Om nu een paniekaanval van mijn kant te voorkomen ga ik ijverig de trap stofzuigen. Het helpt.

Om 17:00 uur is de visite er. Ik hou het een half uur vol en dan begint het gedonder. Het bezoek heeft ADHD en is veel te druk voor mij. De enorme hoeveelheid prikkels zorgen ervoor dat het chaos wordt in mijn hoofd en ik geef aan dat ik even op bed ga liggen. Eenmaal boven gaat het al snel beter. Rond 18:00 uur bedenk ik me dat ik geen idee heb hoe laat de visite weer weggaat en dat ik zelf nog moet eten voordat ik ga slapen. Probleem is dat ik nu niet naar beneden durf om in de open keuken eten te maken. Tot voor kort dacht ik dat dit een teken was dat ik nog niet helemaal hersteld was van mijn eetstoornis, maar dit blijkt echter heel goed te passen in het beeld van iemand met een sociale fobie. Dat was wel een enorme geruststelling voor me toen ik dit vorige week hoorde. Voor nu zit er niets anders op dan te wachten tot de visite naar huis gaat. Ik kan alleen maar hopen dat het niet al te laat wordt.

Om de tijd te doden speel ik een spelletje wordfeud en luister ik naar muziek. Net op het moment dat ik bedenk dat ik best een keer een avondje zonder eten kan gaan slapen, vertrekt de visite. Ik maak nog snel een broodje vegaburger en hou het dan voor gezien.

Zo, dat was dan plogdag nummer 6. Ondertussen is het zondagmiddag en officieel moet ik vandaag ook nog ploggen, maar ik ben een beetje klaar met dat geplog. Ik heb nog steeds behoorlijk wat pijn en doe dus betrekkelijk weinig. Ik kan jullie nu al vertellen hoe plogdag nummer 7 eruit gaat zien. Let op!

IMG_20150927_072817

Heerlijk begin van de dag. Dekentje. Thee. Formule 1. Wat wil een mens nog meer?

IMG_3991

Nou, een lekker broodje kaas erbij! Hoplakee, geregeld!

IMG_4014

Bloemetjes. Nep.

IMG_4010

Lunch. Boeiend. Hierbij dronk ik een glas kiwi-banaan-sinaasappelsap. Wooohw, spannend!

Het is bijna 16:00 uur. Ik ga zo nog een stukje voetbal kijken. Vanavond eet ik broccoli met krieltje en een vegaworstje. Ik vind het allemaal wel best geweest. Ik zeg, einde plogweek! Ik ben er klaar mee! Morgen weer lekker gewone artikelen schrijven. Ja, daar heb ik zin in! ♥

28 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Oew, geen fijne dag voor jou… Ik vind ik het ook heel erg leuk om te lezen over niks doen hoor, maar ik begrijp dat je er klaar mee bent. Goed dat je het dan ook gewoon niet meer doet… Ik beweeg gewoon met je mee hoor! Zaggies aan meis!

 2. Anne schreef:

  Dat wegvluchten voor visite komt me heel bekend voor. Ik durfde dan ook nooit meer naar beneden om wat te drinken of eten te pakken. Al moest ik nodig piesen, dan bleef ik nog op mijn kamer met de deur potdicht. Dat had ik zelfs als de huishoudelijke hulp er was (eens in de twee weken). Die vrouw is zo ontzettend druk, daar kon ik echt niet tegen.

 3. Sofie schreef:

  Wat een gekke dag voor jou gisteren! Toch fijn dat je je eigen gedachten al een stuk meer herkent en begrijpt, ik denk dat dat iets als visite al een stuk minder eng maakt?
  Geniet maar lekker van het einde van het ploggen 🙂
  Liefs, Sofie ♥

 4. joorloveswriting schreef:

  Ik vond je plog week erg leuk!! Jammer van die hoofdpijn. .. 😦 fijne zondag!

 5. chucky1012 schreef:

  Hoop dat de hoofdpijn bij je verdwenen is.
  Wat een dag.

  Geniet ze Xoxo

 6. BySilke schreef:

  Toch bedankt om deze week te gaan ploggen hoor, ik vond het superleuk om te gaan volgen 😀 Die kerstengelbal is echt zo lieeef! Ik heb meteen wat meer in in Kerst 😉 Stom dat je zoveel pijn had, maar gelukkig was die het weekje waard 🙂 Liefs!

 7. Sabine schreef:

  Wat naar dat een dag zo kan omslaan eigenlijk. Ik hoop dat je je weer wat rustiger voelt zónder hoofdpijn. Ik heb in ieder geval genoten van je plogweek!

 8. Hoofdpijn, liespijn, visite-stress – hopelijk is het nu allemaal voorbij!

 9. misssexandthecity schreef:

  Mag ik voorzichtig iets voorstellen en zie het aub niet als kritiek, maar eerlijk ik denk dat jij veel gebaat zou zijn als jij je eetgewoontes een beetje zou aanpassen,..het is maar een idee en het gaat je niet genezen hé, maar ik denk wel dat je er op lange termijn veel baat bij gaat hebben,…maar uiteraard ben je vrij in je doen en laten,….

  1. Marion schreef:

   Ik ben benieuwd. Wat zou ik het beste aan kunnen passen denk je?

   1. misssexandthecity schreef:

    Ik ga mij hier op glad ijs begeven :-), maar probeer eens je sandwich te vervangen door een salade met wat gerookte zalm en je pannenkoek door gegrilde groenten met een stukje vlees of vis,….wat minder lege koolhydraten, wat meer groenten, wat fruit, wat noten en als je echt zot wil doen je yohurt vervangen door kokosmelk,….en neen dit gaat niet over vermageren hé 🙂

    1. Marion schreef:

     Vlees eet ik al sinds mijn 12e niet. Maar waarom de koolhydraten weglaten? Zalm eet ik regelmatig.

     1. misssexandthecity schreef:

      Niet de koolhydraten weglaten :-), enkel de lege, :-). En je hoeft geen vlees te eten, vis of vleesvervanger prima,…..

      1. Marion schreef:

       Maar ik eet bijna altijd volkorenbrood en meergranen pannenkoeken. En yoghurt eet ik graag. Melk drink ik ook niet. Wel yoghurtdrink.

      2. Marion schreef:

       Voedsel heeft overigens geen effect op de ontstekingen als je dat bedoelt. Dat heb ik allemaal al uitgeprobeerd. Roken wel! Daar ben ik vanag!

      3. misssexandthecity schreef:

       Neen, dat weet ik, het gaat hier over je algemene toestand. Dat roken heel veel slechte invloed heeft weet ik, was ooit ook verslaafd,…maar het is het proberen waar vind ik, wat heb je te verliezen? 😉

      4. Marion schreef:

       Wat kan ik ermee bereiken? Ik ben lichamelijk gezond op mijn chronische aandoening na. Ik heb best veel te verliezen. De laatste keer dat ik weer anders (glutenvrij) ging eten kreeg ik een terugval 😦

      5. misssexandthecity schreef:

       Zoals ik zei, het was een voorstel en het gaat hier ook niet om glutenvrij, het gaat hier over meer groenten, fruit, noten en geen voorverpakte rommel en witte sandwichen en brood uit de supermarkt,……..maar als jij vindt dat je niks te winnen hebt, wie ben ik dan om te zeggen dat het wel zo is,…doe waar jij je goed bij voelt,…..

      6. Marion schreef:

       Volgens mij heb jij toevallig de afgelopen twee dagen meegelezen. Precies de twee dagen dat ik wit brood at en twee keer gebak at. Anders zou je weten dat ik dagelijks fruit eet, dagelijks sojayoghurt met muesli en noten en het liefst allison volkorenbrood of biologisch zonnebloempittenbrood eet. Dus goed bedoeld van je, maar ik hou toch maar mijn eigen eetpatroon aan. Ik wil ook liever niet na zoveel jaren eetstoornis de focus weer op het eten leggen. Ik ben blij dat ik het eindelijk een beetje los heb kunnen laten.

      7. misssexandthecity schreef:

       Ik lees hier al van het begin mee, reageer mss niet altijd, maar het is prima,….

    2. Marion schreef:

     Ik heb er nog even een nachtje over geslapen. Ik wil je toch even meegeven dat je je inderdaad op glad ijs begeeft, maar dat had je zelf ook al door. Gelukkig ben ik al hersteld en kan ik zien dat jij het goed bedoeld, maar was ik nog niet zover geweest, dan had dit heel verkeerd kunnen uitpakken. Advies wordt door iemand met een eetstoornis vaak als kritiek opgevat, waardoor hij of zij weer gaat rommelen met eten en daardoor een terugval riskeert. Nogmaals, ik begrijp dat het je insteek niet is, maar als je de volgende keer het idee hebt dat je je op glad ijs gaat begeven, dan zou ik zeggen: doe het maar liever niet. Dat wou ik je toch nog even meegeven.

     1. misssexandthecity schreef:

      Yep, had beter mijn kop dichtgehouden. Dat is echt wel duidelijk. Sorry.

 10. Els schreef:

  Je plogs waren echt super leuk om te zien, maar ik snap dat je er ook wel klaar mee bent. Gewoon weer gaan doen als je er zin in hebt :-). Balen van de hoofdpijn, hopelijk heb je vandaag een fijn rustige dag gehad?

  1. Marion schreef:

   Leuk om te horen. Wel een rustige dag, geen fijne dag. Morgen weer nieuwe ronden, nieuwe kansen. X

 11. Proost dan maar op een nieuwe week met de gewone blogjes. Bedankt voor de leuke plogs deze week. En een goede herstelweek gewenst!

  xx

 12. Morgaine schreef:

  Goed, een mindere dag, iets wat in mijn ogen overigens erg logisch is na de fantastische week met alle drukte vandien die je gehad hebt! Dit is namelijk ook weer herkenbaar voor mij 😉 Ik vind de plogs erg leuk maar inderdaad, ik heb ooit geprobeerd om een dag foto’s te nemen van alles wat ik deed, met het gevolg dat ik drie foto’s had gemaakt ergens, en zelfs niet weet wat ik dan eigenlijk op de foto moet zetten, ook al gebeurt er nog zoveel, hahahaha respect dus voor jullie allemaal en jou dus, dat je dit zo nu en dan doet, want genieten doe ik er zeker van!

  Ja, vanaf morgen weer even normaal en over een grote tijd, wie weet, toch weer een plogweek 😉 Van jouw hand. Ik hoop dat je straks op tijd wakker bent voor de mooie rode maan 😀

  En dan een hele mooie dag zult hebben weer met minder pijn en alle stress vermindert.
  X

 13. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Wat leuk zo een groen bankpasje, is het ook groen als in biologisch afbreekbaar ofzo?

  Ik vind een plogweek altijd leuk maar ik snap ook wel dat je na een week denkt zo het is genoeg geweest.

 14. Lotus Lilly schreef:

  Ik vind het wel leuk zo’n plog! geeft een verhaal nét iets meer. Ik zou het zelf vaker moeten doen besef ik nu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s