Loving Lazy Sundays #64

LLSHeader

Opluchting, opluchting, opluchting toen ik vanochtend wakker werd en relatief weinig pijn voelde. Dat betekent dat ik niet hoef af te zeggen voor vandaag! Ik heb namelijk een hele leuke dag op de planning staan, maar vaak gooien die verrekte ontstekingen roet in het eten. Vandaag niet. Joepie!!!

Happiness4all
Laat ik maar meteen vertellen waar ik zoveel zin in heb. Het is vandaag Geluksdag in Wageningen. Geluksdag is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door Happiness4all. Dit jaar is het thema ‘Perspectief’. De wereld verandert en de mensen veranderen, tijd om ons bezig te houden met visie en perspectief – door onze gastspreker, in boeiende workshops of in een individuele sessie. Bezoek de Geluksmarkt met inspirerende stands van healers, readers en coaches of vind je gelukssteen bij een van de winkeltjes. Ontvang een reading of massage, maak een aurafoto en geniet van prachtige live vioolmuziek. Zoals je ziet, echt iets voor mij. De Geluksdag begint om 11.00 uur en is rond 17:00 uur afgelopen. Mocht je in de buurt zijn of heb je vandaag niets te doen, kom dan ook! Het wordt gehouden in de scholengemeenschap Pantarijn, Hollandseweg 11 in Wageningen. De entree is 3 euro – kinderen tot 12 jaar gratis. De meeste workshops zijn gratis. Wil je het hele programma bekijken, klik dan hier.

Ik ga gezellig met mijn moeder en mijn zus. We willen er rond 11:00 uur zijn en ik kijk gewoon hoe lang ik het volhoud. Ik denk dat ik aan het begin van de middag weer naar huis ga om uit te rusten en dan wil ik om 16:00 uur nog even terug om een workshop over (bescherm)engelen bij te wonen. Ik hoop dat me dat gaat lukken. Het is hier twee straten vandaan, dus ik kan op het moment zelf beslissen.

Pigs, Peace and Pumpkins

Sunday Sports
Mijn clubje heeft het goed gedaan gisteren. Ze hebben netjes gewonnen, net als Ajax trouwens. Vandaag even geen voetbal voor mij. Wel is er vanavond Formule 1. De race begint om 20:00 uur. Voor mij weer eigenlijk net te laat, maar ook dat zie ik op het moment zelf wel. De vorige keer hebben we het opgenomen en heb ik maandagochtend gekeken. Dat ging prima. Gewoon geen social media kijken voor die tijd. Max start vanaf P8. Top gedaan weer, want vooraf las ik dat de Torro Rosso’s geen schijn van kans zouden hebben op dit circuit. We zullen het zien vanavond.

Happy Stuff
Grenzen aangeven op de dagbesteding ♥ Nieuwe thee ♥ Een nieuwe voordeur ♥ Wentelteefjes ♥ Mooie herfstkleuren ♥ Spontaan ontbijten met mijn zus en nichtje bij de Intratuin ♥ De mooie cadeautjes die ik van mijn zus kreeg ♥ Cotton balls ♥ Waxinelichtjes ♥ Bloemen kopen voor Peter ♥ Producten van Dr. Hauschka uitproberen ♥ Nieuwe orakelkaarten bestellen ♥ Twee jaar zonder weegschaal ♥

Komende week
Afgelopen week was niet best. Ik had vreselijk veel pijn door een enorm abces aan de binnenkant van mijn lies. Ik heb heel even gedacht om het open te laten maken op de poli, maar ik weet dat dat enkel tijdelijk verlichting geeft. Even doorzetten dus. Het was wel het verloop waar ik zelf al rekening mee had gehouden; te weinig tijd tussendoor om helemaal te herstellen. Het maakte het wel een stuk makkelijker om mijn grenzen aan te geven op de dagbesteding. Het was een kwestie van kortere dagen gaan maken of over een week helemaal niet meer kunnen gaan. Dan is de keuze snel gemaakt. Morgen weer therapie. Ik weet niet zo goed welke kant we op moeten. Mijn psycholoog ook niet. De dysthymie lijkt weer even op de achtergrond. Kunnen we daar überhaupt iets mee of is het iedere keer maar gewoon uitzitten? Waar zit nu de grootste pijnplek? Is dat mijn kindertijd? Mijn zelfbeeld? Het later opgelopen trauma? Kortom, we moeten echt gaan zoeken welke kant we op willen. Dinsdag zou ik naar mijn collega gaan, maar dat is een week uitgesteld. Verder alleen woensdag en vrijdag dagbesteding, waarvan ik de woensdag dus ga inkorten. Ben benieuwd of ik de ontstekingen deze week onder controle kan houden.

Music Maestro

Ik wens jullie allemaal een hele mooie zondag! ♥

About the Author

Posted by

Categorieën:

Loving Lazy Sundays

43 Reacties

Wat een leuk feest lijkt mij dat zeg! Jammer dat ik niet in NL ben anders was ik zeker een kijkje gaan nemen. Ik ben ook blij om te horen dat het stuk beter met je gaat en dat je minder pijn hebt. Ik wens je in ieder geval een hele fijne zondag. X

Wat fijn dat het uitje doorgaat, echt iets voor jou!!
Gezellig ook met je moeder en je zus!
Geniet ervan!!

Sterkte met therapie en de zoektocht, heel moeilijk lijkt me!

Wat onwijs naar dat abces, ik hoop dat het snel wat afneemt!!

Fijne zondag!!

Hihi de wentelteefjes staan ook zeker weer eens in mijn happy lijstje. Ik was ze eerlijk gezegd een poosje vergeten, maar door jou sta ik ze NU WEER te bakken. :’) Zo lekker.. Veel plezier vandaag bij de geluksdag met mams en zus!

Veel plezier op de geluksdag vandaag. Aan het weer zal het niet liggen. Vergeet niet gelijk wat geluk mee te nemen voor de komende week!

Ik schat in dat je vanavond na de eerste paar rondes Formule 1 lekker op de bank in slaap valt 😁

Ohhh, dat filmpje is echt super leuk :-). Ik wens je een fijne dag vandaag. Geluksdag lijkt me echt leuk, jammer dat het zover weg is, anders was ik zeker ook gegaan. Geniet ervan en fijn dat het zo dichtbij huis is. X

Het is heerlijk weer voor Geluksdag ❤ Ik wou dat ik daar ook naartoe kon, of gewoon lekker genieten van de zondag. Maar helaas, ik mag zo richting het werk tot 21.00u vanavond. Heel veel plezier vandaag 🙂 We lezen snel wel hoe het was geweest.

Hoop dat je een leuke dag had gehad tijdens het feest vandaag.
De zon scheen flink.
Het is erg lang geleden dat ik ooit in Waf=geningen was geweest.
Hoop dat je deze week goede dagen hebt.

Een hele fijne en leuke avond Xoxo

Hey Marion, stille lezer hierzo! Even een vraag: hoe gaat het abces dan wel weg? En als je het zou laten open snijden zou het alleen tijdelijk helpen omschrijf je… Kan je dat eens uitleggen? Hopelijk heb je een fijne zondag gehad. Hou van je schrijfstijl! Liefs, Chantalle

Hoi Chantalle! Het abces gaat uiteindelijk zelf open als het “rijp” is. Dan moet ik de wond een paar dagen goed verzorgen en dat is het over en blijft het (mits ik niet teveel doe) vaak weer een poos weg. Mijn ervaring met opensnijden is dat de pijn weg is, maar dat alles wat eruit moet er niet uitkomt en dat daardoor de plek wéér gaat ontsteken binnen een paar dagen. Dan zit je met én een wond én een abces wat weer opzwelt. Dan komt het ook regelmatig voor (zoals nu) dat het abces niet opengaat, maar uit zichzelf kleiner wordt. De plek blijft dan wel een poosje sluimeren en in dat geval moet ik nog een week of twee heel rustig aan doen om te zorgen dat de ontsteking helemaal over is. Vaak denken mensen dat het een kwestie is van het abces weghalen of open maken, maar de oorspronkelijke ontsteking begint veel verder onderhuids. Bij een operatie betekent dit dat een heel groot gebied weggehaald of “leeg gelepeld” moet worden. Het opensnijden op zich is dus echt puur verlichting van de pijn en kan alleen helpen als het een op zich staand abces is. Dat is bij mij niet het geval. Bij mij is het een gangenstelsel van onderhuids aangetast weefsel wat op diverse plaatsen aan de oppervlakte komt. Hopelijk is het zo wat duidelijker. Als je nog vragen hebt en je stelt ze liever niet openbaar, je mag altijd mailen, hè? Dank je wel voor je reactie en je vragen. Liefs, Marion

Hey Marion, wat goed uitgelegd! Ik begrijp het… Hmm dat moet inderdaad zeer pijnlijk en lastig zijn! Verder wil ik je complimenteren met je mooie manier van schrijven. Je schrijft heel pakkend waardoor ik als lezer sinds een aantal weken elke dag even langs kom… 😊. Fijne avond xxx

Ik ben een beetje laat met dit te lezen, hahahaha dus de dag is al voorbij voor jou denk ik of je ligt nu te kijken nog naar Max… geen idee 😉 Ik hoop dat je alles hebt kunnen redden wat je graag wilde doen vandaag, die engelen lezing dus ook. En verder, heb ik genoten van dat filmpje van de varkens, ik dacht eerst nog dat ik gek was, dat zijn toch schapen, hahaha tot ze aan kwam rennen.

Ik vraag me ook vooral af of Picasso hetzelfde zou doen, denk het niet 😉

Zelf ben ik lekker de mist in gegaan vandaag, hahaha oh gosh, ik zie nu pas hoe dat staat, maar na 4 uur toen het weer goed dicht trok nog even het park ingegaan 😀
Verder lekker niets, heb ik 2 uur langer op bed gelegen dan nodig was, maar dat was zo lekker!

X

Haha beetje laat hier, voor jou is inmiddels de maandag ook al bijna om 😉 Hoop dat het leuk was gister, maar denk het wel! Ikzelf heb ook een heerlijke dag gehad 😀

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers liken dit: