Loving Lazy Sundays #63

LLSHeader

Wintertijd. Hip hip freakin’ hooray. Daar zit je dan om 2.33 uur naar de klok te staren. Ik moest er heel wat moeite voor doen om rond 4:00 uur weer in slaap te vallen, maar het is me gelukt. En nu zit ik hier dan om 6:00 uur. Een perfecte tijd voor een perfecte Loving Lazy Sundays!

Sunday Sports
Wauw, wat een dag vandaag! Het is Super Sunday voor mij! Vandaag om 8:00 uur begint het feest met de MotoGP, de grand prix van Maleisië. Het gevecht om de titel gaat door. Pedrosa staat op pole, maar doet niet meer mee om de eerste plaats in het WK. Die strijd gaat tussen Rossi en Lorenzo. Rossi start vanaf P3, de eerste startrij, en Lorenzo start vanaf P4, de tweede startrij. De toon is daarmee gezet. Kan Rossi vandaag al wereldkampioen worden? Dat kan, maar ik verwacht niet dat dat gaat gebeuren. Wat moet er dan namelijk gebeuren?

 • Rossi wint de race en Lorenzo eindigt zesde of lager
 • Rossi eindigt als tweede en Lorenzo elfde of lager
 • Rossi eindigt als derde en Lorenzo scoort slechts één punt of helemaal niets

Lorenzo heeft zelf ook nog kans op de titel, maar hij kan dit weekend nog géén kampioen worden.

Dan is er vanmiddag de topperrrrrrrr van het jaar in huize Peter en Marion: Vitesse – Ajax. Altijd een feestje hier. Ik heb er het volste vertrouwen in dat wij die Amsterdammers in de pan gaan hakken. Overigens zijn wij hele sportieve rivalen hoor. Geen onderlinge problemen als de tegenpartij wint. We hebben overigens wel een ander probleem en dat is de kwalificatie van de Formule 1. Dit weekend wordt de Grote Prijs van Amerika gereden, maar gisteren regende het daar zo hard dat er niet geracet kon worden. De kwalificatie is nu uitgesteld en wordt vanmiddag om 15:00 uur gereden. U raadt het al, dat is tijdens het voetbal. Om 15:05 uur (ja, om 15:05 uur) is ook nog eens de Manchester derby! Ja, dat is echt jammer maar helaas hoor. We kunnen geen drie dingen tegelijk kijken. Om het feest compleet te maken is er om 16:45 uur nog een mooie wedstrijd en dat is Feyenoord – AZ. Aangezien AZ niet echt in een goede flow zit en ik Ajax vanmiddag in de Gelredome niet zie winnen, verwacht ik dat Feyenoord aan het einde van deze mooie zondag koploper in de eredivisie zal zijn. We gaan het zien. We sluiten deze prachtige sportdag af met Formule 1. Het wordt voor mij een uitdaging om de oogjes open te houden, want de race begint pas om 20:00 uur en zal rond 21:30 uur afgelopen zijn. Normaal slaap ik dan al lang. Max hoopt op regen tijdens de kwalificatie en zegt dat dan een plek in de top 6 mogelijk moet zijn. Gaan we Max vanavond voor het eerst op het podium zien? Het zou wat zijn, mensen. Het zou wat zijn!

Happy Stuff
Dagbesteding ♥ Ik heb mijn kleurplaat af ♥ Voor het eerst mosselen proeven ♥ Het werkboekje Rust In Je Hoofd ♥ Herfstkleuren ♥ Lieve post ontvangen ♥ Vlogs kijken op bed ♥ Boeken ontvangen van een medeblogger ♥ Muziek ♥ Trots zijn op mijn artikel over de EBZ-Dag ♥ Drie lezeressen die misschien met elkaar naar de EBZ-Dag gaan. Zo mooi om te zien dat dit gebeurt. ♥ Een supervette hoofdtelefoon ter review ontvangen ♥ Koffie drinken bij mijn ouders ♥ Mijn herfstheader ♥ Acts of kindness ♥

Less Happy Stuff
Ik heb pijn. Verrekte veel pijn. Na drie weken de draad weer oppakken met ”iets” doen, zit ik alweer vast in het vicieuze cirkeltje. Maandag therapie. Niets aan de hand. Dinsdag even iets voor mezelf doen. Woensdagochtend om 9:00 uur de deur uit voor dagbesteding en om 12:30 uur weer thuis. Dan begint de lies al te trekken en doe ik de rest van de dag rustig aan. Donderdag vaak even een boodschap of naar de stad. Vrijdagochtend om 9:30 uur de deur uit en om 13:00 uur weer thuis. Dan ben ik echt moe en begint de lies pijnlijk te worden. Zo pijnlijk dat ik zo vroeg mogelijk naar bed ga, maar helaas word ik al drie zaterdagochtenden wakker met een dikke lies. Dan de zaterdagboodschappen doen of zoals gisteren even een kop koffie bij mijn ouders en dan is het over en uit. Is dat dan al de max? Ik zal het zien de komende maanden, maar ik baal er stevig van. Dan is het wéér werken (dagbesteding) en uitrusten om niet te ziek te worden. Dan blijft er wéér geen tijd over voor ontspanning en leuke dingen. Ik heb hier echt even de pest over in en dat mag. Als dit namelijk al mijn grens is, dan blijft er heel weinig over. Daar baal ik van, maar ik kan ermee leven. De vraag is alleen of het UWV dat ook kan.

Komende week
Morgen weer geen therapie en dat komt heel goed uit. Dinsdag ga ik namelijk naar een collega in Utrecht. Het is de enige collega waar ik nog contact mee heb en ik heb er ontzettend veel zin in. Woensdag en vrijdag weer dagbesteding. Ik verwacht dat ik donderdag niet echt ergens toe in staat ben, dus die dag blijf ik lekker thuis. Zaterdag doe ik ook heel erg rustig aan, want volgende week zondag ga ik eindelijk weer eens een dagje uit. Ik heb er ontzettend veel zin in. Wat ik ga doen, daar lezen jullie één dezer dagen meer over, want ik zit al over de 900 woorden zie ik.

Music Maestro
We gaan even 22 jaar terug. Het favoriete nummer van één van mijn favoriete cd’s.

We all want to be big, big stars
Yeah but we got different reasons for that

Nog een kwartier en dan gaat de race beginnen. Ik ben er klaar voor. Fijne zondag allemaal! ♥

46 reacties op ‘Loving Lazy Sundays #63’

 1. mja… als al je vrije tijd nodig is om te herstellen, dan blijft er inderdaad heel weinig over. verwacht je dat dit nu zo heftig is omdat je moet wennen aan de nieuwe situatie? dat het met de tijd beter zal gaan, of geen idee?

  1. Nee, ik vrees dat dit niets met wennen te maken heeft. Daar hoopte ik op, maar ik weet ook dat ik mezelf voor de gek hou. Dit is wat ik jaren heb gedaan, maar dan met 40 uur per week werken. Dat eindigde met een depressie en, niet tof om te horen, met het feit dat ik zo uit balans was dat het leven voor mij geen zin meer had op die manier. Zo zwaar was het. Dat dringt nu wel even hard tot me door trouwens…

 2. Ik maar denken, oh wat lief van Mel dat ik wat anders mocht kijken. Is die hele kwalificatie niet door gegaan en is het vanmiddag om 15.00 en vanavond. hihi. Vervelend van je pijn meid. Dikke knul voor oe

    1. Overigens… ik zeg wel dikke kater, maar dat is omdat iedereen dat over hem zegt 😦 Ik zie dat anders (denk dat liefde blind maakt…?). Hoe dan ook Mr. Jones is de knapste kater ter wereld 😀

 3. Aaaah! Keuzestress bij het WK tv-kijken vandaag! Jullie zullen vanavond wel kapót zijn 😀

  Bier en chips binnen handbereik? Oh nee, het is pas half negen ’s ochtends. Heel mijn biologische klok is in de war door die wintertijd…

 4. Luistert nu naar de Counting Crows, lekker nummer, en ik besef, dat ik ze alleen maar ken van Holiday in Spain, hahaha erg he? 😉 Overigens was mijn dochter wel direct fan van dat nummer en zwerft nog ergens op cd single rond.

  Wat voor mij heel herkenbaar is, is dat rust nemen als je wat gedaan hebt of gaat doen, dat je daar echt rekening mee moet houden. Ik merk ook, dat ik iets sneller weer opveer maar dat is ook anders natuurlijk, spieren, nou ja… geen idee eigenlijk, maar een crime is het soms wel! Nu heb ik 3 dagen achter elkaar van alles gedaan en gisteren moest ik dus echt pas op de plaats maken een dagje, even thuis en niets hoeven behalve huishouding, was erg lekker en vandaag zon, dat scheelt ook voor mij! En straks naar mijn ouders, wie weet zelfs nog bos, maarrrrrrrrrrrrrr morgen, hou ik dus bewust vrij voor het geval dat en ik weer even bij kan komen voor de rest van de week weer start, dan weer 4 dagen achter elkaar telkens de deur uit, kort/lang, no matter… dus volgend weekend blijft ook leeg bij mij.

  Voetbal, Formule 1, blijf het apart vinden dat je dat zo leuk vindt, hahaha

  Wat die klok betreft, jij had hem live dus terug kunnen zetten vannacht? hahaha 😉
  X

 5. Hey Marion
  Wat naar die pijn weer!! Sterkte met de pijn maar ook met alles wat daarbij komt…zo naar dat je nu weer niet toekomt aan iets voor jezelf en ook dat dit nieuwe rooster zo’n impact heeft op je gezondheid.

  Fijn te lezen dat je dinsdag en zondag leuke dingen op de planning hebt!

  Leuke happy stuff!! Ik vind je header ook super en wat mooi dat je blog over de EBZ dit effect heeft gehad!

  Fijne dag vandaag

 6. Ik was de wintertijd helemaal vergeten haha! Om half 9 werd ik wakker en vond dat al lekker vroeg voor mijn doen :’)
  Leuk dat je naar Utrecht gaat! En ik ben benieuwd naar je dagje uit 🙂

 7. Ik snap dat je baalt als je er achter komt dat hier dan misschien je grens ligt.. en dat je je ook afvraagt of het UWV dat wel wil accepteren. Wat dat betreft hoor je helaas maar al te vaak dat die er vanuit gaan dat je leeft om te werken in plaats van andersom..

 8. Ik duim voor je dat het UWV met je meedenkt en niet omdenkt en jou voldoende de tijd gunt en geeft om te herstellen! En veel fijne dingen gelukkig, dat maakt de dagen al een stuk fijner ❤

 9. Fijne zondag! Lekker veel sport, de perfecte afleiding van het balen en de pijn. Ik vind het tof dat het WK turnen is begonnen en dat de dames (nou ja, meisjes van 16) het zo goed doen. 🙂

 10. Ik hoop heel hard dat Feyenoord wint, dan zijn ze in ieder geval te genieten hier thuis! Wat vervelend dat het wat minder gaat, maar ik hoop dat het dinsdag leuk wordt! Ik wens je het in ieder geval toe, Xoxo

  1. Ja, dat heb ik al aangegeven. Dat zal bij de eerste evaluatie meegenomen worden. Verder kunnen ze er niet veel mee, behalve zeggen dat ik mijn eigen grenzen moet bewaken. Het is echt heel rot 😦

 11. Puur kijkend naar oplossingen voor je pijnlijke liezen zou ik zeggen laat mensen lekker naar jou huis toekomen, scheelt voor jou weer reizen en daardoor een hoop ongemak, kan je op je eigen bank blijven zitten en toch je sociale contacten onderhouden. Maarja, ik ben natuurlijk ook niet vergeten dat dat weer heel veel psychische stress met je voor zich meebrengt.. lastig hoor. Wordt hidradenitis beïnvloed door stress/psychische klachten? Kan daar niet echt iets over vinden. In dat geval is het nu misschien erger omdat je aan het werken bent aan je angststoornis en is het een fase waar je nu doorheen moet. En misschien veranderd het inderdaad niet meer en zul je ermee moeten leren leven (das kut, maar daar moet het UWV dan maar genoegen meer nemen). Als jij dat kan dan is dat het meest belangrijke toch?

  1. Ja, HS wordt sterk beïnvloed door stress. Het bizarre is dat ik het afgelopen jaar wel last heb gehad, maar in verhouding met toen ik werkte stelde het niets voor. Nu ga begin ik weer met langzaam aan werken (al is het maar dagbesteding) en de ellende begint weer. Voor mij is het nu wel duidelijk dat het voornamelijk een lichamelijk klacht is. Ja, eigenlijk moet het UWV daar maar genoegen mee nemen. Al leeft het UWV wel ietwat op een eigen planeet. En ik kan dat zeggen, want ik heb zelf een jaar of 10 op die planeet rondgewandeld 😀

 12. Jaaa geweldig nummer dat!!! 😀 Kun je ook wel gebruiken na de drukte voor jou met de dagbesteding 🙂 Voor nu nog een heel fijne zondag (of wat daar nog van over is bij jou ;)! Hier geen wintertijd gelukkig. Dus een uurtje minder tijdsverschil 🙂 Fijn!

 13. Leuk, kijk je ook MotoGP? Blijkbaar wel hihi. Ik af en toe hoor, lang niet altijd. Jammer dat Pedrosa al niet meer meedoet voor de eerste plaats in het WK. Dani en Lorenzo zijn ook leuk.

  1. Ja! MotoGP is super om te kijken. Gisteren was het overigens echt bizar. Ik hoopte dat Rossi zijn 10e titel zou pakken, maar wat hij gisteren deed was echt not done. Jammer jammer jammer.

 14. Heel veel plezier bij je collega! Fijn om te horen dat je nog met iemand contact heb van je werk, dus lekker bij kletsen samen. Voor de rest hoop ik dat je snel wat minder pijn hebt. Liefs!

  1. Dank je wel! Het grappige is dat zij niet eens een directe collega is. Ze werkt op een andere afdeling en we kwamen elkaar alleen in de wandelgangen tegen of zochten elkaar af en toe op aan het bureau. Maar we zullen vast en zeker wel even bijkletsen over het werk. Maar niet teveel natuurlijk 😉

  1. Ik vond de mosselen niet lekker! Jammer, want het zag er wel heel mooi en kleurig uit in de pan. Wat de sport betreft…. Ik ben in slaap gevallen tijdens Formule 1 hahaha!

 15. Je bent wel een echte sportfanaat, zo vroeg al op om op tijd te zijn voor de eerste race. 😉

  Ik hoop dat he met de pijn deze week beter gaat, al klinkt het alsof je aardig wat ‘bijkomtijd’ ook ingepland hebt. Ik hoop dat de pijn zich ook een beetje laat plannen dan. In elk geval veel plezier deze week!

 16. Jij had genoten van een mooie en leuke zondag vol met sport.
  Van 1 voetbalwedstrijd weet ik dat die goed afgelopen was.
  Fijn dat je zoveel van autoracen houdt.
  Voorheen ging ik zomers vaak naar Zandvoort voor een groots autorace spektakel.

  Ik wens je een fijne en mooie dag Xoxo

 17. Ik heb weer met veel interesse (en soms plezier) jouw verhaal gelezen. Ik schrijf duidelijk soms want de pijn die je hebt is natuurlijk verschrikkelijk. En niet alleen de fysieke pijn maar dan ook nog die andere pijn, die pijn dat jouw clubje ook nog eens verloren heeft. Maar dat verlies weegt niet op tegen die andere ellende.

  1. Ja ja, Ben, wrijf het er maar in hoor. Ik had m’n kont nog niet gekeerd of we stonden in ene met 2-1 achter in plaats van met 1-0 voor. Ach ja, ieder nadeel heb z’n voordeel. 🙂

 18. Ik las net je blog waarin je beschrijft hoeveel pijn je de afgelopen dagen hebt gehad. Ik wist eerlijk waar niet wat ik kon reageren op je blog. Alles wat er in me op kwam, leken van die bagger lege woorden waar je zo weinig aan hebt. Ik hoop gewoon dat het goed met je gaat, Marion. Het is goed om te zien dat je toch een lijst van happy stuff op hebt kunnen stellen. En dan dat liedje 🙂 ik zag ze deze zomer nog op Pinkpop. Als dat niet meteen een beetje vrolijkheid brengt, weet ik het ook niet meer. Dikke knuffel voor jou!
  Veel liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.