Loving Lazy Sundays #62

LLSHeader

Goedemorgen, lieve kijkbuiskinderen. Ja, het kwam zomaar in me op en als er iets in mij opkomt, dan moet het eruit. De Fabeltjeskrant was dat. Ik was nooit zo van De Fabeltjeskrant. Fabeltjes…. Onzin. Lulkoek. En daar moest ik dan naar kijken? Rot effe lekker op. Sesamstraat. Dat vond ik wel leuk. Nou ja, leuk. Bert & Ernie vond ik eigenlijk maar een zeikerig duo. Grover. Altijd maar schreeuwen die gast. Het tweekoppige monster. Nachtmerries heb ik ervan gehad. En dan Pino. Die grote schijtvogel met die wijvenstem. Hou toch op joh. Tommie en Ieniemienie, die vond ik op zich nog wel cool.

Sunday Sports
Ik moet weer even tempo maken met dit artikel. Over drie kwartier begint de MotoGP. Gekke tijd. Ja, dat klopt, want de race is in Australië. Het is spannend. Na 15 van de 18 races leidt Rossi de stand in het WK met 283 punten. Lorenzo staat tweede met 265 punten. Rossi start vandaag vanaf P7 en Lorenzo vanaf P3. De winnaar krijgt 25 punten. Er is dus nog van alles mogelijk. Voetbal! Ajax won gisteren van Heracles. Ze stonden al snel voor dankzij twee mooie goals. PSV liet thuis punten liggen tegen Excelsior. Feyenoord kan vandaag in punten gelijk komen met Ajax als ze weten te winnen in Heerenveen. De laatste wedstrijd van vandaag is die tussen de nummer 5 en nummer 6: PEC Zwolle – Vitesse. In Duitsland en Engeland geen bijzonderheden, behalve dan misschien dat Bayern München maar één keer scoorde.

Trots
Eergisteren kwam er een interview met mij online op de blog van schrijfster Nora de Ruyter. Nora kampt(e) met vergelijkbare psychische problemen als waar ik mee te maken heb, ze schreef een boek en vertrok vorig jaar voor een aantal maanden naar Canada om daar op een Husky farm te werken. Dat liep uiteindelijk ietsje anders dan verwacht, maar ze ging wel.

Het is onwaarschijnlijk hoe je jezelf in iemand kan herkennen. Wat ze zegt over het verdwijnen van de eetstoornis en depressie zodra ze uit de westerse maatschappij stapt is voor mij zo herkenbaar. Ik vertrok dan wel niet naar Canada, maar ik stapte wel uit de werkende wereld van macht, status, geld en uiterlijk. Sindsdien ben ik zo enorm opgeknapt. Daarnaast heeft Nora gewoon gedaan waar ik van droom. Living in the wild and free. 

Ik zag dat een aantal van jullie het interview al gelezen hebben en sommigen hebben zelfs een reactie achtergelaten. Dank je wel daarvoor! Voor degene die nieuwsgierig zijn, je kan het interview hier lezen.

Happy Stuff
Dagje sauna ♥ Overwinningen ♥ Boeken opgestuurd krijgen ♥ Pannenkoeken ♥ Mooie quotes ♥ Koffie ♥ Pijn hebben maar ermee om kunnen gaan ♥ Acts of Kindness ♥ De statistieken van mijn blog ♥ Meergranen tuc ♥ Vroeg naar bed gaan ♥ Herfst ♥ Naar de kapper gaan ♥ Leuke post ♥ Dagbesteding ♥ Het boekje Een Vraag Per Dag ♥ Warme sloffen ♥ Het interview op de blog van Nora ♥ Voor het eerst mijn winterlaarzen aan ♥ Vooruitgang ♥ Mijn fris gewassen Nijntjesbadjas ♥

Komende Week
Afgelopen week ging niet van een leien dakje. De (bijna) paniekaanval woensdag zorgde ervoor dat ik even compleet instortte. Ik gunde mezelf vervolgens wel een bezoekje aan de kapper en de sauna. Thuis gaan zitten kniezen doen we niet meer. Ondertussen heb ik een fikse ontsteking. Net als vorig weekend gebruik ik ook dit weekend weer om uit te rusten en op te laden voor volgende week. Hopen dat de ontsteking voldoende afneemt zodat ik maandag weer naar therapie kan en woensdag en vrijdag naar de dagbesteding. Het is het bekende patroon waar ik weer in terechtgekomen ben sinds ik met de dagbesteding ben begonnen. Ik kan alleen maar hopen dat er een moment komt dat dit patroon doorbroken gaat worden. Komende week heb ik naast therapie en dagbesteding dan ook niets op het programma staan. Zoveel mogelijk rusten.

Music Maestro
En we hebben er weer één gehoord die op repeat kan hoor! Repeat! Repeat! Repeat!

Het is tijd voor Rossi en Lorenzo. Ik wens jullie allemaal een hele fijne zondag! ❤

38 reacties op ‘Loving Lazy Sundays #62’

 1. Fijn dat jij jezelf een heerlijke dag had gegund om naar een wellnessoord te gaan.
  Een sauna werkt zo ontspannend en dan kan je alle stress en spanning even van je af zetten.
  Ik hoop dat je snel beter bent en geen last meer van de ontsteking zult hebben.
  Mooie song en haar stem doet me wat denken aan die van kate bush.

  Fijne en prachtige dag Xoxo

 2. Weer een uitgebreidere wolk aan happy stuff de laatste week. Je bezoek aan de sauna werkte aanstekelijk, want gisteren ben ik ook geweest.Iemand klaagde dat het zeer warm was in de cabine 85°. Wat had ze dan wel verwacht?
  Hopelijk gaat het vlug beter met die ontsteking, want dat smerig beest strooit toch serieus wat roet in het eten…

   1. Der Pannenkoek is niet van zijn eerste leugentje aan het sterven hoor 🙂 Sauna op 85°C, hoe bedenkt hij het. Volgens mij is hij niet geweest. Uit the rat race stappen kan waarschijnlijk inderdaad louterend werken.

 3. Hey Marion
  Veel plezier met sport kijken.
  Haha, “Hallo meneer de Uil”, het was mijn favoriet ook niet.

  Wat onwijs naar dat die ontsteking weer opspeelt!! Ik hoop en gun het je van harte dat het snel minder zal worden en je as week naar de therapie/dagbesteding kan.

  Geweldig dat interview!!

  Fijne zondag

 4. Wat fijn dat je naar kapper en sauna bent geweest ondanks je niet goed voelde. Eruit gaan is toch een goede remedie :). En de sauna is heerlijk. Lekker warm en rustgevend. Rust lekker uit in je fris en fruitige Nijntje badjas 🙂 fijne zondag! ❤️

 5. Lieve Marion, ik lees je blog erg graag. Ben erop gekomen door je artikelen over hidradenitis. Ik heb last van de milde variant. Nu weer flinke ontstekingen onder oksels. Hangt het bij jou ook samen met stress? Verder vind ik dat je knap bezig bent met positiviteit, doe je goed. Fijne dag vandaag. 👍

  1. Hey Wendy, ja het hangt heel erg samen met stress. Dat is ergens jammer, want stress is iets waar je niet makkelijk grip op krijgt. Verder is warmte en wrijving (kleding) ook funest. Het is een rotaandoening. Pijnlijk en vermoeiend. Ik wens jou heel veel sterkte. Veel rusten en ontspannen voor zover dat lukt. Dank je wel voor je lieve reactie. X

 6. Knap interview Marion, maar ik zou niets anders verwacht hebben van jou. Je hebt nou eenmaal een schitterende schrijfstijl. De fabeltjeskrant OMG waar is de tijd, hallo mijnheer de uil waar brengt u ons naar toe? Nou ergens waar ik liever nog niet wou zijn in elk geval, naar mijn bed…. En nu lig ik er zo graag in 🙂

 7. Wat mooi van Nora, en ja als ik dat ook hoor en luister, denk ik hetzelfde over goedkope krachten etc, wordt tijd dat calvanisme af gaat nemen in dit land en meer zuidelijk temperament gaat aannemen, waar men weet hoe belangrijk ontspanning is en samen zijn om dan weer keihard te kunnen werken al is het korter met meer productie. Als je het mij vraagt hoor. Way to go, dat ze deze stap heeft gemaakt!

  Shells, mooi nummer, luister hem op youtube nu, en ik blijf het knap vinden Marion, dat je al zo snel zoveel vooruitgang boekt ondanks dat je even ingestort bent dan toch er weer op uitgetrokken bent zelfs! Echt, besef dat zelf ook heel goed 😉

  Vandaag wens ik jou een hele fijne zondag toe! En hoop ik dat de ontsteking heel snel af zal nemen.

  X

 8. Ik vond Bert en Ernie altijd eng, vooral Bert, brrr.

  Wat gaaf wat Nora heeft gedaan. Ik zou ook graag eens naar Canada gaan (of een ander “koud” land, maar ik kan niet goed tegen kou :() en husky’s zijn onwijs tof. Als ik ooit een hond neem dan is dat een husky of samojeed.

 9. Fijn dat je even jezelf hebt kunnen verwennen met een kappersbezoek en sauna 🙂 Hopelijk nemen de ontstekingen snel af. Kenzo is nou ook een beetje bij je hihi. Ik heb toevallig een stukje gezien van de Moto GP waarin die meeuw gewoon werd ‘weggekopt’ 😮 zag je dat ook?

 10. Oefff, dat Fabeltjeskrant- en Sesamstraattrauma zit diep zo te zien ;). Ik was zelf meer van de Muppets.
  Animal, Swedish chef, Dr. Bunsen, Pigs in space…

 11. Ik word echt instant vrolijk als ik je blogs lees de afgelopen tijd. Er is natuurlijk de uitzondering op de regel, maar in de meeste merk ik een soort vrolijkheid. Ik hoop dat dat zo is voor jou. Geniet nog van je zondagavond en ik hoop dat die vrolijkheid aanhoudt komende week.
  Veel liefs!

 12. Tommie en Ienimini vond ik ook leuk. Maar inderdaad ik was bang voor Oscar, dat monstertje in de prullenbank. Die had van die enge wenkbrauwen volgens mij. Heel veel succes komende week :-). Hopelijk met heel veel mooie momenten, x

 13. Fabeltjeskrant is uit m’n peuter-tijd. ‘k Herinner mij alleen nog die blauwe uil op een stok & z’n boekje in z’n veren. Haha. Sesamstraat herinner ‘k mij dan wel weer met schattige Tom, Pino & de vrolijke vrienden Bert & Ernie. Wat een tijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.