Een Nieuwe Challenge

IMG_4117

Afgelopen zaterdag ging de bel en werd er een pakketje voor mij bezorgd. Ik maakte een dansje door de kamer, want ik wist al wat er in zou zitten. Ik had onlangs een Happiness Planner gewonnen op de blog van Deisy. Ik kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Wat ik niet had verwacht was dat dit zou leiden tot een geheel nieuwe challenge. Benieuwd wat die challenge inhoudt? Lees dan snel verder.

De Happiness Planner is een agenda voor 100 dagen. Er staan geen data in, enkel dagen. De agenda begint simpelweg op een maandag met dag 1. Voordat je bent aanbeland op dag 1 kan je een aantal opdrachten maken en lijstjes invullen. Wat wil je bereiken de komende 100 dagen? Op welke punten wil je jezelf verbeteren? Wat maakt jou gelukkig? Wat maakt je ongelukkig? Kan je meer doen van hetgeen je gelukkig maakt? Kan je de zaken die jou ongelukkig maken veranderen? Wat zijn je sterke kanten? Wat zijn je minder sterke kanten? Welke mensen in je leven zou je vaker willen zien? Waar ben je dankbaar voor? Allemaal hele mooie vragen om over na te denken enΒ bij stil te staan.

IMG_4120

De vraag What makes you happy? zette me aan het denken voor de nieuwe challenge. Op een aparte pagina vulde ik een lijstje in met de dingen die mij gelukkig maken, hoeveel geld deze dingen kosten en hoe vaak ik ze wil of kan doen. Tot mijn verbazing waren bijna alle dingen die mij gelukkig maakte gratis en bovendien kon ik meeste dingen ook nog eens dagelijks doen. Doe ik dat dan ook? Ja, veel van die dingen doe ik inderdaad dagelijks. Misschien is dat ook wel de reden waarom ik ondanks mijn problemen toch zo gelukkig ben op dit moment.

Bovenaan het lijstje van dingen die mij gelukkig maken staat writing. Niet dat mij dat nou het meest gelukkig maakt, maar het kwam als eerste in me op. Daarna volgen smiling en giving. Die drie dingen, als die mij zo gelukkig maken, waarom ga ik ze niet vaker doen? Ik dacht aan de Happiness Planner. 100 dagen. Writing. Smiling. Giving. Wat kan ik daarmee? Ik dacht aan het feit dat ik dagelijks een goede daad wil verrichten en zo graag iets voor een ander doe. De nieuwe challenge was geboren:

#100actsofkindness

Ik weet het, het is niet bijster origineel, maar who cares? Ik ga het doen en ik begin vandaag. Net zoals ik vandaag begin met het gebruiken van mijn Happiness Planner. Een mooie manier om exact 100 dagen mijn dagelijkse acts of kindness bij te houden. Ik heb al heel wat ideetjes. Het hoeft allemaal niet groot te zijn. Het zijn juist de onverwachte en kleine dingetjes die een dag voor een ander net een beetje mooier kunnen maken. Doe een boodschap voor je oudere of zieke buurvrouw. Luister naar iemand die zijn of haar verhaal kwijt moet. Laat een lief kaartje ergens achter. Betaal het ijsje of de koffie voor degene die achter je in de rij staat. Doneer je statiegeldbonnetje. Stuur zomaar een lief appje aan iemand. Zo kan ik nog wel eeuwen doorgaan! Er zoveel kleine gebaren die een ander kunnen laten glimlachen.

100 dagen lang iedere dag iets aardigs doen voor een ander. Het hoeft geen geld te kosten. Het hoeft geen tijd te kosten. Zelfs een glimlach kan een act of kindness zijn. Ik begin vandaag en deel mijn acts of kindness op instagram met #100actsofkindness. Over 25 dagen geef ik een update hier op mijn blog.

Wat zeg jij ervan? Doe je met me mee? β™₯

82 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Gefeliciteerd met de leuke prijs!
  Wat handig.
  Ben zo benieuwd.

  Wens je dan ook erg veel succes Xoxo

  1. Marion schreef:

   Dank je wel! β™₯

 2. Ik doe niet mee, maar denk dat het een nuttig instrument kan zijn.

  1. Marion schreef:

   Het is voor mij net even de welbekende stok achter de deur inderdaad.

 3. Rithika schreef:

  Wat een mooie challenge. Succes er mee!

 4. christine schreef:

  succes Marion!! Goed bezig zeg!! Fijne dag vandaag! Denk vaak even aan je!

  1. Marion schreef:

   Jij ook! En dank je wel, lieve Christine. X

 5. debby schreef:

  Hoe toevallig, ik zat hier gister toevallig net over te denken dat ik hier ook iets mee wilde gaan doen. Ik wilde zelf een aantal dingen op een papiertje schrijven en dit in een pot doen en er iedere week 1 uitpakken en uitvoeren.

  1. Marion schreef:

   Jaaaa, dat is ook een goeie! Leuk idee op die manier. Maakt het voor jezelf ook spannend wat je gaat doen die dag! πŸ™‚

 6. Marielle schreef:

  hoi
  Wat een leuke challenge!!
  Wat fijn te lezen hoe gelukkig je kan worden van bepaalde dingen, mooi!!

  Mbt de challenge, ik zal niet dagelijks meedoen denk ik maar ik ga er wel bewuster bij stil staan!

  Leuk idee!!

  Succes!

  1. Marion schreef:

   Hoeft ook niet iedere dag! Dat is puur voor mezelf. Het zou al tof zijn als iedereen af en toe meedoet! πŸ™‚

 7. Celine schreef:

  Wat een leuke challenge. Ik ga het zeker proberen, lijkt me goed om op deze manier stil te staan bij de dingen die je doet en zo meer zelfbewust te worden. Goed bedacht! Veel succes!

  1. Marion schreef:

   Ah leuk dat je meedoet! Het hoeft ook niet iedere dag hoor. Ik heb het voor mezelf gedaan, omdat ik dan een stok achter de deur heb!

 8. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Leuk dat je dit gewonnen hebt en de challenge aangaat. Volgens mij zorgt dit echt voor een stuk bewustwording, ik ben benieuwd hoe je dit gaat invullen.

  1. Marion schreef:

   Ja, dat denk ik ook. Omdat het zo’n kleine moeite is, denk ik dat ik er in 100 dagen wel een gewoonte van kan maken. Hoop ik tenminste!

 9. zomersproetje84 schreef:

  Goed en mooi idee. Ik doe met je mee misschien niet iedere dag maar wel regelmatig. Doe dit eigenlijk al best veel maar altijd goed er nog iets bewuster van te zijn. Geldt aardig zijn voor jezelf ook want dat moet ook niet vergeten worden! Wanneer jij een update geeft zal ik de mooiste/liefste acts van mijn kant ook delen. Veel plezier!x

  1. Marion schreef:

   Jaaaa tof dat je meedoet! Ik zei net ook al tegen Celine; het hoeft ook niet iedere dag. Ik doe dit even voor mezelf om een stok achter de deur te houden. Je hebt gelijk: een act of kindness mag inderdaad ook iets voor jezelf zijn! Hele goeie, die hou ik erin! X

   1. zomersproetje84 schreef:

    Heb meteen al een act of kindness voor mezelf gedaan: mezelf opgegeven om solo te zingen bij twee optredens van het koor eind november. Het nummer wat solo moet ligt me wel: stay with me en daarnaast wil en moet ik ophouden met zo onzeker te zijn en meer durven om me zo minder te beperken in het dagelijks leven.

    1. Marion schreef:

     Oh wat goed zeg! Super!

 10. Chantal schreef:

  Wat een mooie challenge! Ik ben benieuwd naar je update over 25 dagen. De planner klinkt trouwens interessant πŸ™‚

  1. Marion schreef:

   Die planner is heel mooi. Er hangt helaas wel een prijskaartje aan: € 50,-. Daarom ben ik ook blij dat ik ‘m gewonnen heb. Vind het toch vrij prijzig.

 11. Anieke schreef:

  Wat een mooi doel!

 12. Elise schreef:

  Wat leuk!! Dat boekje ook trouwens. Ik doe even niet mee, zit alweer middenin 2 challenges dus die maak ik even af. Maar ey, als je er 100 dagen mee bezig bent dan kan ik vast nog eens beginnen πŸ˜‰

  1. Marion schreef:

   Ik bedenk me nu ineens dat dit ondertussen voor mij ook nummer 3 is…. Nou goed, ze zijn wel goed te combineren gelukkig! Succes met jouw challenges πŸ™‚

 13. joorloveswriting schreef:

  Wauw!!! Wat een geweldige challenge! Tof bedacht! Ik wil echt ook proberen mee te doen!!! Zo’n happiness planner is wel erg cool !!! Succes meid!!!

  1. Marion schreef:

   Oh wat tof dat je meedoet! Hoeft niet iedere dag hoor, maar iedere dag is mooi meegenomen. X

 14. loesjezaakjes schreef:

  Ooooh leuke challenge! Ik had er alvast nog niet van gehoord πŸ™‚
  Wat een leuke planner heb je gewonnen!! Veel plezier er mee.

 15. Wat leuk! Ook mooi dat zo’n planner je er even stil bij laat staan.

  Ik merk dat die drie dingen bij mij ook hoog op t lijstje staan.

  “Misschien is dat ook wel de reden waarom ik ondanks mijn problemen toch zo gelukkig ben op dit moment.”

  Zo bijzonder dat je dat schrijft. Want dat is echt de worsteling die heb met mezelf op t moment. Kan dat samen? Blijkbaar wel.

  Anyway, de challenge is mooi, maar ik laat m voorbij gaan. Ik heb natuurlijk m’n ‘Postdoel’ nog, soortgelijj. Ik merk alleen dat als dingen verplicht worden de lol eraf gaat. Al is het wel een fijne manier jezelf over een drempel te helpen. Dus hou t leuk voor jezelf, ben benieuwd naar je update!

  xx

 16. IrisLifestyleBlog schreef:

  Superleuk en veel succes! Heel goed om je bewust te worden wat je gelukkig maakt en wat je ermee kunt. Daar ga ik vanaf nu mij wat meer mee bezighouden. Ik kijk nu al uit naar jouw update.

 17. Isolde schreef:

  Wat een onwijs leuke challenge! Ik doe zeker mee!
  Ik weet niet zeker of het elke dag lukt (sommige dagen kom ik simpelweg geen andere mensen tegen, dan is het nogal lastig!) maar ik ga mijn best doen!

  1. Marion schreef:

   Zo leuk dat je meedoet! Ik kom ook lang niet iedere dag mensen tegen hoor. Vanochtend heb ik bijvoorbeeld iemand via instagram een foto doorgestuurd van een brief van de bank die ik heb gekregen met uitleg over de overstapservice. Ik weet dat zij ook graag wil overstappen, maar er tegenop ziet om al die zaken te regelen. Dus vandaar een foto van de brief doorgestuurd. Vind ik ook een act of kindness. Gewoon vanuit mijn luie stoel πŸ˜€ Maar het hoeft sowieso niet iedere dag natuurlijk. Vind het al heel tof dat je je best gaat doen! β™₯

 18. dansenindestorm schreef:

  Hele leuke challenge! πŸ™‚ Ik ga er ook wat actiever mee bezig. Overigens denk ik – voor iedereen die niet elke dag mensen ziet – dat een act of kindness niet eens altijd ‘in de echte wereld’ hoeft te gebeuren, ook online kun je dit doen, toch? Tenminste, dat lijkt mij zo. πŸ™‚ Succes Marion! Kan niet wachten op je update!

  1. Marion schreef:

   Zeker niet! Schreef ik net ook aan Isolde. Ik heb net iemand een foto van een brief doorgestuurd met info die zij goed kon gebruiken, dus kan heel erg goed online! Zelfs een lieve reactie achterlaten op een blog, op fb of instagram is al zoveel waard! Leuk dat je er ook mee bezig gaat! X

 19. altijdangelique schreef:

  Leuke challenge! Good luck!

 20. IngridMoorenBlogs schreef:

  Soms snap ik niet waarom ik bij jou lees…zoveel positiviteit is eigenlijk niks voor mij πŸ˜‰

  1. Marion schreef:

   Je moet je ergens aan ergeren toch? Ook daar ben ik goed voor. πŸ˜€

 21. Kim schreef:

  Wat een super leuke challenge! Vooral omdat je gewoon per dag kan invullen en niet zo verplicht bent om elke dag iets te doen – iets waar ik enorm slecht in ben haha.

  1. Marion schreef:

   Nee, geen verplichtingen! Het is puur toeval dat ik nu met die planner van 100 dagen begin, maar het kan gewoon lekker random!

 22. BySilke schreef:

  Echt zo lief hΓ©! Ik probeer meestal om naar veel onbekenden te glimlachen en ben vaak verbaasd hoeveel blijdschap je hiervan krijgt πŸ™‚

  1. Marion schreef:

   Leuk hΓ¨?! En het werkt ook nog eens twee kanten op πŸ™‚

 23. Marga H. schreef:

  Erg leuke challenge Marion.
  Denk dat ik maar eens af en toe mee ga doen.

  1. Marion schreef:

   Ah tof! πŸ™‚

 24. Madeleine schreef:

  Wat een mooie en leuke challenge… Ik wil ook gaan meedoen, even kijken tussen drukte door… Ik ben benieuwd naar je update πŸ™‚

  1. Marion schreef:

   Jaaa leuk, Madeleine! En het hoef perse iedere dag. We gaan er gewoon mee bezig en zien wel! Tof! β™₯

 25. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat leuk dat je dit boek gewonnen hebt! Ik doe mee met je challenge, even nog kijken hoe vaak het gaat lukken maar het gaat om het gebaar πŸ™‚

  1. Marion schreef:

   Precies! Superleuk dat je meedoet! β™₯

 26. Morgaine schreef:

  Hoezo niet origineel, het is toch weer net even anders dan welke challenge ik ook ben tegen gekomen. Waar het zo uitkomt doe ik exact hetzelfde, ook de statiegeld bonnetjes als die actie er weer is in de supermarkt, hier rouleren ze met goede doelen en er kan even een tijd tussen zitten dat je niet kunt doneren. Ja, dan lever ik hem gewoon in πŸ˜‰ haha

  Ik vind het origineel, maar heb zelf ook al zoveel liggen on en off line nog des te meer waar ik mijn concentratie nog even voor nodig heb, maar wie weet, want het eigenlijk net als elke dag dankbare momentjes opschrijven ook een leuke aanvulling wat jij voor een ander hebt gedaan. Het enige lastige is, ik spreek en klets vaak met iemand, roep iemand als ik pannenkoeken heb gebakken of zo en dan op instagram zet, maar hoe weet ik of die andere partij dan die glimlach heeft? πŸ˜‰ hahaha

  Ontzettend gaaf trouwens dat jij ze gewonnen hebt!

  X

 27. Ben schreef:

  Ik ben heel benieuwd en hou je vast aan hetgeen jezelf schrijft: het zijn de kleine dingen die het doen! (daar is overigens ook een liedje van maar luister er maar niet naar; als je niet depri bent dan word je het wel.) Marion, zet ,m op!

  1. Marion schreef:

   Haahahaha! Ik zal me inhouden en ‘m niet gaan luisteren. Voel me net een beetje lekker vandaag. En zo is het precies: Ik moet me effe vasthouden aan die kleine dingen op het moment.

 28. levelieze schreef:

  Ik doe mee, super leuke challenge.
  Ben ooit begonnen met 29 gifts, maar met op vakantie te vertrekken heb ik dat niet meer afgemaakt. En had ook eens een appje op mijn telefoon van Pay it Forward, maar was nogal Amerikaans naar mijn zin. Zelf kiezen welke goeie daad je doet, ligt me veel meer.

  1. Marion schreef:

   Te gek! Leuk dat je meedoet!

 29. Rianne schreef:

  Leuk idee… Al doe ik niet mee. Niet dat ik niet van de kindness ben maar net als met 100 Happy Days ga ik piekeren over het wat terwijl het een spontaan iets zou moeten zijn…

  Maar ik ga jou wel volgen in je streven…

  1. Marion schreef:

   Die 100 zijn puur voor mezelf hoor, omdat ik met de planner begin vandaag. De meeste mensen doen gewoon random mee. Lekker spontaan zonder nummertjes! πŸ™‚

   1. Rianne schreef:

    Zo werkt het voor mij ook. Spontaan…
    Vind jouw actie met de planner wel een strakke.

 30. Sanne schreef:

  Heel leuke challenge, iets terug doen voor iemand anders is altijd zo leuk.
  Voor deze challenge pas ik wel even, ik doe al mee aan twee challenge. Dat vind ik even genoeg. πŸ™‚

 31. Sabine schreef:

  Leuke challenge! Ik ga niets bijhouden maar wil er wel eens bewuster mee bezig zijn. Over de hapiness planner had ik ook gelezen bij Deisy inderdaad. Heel handig zeg. Ben benieuwd naar je update!

  1. Marion schreef:

   De meeste houden niets bij hoor! En dat is ook eigenlijk wat ik hoop te bereiken; dat mensen zich er ietsje bewuster van worden en net even wat sneller aan een ander denken dan normaal. We zijn het zo gewoon geworden, ieder voor zich. Dat is er een beetje ingesleten, maar hΓ©, dat slijten wij er gewoon weer uit! πŸ˜€

 32. simplyme_tineke schreef:

  Mooie, lieve challenge. Een betere wereld begint bij jezelf.

  1. Marion schreef:

   Zo is het β™₯

 33. Wat een super challenge! Het zit hem inderdaad in de kleine dingetjes. ik smelt al als ik een lief appje van een vriendin krijg, ik word blij als iemand me (eindelijk) laat oversteken en ik word blij als ik zoiets voor iemand anders kan doen.
  Wat trouwens wel mega toevallig is, is ik er eigenlijk aan zat te denken dat ik misschien iets liefs moet doen voor een bepaalde vriendin. Ik weet alleen niet zo goed wat. Een appje, een kaart of iets dergelijks. Maar wat? En wat zeggen? Hoe zou ze het oppikken? Gewoon doen, niet te veel over nadenken.
  Ik doe graag met je mee, dus ik doe mee. Moet ik daar nog aan toevoegen dat eerst stond ‘Ik had graag mee gedaan, maar…’ en toen bedacht ik, ik heb helemaal geen excuus. Dus bij deze. Xoxo

  1. O, en ik ga het bijhouden, en updates plaatsen op mijn blog. Bij deze even besloten, ga er gelijk over schrijven, voor ik het vergeet. Xoxo

  2. Marion schreef:

   Jaaaaaa! Super!!!! En wat ben je lekker eerlijk hahaha! XXX

 34. twinkelbella schreef:

  Heel goed om 100 dagen elke dag iets voor een ander te doen. Ik ga het zeker volgen hoe jij dit gaat doen, ben heel erg benieuwd!

 35. Simplynspecial schreef:

  Ik had ook een oogje op deze happiness planner hihi, hij is leuk! Maar het is je gegund πŸ™‚ Hou ons maar op de hoogte.

 36. Inge schreef:

  Gefeliciteerd met je mooie prijs! Heel mooi initiatief. Ik heb vandaag toevallig een kaartje gekocht en op de bus gedaan als verrassing. Dus vandaag heb ik ook bijgedragen! πŸ™‚

  1. Marion schreef:

   Dank je wel! Ah leuk! Post is altijd fijn!

 37. Els schreef:

  Wat een leuk idee! Ik wil zeker wat gaan posten :-). Elke dag gaat niet lukken, maar volgen wel :-).

  1. Marion schreef:

   Hoeft ook echt niet elke dag! Leuk als je af en toe meedoet! Steeds meer mensen. Joepie!

 38. Sara schreef:

  Wat een ontzettend gave prijs! Heel erg leuk dat je dit zo vorm gaat geven. Ik doe een beetje mee, met mijn Geld Maakt Niet Gelukkig projectje. Dat past, zoals je schreef op mijn blog, inderdaad mooi bij de acts of kindness challenge. Leuk! Ik ben heel erg benieuwd.

 39. Hij is je van harte gegund! Erg tof dat je hem hebt gewonnen en deze uitdaging aangaat. Heel erg veel plezier en positiviteit gewenst ermee.

 40. Sanne schreef:

  Wat een mooie challenge!

 41. taraschrijft schreef:

  wat een leuk idee om elke dag bewust iets leuks te doen voor iemand anders. Maak je in een klap 2 mensen gelukkig. De ontvanger en jezelf ! Succes met je uitdaging

 42. Jenn schreef:

  Wat een leuke challenge! Toevallig heb ik zelf ook al een tijdje in mijn hoofd om iets te gaan doen met random acts of kindness.

 43. ireneuitdebocht schreef:

  Gaaf! En erg goed idee! Voor mij zou gelden dat ik 100 random acts of kindness moet doen voor mijzelf.
  Er gaat geen dag voor bij of ik ben de wereld om mij heen op alle mogelijke manier mooier aan het maken. Mensen die verward op straat lopen naar huis brengen, peertjes koken voor onbekenden, de hele dag door. Hyperalert op de rest van de wereld. En dat trekt mensen aan die zelden een act of kindness ondernemen. Dus ik ga het ook doen. Voor mij.

 44. Anne schreef:

  Wat leuk, veel plezier! Ik doe niet mee omdat ik voor mezelf al een een hele andere challenge in mijn hoofd heb (iets met genoeg naar buiten gaan nu de dagen korter worden). Laat ik maar niet teveel naast elkaar gaan doen, dan ga ik dingen half doen en daar hou ik niet van. Neemt niet weg dat ik jou met heel veel plezier zal volgen.

 45. Nina schreef:

  Oh wat een SCHITTEREND idee!! Ik heb gelijk zin om mee te doen, maar ik ga nog even bedenken wat voor mij op dit moment haalbaar is in combinatie met de nieuwe job, de nieuwe cursus en het vrijwilligerswerk. Als ik mezelf voorbij hol, heb ik niet veel meer te geven aan anderen natuurlijk πŸ™‚

 46. Flavie schreef:

  Een super tof idee! Eentje waar ik graag aan mee zou doen… maar 100 dagen lang… lijkt mij niet haalbaar met ons drukke leventje… maar als er zich een moment voordoet, doe ik er graag aan mee!

  1. Marion schreef:

   Dat werkt ook het beste; als de momenten zich voordoen! Tof dat je een beetje mee gaat doen!

 47. Dat Happiness boek lijkt me erg leuk! Ik heb een gelijkaardig boekje, Q&A a day, waarbij ik voor 3 jaar elke dag een vraag beantwoord en dan een jaar of twee jaar later kan ik terugkijken op mijn antwoorden van toen.
  Die 100 acts of kindness is een goede challenge, ik vind dat vriendelijk zijn, loont!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.