Bloedrode Supermaan Eclips

collage
De maansverduistering was vanwege weinig bewolking in een groot deel van Nederland goed te zien. Ik werd wakker om 3:50 uur en sprong mijn bed uit. De verduistering begon om 2.11 uur en was maximaal om 4.48 uur. Op dat tijdstip stond de aarde precies tussen de zon en de maan in. De eclips was van begin tot eind te zien. De laatste keer dat dit het geval was, was in 2008. De volgende keer is in 2029. Hebben jullie gekeken?

Ik hoefde de wekker niet te zetten, want ik word meestal rond een uur of vier in de ochtend wel wakker. Ik trok snel wat warms aan, zette koffie en ging er eens goed voor zitten in mijn achtertuintje. We hadden mazzel in Wageningen. De sluierbewolking liet iedere keer grote gaten vallen waardoor de maan goed en helder te zien was, ook toen ze volledig verduisterd was.

Eigenlijk was ik niet van plan om foto’s te gaan maken, maar omdat het natuurverschijnsel langer duurde dan ik had verwacht pakte ik toch mijn camera erbij. Het is ontzettend moeilijk om goede foto’s te maken in het donker. Ik heb daar ook niet de juiste apparatuur voor. Toch zaten er een paar acceptabele plaatjes tussen. Ik heb ze niet bewerkt, enkel aangepast in formaat.

Moon1
Moon2
Moon3
Moon4
Moon6
Zo, over 14 jaar weer. Dan ben ik 52. Lachen. ♥

40 reacties op ‘Bloedrode Supermaan Eclips’

 1. Ik vind je foto’s erg goed gelukt, Marion! Kan ik er ook van genieten! Ik was toen nog in diepe slaap zzzz. Over 14 jaar ga ik als absoluut geen ochtendmens toch een poging wagen om op te staan. Is namelijk wel erg indrukwekkend! Fijne dag meis.x

 2. Wauw! Ik word ook altijd wakker dus ik dacht.. geen wekker zetten. Word ik voor het eerst in tijden niet wakker, ja toen het al voorbij was om kwart over 5.. grrrrr!
  Maar wat een mooie foto’s en dat voor iemand die niet de juiste apparatuur heeft 😉

 3. Wauw, wat een mooie foto’s!
  Ik heb ook gekeken vannacht, weliswaar maar 10 minuutjes, maar het was toch mooi! Helaas was het hier wat bewolkt dus het echte rode wat jij gezien hebt was er hier niet. Toch was het wel gaaf hoor!

 4. Mooie foto’s! Daarop kun je het echt goed zien. Ik werd (vanzelf!) rond 4 uur wakker en toen dacht ik meteen: maansverduistering! Dus ik schoof de gordijn voor me open, maar zag helaas niets (ik denk dat ik aan de andere kant van het huis moest kijken, maar ik had geen zin om op te staan haha).

 5. Wauw Marion! Wat goed! Ik heb ook gekeken maar het helaas niet mooi kunnen fotograferen door teveel sluierbewolking hier. Jouw foto’s zijn schitterend!! Hopelijk heb ik in 2033 meer geluk…

 6. Prachtig Marion, en ik ben blij dat jij toch jouw supercamera er nog even bij gepakt hebt, hahahaha En volgens de info die ik overal zie vanuit centra, is een maan als deze, exact als deze, eclips, rood, dichtbij qua coördinaten pas in 2033 😉 Was ook op het nieuws, ik had de radio de hele nacht aan, en is de volgende gewone volle verduistering in 2018… Maar, als het zover komt, dan is het toch wel weer all over te horen en te zien, hahaha Who cares, deze hebben we maar mooi mee gemaakt en gezien. Zo hoorde ik ook op de radio, dat wat we vannacht gezien hebben voor het laatst was in ons landje in 1982 en dat kwam ik ook bij weeronline geloof ik of het centrum tegen. 😉 Toen waren we nog erg jong 😛

  Straks zijn we oud, maar daar denk ik nog niet over na, zien we dan wel weer 😀

  X

 7. Gaaf! Ik ben om 4.30 uur opgestaan. Ik hoorde mijn buurmeisje van een jaar of 4 buiten praten, dus ik dacht dat er wel wat te zien was. Maar er was niks te zien (door het raam althans niet). Ik ben maar weer terug gegaan naar bed. Jammer dan. Toch teveel bewolking hier.

 8. Volgens mij was ze echt mooi! Helaas ben ik vergeten om de wekker te zetten, maar al had ik hem gezet, had ik waarschijnlijk niet de maan, maar alleen gebouwen gezien, of ik moest 100 meter verderop gaan staan, en aangezien wij toch wel een beetje in de ‘ghetto’ van Almere wonen, had ik het zeker niet aangedurfd 🙂 Mooie foto’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.