Share Some Happiness: November

SSHherfst

Iedere maand krijg ik van mijn zus zomaar € 50,-. Over het hoe en waarom lees je hier. De ene helft van het bedrag besteed ik aan mezelf, de andere helft besteed ik aan anderen. Ik ben ontzettend enthousiast over het doel voor de maand november! Ik hoop dat jullie dat ook zullen zijn. Lees snel verder.

Kerstpakket

Afgelopen maand zag ik een geweldig project voorbijkomen op de blog van Laura. Samen met Linda van de website Mamaliefde hebben zij iets supertofs bedacht.

Het viel ons op dat alleen maar mensen die werken een kerstpakket krijgen. En dan mag je nog blij zijn, want de werkgever is het tegenwoordig niet eens meer verplicht. Eigenlijk verdient gewoon iedereen een kerstpakket. Dat gaat ons helaas niet lukken, maar we hadden wel een ander idee. Wij willen namelijk 5 goedgevulde kerstpakketten maken voor 5 gezinnen die het echt verdienen. En jij mag iemand opgeven. 

Wat zit er in het kerstpakket? Dat weten we zelf nog niet. We gaan ons best doen om het pakket zo divers mogelijk te maken. Dat kan alleen als we de juiste informatie hebben over het gezin. Uit hoeveel personen bestaat het gezin? Zijn er kinderen en welke leeftijden hebben deze? En ga zo maar door.

Hoe mooi is deze actie? Ik vind het zo bijzonder om te zien dat er steeds meer mensen zijn die dit soort acties op touw zetten. Laura en Linda doen dit geheel op eigen initiatief, maar sponsoring is natuurlijk altijd welkom. Toen ik het artikel gelezen had hoefde ik dan ook geen seconde langer na te denken over waar de € 25,- van deze Share Some Happiness naartoe zou gaan.

Deze geweldige actie loopt tot 7 november a.s. en ook jij kan nog iemand opgeven. Denk dus even heel goed na de komende dagen. Is er iemand in jouw omgeving die een kerstpakket verdient? Ken jij een gezin wat het financieel moeilijk heeft of iemand die een heel zwaar jaar achter de rug heeft? Voor alle details over deze actie en de informatie over hoe je iemand of een gezin kunt opgeven, klik hier.

Is er zo gauw niemand in je omgeving om op te geven, maar wil je wel graag een steentje bijdragen in de sponsoring van de kerstpakketten? Ook dat kan. Klik hier om naar de sponsorpagina te gaan en neem contact op met Laura en Linda via het contactformulier.

Normaal gesproken komt Share Some Happiness op de eerste dag van de nieuwe maand online. Deze keer een dagje eerder. De reden daarvan is heel erg simpel: het is morgen zondag, mijn favoriete dag van de week. Ik geniet iedere zondagochtend zo enorm van het schrijven van mijn Loving Lazy Sundays artikel. Dat plezier wilde ik mezelf niet ontnemen. Ik wens jullie allemaal een hele mooie zaterdag! ♥

34 thoughts on “Share Some Happiness: November

  1. Wat fijn! Je kan ze de hele week nog opgeven. Als je doorgeeft hoe oud de kinderen zijn, of het jongens of meisjes zijn, dan maken ze het pakket helemaal passend! ♥

 1. Wat een mooi initiatief! Een kerstpakket verdienen inderdaad meer mensen. Een leuk extratje en extra waardering.
  Toen mijn vader zonder werk zat hebben mijn vriend en ik ook een kerstpakketje voor hem samengesteld :-).

 2. Wat een geweldig idee! En nee, ik zou het niet weten voor nu, dus laat ik het over aan anderen dat anderen ontzettend verwend gaan worden, dankzij iedereen die een steentje bij draagt 😀

  X

 3. Helemaal super dit! Ik ging meteen nadenken “ken ik iemand die dit verdiend of nodig heeft”? Vrijwel meteen wist ik het. Ik ben er gewoon een beetje emotioneel van. Dus ik heb gelijk iemand opgegeven. Heel veel liefde voor dit bijzondere idee.

 4. Wat een mooi initiatief vind ik dat van Linda en Laura!
  Ik ga eens even kijken wat ik kan doen want er is niets mooiers dan iets leuks te doen voor een ander 🙂
  Bedankt Marion dat je ons hier op attendeert!
  Ik wens jou een heel fijn weekend 🙂

 5. Opnieuw een top idee! Ik doe vrijwilligerswerk voor de muziekvereniging, namelijk het regelen van alles rondom de muziekopleidingen. We hebben professionele docenten, maar die zijn niet in dienst van de vereniging, het zijn allemaal zzp’ers. Mensen die nooit een kerstpakket krijgen dus. Als vereniging hebben we de goede gewoonte om onze docenten en dirigenten wel een kerstpakketje te geven (afkomstig van de Wereldwinkel, dus alles fair trade!). Ik mag elk jaar weer kerstvrouw spelen met de pakketjes overhandigen. De docenten zijn er altijd heel blij mee, super leuk. Ik weet wel iemand die echt een kerstpakket verdiend. Hij heeft jaren ondanks een arbeidshandicap nog doorgewerkt, maar sinds kort is hij volledig afgekeurd. Zijn relatie is net uit en daarom moet hij nu verhuizen… Ik ga de voorwaarden eens lezen!

  1. Wat leuk dat je dat doet, Anne! En heerlijk om voor kerstvrouw te mogen spelen. Krijg nu al een glimlach op mijn gezicht. Er zitten volgens mij geen voorwaarde aan. De enige is dat je jezelf niet kan opgeven 😉

 6. Ik heb het hele €50,00 verhaal een beetje gemist, maar wat een mooi doel! Ik heb gelijk even gekeken. Ik vind het zo mooi hoeveel jij weggeeft. Zelf besef ik dan weer eens hoeveel zinloze prulletjes ik per maand of zelfs per week koop, terwijl ik daar ook anderen mee kan blij maken. Beschamend…

  1. Nee, niet beschamend! Helemaal niet! Het kan allebei. Ik koop ook een heleboel prullaria en daar maak ik mezelf ook gelukkig mee. Je kan niet alleen maar goed doen voor een ander en jezelf verwaarlozen. Dat werkt niet. Zinloze prulletjes zijn heel gelukkigmakend 😀

 7. Wat een prachtig gebaar! Als je dit doet, kan je kerst bijna niet meer stuk toch? Paar jaar geleden heb ik samen met mijn ouders besloten om het geld voor de Sinterklaas cadeautjes niet aan onze eigen cadeautjes te besteden, we hebben toen een zak gevuld voor een gezin dat het erg moeilijk heeft. Die moeder heeft staan huilen toen de zak werd gebracht, wat wil je nog meer? Xoxo

 8. Wat een onwijs leuk initiatief! Ik ga hier nog even over nadenken. Dat moet voor die mensen toch bij voorbaat al een geweldige kerst opleveren! Jij ook een mooie einde van de zaterdag 😉

 9. Wauw wat een geweldig initiatief zeg!! Echt heel mooi! Word er alleen al blij van om te lezen dat er zulke lieve dingen worden bedacht om anderen een beetje te helpen en liefde te geven 🙂

 10. Dit is zeker een heel mooi initiatief en wat mooi dat jij hier naast je sponsoring ook aandacht aan schenkt op je blog.

 11. Wauw, ik ben er eerlijk gezegd een beetje stil van. Ik vind dat dit idee zo mooi en vooral de gedachte er achter dat iedereen een kerstpakket verdient. Ik weet ook zeker wel iemand, misschien ga ik diegene wel opgeven. Heel mooi initiatief dit nogmaals!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s