100 Acts of Kindness: 1 t/m 25

bekind

Begin oktober begon ik aan een nieuwe challenge: 100 Acts of Kindness. 100 dagen lang iedere dag minimaal één goede daad verrichten of iets liefs doen voor een ander. Gisteren vulde ik nummer 25 in op de lijst en hier volgt mijn beloofde overzicht.

 1. Ik gaf mijn parkeerkaartje aan de oudere dame die achter mij in de rij stond.
 2. Ik betaalde in de Hema voor de eerstvolgende klant in de koffiecorner.
 3. Britt naar huis gebracht zodat ze met haar gebroken arm niet met de bus hoefde.
 4. Emballagebon gedoneerd aan Run for Kika.
 5. Klein bedrag gedoneerd aan World Animal Protection.
 6. Kaartje met kleinigheidje opgestuurd naar een medeblogger.
 7. Ondersteunend mailtje gestuurd naar iemand die er even helemaal doorheen zat.
 8. De kliko van de buurvrouw aan de weg gezet.
 9. Act of kindness voor mijzelf: ik accepteerde het aanbod van Lieze die mij twee boeken opstuurde
 10. Britt weer naar huis gebracht.
 11. Oudere meneer geholpen die zijn parkeerkaartje kwijt was.
 12. Donatie gedaan aan het goede doel Opkikkertje.
 13. Geluisterd naar een ontzettend oninteressant verhaal.
 14. Iemand voor laten gaan bij de kassa.
 15. Een kennis die in de put zat aan het lachen gekregen.
 16. Mijn auto opzij gezet voor een mevrouw zodat zij makkelijker in kon stappen.
 17. Britt weer naar huis gebracht. Dit is ondertussen vaste prik geworden. Erg gezellig!
 18. Iemand een compliment gegeven.
 19. Twee mensen met elkaar in contact gebracht voor de EBZ-dag
 20. Wat lekkers voor bij de koffie meegenomen naar mijn ouders.
 21. Een boodschappenpakket gekocht en gedoneerd aan de voedselbank.
 22. Geld gedoneerd aan Hulphond.nl.
 23. Oud papier aan de kant van de weg gezet voor de buurvrouw.
 24. Kaartje op de bus gedaan voor een medeblogger. Als het goed is gaat ze die vandaag krijgen.
 25. Gepraat met een oude bekende die zich verstoten voelt door de maatschappij en om 11.30 uur al aangeschoten door de stad liep. Na het gesprek heb ik hem midden in de winkelstraat een hele dikke omhelzing gegeven. Ik kreeg een zoen op mijn wang, twee armen om me heen en de glimlach die ik daarna op zijn gezicht zag was onbetaalbaar. ♥

46 reacties op ‘100 Acts of Kindness: 1 t/m 25’

 1. Wat mooi allemaal en wat inspirerend om te zien ook.. Ik ga hier geloof ik ook maar eens iets mee doen.. Om 13 moest ik heel hard lachen en 25 bracht een dikke glimlach hier. Hele fijne dag meis! X

 2. Wat mooi Marion!!
  Echt leuk haha 13 is lachwekkend en wat bijzonder die laatste!

  Je vroeg destijds : wie doet ermee ….en ik heb het gedaan, niet dagelijks misschien (of misschien ook wel maar denk ik er te klein over bij mezelf?)…maar het is fijn om te mogen doen!

  Leuk dit terug te lezen!

 3. Heel leuk om te lezen en wat ben je goed bezig! Afgelopen dagen ben ik onder andere een luisterend oor geweest, heb ik bemiddeld bij een ruzie die gelukkig is bijgelegd, voorgesteld een taak over te nemen toen iemand ziek was bij het koor, meegeweest met Ruud naar iets waar ik geen zin in had maar is toch gezellig geweest, heb ons gezin verwend met nieuw gerecht en heb zelf weer beetje contact met mijn zus. Een glimlach van een (on)bekende is mij ook veel waard en ik kan niet anders dan je weer een dikke knuffel geven!!!Ga zo door.x

  1. Vaak geeft het een even grote glimlach op mijn gezicht als op het gezicht van de ander. Het moment gisteren was wel erg speciaal. Daar heb ik de hele dag een warm gevoel van intense dankbaarheid aan overgehouden. Het feit dat hij zich even niet verstoten voelde, maar geliefd…

  1. Zijn kleine bedragen hoor. Zo stond er een blikje voor Hulphond.nl op de kassa bij een winkel. Ik heb mijn kleingeld gedoneerd. Zal hooguit 1,50 geweest zijn. Het enige wat duurder was, was het voedselpakket voor de voedselbank, maar dat hebe ik er voor over. 🙂

 4. Deze kleine gebaren worden op de duur mooie grote gebaren. Echt leuk dat je dit doen en super lief van je. Vooral andere mensen helpen kan zo een fijn gevoel geven. 🙂

 5. In zo’n lijst klinkt t zo onpersoonlijk, terwijl ik me kan indenken dat dit voor best mooie momenten heeft gezorgt. En waar is je sauna momentje? 😉 #aardigheidvoorjezelf

  Succes komende weken weer. Straks merk je dat je ook los van de challenge hier meer aandacht aan besteed, hoe fijn gewoon het wordt, dat had ik tenminste met t sturen van kaarten, ben er na die week echt meer mee bezig.

 6. Zo ontzettend mooi lieve Marion. Ik vind het echt zo bijzonder mooi om te lezen. Je weet dat mijn jar door jou tot stand is gekomen, en daar wil ik je zo voor bedanken

 7. Oooh, zo’n mooie dingen allemaal, stuk voor stuk! En die laatste is wel heel bijzonder, volgens mij straal jij gewoon die kindness uit als je rondloopt, ik ben er zeker van 🙂

 8. Jij bent goed bezig Marion
  Heel herkenbaar hoeveel plezier en voldoening je daar voor terug krijgt, door simpel een vriendelijk gebaar naar je medemens te maken
  Cees

 9. # 26 met mezelf naar de sauna geweest
  # 27 even bijgekomen in het bos, tussen de herfstbladeren
  # 28 geaccepteerd dat het even niet lukt om een boek te lezen 😉
  # 29 …

  De rust om een boek te lezen komt vanzelf wel weer, Marion. Boektember? Boekuari? Sommige dingen kun je niet dwingen…

 10. Wauw, wat klinkt dit goed. Ik vind de 100 acts of kindness altijd een beetje eng, zo veel en weet ik wel hoe? Dus ik vind het fijn om te lezen wat jij er zoal allemaal mee doet. Goed bezig!
  Veel liefs!

 11. Wauw wat een mooi lijstje. Vooral je laatste punt op je lijstje, wat ontzettend mooi dat je zo open met iemand in gesprek bent gegaan en dat je daardoor zo veel liefde terug krijgt. Prachtig!

 12. Mooi lijstje, knap werk Marion. Dit noem ik inspiratie.

  Hoe zit het met die twee oude mensen in de auto met een lekke band of was dit voor 1 oktober?

 13. Als iedereen nou eens elke dag zoiets voor een ander zou doen, dan zouden we toch allemaal veel gelukkiger zijn? Denk aan simpele dingen, zoals een compliment geven, een luisterend oor bieden of iemand fiets rechtop zetten als die is omgevallen. Staat ongeveer allemaal in jouw lijst, heel mooi! Ik wens iedereen een fijne dag en hoop dat we allemaal iets moois doen voor een ander vandaag. En misschien ook morgen.

 14. Een prachtige lijst en ja ik mis het ouderpaar met de lekke band en jij op de fiets erachteraan, hahaha

  Nummer 13… why 😉 hahaha

  Ik moet niets natuurlijk, maar ook hier, als altijd eigenlijk alweer meer gedaan ook ondertussen dan ik zelf besef, eigenlijk wel leuk om ook eens bij te houden naast een dankbaarheidslijstje 😀

  X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.