Ratatouille (niet geschikt voor consumptie)

ratatouille

Ik begon vanochtend aan een artikel, maar ik bedacht me na een uur dat ik daar even veel meer tijd in wilde steken. Dat artikel staat dus nu in concepten. Ik begon aan het volgende artikel, maar vond het allemaal maar gezeur. Die verdwijnt dus ook nog even in concepten. Totdat ik een zeikdag heb en dan zet ik ‘m online. Wat heb ik dan wel voor jullie vandaag? Ratatouille.

buddha

Opheffingsuitverkoop
Gisteren deelde mijn oom op facebook een bericht van de Natuurkralenwinkel. Zij hebben opheffingsuitverkoop en als je “sale” invult bij de couponcode krijg je 50% korting op je bestelling. Ik bestelde onder andere de ketting op bovenstaande foto. Normaal gesproken kost deze € 22,50, maar nu dus € 11,25. Ik bestelde nog een paar andere artikelen en twee rollen koord. Mijn huid gaat snel irriteren van een gouden of zilveren ketting, daarom hang ik mijn hangers vaak aan een koord. Ik moest me inhouden om de boekenlegger Old Wisdom niet te kopen. Is die niet werkelijk prachtig?

Become What You Believe
Ik ben bezig met de 21-day Meditation Experience van Oprah & Deepak. Ik begin steeds meer te merken dat de term I believe it when I see it niet meer geldt voor mij. Het is I see it when I believe it geworden. Ik heb het al wel vaker gehad over dat kinderlijke vertrouwen wat ik in mij heb. Niet alleen voor de dingen op de langere termijn, maar ook op de korte termijn. Dat wil niet zeggen dat ik nooit angst voel. Dat ik nooit verdrietig ben. Dat ik nooit onzeker ben. Wel is er altijd dat bodemloze vertrouwen op de achtergrond dat mij uiteindelijk geruststelt. Ik wist eerst niet wat dat was, maar nu tijdens het mediteren kom ik erachter dat het heel eenvoudig mijn eigen geloof in een goede afloop is. Dat geldt niet alleen voor mijn werk, mijn relatie en mijn gezondheid. Ik lijk ook te weten of ik bepaalde uitgaven (zoals hierboven) kan doen. Iedere keer als ik iets koop, of dat nou voor mezelf is of voor een ander, lijkt er iets voor terug te komen.

beopen

Spiritualiteit
Onlangs schreef ik over de Geluksdag en wat ik daar allemaal ervaren heb. De meerderheid onder mijn lezers staat ietsje nuchterder in het leven, maar een klein aantal vond het toch wel heel interessant om te lezen. Een paar van jullie gaven aan het ook leuk te vinden als ik hier vaker over zou schrijven. Ik ben daarover aan het nadenken. Ik zou het ontzettend leuk vinden om vaker over spirituele zaken te schrijven, maar ik weet niet zo goed hoe of wat. Ik bedoel, werking over bepaalde edelstenen kunnen we allemaal wel op het internet opzoeken. Ik zou dan eerder schrijven over dingen zoals hoe het is om helderwetend of heldervoelend te zijn. Over de manier waarop ik readings doe. Wat ik doe om mijn hoger bewustzijn te versterken. Ik heb namelijk enkel mijn eigen ervaringen als kennis. Daar ligt ook direct de kern van mijn twijfel over of ik er wel over wil schrijven. Ik zit er namelijk absoluut niet op te wachten dat anderen mij gaan uitleggen dat ik iets ”fout” doe. Dat wat ik schrijf niet klopt. Niet oké is. Maar goed, misschien moet ik dat gewoon eens naast mij neerleggen en het gewoon gaan doen.

oliebollenkraam

De oliebollenkraam
Ja hoor, hij staat er weer. De oliebollenkraam. Geen idee wanneer ik een oliebol ga kopen, maar ik waarschuw vast van tevoren: Iedereen die gaat lopen zeiken over hoe ongezond en hoe vet die dingen zijn, krijgt van mij ongegeneerd de wind van voren. Als jij geen oliebollen wilt eten om welke reden dan ook, prima, maar val mij er niet mee lastig. Ik heb 25 jaar lang geen oliebol aan durven raken en ook al eet ik vanaf vandaag tot en met nieuwjaarsdag iedere dag één oliebol, dan doe ik dat gewoon. Capiche?

Pee Wee and Ruby

Therapie
Tot zover deze ratatouille. Ik ga vanmiddag, zoals iedere maandag, weer vol goede moed naar therapie en zal er ongetwijfeld weer in tranen vandaan komen. De pannenkoeken liggen klaar als troostvoer. Het bed is schoon opgemaakt. Ik ben er helemaal klaar voor. Have fun today! ♥

39 reacties Voeg uw reactie toe

 1. loenaaraya schreef:

  Goed bezig! En geniet van je oliebol!

  Zeker vind ik het leuk om te lezen hoe jij een reading doet, of je helderweten ontwikkelt. Maar goed, ik zit dan ook in die branche 😉

 2. Marielle schreef:

  Succes met je therapie!!!
  Over het stukje spiritualiteit, als jij erover wilt schrijven, ….nu ja…je weet wat ik gisteren schreef” Follow your heart”

  XX

 3. Sofie schreef:

  Ik zou het erg leuk vinden als je meer over spiritualiteit schreef, maar het is helemaal aan jou. Als jij het graag wilt dan doe je het, als je dat stukje liever voor jezelf houdt, dan niet!
  Hahah die oliebollen. Go you!
  Veel succes bij therapie vandaag
  Liefs, Sofie ♥

 4. debby schreef:

  Ik blijf erbij dat ik de berichten over spiritualiteit erg leuk vind en leuk zou vinden. Ik wil nog steeds graag een keer een reading laten doen. Lijkt me echt heel mooi. Geniet van je dag en succes vanmiddag

 5. Lena schreef:

  Oliebollen… mmm zalig! Ik hoop dat je ervan geniet. En verder lekker blijven schrijven over wat jij wil, het is toch Marions kladblog? Succes met therapie.

 6. Robin schreef:

  Huidreacties door sieraden komen meestal door nikkel, chroom en kobalt. Aan gouden en zilveren sieraden worden andere metalen toegevoegd omdat ze anders te zacht zijn en snel beschadigen. Als je van metalen sieraden houdt, kun je eens naar titanium kijken. Mooi, sterk en licht. Het is anti-allergisch en wordt door het lichaam als ‘eigen’ gezien. Mijn heup is er ook van gemaakt 🙂

  Misschien kun je een selfie maken met oliebol, out in the open? 😀

 7. Anita | Mindjoy schreef:

  Oeh oliebollen, heerlijk! Geniet er lekker van! Heel veel succes bij je therapie meis!

 8. Sabine schreef:

  Oliebollen! Die moet ik dus missen dit jaar dus ik zou zeggen eet er een paar extra van mij :p Ik ben helemaal niet spiritueel. Maar vind het wel interessant om er over te lezen!

 9. Roos schreef:

  Lijkt mij juist erg interessant als jij je eigen versie van spiritualiteit weergeeft. Er is niet zo iets als goed en fout. Spiritualiteit is voor iedereen anders, en elke visie telt. 🙂

  1. Marion schreef:

   Ik heb het idee dat dat gevoel inderdaad wel leeft hier in blogland. Op facebook heb ik daar wat minder positieve ervaringen mee, maar ja… Je kan fb toch ook niet met blogland vergelijken, hè! ♥

   1. Roos schreef:

    Zeker niet. Op fb hebben mensen al een (voor)oordeel klaar, vaak ook in relatie tot hoe zij zichzelf zien en hoe zij denken dat anderen hun zien. Want, zus en zo zeggen komt stoer over en dan doe ik mee met ‘de rest’.
    Op blogland vind je meer de mensen die zich ook daadwerkelijk in jouw onderwerpen interesseren. Je leest wat je leuk lijkt en reageert al dan niet daarop. Kom je iets tegen wat je niks lijkt, lees je het niet en reageer je niet. Uiteraard ijn er in blogland ook ‘trollen’, maar die kom je wel minder tegen.
    Kortom, gewoon schrijven vanuit jezelf, just as always! 🙂 x

 10. Angelique schreef:

  Spirituele artikelen jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Er is geen goed of fout.

  1. altijdangelique schreef:

   En ik geloof er niet perse in, maar ook niet niet. Toch vind ik het rete interessant en dan vooral jouw perspectief.

 11. Leuk stuk over die oliebollen! En fijn dat je nu met een gerust gevoel naar de therapie kan gaan. Succes vandaag!

 12. Godelieve schreef:

  Leuk deze ratatouille ook al is hij niet geschikt voor consumptie. Dat zijn de oliebollen wel en als jij daar zin in hebt dat neem je er lekker een Marion of twee als ze heel lekker zijn. Jammer dat je er al vanuit gaat dat mensen daar commentaar op zouden hebben. Het is jouw blog en jouw oliebollen 😉

  Veel sterkte bij de therapie en fijn dat er pannenkoeken zijn als je terug komt 🙂

  1. Marion schreef:

   Was meer dat ik alweer een oliebollendiscussie was tegengekomen op facebook. Ik word daar zo moe van. Bemoei je niet zo met elkaar. Daarnaast ligt het bij mij gewoon wat gevoelig. Dank je wel. Het was weer zwaar vanmiddag, maar ja, ik zit daar niet voor niets. X

 13. Wowww wat mooi Marion! Dat vertrouwen! En dat je naar je intuitie hebt leren luisteren en die volgt. Mooi zijn de resultaten die daar dan uitkomen he!? ZO herkenbaar.. Ook dat je iets koopt en dat dit dan weer allerlei mooie effecten sorteert.

 14. Berte schreef:

  Mooi al die sieraden! Ik ga denk ik ook wat bestellen, kunnen mijn ouders het mooi meenemen in februari! Nou ik ben stik jaloers hoor op jou en die oliebollen! van mij geen preek hoor. Ik mis de oliebollen kraam zo!

  1. Marion schreef:

   Ik eet wel een paar extra oliebollen voor jou! Oh laat me weten als je wat besteld hebt. Ben benieuwd wat jij mooi vindt.

   1. Berte schreef:

    Dankjewel Marion 🙂 ik zal het je laten weten als ik wat uitgebreider heb rondgesnuffeld.

 15. Jenn schreef:

  Lekker, oliebollen! Geniet ervan 🙂

 16. Sammie schreef:

  Als jij iedere dag een oliebol wilt eten moet je dat zeker doen maar ik zou er niet aan beginnen hoor, tegen de tijd dat het december is komen ze je neusgaten uit denk haha

 17. Morgaine schreef:

  Ik moet zo lachen om die oliebol, ja Capiche en dat gaat niemand wat aan wat jij wel of niet eet, al zou je nu elke dag oliebollen eten, wie weet val je er wel vanaf, heb je het pizzadieet al gehoord of gezien? Nah ja, eet een week pizza’s en val 2 kilo af dus, editie.nl is dit nu aan het testen, echt belachelijk gewoon wat ze verzinnen. Dus doe je ding! Zou iedereen moeten doen eigenlijk. Als het maar gewoon ook voedzaam is, en dat is een oliebol zeker 😀

  JA, op je eigen ervaringen weet je Marion, ik zie het andersom, gewoon doen, want jouw manier is de jouwe en als iemand zegt dat je het ‘fout’ zou doen, dan is die persoon ver van het spirituele padje af, want wij zijn allemaal uniek, wat voor jou werkt hoeft voor een ander niet te werken. En soms ook weer wel, dus schrijf het gewoon en wie weet help je er anderen weer mee. Zelfs ik, lees nu nog dingen dat ik denk, oh ja! Dat ik daar niet eerder aan heb gedacht! We zijn er om van elkaar te leren 😀

  X

 18. Irma schreef:

  Wat een leuk idee: ratatouille! En gaaf: ‘I see it when I believe it’!

 19. Katrien schreef:

  Geniet van die oliebollen!!! Ik krijg er spontaan zin in door jouw leuk stukje daarover! En zo knap hoe je je dag met therapie toch fijn weet aan te kleden met lekker eten en een vers bed. Je weet van aanpakken!!

 20. twinkelbella schreef:

  Ik hoop dat je toch nog een fijne dag hebt gehad ondanks de therapie. En geniet lekker van je oliebollen, dat heb je zeker verdiend!

 21. Hilde schreef:

  Wat ’n leuk idee zo’n ratatouille-blogpost! 🙂
  Enne, eet lekker zo veel oliebollen als je zelf wil zou ik zeggen! Doe ik ook en voel me er absoluut niet schuldig over haha is juist puur genieten 🙂

 22. Wanda schreef:

  Leuke benaming voor een blog! Enne, gewoon die oliebol gaan eten hoor! Als je er zin in hebt, gewoon doen! Ik eet ze eigenlijk alleen met oud&nieuw maar dankzij jou krijg ik er nu ineens spontaan zin in! Hopelijk viel het mee met je therapie!

 23. Wat een mooi artikel weer, hopelijk heb je veel plezier van je nieuwe dingetjes. Zolang je ook een oliebol mee neemt voor mij, zal ik niets zeggen (en die oliebol moet je dan zelf natuurlijk opeten, want anders wordt hij oud! Goed excuus om er nog een te nemen). Smakelijk in ieder geval en geniet ervan! Xoxo

 24. Kirsty schreef:

  Leuk artikel! Ik hoop dat je ondanks je therapie toch een fijne dag hebt! Het Pee Wee en Ruby filmpje vond ik wel superschattig om te zien! Groot gelijk trouwens dat je langs de oliebollenkraam wil; daar is die ook voor. Ik zit zelf nog te wachten op het moment dat ik er echt een craving voor krijg. Spirituele artikelen klinken trouwens wel interessant, zeker omdat ik denk dat er geen goed of fout is, maar alleen wat voor jou zo is.

 25. Sara schreef:

  Ahhh Marion! Geniet inderdaad maar lekker van die oliebollen! Dat mag zeker, hoe “vettig/slecht/weetikveelwat” ze dan ook zijn. Ik houd zelf gewoon echt niet van oliebollen, ik vind dat ze naar pannenkoeken smaken en daar houd ik ook niet van. Geef mij maar lekkere wafels. Ik denk nu ineens aan wafels met warme kersen en slagroom, HMMM!!

 26. Catharina schreef:

  Het lijkt me interessant om te lezen hoe een reading verloopt. Wat houdt het in? En juist mooi om te lezen hoe jij die dingen ervaart en in je leven inpast.

 27. Linda schreef:

  Iedere dag een oliebol? Jazeker! Mij mag je er zelfs voor wakker maken, zó lekker vind ik ze! En ja, daar is het einde van het jaar toch voor, volproppen met vette troep? Dan hebben we in het voorjaar weer wat te zeiken (vetrollen) en te sporten (voor wie in januari als een bezetenen wilt gaan sporten). Ik? Ik eet ze en omarm ze. Zo slecht kunnen ze toch niet zijn? 😉 hihi

 28. Dit hutspotlogje is helemaal mijn ding. Af en toe eens ‘zondigen’ en een oliebol eten ook. Je brengt me op een idee, want hoe lang is het geleden dat ik zo’n ding nog eens verorberde? Weet je wat? Bij ons in Brugge op het St.Amandsplein. Daar staat rond de jaarwisseling altijd een kraam met de naam ‘gezondheidsapotheek’

  1. die enter-knop heeft teveel speed, mijn excuses. Ewel, in die gezondheidsapotheek worden onder andere oliebollen gemaakt en verkocht…

 29. leonieblogt schreef:

  Marion, wat ben je toch een prachtig mens. Hahaha. Nadat ik mijn hersens compleet heb uitgewrongen op een blog van mezelf, lees ik jouw blog over het rijden op de snelweg en hierboven het stukje over de oliebollenkraam. Heerlijk. Ondanks dat jij het waarschijnlijk niet als lollig bedoeld, kan ik niet anders dan er eventjes om glimlachen. Weet niet of het gewoon herkenbaar is of je manier van schrijven. Hoe dan ook, #teamoliebol. Ik doe met je mee.
  Veel liefs.

 30. Anne schreef:

  Oliebollen zijn lekkerrrrr. Mijn vader bakt altijd op 31 december een heleboel (voor de hele familie). Dan eten we een aantal dagen regelmatig oliebollen en appelbeignets, tot mijn moeder besluit dat ze er klaar mee is en weer normaal wil gaan eten (ze krijgt snel last van haar darmen als ze van haar normale eetpatroon afwijkt). Dan vriezen we het restant in om er nooit meer aan te denken. Of nou ja, ik denk er wel aan, maar ben dan altijd de enige die wil en ik ga niet voor mezelf een zak met minimaal 4 oliebollen ontdooien. Maar ik stel voor dat het restant komend jaar in mijn vriezer belandt, dan komt het ten minste op.

 31. Saar schreef:

  Als ik jou raad zou mogen geven over en inspraak hebben in die spirituele artikelen dan zou ik zeggen: schrijf over je ervaringen! Informatie kunnen we allemaal idd opzoeken, maar er is niets zo inspirerend als de ervaringen van iemand lezen. En die kunnen helemaal niet verkeerd zijn hoor! 🙂
  Ik kijk er al naar uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s