Share Some Happiness: Oktober 2015

ShareSomeHappiness

Eindelijk is september voorbij en is het weer de eerste van de maand! Tijd voor Share Some Happiness! Iedere maand krijg ik van mijn zus zomaar € 50,-. Over het hoe en waarom lees je hier. De ene helft van het bedrag besteed ik aan mezelf, de andere helft besteed ik aan anderen. Ik hou mijn oren en ogen open om erachter te komen wie er iets nodig heeft of wie er wel een opkikkertje kan gebruiken. Benieuwd waar het geld deze maand naartoe gaat? Lees dan snel verder.

Eerst even terugkomen op vorige maand. Wauw, wat was dat een geweldig succes. Ik wilde één kinderfondsknuffel doneren, maar dankzij twee lieve meiden, Marieke en Miriam, werden dat er zomaar drie. Fantastisch! Ik ben er nog steeds van onder de indruk. Twee knuffels hebben ondertussen een nieuw huis gevonden en zijn met heel veel liefde en blijheid ontvangen. De derde knuffel staat in het Medisch Centrum Alkmaar ”in de wacht” totdat er een kindje is die de knuffel heel hard nodig heeft. Daarnaast kreeg ik nog van drie lezeressen het bericht dat ook zij de kinderfondsknuffel besteld hebben om zelf cadeau te geven. September was dus heel erg geslaagd. Bedankt allemaal.

Deze maand hou ik het wat eenvoudiger. Dat wil echter niet zeggen dat ik minder enthousiast ben.

Als eerste wil ik heel graag Thomas sponsoren. Deze collega-ambtenaar, lotgenoot (Thomas heeft net als ik dysthymie) en medeblogger gaat op 15 november a.s. de Zevenheuvelenloop lopen. Dit doet hij niet alleen voor de sportieve prestatie, maar ook om geld in te zamelen voor het Fonds Psychische Gezondheid. Het Fonds Psychische Gezondheid biedt steun, geeft voorlichting en doet onderzoek naar de preventie van en het omgaan met een psychische stoornis. Om die onderzoeken te financieren is natuurlijk geld nodig en daar gaat Thomas voor hardlopen. Het geld wat hij ophaalt zal specifiek gaan naar onderzoek naar het voorkomen van ernstige psychische klachten bij jongeren, zodat deze niet zullen uitvallen in de maatschappij. Dit onderzoek spreekt mij natuurlijk extra aan, want ook al schaar ik mij niet meer onder de jongeren, mijn psychische klachten zijn al wel begonnen toen ik jong was en zijn nu wel de reden waarom ik al langdurig in de ziektewet zit en niet zeker weet of ik daar op korte termijn wel uit ga komen. Deze keer zit er dus voor mij een heel persoonlijk randje aan deze donatie. Ik ben in ieder geval heel trots op je, Thomas, dat je dit doet en wens je nu alvast heel veel succes.

Wil je meer lezen over Thomas of wil je zelf een bedrag doneren, klik dan hier.

Dan wil ik graag nog een andere medeblogger ondersteunen. Vele van jullie zullen haar of haar blog wel kennen. Het gaat namelijk om Morgaine. Zij zette de moeilijke stap om een crowdfunding voor zichzelf op te zetten. Nou ja, voor zichzelf én voor een vriendin waar ze een lening bij heeft. Door onvoorziene omstandigheden is Morgaine niet in staat om deze lening af te betalen en daar heeft ze het moeilijk mee. Ik kan me dat heel erg goed voorstellen. Het is niet niks om van een vriendin een flink bedrag te lenen met de belofte dit weer op korte termijn terug te betalen en het vervolgens simpelweg niet kunnen. Ik zou me daar zelf ook ontzettend rot onder voelen en daarom wil ik haar via deze weg steunen.

Wil je weten hoe het hele verhaal van Morgaine in elkaar zit? Kijk dan op haar crowdfundingpaginaWat misschien ook leuk is om te weten, is dat ze prachtig kan schilderen en deze doeken ook verkoopt. Misschien zie je het niet zitten om zomaar aan een wildvreemde te doneren, maar ben je nog wel op zoek naar een leuk kunstwerk voor in huis. De opbrengsten daarvan worden namelijk direct ingezet om de lening bij haar vriendin af te betalen. Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier om naar haar blog te gaan. In de sidebar vind je een link naar haar atelier.

Twee donaties die me persoonlijk heel erg raken en daarom wil ik toch nog een keer mijn zus bedanken. Zonder haar zou dit allemaal niet mogelijk zijn. Eigenlijk zit ik hier gewoon iedere maand haar geld weg te geven. Dat is en blijft toch iets heel bijzonders. Dank je wel daarvoor.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag. Het beloofd prachtig weer te worden, dus geniet ervan! ♥

22 reacties Voeg uw reactie toe

 1. heleen schreef:

  Graag gedaan meis! Ik geniet net zo als jij van wat je met het geld doet!
  Ben enorm trots op je. ♥♥♥

 2. Myriam schreef:

  Je doet fijne dingen voor anderen Marion, en je geniet er zelf zo van. Dat is prachtig!! xxx

 3. Elise schreef:

  Heel fijn weer ♡ Fijne dag!

 4. Marij schreef:

  Wat een lieverd ben je toch! Ja? Wordt het weer zo’n heerlijke nazomer dag? Jippie!! Jij ook een fijne dag.x

 5. Ik moest gisteren nog aan je ‘share some happiness-blogs’ denken. Wist niet of je t nog deelde. Mooi weer om te lezen, vooral omdat t een stukje bewuster maakt. Ga zeker nog even kijken bij Morgaine, dapper en mooi dat je er aandacht aan besteed.

  xx

 6. altijdangelique schreef:

  Hoi Marion,
  Wat een top doelen weer!
  Liefs

 7. Sammie schreef:

  Fijn dat je weer 2 mooie doelen hebt kunnen vinden!

 8. Zo onwijs goed van je dat je dit doet, jij kunt echt trots zijn op jezelf! Jij ook een fijne dag, het ziet er inderdaad naar uit dat het mooi weer gaat worden. Xoxo

 9. Simplynspecial schreef:

  Wat een mooie doelen allebei ❤ Je mag trots zijn dat je dit doet!

 10. tommie345 schreef:

  Thanks :). Zo veel liefde en respect voor jou :). Ik dacht van de week nog om alles maar af te blazen, toch geen energie enzo gehad voor rennen de laatste weken, maar er is nog tijd en door deze blog ga ik er weer in geloven :). Lets do this! Super thanks!

  En ja Lets face oktober!! :). Super Marion!! 🙂

  1. Marion schreef:

   Loop jezelf niet voorbij, hè? X

 11. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat een mooie doelen weer 🙂

 12. Jenn schreef:

  Wat heb je weer mooie doelen uitgezocht!

 13. Morgaine schreef:

  Ik vind het ontzettend lief van jou dat je dit doet en ja ik ben dankbaar, ook jou voor alle donaties die al binnen zijn gekomen, het allerliefst zou ik liever zien dat mensen een werk vinden die ze mooi, leuk vinden en ik heb allang besloten als dit gebeurt, dat men ipv aan mij direct te betalen dit ook op de donatiepagina mag doen, zodat het echt direct bij dat bedrag groeit, zelf heb ik van de week alvast 20 over gemaakt direct aan haar, wat ik kon missen of eigenlijk niet, maar ze heeft het zo hard nodig.

  Dank je wel Marion dat je mij hier zo mee dubbel en dwars helpt! En ook Thomas natuurlijk, dat is de andere kant, dat gevoel, ‘ik mag niets doen want….’ Ik wil zelf wanneer mogelijk ook anderen weer kunnen helpen, een kaartje sturen of zoals jij gedaan hebt een envelop met thee of iets anders rond kunnen sturen, allemaal zaken als ik dat nu zou doen, ik mij vreselijk schuldig onder voel. Dat heb je heel goed aangevoeld. ❤

  Ja het is hier ook weer mooi, geniet van je dag, dan ga ik straks weer naar mijn zonnestraaltjes, mijn vrijwilligerswerk weer even doen, met groot plezier ook.
  X

 14. Vlijtig Liesje schreef:

  Wat lief van je zus zeg! En prachtig dat jij op jouw beurt ook weer iemand blij maakt.

 15. Anne schreef:

  Wat goed dat je dit doet Marion. 🙂 Ik ga eens even over Thomas lezen, respect voor zijn inzet!!

 16. Sabine schreef:

  Super bestemmingen weer voor deze maand! Ook ik had Morgaine al een beetje gesteund! Leuk te horen dat het met de knuffels zo goed is gegaan!

 17. joorloveswriting schreef:

  Wow wat ben je goed bezig! Super lief !

 18. chucky1012 schreef:

  Heerlijk genoten van het zonnige nazomerse weer.

  Fijne avond Xoxo

 19. Els schreef:

  Echt weer zo prachtig! Wat ben je toch een schat!

 20. mooi marion, jij maakt de wereld echt een beetje mooier

 21. Flavie schreef:

  Bewonderenswaardig lief van je!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.