Another Rape Poem

button

Maar al te vaak houden we onze mond, omdat we bang zijn iets verkeerds te zeggen of iemand anders te kwetsen. Maar al te vaak proberen we anderen te overtuigen van onze eigen mening als we het niet met hen eens zijn. Maar al te vaak maak ik de keuze ergens niet over te schrijven, omdat ik bang ben dat anderen het niet willen zien, lezen of horen.

Toen zag ik vanochtend onderstaand filmpje weer eens en ze heeft gelijk. Ik moet me niet druk maken of anderen er behoefte aan hebben om te lezen over hoe frustrerend het is om chronisch ziek te zijn. Houden anderen rekening met mij als ze vertellen dat ze vanmiddag lekker het bos in gaan voor een wandeling? Of dat ze een nieuwe baan gevonden hebben? Of op vakantie gaan? Gaan zwemmen? Houden anderen er rekening mee dat al die dingen voor mij heel pijnlijk zijn om te lezen, omdat ik dat allemaal op dit moment niet kan? Nee, natuurlijk niet en dat hoeft ook niet. Dat zou te gek zijn. Maar waarom hou ik er dan wel rekening mee als ik schrijf over mijn ziek zijn? Waarom schrijf ik ergens niet over omdat mensen liever het negatieve niet willen horen?

Ik zag onderstaand filmpje en zij gaat nog een stapje verder. Ik kan me de discussie nog herinneren. Men was het zat om de zogenaamde rape poems te horen. Say what? The poems are not the problem!

So I’m sorry that you don’t want to look at my wreckage
But I have carpentry in my mouth
I have a hammer in my hands
You cannot stop me from building
And as long as you’re there, in the back of the room
I am going to be here, voice made from smolder
Because this is my story and you cannot take this from me! ♥

16 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Deborah Hamar schreef:

  Because this is my story and you cannot take this from me! Helemaal waar!!

 2. Els schreef:

  Helemaal gelijk, dikke knuffel x

 3. Annelies schreef:

  Heel mooi! Nou ja mooi? Je hebt inderdaad een punt. Anderen houden er ook geen rekening mee dat het heel pijnlijk is als ze vertellen dat ze weer iets gaafs gaan doen terwijl jij thuis op de bank zit omdat je het gewoon echt niet kunt opbrengen om ook iets te gaan doen. Waarom zou het eenrichtingsverkeer moeten zijn? Niet dat ik zelf zin heb om constant maar deprimerende of moeilijke verhalen te vertellen, maar het mag er zijn want het is mijn verhaal.

 4. Saar schreef:

  Maar mensen horen nu eenmaal niet graag dat er ook nog slechte dingen in het leven zijn. Daarom moeten ze ofwel verdwijnen ofwel doodgezwegen worden.
  Je hebt dus helemaal gelijk dat je schrijft over wat jou bezig houdt! Doen en blijven doen. Mijn dagkaart vandaag ging er trouwens toevallig ook over 🙂

 5. Noirona schreef:

  Mooi geschreven en oh zo waar. Schrijf wat je wil schrijven, dan is het aan de lezer of ze het willen lezen!

 6. Marij schreef:

  Juist zo is het maar net! Zo is het voor mij bijvoorbeeld pijnlijk te horen dat iemand dit nieuwe theaterseizoen al 4 keer naar een voorstelling is geweest terwijl ik ook graag zou willen maar 1 voorstelling al niet kan betalen…

 7. bentenge schreef:

  Dit is jouw plaats, daar doe je toch (min of meer) wat je wil ?

 8. IngridMoorenBlogs schreef:

  Nee daar moet je je zeker niet druk over maken….het is jouw blog!

 9. Inge schreef:

  Je hebt helemaal gelijk hoor lieve Marion!

 10. Marielle schreef:

  mooi geschreven en je mag altijd schrijven over je ziekte, pijn is vreselijk ik besef me dat nu ook dagelijks en het is jouw blog!!!

 11. Sabine schreef:

  Precies, helemaal gelijk. Je hebt tenslotte ook je eigen plekje op het net. Daar vertel jij en niemand anders.

 12. Morgaine schreef:

  Dit is helemaal waar en dit geldt niet alleen voor de chronisch zieken, mensen houden er ook geen rekening mee dat jij misschien nul euro hebt en dan al hun gadgets en reizen tonen bijv. 😉 Net zo erg, trust me, ik kan eigenlijk niet kiezen welke van de twee mij aan het hart gaat, beiden natuurlijk, maar goed, ik heb mijn weg hierin gevonden, omdat ik zo ie zo iedereen alles gun en zo graag zou willen dat ik iedereen kon helpen om te genezen of die weg te vinden wat zou kunnen werken.

  Maar ja, dat kan niet altijd en ik weet als geen ander dat beiden bij het leven horen. Zo hoor ik mijn dochter nog zeggen bijv. ‘als ik ooit meer geld verdien en bla, dan ga ik sparen of dit doen en dat doen, aan jou denken.’ Mijn antwoord? ‘Nou lieverd, als je meer gaat verdienen ga je eerst voor jezelf zorgen, je gaat automatisch meer eisen van je dagelijkse boodschappen alleen al, je gooit je standaard omhoog wat niet meer dan logisch is!’

  En zo ook, voor haarzelf zorgen, haar innerlijk, daar blijf ik op hameren! zorg voor jezelf, denk eerst aan jezelf, pas dan aan iemand anders. En dat lieve Marion, zeg ik ook tegen jou. Zorg voor jezelf en als dat betekent dat jij even die mindere dag hebt en erover wilt schrijven op zijn ergst? Dan nog kom ik je lezen omdat ik weet dat jij net als ik en nog zovele anderen ook weer positief bent en het snap, ook al verwerk ik het weer anders. 😉 Begrip en aandacht kan ook even heerlijk zijn dan, en ik begrijp je en vele anderen.

  X

 13. leonieblogt schreef:

  Hear hear! Hoeft niets meer aan toegevoegd te worden 🙂
  Veel liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s