Bedrijfsarts & Dagbesteding

Zo’n dag dat ik even niets kan hebben. Het gesnurk van Peter, iets vragen maar geen antwoord krijgen, het gezoem van mijn laptop en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik weet wel hoe het komt. Ik heb om 12:15 uur de intake voor mijn dagbesteding/arbeidstherapie en ik ben gespannen. 

Het feit dat ik me moet melden op de locatie waar de arbeidstherapie zich bevindt, en dus niet de dagbesteding waar ik zo graag heen wil, maakt me onrustig. Wat me ook onrustig maakt is het feit dat ik me om 12:15 uur moet melden in de personeelskantine. Ik zie mezelf al zitten tussen het personeel wat gezellig aan het lunchen is en ondertussen knallen we er even een intake tussendoor. Gelukkig besef ik ook wel dat het in de praktijk niet zo zal gaan. En al gaat het wel zo, dan is het niet anders.

Gisteren had ik een afspraak bij de bedrijfsarts. Ik kon eindelijk vertellen dat het beter met me gaat. Hij was blij dat te horen, want dat was voor het eerst in een jaar tijd. Daarnaast heb ik eindelijk het hoge woord eruit gegooid: Fulltime werken is voor mij geen optie meer. Ik weet dit natuurlijk al veel langer, maar het uitspreken is een tweede. Het luchtte op en gaf me zelfvertrouwen. Ik bepaal hoeveel ik kan werken. Ik bepaal wat voor mij geestelijk en lichamelijk haalbaar is. Niet mijn leidinggevende. Niet de bedrijfsarts. Niet het UWV. Ik.

Ik kan mij nog herinneren dat ik met mijn zus op haar slaapkamer zat. Ik weet niet hoe oud ik was, maar ik weet wel dat ik nog op de lagere school zat. Zij zat denk ik al op de middelbare school. Ze wilde trouwen, een huis, een kindje. Ik verklaarde haar voor gek. Kinderen? Bah. Alleen maar lastig. Nee, ik wilde zakenvrouw worden. Ik wilde net als papa iedere dag met mijn koffertje in de auto stappen op weg naar kantoor. Fantastisch leek me dat. Vanaf mijn achttiende ging ik aan het werk. Eerst achter de kassa. Toen achter vele recepties en balies. Daarna eindelijk achter mijn eigen bureau. Zonder opleiding werkte ik me op tot HBO-niveau. Daar heb ik keihard voor gewerkt en daar ben ik trots op. En nu? Nu zit ik ziek thuis en is de toekomst één groot onzeker zwart gat.

En toch… Toch zit er een kinderlijk vertrouwen in mij dat alles op zijn pootjes terecht gaat komen. Waar dat vertrouwen vandaan komt? Geen flauw idee, maar mijn god wat ben ik blij dat het er is. ♥

Now I saw a friend of mine, the other day,
And he told me that my eyes were gleamin’.
Oh I said I’d been away, and he knew…
Oh he knew the depths I was meanin’.
And it felt so good to see his face,
All the comfort invested in my soul,
Oh to feel the warmth, of his smile,
When he said, ‘I’m happy to have you home’ 

34 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Isolde schreef:

  Veel succes vandaag Marion!

 2. altijdangelique schreef:

  Wow Marion, wat ben jij kick ass zeg dat je je zo omhoog gewerkt hebt. Een diepe buiging! En dubbel kick ass dat JIJ bepaalt hoe er gewerkt wordt. Heel mooi, kom maar voor jezelf op. “Because you’re worth it” 😄

  1. altijdangelique schreef:

   O en onwijs veel succes vandaag natuurlijk ❤

 3. chucky1012 schreef:

  Inderdaad jij weet zelf wel!
  Een ander niet.
  Petje af dat je jezelf nu eens bovenaan zet.

  Xoxo

 4. En zo is het! Regie over je eigen leven. Mooi dat je blijft vertrouwen, hou dat vast!
  Zo fijn om te lezen dat het beter met je gaat. Je mag trots zijn, ben ik ook op jou!

 5. Ben schreef:

  Je hebt helemaal gelijk! Goed dat je dit nu zelf inziet! JIJ bent belangrijk!
  Heel veel succes vandaag!

 6. Katrien schreef:

  Heel veel succes met het intake gesprek!

 7. BySilke schreef:

  Je bent echt zo goed bezig! Komaan hé, gewoon knallen vanmiddag 😉 Succes!

 8. Elaintje schreef:

  Succes met je intake! Het is ook spannend.

 9. Sanne schreef:

  Veel succes hoor, wat goed dat het iets beter met je gaat. Volhouden zo 🙂

 10. Esther schreef:

  Hoi Marion, ik volg je pas net maar ik ben heel erg onder de indruk over de manier waarop jij omgaat met niet meer full-time kunnen/willen werken. Ik zit een beetje in hetzelfde traject (zeg maar helemaal) en het inspireert me als iemand weer eens zegt dat je ZELF diegene bent die beslist over je eigen leven en niet alle instanties! Super! En succes!

  1. Marion schreef:

   Er zullen vast mensen/instanties zijn die daar anders over denken, maar ik laat me daar niet meer zo makkelijk door uit het veld slaan. Er zitten veel te veel mensen met werkgerelateerde klachten thuis. Laat ze maar eens op de werkvloer gaan kijken in plaats van alsmaar met het vingertje onze kant op te wijzen. Fijn dat dit artikel jou inspireert. Ik wens jou ook heel veel succes met alles. X

 11. Anita | Mindjoy schreef:

  Heel veel succes vandaag!! En super fijn om te lezen dat je eindelijk ook uitgesproken hebt bij de bedrijfsarts dat fulltime werken niet meer gaat!

 12. Jaixy schreef:

  Heel veel succes! En wees trots op jezelf!

 13. Myriam schreef:

  Zo mooi Marion 🙂 Dat vertrouwen heb ik ook, ik weet ook niet waar het vandaan komt maar het is er 🙂 Al moet ik er aan toe voegen dat mensen soms aardig hun best doen om mij dat vertrouwen te ontfutselen….

 14. Mooi om te lezen Marion, veel succes vandaag!

 15. Sammie schreef:

  Wat gaaf dat je jezelf helemaal omhoog hebt gewerkt en goed dat je hebt aangegeven dat je fulltime niet meer ziet zitten. Nu is het hoge woord er uit, hoef je daar niet meer over te piekeren 🙂 Ik denk dat je nu ongeveer in je gesprek zit, succes!

 16. Morgaine schreef:

  Dat vertrouwen he Marion, dat is ALLES! Keep on going en dat is exact wat mij er ook keer op keer doorheen trekt, door wat er ook maar mag gebeuren, ik weet dat het tij zal keren en daar geniet ik dan ook dubbelop van! Heel veel succes en sterkte vandaag dat het maar een hele mooie afloop mag zijn vandaag!

  X

 17. Madeleine schreef:

  Succes vandaag lieve Marion 🙂 goed dat je het hebt uitgesproken over het fulltime werken. Heel goed!

 18. Simplynspecial schreef:

  Wat fijn, dat gevoel dat alles goed komt. Dat is ook echt zo, al geloof ik het zelf ook niet altijd maar ach 😉 Heel veel succes vandaag. Ben benieuwd hoe het is gegaan.

 19. aspasiablog schreef:

  Inderdaad, alles komt goed!

 20. Ik ben stil van wat je schrijft. Serieuze bewondering voor hoever jij je omhoog hebt geknokt in het bedrijfsleven. En hoever jij je nu omhoog knokt als het gaat om je eigen leven.

  Ooit hoop ik ook te kunnen zeggen richting UWV, dat ‘ik’ ook nog mee doe in het verhaal. Maar nu hangt t voor m’n gevoel als een zwaard boven me. Dus echt bewondering voor wat je doet en het gesprek gisteren.

  En ik hoop dat het vandaag ook goed ging en meeviel.

  xx

 21. Sabine schreef:

  Alles komt altijd weer goed. Had ik 5 jaar geleden nooit gedacht dat dat écht zo is. Nu wel dus 🙂 Heel goed van je ook! Dat liedje is supermooi trouwens. Ik heb dat al een tijdje op mijn afspeellijst staan op mijn mobiel en Spotify, maar dan van Sandra Nieuweland. Vind deze versie (waarschijnlijk het origineel) ook wel erg mooi!

 22. Die positiviteit van je en het geloof in jezelf groeit met rasse schreden. OK, af en toe met een minder dagje tussenin, maar dat heeft iedereen. Sterk van je – dit logje moet je inkaderen en in je toilet ophangen. Daar word je er elke dag mee geconfronteerd.

 23. Anne schreef:

  Spannend hoor, weer dingen oppakken. Blijf bij jezelf dan komt het helemaal goed!

 24. Simone schreef:

  Dat doe ik je niet na hoor. Wat heb jij geknokt! Maar acceptatie is ook een hele prestatie. Dan ben je al heel ver in je proces! Vertrouwen dat het wel goedkomt, hoe dat er dan ook uit zal zien! Uiteindelijk gaat het erom waar JIJ gelukkig van word.

 25. lievervoordelig schreef:

  Ik hoop dat alles goed en prettig is verlopen met de intake Marion.
  Wat knap dat jij jezelf zo op hebt weten te werken!
  Ik wens je een fijn weekend 🙂

 26. Marga H. schreef:

  Dag Marion,

  Goed bezig hoor!
  Is het gesprek naar je zin verlopen?

  Ik hoop dat deze reactie nu doorkomt. Heb zelf geprobeerd wat instellingen te veranderen.
  Zag namelijk dat niet het hele wp-account verwijderd was omdat dat niet kan.
  Heel raar natuurlijk dat dat niet kan maar waarschijnlijk lag daar het probleem van niet kunnen reageren met google. Nou, op hoop van zegen klik ik nu op ‘Reactie plaatsen’

  1. Marion schreef:

   Jaaaa! Gelukt! Ontzettend fijn! Er komt zo een artikel online over gisteren. Het ging goed. ♥

 27. marielle schreef:

  Hoi Marion
  Wat goed dat je dit gezegd hebt over het werk!

  Ik zag net dat je een artikel over de intake online gezet hebt dus die ga ik meteen lezen.

 28. simplyme_tineke schreef:

  Wat een fijn bericht om te lezen. Dat doet je vast goed om je zelfvertrouwen in kleine stappen te hervinden! Topper 😊

 29. Nina schreef:

  Ik herken echt alles wat je hier schrijft; het opwerken zonder diploma, het zwarte gat, de onzekerheid, het deeltijds werken en dat vertrouwen op een goede afloop dat zo vaak zo onterecht lijkt, maar toch rotsvast overeind blijft. Thanks for sharing! x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.