Afspraken, meer rust en de zoektocht naar een agenda

on

IMG_3450

Gisteren schreef ik over de Geluksdag 2015. Over contact maken met mijn beschermengel. Over boodschappen uit het hiernamaals. Over tarot en engelenkaarten. Over healings, readings en aura’s. Ik denk dat sommige mensen zich het apezuur zijn geschrokken. Wat is er in vredesnaam met Marion gebeurt? Wie heeft haar ontvoert en wie heeft dit artikel geschreven? 

A way of life
Don’t worry. It is still me. Ik heb alleen naast mijn lieve, aardige, grappige, gekke en sportliefhebbende kant ook een hele spirituele kant. Die zien jullie op mijn blog niet zo heel vaak voorbij komen. Dat komt omdat ik gewoon niet zo vaak de behoefte voel om daarover te schrijven. Enerzijds omdat ik mijn gevoelens en belevingen hierover vaak moeilijk onder woorden kan brengen, anderzijds omdat ik niet het risico wil lopen dat iemand het gaat afdoen als onzin, kolder of lulkoek. Of dat iemand mij gaat uitleggen dat ik het fout doe. Daar heb ik helemaal geen zin in. Het is geen geloof uit een boekje. Er is geen goed of fout. Het is gewoon mijn manier van leven.

Hartjes voor jullie
Wat ik trouwens wel heel tof vond waren de reacties op het artikel van gisteren. Ook mensen die helemaal niets met spiritualiteit hebben, maar toch reageerden en mij lieten weten dat ze het zo fijn vonden dat ik zo genoten had. Dat waardeer ik echt enorm. Thanks.

Afspraken
Gisteren een goed gesprek gehad op de dagbesteding. Ik durfde aan te geven dat vooral de woensdag te lang voor me is, dat de vrijdag op het randje is en dat ik heel graag donderdag wil starten met yoga. We hebben duidelijke afspraken gemaakt. Woensdag ga ik een uurtje in plaats van twee en een half uur. Donderdag ga ik starten met yoga. Dat is ook een uurtje. Als blijkt na één of twee weken dat het teveel is moet ik stoppen. Op vrijdag ga ik direct na het eten naar huis. Ik ga niet meer helpen met schoonmaken en afwassen. Dat vind ik erg moeilijk, maar de leiding zal dit vrijdag in de groep vertellen. Een vroegere collega heeft me meer dan eens laten weten en voelen dat hij vond dat ik gebruik maakte van mijn ziekte en ik merk dat daar nog een enorm pijnpunt zit. Ook werd er gevraagd hoe ze aan mij zouden kunnen zien dat ik over mijn grens heenga, zodat ze mij in de gaten kunnen houden en mij hierop kunnen wijzen als dit gebeurt. Het is een verademing om te merken dat mensen echt met je meedenken.

De valkuil
Verder heb ik verteld dat ik bijna weer in mijn oude vertrouwde valkuil was gestapt. Dat ik alles op alles aan het zetten was om die twee dagdelen op de dagbesteding vol te kunnen houden. Dat ik overwoog om de afspraak met mijn collegaatje af te zeggen. Dat ik in eerste instantie tegen mijn moeder zei dat een dagje wellness er voorlopig niet inzat. Dat gaan we dus niet meer doen, zei ze. Eerst de leuke dingen. Eerst de sociale contacten onderhouden. Daarna komt de dagbesteding. Ik heb ook verteld over de Eetstoornis Bewust Zijn Dag en we hebben afgesproken dat ik die week gewoon niet kom. Het enige wat ik misschien ga doen die week is het uurtje yoga. Al met al een heel prettig gesprek waar duidelijke afspraken uit voortgekomen zijn.

Agenda 2016
De zoektocht naar een nieuwe agenda is in volle gang. Vorig jaar heb ik een agenda besteld en heb ik geen zoektocht gehouden. Daar had ik geen spijt van, maar ik heb het wel gemist. Dit jaar heb ik met mijzelf afgesproken dat ik een zeer uitgebreide zoektocht ga houden en pas na Sinterklaas een agenda ga kopen of bestellen. Geen impulsaankopen, maar een weloverwogen keus gaat het worden.

Genieten jullie ook zo gruwelijk van het uitzoeken van een nieuwe agenda? ♥

63 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Elise schreef:

  Goed zo! (Op alles wat je hebt geschreven) Een nieuwe agenda is voor mij simpel eentje van de hema, goedkoop en effectief. Nee, ik geniet niet zo van die zoektocht dus :p Maar ik ben nu wel heel benieuwd wat jouw zoektocht gaat opleveren!

 2. loenaaraya schreef:

  Fijn dat de gesprekken zo goed zijn uitgedraaid! En genieten van de zoektocht doe ik niet, ik vind nooit wat ik wil voor de prijs die ik wil…. Dus meestal beland ik in januari (of februari zelfs!) met een agenda die ergens ongeliefd in een hoekje van de winkel ligt met een rode sticker… Dit jaar ben ik al vroeg begonnen en ik zag de hema-agenda, voor een leuke prijs én een fantastische indeling! Die gaat het worden denk ik! ❤

  1. Marion schreef:

   Ik heb gekeken bij de Hema. Mooi veel ruimte inderdaad en ook fijn papier. Ik hou niet van dat gladde. Is een goede optie!

 3. debby schreef:

  Ik zou het juist leuk vinden als je meer artikelen schrijft zoals gisteren. Agenda, ja ik moet er dit jaar echt 1. Ik ben afgelopen maanden zoveel verjaardagen vergeten zelf van mijn neefje dat ik er dit jaar 1 wil.

  1. Marion schreef:

   Vaak is er ook weinig over te schrijven. Ik doe mijn wekelijkse reading en luister naar meditaties. Daar is nou eenmaal niet zoveel over te schrijven. Maar als ik erover schrijf, dan voel ik wel dat daar echt mijn hart ligt 🙂

 4. Gewoon Jolanda schreef:

  Ja, een zoektocht. Niet naar een agenda, tegenwoordig gaat alles in mijn mobiel. Maar een notitieschrift en adressenboekje. Ik ben er nog niet uit.

  1. Marion schreef:

   Ik heb het ooit een maandje geprobeerd, digitaal. Nee, dat werd niks bij mij hahaha!

 5. Sammie schreef:

  Ik denk dat ik in 2016 ook weer een papieren agenda wil maar ik heb al het idee in mijn hoofd van hoe die er uit zou moeten zien en heb zoiets nog niet gevonden, dus word nog lastig die zoektocht hihi
  Super dat het zo’n fijn gesprek was en dat ze ook zo goed mee denken!

  1. Marion schreef:

   Misschien moet je ‘m zelf gaan maken! 😀

 6. aroundsan schreef:

  Wat fijn dat mensen zo goed met je meedenken en een oogje in het zeil houden! Goed dat je aan hebt gegeven dat het soms te veel voor je is op de dagbesteding. Daar zijn die mensen voor, om jou te helpen, toch! Een agenda uitzoeken vind ik ook altijd heel leuk hihi. Ik ben benieuwd welke je na sinterklaas gaat kopen!

  1. Marion schreef:

   Dat is ook zo, ze zijn er om me te helpen. Ik vergeleek het nog iets teveel met mijn werk ben ik bang. Ik ben zelf ook heel benieuwd hahah!

 7. zomersproetje84 schreef:

  Die reacties van mensen die er zelf niks mee hebben maar blij zijn voor jou vond ik ook erg lief. Precies op de db zijn ze er om jou te helpen dus geef goed aan wat wel en niet werkt voor jou. Toevallig heb ik gisteren een agenda gewonnen 😀.

  1. Marion schreef:

   Gewonnen nog wel! Leuk! Welke? Of ga je er een artikel over schrijven? 😀

   1. zomersproetje84 schreef:

    You read my mind 😊 ik ga er een review over schrijven zodra ik hem binnen heb. Mss wordt deze ‘zeef’ nog eens een echte planner hihi who knows.x

 8. Nina schreef:

  Wat een heerlijk veilige omgeving is die dagbesteding toch! Bij mij waren de eerste weken ook best moeilijk, maar na een tijdje merk je dat het steeds beter gaat. Zowel je hoofd als lichaam hebben wat tijd nodig om te wennen, mooi hoe je het die tijd geeft door het zo aan te passen dat het op dit moment werkt voor jou.
  Ik schrijf ook liever niet over spiritualiteit; de dingen kunnen zo snel fout geïnterpreteerd worden, en het gaat me vooral om het te beleven, niet om er te pas en te onpas over te praten. Ik begrijp je aarzeling om daar te veel over uit te weiden perfect!

  1. Marion schreef:

   De beleving is inderdaad zo mooi en zo fijn, dat is ook met geen pijn te beschrijven. Mooi dat je het begrijpt. ♥

 9. marshavw schreef:

  Wat een stomme reactie van die collega zeg! Lekker over je heen laten gaan hoor! Yoga lijkt mij heel leuk! Nog nooit geprobeerd, maar zou het wel eens willen doen. En het is ook altijd leuk om een nieuwe agenda te kopen, ik maak er altijd een hele speurtocht van om de leukste te vinden haha.

  1. Marion schreef:

   Het is al meer dan twee jaar geleden, maar die opmerking heeft me zo geraakt. Ik denk dat ik dat nooit meer vergeet. Stom eigenlijk….

   1. marshavw schreef:

    Nee is niet stom! Ik heb dat ook met sommige dingetjes. Hoe onbelangrijk het ook is, sommige dingen raken je harder dan andere. Zeker als je er ook al gevoelig voor bent.

 10. Dina schreef:

  Aaaah ja, ik vond het ook altijd zo leuk om een nieuwe agenda uit te zoeken, maar de laatste jaren koop ik eigenlijk altijd dezelfde. :’)

  1. Marion schreef:

   Nu maak je me nieuwsgierig welke je ieder jaar dan koopt!

 11. Dita schreef:

  Ja ik hou er van om een nieuwe agenda te kopen! Ik heb nu weer een van de Hema, die vind ik zo fijn. En ik kan deze zelf nog lekker oppimpen.

  1. Marion schreef:

   Ik heb even bij de Hema gekeken vandaag. Ze hebben verschillende en lekker veel schrijfruimte. Hij staat in ieder geval op mijn lijstje als optie!

 12. Morgaine schreef:

  Jouw verhaal van vandaag maakt mij heel erg blij, helemaal TOP. En nee er is geen goed of fout, dus gewoon over schrijven Marion, er zijn er meer die niet durven, misschien een leuke uitdaging juist? 😉 Haha, volg je hart!

  Ennuh, die zoektocht naar de agenda, ja lekker, pffffffff elk jaar weer een crime, jarenlang heb ik de Happinezz agenda gehad, maar ja prijs bla, ik stel toch eisen ook aan agenda’s behalve de buitenkant, binnen kant moet vooral goed zijn en als het kan ook nog leuk natuurlijk, hahaha en binnen een prijsrange, nu had ik van de week een geweldige agenda in mijn handen, samen met dochter uigezocht, ja mam! Dat is jouw ding! Jouw agenda! Ja… nul prijs ik ga vragen… 19 euro… uhm… hahahaha Die ligt weer op zijn plekje 😉

  Maar, mijn dochter so easy, heeft dus nu wel alvast een agenda, binnen prijsrange en haar happy gemaakt, krijg het al twee dagen te horen, ja good old Mickey Mouse.Maar, ik twijfel nog, heb een jaar zonder agenda gewerkt nu, en wel met de family planner thuis, en dat is voor mij eigenlijk meer belangrijk maar die zoektocht is mogelijk nog erger, trust me 😉

  X

  1. Marion schreef:

   Mickey Mouse! Cool. Ik heb de Happinez gezien, maar ik wil veel veel veel schrijfruimte. Hij is wel ontzettend mooi. Ik hou van die teksten en die plaatjes en zo.

   1. Morgaine schreef:

    Ja precies, en ik wil wel zeker ruimte hebben om meerdere dingen op te schrijven maar ook weer niet zo heel veel, dat doe ik thuis op de family planner, hahaha Nou ja, ik weet jij snapt mij, ik snap jou 😀 Mickey Mouse is dan niet jouw agenda als jij heel veel schrijfruimte wilt 😉

 13. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Jouw agenda is super tof! Ik moet nog steeds een family planner ophangen hier.

  1. Marion schreef:

   Nes, je moet niet zoveel snuiven! Ik heb nog helemaal geen nieuwe agenda! 😉

   1. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

    Nou niet waar *veegt wit vlekje bij haar neus weg* ik dacht echt dat je de agenda op foto had gekocht.
    Ik zal de volgende keer met Bob Marley op de achtergrond en iets op m’n lip heel rustig en relaxt lezen 😉

 14. Godelieve schreef:

  Wat een leuke agenda heb je gekozen Marion! Wij hebben altijd een kalender waar ieder zijn afspraken op kan schrijven.

  Jouw antwoord aan die collega vind ik top! Die opmerking van hem toont alleen maar aan dat hij zich niet in anderen kan verplaatsen en geen begrip heeft.

  1. Marion schreef:

   Ik heb er nog geen gekozen hoor, Godelieve! Ik heb er al wel een heleboel op het oog! Ach ja, die collega…..

   1. Anoniem schreef:

    Zie! Ben niet de enige. Hahahaha

 15. Anne schreef:

  Super hoe je hier weer je weg in zoekt! Ik heb een bullet journal, geen agenda. Niet dat ik de bullet journal gebruik op het moment. Ik weet dat veel mensen een agenda hebben voor rust in hun hoofd, ik raak juist in paniek wanneer ik overzichtelijk zie staan wat ik doen moet. Iedere gek z’n gebrek zullen we maar zeggen. 😀

  1. Marion schreef:

   Voor mij is het inderdaad rustgevend. Een bulletjournal heb ik wel eens gezien, maar ik denk dat ik daar weer helemaal tureluurs van zou worden. Inderdaad, iedere gek …. 😀

 16. Katrien schreef:

  Ben blij voor je dat men op de dagbesteding zo open staat voor jouw vragen en noden. Dat moet een heel goed gevoel geven. En dat geeft jou ook de geruststelling dat je gewoon kan aangeven als er iets niet goed loopt. belangrijk!
  Ik wil voor volgend jaar ook een papieren agenda. Heb het jaren met een papaieren gedaan, dan de voorbije jaren mijn agenda in mijn mobiele telefoon. Maar ik vind het toch wel fijn om af en toe eens echt terug te kunnen bladeren om te kijken wat ik allemaal heb gedaan en meegemaakt. Dus ik ga ook op zoek naar een geschikte en betaalbare agenda. En daarnaast wil ik ook graag een mooi notitieboekje voor de dagelijkse lichtpuntjes. Daar ben ik in september mee begonnen en dit bevalt me zoooo goed dat ik het verder wil zetten en vanaf 2016 dan in een mooi jasje ;-).

  1. Marion schreef:

   Goed idee om die lichtpuntjes bij te gaan houden! Van de Happinezz hebben ze hele mooie dagboeken! Die zijn alleen wel een beetje prijzig…

 17. Nicole Orriëns schreef:

  ja, ik ben dol op agenda’s uitzoeken! Elke week kijk ik bij de Hema en V&D wat ze zoal hebben!

 18. Nesrin schreef:

  Oke oke… Het is dus geen agenda maar een kaartje op de foto. Jouw zoektocht is begonnen en je hebt nu niets besteld maar die zin slaat op vorig jaar.

  *Duikt weg… *

  1. Marion schreef:

   Hahahahaah! Geweldig! Maar no worries, want je bent niet de enige die het zo begrepen had hoor! ♥

 19. Anita | Mindjoy schreef:

  Heel fijn om te lezen dat de valkuilen erkend worden en besproken. Goed dat je het aankaart en heel prettig dat ze ook zo goed meedenken. Ik ging ieder jaar voor de flowmagazine agenda, die van dit jaar is ook echt mooi. Maar heb vandaag een leren succes agenda gehad voor mijn verjaardag dus nu hoef ik ieder jaar alleen maar een vulling te kopen 🙂 Ontzettend handig en ze zien er ook nog een sjeik uit!

  1. Marion schreef:

   Daar zit ik dus ook aan te denken. Ik had een hele mooie gezien in turquoise! Ik ben alleen zo bang dat ik na een jaar weer op die kleur uitgekeken ben. Welke kleur heeft die van jou?

 20. Robin schreef:

  Ik heb heel vaak een papieren agenda geprobeerd bij te houden. Behalve het invullen van mijn naam enz. kwam er nooit veel van terecht :-o. Ik gebruik nu Gmail op PC en mobiele telefoon. Altijd bij de hand en altijd synchroon. Droedelen* tijdens het bellen doe ik op een kladblok 😀

  Droedelen: http://www.dezondag.be/droedelen-goed-voor-het-geheugen

 21. Simplynspecial schreef:

  Wat moeilijk, maar ontzettend goed dat je toch je gevoel hebt uitgesproken bij dagbesteding :)!!! Good job. Moet vast een verademing zijn dat de druk er nu een beetje af is. Ik ben eigenlijk heel saai met agenda’s. Bijna ieder jaar gooi ik naar een paar tellen zo’n ding in mijn mandje bij Hema of Action om vervolgens spijt te hebben omdat ik vervolgens veel mooiere zie haha. Ik leer het nooit. Geduld.

 22. Sabine schreef:

  Wat goed dat je je grenzen zo goed hebt aangegeven! En superfijn natuurlijk dat je zo goed begrepen werd 🙂 Mijn agenda zit op mijn telefoon en in mijn hoofd haha, heb nooit een papieren agenda dus. Ooit wel gehad, maar keek er nooit in. Werkt ook niet voor mij, want ik heb een gedeelde agenda met mijn vriend en dat zou dan dus niet meer werken 🙂

 23. Esther schreef:

  Herkenbaar die valkuil! En wat je moeder tegen je zei heeft me ook geïnspireerd! Zelf ben ik net begonnen met re-integratie en heb net een stappenplannetje gepost hoe ik dit een beetje kan voorkomen (met dank dus aan jou en je moeder, jullie hebben me wel weer even geholpen met de puzzelstukjes op zijn plaats leggen). Jij ook succes Marion!

 24. Elaintje schreef:

  Wat een verademing als mensen echt naar je luisteren en met je meedenken! Ik heb sinds een jaar een digitale (gezamenlijke) agenda, maar mis de papieren versie soms nog. Het is alleen wel heel prettig dat ik nu direct kan zien wat mijn vriend in zijn agenda heeft staan als ik een afspraak in wil plannen.

 25. chucky1012 schreef:

  Goed dat je meer rust gaat nemen.
  Fijn dat je aan yoga gaat doen.
  Dat is ook ontspanning en bezig zijn met de ademhaling.
  Ik hoop dat jij je rust zult vinden en minder snel moe zal zijn.’

  Succes Xoxo

 26. Je puzzelwerk om de ideale weekbesteding te vinden werpt vruchten af.

  een agenda? Ik gebruik dit al jàààren niet meer…

 27. Rianne schreef:

  Ja, maar ik ga agenda-technisch meestal twee of driemaal per jaar overstag en dus heb ik besloten om in het kader van de bezuinigingen dit jaar geen papieren agenda te kopen.

  1. Marion schreef:

   Herkenbaar. Ik heb nu vier agenda’s. Je bent verstandig.

 28. Els schreef:

  Wat fijn om te lezen dat je de dagbesteding kunt doen als het past :-). Succes met zoeken naar een agenda. Ik koop dit jaar ook weer een echte papieren agenda.

 29. Marielle schreef:

  Wat fijn Marion dat je dit besproken hebt en dat men je begrijpt en met je meedenkt!
  Dat je in je valkuil stapte heeft je eigenlijk wel weer geholpen met het zetten van een nieuwe stap.

  Agenda’s..oh…haha ik kan me nog herinneren dat ik in de tweede klas stad en land afgelopen was en uiteindelijk weer de eerste die ik zag koos…ik kon nooit kiezen!
  Nu vind ik het nog altijd lastig

  Succes ermee, wie weet wat je nog tegenkomt! (is het echt alweer een jaar geleden dat je die agenda van een andere blog had?)

 30. Saar schreef:

  Ik zoek nooit een agenda want ik ben volledig overtuigd door de digitale versie! Ik vind ze wel leuk om in te kijken, de papieren tegenhanger, maar ik gebruik ze helemaal niet.
  Veel plezier met de zoektocht!
  Ik vind het trouwens geweldig van je dat je dat opbouwend gesprek hebt gehad!!

 31. Sara schreef:

  Wat fijn dat je je grenzen zo goed hebt aan kunnen geven! Heel erg belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Leuk ook dat je zo bezig bent met het uitzoeken van een agenda. Ik heb er eentje bij de Action gekocht. Ik merk dat ik mijn agenda de laatste tijd heel erg slecht gebruik. Dat komt doordat ik zo mega gestressed ben, maar het niet bijhouden van afspraken zorgt ook voor onrust. Niet verstandig van mij om zo slordig om te gaan met mijn agenda.
  Ik volg sinds kort op Instagram allemaal leuke accounts die de meest geweldige dingen doen met hun agenda. Misschien vind je dat ook wel leuk om te zien (en zelf te gaan doen, ik weet niet hoe creatief je bent? Ik zou dit zo graag zelf willen kunnen!) Als je de namen van de accounts wilt ontvangen dan stuur je maar eventjes een berichtje (via Facebook, Twitter of Instagram of een mailtje).

 32. Diepe buiging. Ik heb bewondering voor de stappen die je zet, soms jaloers (niet in de slechte zin van het woord) op het feit dat je het durft en doet (al denk ik dat het allemaal niet zo makkelijk gaat als dat het hier in die paar woorden staat). Zoals ik al eerder heb aangegeven volgens mij, ik strijd mn strijd ook, maar het lezen van jou blogjes geeft toch ook wel weer een zet de goede richting in. Het is van ‘het kan echt.. ‘. Fijn. Je bent een mooi mens. ❤

  Bedankt voor je open en eerlijkheid in je blog.

  1. Marion schreef:

   Nou, het gaat steeds makkelijker durf ik eerlijk te zeggen. Alleen op dit moment besef ik me dat ik beter af kan bellen zo meteen, want ik heb best veel pijn, maar daar hik ik dan vreselijk tegenaan. Toch ga ik het gewoon doen (daarom schrijf ik het hier nu even op). Ik moet gewoon leren eerst goed voor mezelf te zorgen. Die dagbesteding loopt niet weg. Die kunnen echt wel zonder mij. Zo fijn om te lezen dat mijn blogjes jou helpen om te zien dat het echt kan. Dank je wel. ♥

 33. Jenn schreef:

  Ik ga ook gewoon weer voor een papieren agenda, maar wel een die ik zelf helemaal kan opleuken 🙂

 34. Joyce schreef:

  Goed bezig met te zeggen dat de sociale dingen voor gaan op de andere dingen! En eh een agenda.. daar hebben we toch een telefoon voor?? Of ben ik nu heel erg aan het vloeken? 😉

 35. Wendy schreef:

  Ja, agenda’s uitzoeken. Dat is iets wat begon met de middelbare school en er nu nog steeds in zit. Ik vind het altijd heel erg leuk. Stiekem kijk ik ook altijd weer tussen de schoolagenda’s als die weer in de winkel liggen. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.