Uit huis vluchten, liefde voor dieren en een goede daad

IMG_20150929_134110

De afgelopen twee dagen is mijn blog voor het eerst door de grens van 1000 bezichtigingen op één dag gegaan. Daar ben ik superblij om, want dat betekent dat de twee artikelen die voor mij zo belangrijk waren enorm goed gelezen zijn. Vandaag pakken we het even wat luchtiger aan. Lees gezellig mee.

Behaarde benen
Het artikel Help! Ik mag mijn benen niet meer scheren! heeft me over de streep getrokken om te kiezen voor mijn gezondheid en niet meer mee te gaan in het schoonheidsideaal. Het klinkt zo makkelijk, maar dat is het niet en dat bleek ook wel aan alle reacties die ik kreeg. De reden waarom ik het nu wel aandurf om met ongeschoren benen de sauna in te gaan is vooral omdat ik nu inzie dat het niets persoonlijks is. Dat maakt het niet minder pijnlijk als ik rare blikken of opmerkingen ga krijgen, maar het zorgt er wel voor dat ik het makkelijker zal kunnen relativeren. Als mensen namelijk zouden weten waarom ik mijn benen niet scheer, dan zou men er begrip voor hebben. Dat is één ding wat zeker is. Aan de andere kant heb ik nu geleerd dat ik het niet hoef te accepteren dat mensen zo reageren. Als we dat allemaal blijven doen, dan verandert er nooit wat. Vandaar ook dat ik mijn artikel heb geschreven. Ik heb bereikt wat ik wilde bereiken. Ik heb mensen aan het denken gezet en de volgende keer zullen ze misschien even iets langer nadenken voordat ze hun neus ophalen of direct een oordeel klaar hebben.

IMG_20150929_134753

Het huis uitvluchten
Gisteren was het dan zover. Mijn schoonouders kwamen op bezoek voor de verjaardag van Peter en ik vluchtte het bos in. Het blijft ontzettend zwaar om je eigen huis uit te moeten, omdat het je niet lukt om visite te ontvangen. 13:00 uur. Hoe laat komen ze? Tussen 13:30 en 14:00 uur. Ja, misschien kan je maar beter vast gaan. Je weet maar nooit. Dan vul je je flesje water. Pak je een boek. Je telefoon. Rugzak om. Sleutels in de hand en tot straks. Bel je als ze weg zijn? Het voelt als falen tot in het diepste van mijn ziel. In tranen stap ik de auto in. Waarom? Waarom in vredesnaam kan ik dit niet? Ik voel me wanhopig, moedeloos en verdrietig. Als ik het bos inloop zakt alles binnen een paar minuten van me af. Ik kan alles loslaten en voel enkel de rust die er heerst. Ineens lijk ik te kunnen accepteren wat er gebeurt. Het is maar tijdelijk. Je werkt hard. Het komt wel weer. En zelfs als het nooit meer goed komt, ook dan is het goed. Ik begin het bos steeds beter te kennen. Herken zo’n beetje alle kruispunten en weet precies waar ik heen moet. Ik eindig op een klein heitje in de zon. Walhalla.

Mooi weer
Vandaag even niets. Heerlijk. Ik heb nog best veel onbeantwoorde mailtjes staan. Sorry als die van jou er nog tussen staat. Ik had niet verwacht zoveel reacties te krijgen. Ik ga mijn best doen vandaag alles af te ronden en daarna is het tijd om lekker een middagje in de tuin te zitten.

Liefde voor dieren
Ik heb nog een paar tips voor de dierenliefhebbers onder ons en dan vooral de liefhebbers van varkentjes. De eerste is stichting Varkens in Nood, een non-profitorganisatie. Tegen het trieste lot van miljoenen varkens in de Nederlandse vee-industrie komt Varkens in Nood in actie. Met beschaafde en spraakmakende campagnes proberen we publiek, politiek, supermarkt en ook varkensboeren ervan te overtuigen dat onze varkens een beter leven verdienen. Natuurlijk komt er af en toe een foto voorbij van een varkentje in nood, maar de meeste verhalen, foto’s en filmpjes hebben een positieve inslag. De filmpjes die ik de laatste tijd plaats in mijn Loving Lazy Sundays komen veelal van hun facebookpagina vandaan.

main-header-center-animals

Wil je echt blij worden, dan raad ik je Edgar’s Mission aan. Een animal rescue farm in Australië. Wil je zes minuten lang een glimlach op je gezicht? Klik dan hier, scroll door naar het einde van de pagina en bekijk hun filmpje. I promise, you’ll love it!

Iedere dag één goede daad
Vanaf vandaag wil ik iedere dag één goede daad verrichten. Al is het maar aan de buurvrouw vragen of ik iets voor haar mee kan nemen uit de winkel, mijn statiegeld bon doneren of een vriendelijk woord tegen iemand die het kan gebruiken. Doe je mee? Wat wordt vandaag jouw goede daad? ♥

64 gedachten over “Uit huis vluchten, liefde voor dieren en een goede daad

 1. Fijn dat je in het bos zo snel de rust weer terugvond. Ik lag bij Vivians Vocabulaire het prachtige mantra “Het hoeft allemaal niet perfect, ik ben nog aan het leren, ik doe gewoon mijn best, ik ben goed genoeg”, ik weet niet of je het al zo kan voelen, maar ik vond hem wel van toepassing op wat je schrijft.

  Mooi idee ook, elke dag een goede daad. Ik heb vandaag wel een kaartjesactie op mijn blog, in de hoop wat mensen een vrolijk momentje te geven, telt dat? En anders word mijn goede daad van vandaag dat ik mijn tegoed op kiva.com opnieuw ga uitlenen!

 2. Ten eerste moet het zalig zijn om zoveel reacties te krijgen. Een dikke proficiat!!! Je blog is dan ook meer dan het lezen waard hé marion. Ten tweede als ik dat lees van je bezoek ontvangen, niet huilen meid. Je bent al zo ver gekomen. De mensen die van je houden begrijpen het helemaal. Dus gewoon laten zijn wat het is en dan komt het goed. Echt waar. En tenslotte een zalig idee van elke dag een goede daad. Dat lijkt me super. Dikke knuffel lieve Marion.

 3. Oh wat goed van zoveel mensen die hier dus geweest zijn over de 1000, laten we hopen dat die 1000 inderdaad voortaan anders zullen kijken als zij in een zwembad of sauna zijn. 😀

  Het bos, dat moet echt heel naar zijn dat jij je eigen huis gaat ontvluchten omdat je visite krijgt, maar dan ben ik wel blij dat het begrepen wordt voor jou, dat men het niet erg vind, met je meedenkt zelfs en jij toch dat fijne plekje hebt gevonden bij de hei aan het rand van het bos.

  Goede daad en dieren, ik ga zo naar mijn vriend toe die oprichter en eigenaar is van Stichting Stop Dierenleed, ja je kunt hem ook vinden op FB, hij bestaat nu 2 jaar en gaat booming heeft al vele samenwerkingen en ik neem altijd weer een poster of flyer mee en eentje moet ik nog even ophangen beneden voor de neushoorns dit keer, nagelactie, lever je nagels in die je geknipt hebt op een aantal adressen of je kunt het naar hem opsturen. Ik sta dus heel dicht bij heel veel organisaties en straks hoor ik het laatste nieuws weer uit eerste hand, wat er gedaan is, hoever ze gekomen zijn en wat er op stapel staat aan nieuwe acties en demonstraties. En waarom ga ik op bezoek elke week? Depressiviteit, even kletsen of juist niet, maar hij weet ondertussen dat ik het zelf ook zo erg heb gehad dus kan hij alles op tafel gooien en zal ik luisteren en nee raad of advies geef ik dan niet, want een ieder heeft zijn of haar eigen weg te gaan.

  Ik wens jou een rustige mooie dag toe.
  X

  1. Mooi om zo van dichtbij mee te mogen maken wat zo’n organisatie allemaal doet. Ik hoop zelf ook een mee te kunnen werken aan zoiets. Lijkt me zo fijn. Jij ook een mooie dag. X

   1. Alsjeblieft! Ben vanmorgen bij de kids geweest, maar heb konijn nog even bij mij gehouden. Er stak voor de pedagogisch medewerkster niet een kindje uit wat het extra nodig had. Volgende maand is er weer een nieuwe kans! 😊

 4. Wat een heerlijk idee: en zelfs als het nooit meer goed komt, ook dan is het goed. Wat een ruimte creëer je dan in je geest Marion. Dat is er een om vast te houden.

  En Wow wat heb jij een hoop lezers! Echt tof zeg.

  Een goede daad doe ik iedere dag. Binnen mijn beperkingen. Die bestaat meestal uit een gemeende lieve of helpende reactie ergens achter te laten. Ik hoop dat dat ook geld. 😀

  1. En zo moet je het ook doen, binnen je eigen mogelijkheden. Jouw reacties hebben mij al heel veel goed gedaan sinds ik je hier op mijn blog zie. Ik vind dat meer dan een goede daad 😀 ♥

   Die gedachte geeft inderdaad ruimte en ik ben blij dat ik het nu zo kan zien. X

 5. Ik heb zo veel bewondering voor jou en ik vind dat je zo ontzettend goed bezig bent. Ik blijf het zo ontzettend knap vinden dat je hier zo openlijk over schrijft, want hiermee help je echt een heleboel mensen. Ik heb bijvoorbeeld al een aantal keer nagedacht over de beenhaar discussie. Zo fijn dat je dit bespreekbaar maakt! Fijne dag en succes met niks doen, dat mag ook wel eens!

 6. Mooi idee om elke dag iets voor een ander te doen.
  Als je, je even prettig voelt om weg te gaan moet je dat toch vooral lekker doen, het lijkt me inderdaad niet makkelijk, maar soms is het misschien wel even beter?

  1. Niet alleen voor mij, ook voor Peter. Voor hem is het ook heel lastig om iedere keer in de gaten te houden of ik niet in paniek raak. Ik ben dan ook blij dat hij eerlijk zei dat hij het ook wel fijn vond als ik weg zou gaan. Dat klinkt een beetje lullig, maar hij wil ook wel een keer rustig met zijn ouders zitten zonder op mij te moeten letten. Het was in dit geval dus zeker beter en ik heb er nu ook vrede mee. X

 7. mooie daad!! 🙂 je moet vooral doen waarbij jij je goed voelt.. Maar fijn dat je in de bossen rust voelt! 🙂 even tot rust komen!! 🙂

 8. 1000!?? Daar zou ik nou een paniekaanval van krijgen. Als je nou met je schoonouders ergens afspreekt…..ergens iets drinken ofzo of zal dat ook niet gaan?Nu ik er in mijn geval over na denk waarschijnlijk niet Xx

 9. Wat leuk! Ik ben blij voor je dat het artikel over de behaarde benen je zo heeft geholpen 🙂
  Geniet van het rustig aan doen vandaag..
  Mijn goede daad van vandaag is dat ik met een medestudent samen ga leren voor het statistiek examen van morgen. Ik begrijp alles al, maar zij helemaal niet. Dus ik ga kijken of ik haar een beetje kan helpen 🙂
  Liefs, Sofie ♥

 10. Blergh, dat het niet zo goed met me gaat zorgt er ergens voor dat ik steeds minder tijd en energie heb om andere blogjes te lezen, terwijl dat toch een lichtpuntje voor me is, zeker die van jou. In ieder geval wat goed om deze weer te lezen, en wat knap in die moeilijke maand september. En wat een moedige keuzes, bizar die stappen die je zet! Die 1000 views zijn niet voor niets! Ik ben trots en straal sinds een paar dagen voor het eerst weer een beetje :).

  1. Soms moet je inderdaad even door de zure appel heen bijten en toch de dingen doen waarvan je wéét dat je je er beter van gaat voelen. Dat heb ik met de natuur. Bah, schoenen aantrekken, jas aan, heeeeeeeelemaal naar het bos rijden…. maar als ik er dan ben is het zalig! Zorg goed voor jezelf, hoor. Dat verdien je (ook al geloof je daar zelf niet zo heel veel van). X

 11. Wauw. 1000 lezers! Wat gaaf. Ik woon vlakbij een varkens slachterij, ik ruik die slachterij vooral met dat warme een paar keer per week en als de wind hierheen staat hoor ik de varkens constant gillen. Nu gillen varkens overal om, maar het gaat door merg en been. Ik at al bijna geen varkensvlees meer omdat dat zo is volgespoten, maar nu eet ik het helemaal niet meer. Vind het nu ook naar de slachterij smaken, zo’n poepsmaak. Babbah. Dus een super goed initiatief!
  Iedere dag een goede daad verrichten, ik vind dat super goed. Ik doe er aan mee, maar dan anders. Iedere dag een goede daad voor mijzelf. Ik moet eerst nog zoveel leren over goed voor mezelf zorgen ♡

  1. Oh nee! Ik zit hier echt letterlijk met mijn handen voor mijn mond. Die varkentjes…. Hopen dan maar dat de wind vooral gunstig staat voor jou.
   Iedere dag een goede daad voor jezelf! Zo ben ik ook begonnen. Heel goed. Wat ga je vandaag doen voor jezelf? Ik heb destijds (een jaar terug of zo) zoveel waxmelts voor mezelf gekocht dat ik nu nog bezig ben met de laatste opmaken hahaha! Zorg goed voor jezelf. Dat verdien je. ♥

   1. Vandaag ga ik een middagdutje doen. Gister de hele dag bij de groothandel geweest om inkopen te doen voor de webshop en dat hakt er flink in qua energie. Helaas hadden mijn buren vanna ch y zin om

   2. Potverdrie. Enter ik in plaats van delete. Naja. Stomme telefoon! In ieder geval, mijn buren hadden zin om de hut te verbouwen ofzo dus dat was om 12uur trap op en af denderen. Dus ik heb nog even wakker gelegen totdat ze klaar waren en om 7u vanochtend begon het weer. Te weinig slaap, drukke dag gehad. Dus middagdutje it is ♡ fijne dag marion!

 12. Leuk artikel, fijn voor je dat je 1000 bezoekers had op één dag. Het is niet zo fijn en ik snap best dat je moest wenen. Misschien kan je ooit wel eens bezoek ontvangen. Het is goed dat het bos je uitlaatklep is, even je zorgen vergeten en relaxen. 🙂

 13. Je sluit het artikel mooi af Marion. Ik moest gisterenavond nog aan jouw artikel denken over het scheren. Het klinkt makkelijk en dit is het zeker niet. Begrippen als “het ideaal plaatje” en “schoonheidsideaal” zijn gewoon een pain in the ass…

 14. Dat je artikel zoveel gelezen is zal hoop ik eraan mee helpen om mensen eerst te laten nadenken voor ze vooroordelen uitspreken.
  Een goede daad per dag is een topidee en ik heb het al jong geleerd bij de kabouters als kind.
  Vandaag heb ik samen met Annelies een winactie voor een nieuw logo! Maar ik doe heel vaak iets voor anderen. Meestal vertel ik er weinig over vanwege het principe wat de ene hand geeft hoeft de andere niet te weten. Ik ben vanmorgen op de koffie geweest bij een eenzame buurvrouw 😉

  1. Die uitdrukking ken ik nog wel van vroeger. Zelf ben ik wel een voorstander van het delen van goede daden. Jouw berichtje over je eenzame buurvrouw kan voor een ander de aanleiding zijn om te denken: oh ja, ik moet ook weer eens naar mijn eenzame buurvrouw toe. We zijn vaak bang (tenminste ik) dat mensen het op de borst klopperij vinden. Hoor haar eens vertellen over hoe goed ze bezig. Bescheidenheid siert de mens, absoluut, maar mensen een beetje bewust maken van hoe makkelijk het is om iets goeds te doen kan nooit kwaad. Ik vind het ook erg fijn om te lezen dat jij bij je buurvrouw geweest bent. Geeft me echt een goed gevoel. X

 15. Wat een lieve post! Ik ben blij dat je mij dat van die gezondheid hebt doen inzien, je doet echt goed werk hoor Marion 🙂 Proficiat ook met je bezoekersaantallen, wow! Dat zijn er echt heel wat 🙂 Maar die verdien je ook wel, want volgens mij help jij meer mensen dan je denkt met hetgeen je schrijft. Succes met je goede daad van vandaag! Ik ga straks op de trein een post-it achterlaten voor iemand denk ik 🙂

 16. Joehoeeee dat is fijn dat zoveel mensen je blog bezoeken.
  In een wellnessoord met sauna’s maakt het niet uit hoe men eruit ziet.
  Het gaat wel goed komen met je.
  Wel fijn dat je even naar het bos kon en de rust had die jij wilde.
  Nu heerlijk van de zon genieten……

  Xoxo

 17. Heel fijn om te lezen dit. Wauw, 1000 views! Dat is echt een hele hoop, wat moet dat een fijn gevoel geven 🙂 Lieve diertjes eet ik gelukkig al heel lang niet meer ♥

 18. Goed bezig Marion! Nu voel ik me wel schuldig omdat ik de laatste dagen geen enkel artikel van je heb gelezen. Wat betreft dat laatste, echt een super initiatief en van zodra ik me terug wat beter in mijn vel voel, ga ik daar zeker iets mee doen maar op dit moment hou ik het ook even bij een goede daad voor mezelf.

 19. Hey
  Gefeliciteerd wat onwijs veel lezers! Dit lijkt me zo geweldig!!
  Overigens…dat vind ik een hele goede daad, al die artikelen waar je anderen mee aan het denken zet/steunt of gewoon laat genieten.

  Leuk filmpje!

  mbt het eerste, fijn dat je het wel kon loslaten en je zegt zelf al; het komt wel weer, neem de tijd!

  Fijne avond

 20. Onbetaalbaar een plekje te hebben waar je jezelf goed voelt als het even teveel wordt. Dat dit het bos mag zijn of het kerkhof vind ik schitterend, omdat dit voor mij precies ook twee plekjes zijn waar ik altijd vrede vind.
  Proficiat met je pak lezers – straks geef je het Marion-magazine uit, en hoef je jezelf nooit meer te bekommeren om een job of geld 🙂 !

 21. Wat leuk dat je zoveel bezichtigingen had op één dag! En dan nog net op die dag. Ik ga ook eens nadenken over een goede daad om vandaag te doen. 🙂

 22. Mijn huis uitvluchten komt me bekend voor, om uiteenlopende redenen. Ik weet nog een keer toen de regen met bakken uit de lucht kwam en ik naar het bos vluchtte. Iedereen die voorbij kwam wilde me wel een lift naar huis geven, maar dat was wel het laatste wat ík wilde. Ik was weggegaan vanwege de begrafenis in de kerk in mijn straat. Een eindeloze stoet van mensen in het zwart, het luiden van de kerkklokken, alles bij elkaar was het me teveel. Zelden zo fijn gewandeld als toen in de stromende regen. 😉

 23. Kom voor het eerst op je weblog terecht, maar wilde even een reactie achterlaten om je te feliciteren met 1000 views per dag. Op basis van deze post (de eerste die ik van je lees) kan ik me al wel bedenken waarom zoveel mensen je willen volgen. Ga nu dat filmpje kijken van die varkentjes, want ik hartje varkentjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.