Eetstoornis, Persoonlijk

EBZ Dag ’15: Eetstoornis Bewust Zijn Dag


Getagd: , , , , , , .

EBZheader1

Op zaterdag 28 november a.s. organiseert Human Concern, centrum voor eetstoornissen, een Eetstoornis Bewust Zijn Dag. Een bijzondere dag waar niet alleen mensen met een eetstoornis, maar ook naasten en betrokkenen meer dan welkom zijn. Dit evenement vindt plaats in De Meervaart in Amsterdam. Vandaag vertel ik jullie meer over deze dag.

Eetstoornis Bewust Zijn Dag 2015 
Wist je dat het mogelijk is om van een eetstoornis te herstellen? Hoe lang deze je leven al beheerst en hoe wanhopig je misschien bent? Herstellen kan door inzicht te krijgen in en vervolgens te werken aan de oorzaken van je eetstoornis. Zo kun je zijn wie je bent en bovenal trouw leren zijn aan jezelf om zo je eigen leven weer vorm te geven. Dit is de boodschap die wij jou en/of je naastbetrokkenen graag willen meegeven op zaterdag 28 november tijdens de eerste editie van de
Eetstoornis Bewust Zijn Dag 2015 in Amsterdam.

Het Programma
De dag begint met een opening door Carmen Netten, oprichter en directeur van Human Concern. Verder is er een lunch, hebben we tijd gereserveerd voor tussendoortjes en worden er diverse workshops gegeven. Zo is er een workshop over de functie van je eetstoornis en hoe je je eetstoornis kan leren kennen. Er is een workshop over het gevecht met jezelf en hoe je dat gevecht kunt winnen. Maar er is ook een workshop voor naasten en betrokkenen: Houden van iemand met een eetstoornis. In totaal zijn er twaalf verschillende workshops die gegeven worden in drie ronden. In totaal kan je dus drie verschillende workshops volgen. Voor het volledige overzicht van de workshops, klik hier.

Theatervoorstelling Stillen 
Stillen is een beeldende voorstelling met getekende figuren over de lange weg naar herstel van een eetstoornis. Theatermaakster en ervaringsdeskundige Maartje Wikkerink (25) maakte deze voorstelling op basis van haar eigen ervaring met anorexia en boulimia nervosa én de verhalen van vele lotgenoten. Stillen vertelt het verhaal van het meisje dat vecht voor haar herstel, voor een gezond leven waarin ze haar eetstoornis niet nodig heeft om haar angsten de baas te kunnen.

Wat nog meer?
Jesus de la Torre y Rivas, voorzitter van patiëntenvereniging Weet, komt aan het woord. Aan het einde van de dag interviewt dagvoorzitter en Ervaringsprofessional Helena Zorge de ervaringsdeskundige GTST-actrice Marly van der Velden. Human Concern ambassadeur en zangeres Michelle Courtens zal live optreden. Maar ook is het mogelijk te ontspannen of andere mensen te ontmoeten, bijvoorbeeld leden van het forum Ik Ook Van Mij. Klik hier voor het volledige programma EBZ 2015

Een bijzondere dag voor mij
Het is niet alleen een bijzondere dag voor Human Concern, het is ook een hele bijzondere dag voor mij. Ik zal namelijk als ervaringsdeskundige op de Eetstoornis Bewust Zijn Dag aanwezig zijn. De bedoeling is dat er een soort Meet & Greet hoek ingericht zal worden. Een plek waar leden van het forum elkaar kunnen ontmoeten en niet-leden informatie kunnen krijgen over het forum. Een plek waar je even rustig kan praten met andere eetstoornispatiënten of met een ervaringsdeskundige. Voor het eerst ga ik de andere ervaringsdeskundigen van het forum ontmoeten. Ook weet ik dat er heel wat leden van het forum komen, dus ook die ga ik daar voor het eerst in het echt zien. Ik vind het ontzettend spannend. Een beetje eng zelfs. Ik weet zeker dat ik bloednerveus ben die dag, maar ik weet ook zeker dat ik een heleboel mooie en lieve mensen ga ontmoeten en dat wil ik voor geen goud missen.

Kosten en inschrijving
Ben je na het lezen van dit alles nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan hier in voor de Eetstoornis Bewust Zijn Dag 2015. Let op! Tot en met 31 oktober a.s. kosten de toegangskaarten € 20,- per stuk. Daarna kost een entreebewijs € 25,-. De prijzen zijn inclusief lunch en deelname aan maximaal drie workshops.

Heb jij een eetstoornis? Ken je iemand met een eetstoornis? Vind je het moeilijk om te praten over je eetstoornis? Loop je tegen een muur van onbegrip aan? Heb je nog geen hulp, zou je het wel graag willen, maar is de stap te groot? Kom dan op zaterdag 28 november a.s. naar de EBZ Dag ’15. Neem je vader, moeder, broer, zus, partner, vriend of vriendin mee of kom gewoon in je eentje. Samen kunnen we dit. Samen kunnen we onze eetstoornis bespreekbaar maken.

Because no one should have tot go through this alone. ♥

35 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s