Kladbloggen

Bloedrode Supermaan Eclips


Getagd: , , , .
collage
De maansverduistering was vanwege weinig bewolking in een groot deel van Nederland goed te zien. Ik werd wakker om 3:50 uur en sprong mijn bed uit. De verduistering begon om 2.11 uur en was maximaal om 4.48 uur. Op dat tijdstip stond de aarde precies tussen de zon en de maan in. De eclips was van begin tot eind te zien. De laatste keer dat dit het geval was, was in 2008. De volgende keer is in 2029. Hebben jullie gekeken?

Ik hoefde de wekker niet te zetten, want ik word meestal rond een uur of vier in de ochtend wel wakker. Ik trok snel wat warms aan, zette koffie en ging er eens goed voor zitten in mijn achtertuintje. We hadden mazzel in Wageningen. De sluierbewolking liet iedere keer grote gaten vallen waardoor de maan goed en helder te zien was, ook toen ze volledig verduisterd was.

Eigenlijk was ik niet van plan om foto’s te gaan maken, maar omdat het natuurverschijnsel langer duurde dan ik had verwacht pakte ik toch mijn camera erbij. Het is ontzettend moeilijk om goede foto’s te maken in het donker. Ik heb daar ook niet de juiste apparatuur voor. Toch zaten er een paar acceptabele plaatjes tussen. Ik heb ze niet bewerkt, enkel aangepast in formaat.

Moon1
Moon2
Moon3
Moon4
Moon6
Zo, over 14 jaar weer. Dan ben ik 52. Lachen. ♥

40 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s