Agenda 2016

De zoektocht naar een nieuwe agenda voor 2016 is in volle gang. Ik struin het internet af. Loop boekwinkels in en uit. Blader alle agenda’s door die ik tegenkom. Het is puur genieten. Op dit moment zijn er nog vier kanshebbers over. Vandaag laat ik jullie zien welke dat zijn. 

modron
Modron Vrouwenagenda
De Modron Vrouwenagenda heb ik twee jaar geleden gehad. Het is een prachtige agenda.

Het thema voor het komende jaar is Jouw weg naar geluk: wie ben je en wie wil je zijn? Laat je leiden door het ritme van de natuur en de sterren. Ervaar hoe krachtbomen, madres, volle manen en krachtdieren je begeleiden in het vinden van Jouw weg naar geluk. Dit jaar veel praktische oefeningen, volle maan rituelen, betekenissen van edelstenen, kruiden, krachtbomen en krachtdieren. Extra dit jaar: een mini-cursus Blauwe Maan! 

Dit klinkt als dé perfecte agenda voor mij. Het nadeel is dat deze agenda zeer compact is en vrij weinig extra schrijfruimte heeft. Ook ben ik niet weg van de omslag. De inhoud maakt echter alles goed.

Prijs: € 16,50 (exclusief verzendkosten)
Formaat: 125×160 mm

Tip: Modron heeft ook prachtige seizoensdagboeken!

confetti

Team Confetti Agenda
De Team Confetti Agenda is de agenda die ik dit jaar heb. Een hele fijne agenda. Voldoende schrijfruimte. Extra ruimte voor notities. Fijne ringband, zodat je makkelijk de hele pagina kunt beschrijven. Vrolijk design. Leuke plaatjes. Alles aan deze agenda is positief. Het enige minpuntje is: Ik heb ‘m dit jaar al gehad en tja, ik hou nu eenmaal van afwisseling.

Prijs: € 17,95
Formaat: A5

flowagenda

Flow Agenda
Deze staat op dit moment behoorlijk bovenaan mijn lijstje. Niet omdat ik hem zo ontzettend mooi vind, maar deze agenda heeft heel erg veel schrijfruimte. Check this out.

flow5

Naast iedere week heb je een hele bladzijde de ruimte om notities te maken. Dit vind ik toch wel erg fijn. Ik heb per dag nooit veel afspraken, maar ik ben wel iemand die vaak dingen wil opschrijven. Dingen die ik die week wil doen, maar niet zeker weet of en wanneer het kan. Inspiratie. Mooie quotes die ik tegenkom. Ideeën voor mijn blog. Noem maar op. Dan is zo’n extra pagina echt superhandig. Dit zou wel eens de doorslaggevende factor kunnen worden.

Prijs: € 16,95
Formaat: 164×226 mm

Mind & Spirit agenda 2016-500x500

Mind & Spirit Agenda
Deze agenda vind ik qua uiterlijk het mooist. Prachtige kleuren en die boeddha voorop met die bloem maken het helemaal af. Verder heeft de agenda een harde kaft, een ringband en voldoende schrijfruimte per dag.

Met liefde en plezier gemaakt: Aardse, hedendaags spiritualiteit verwerkt in een overzichtelijke agenda. Laat je iedere week inspireren door inspirerende citaten uit het nieuwe Van denken naar voelen boek.

Ja, deze agenda past ook helemaal bij mij. Er is alleen één maar en dat is dat deze agenda al bijna nergens meer te krijgen is. Op de site van Van denken naar voelen is hij uitverkocht en ik zag dat hij ook bij Bol.com niet langer te bestellen is. Je zult dus echt de boekwinkel in moeten als deze agenda nog wilt scoren voor volgend jaar.

Prijs: € 11,95
Formaat: 170×140 mm

Ik ga er nog eens rustig over nadenken. Welke van deze agenda’s zou jouw voorkeur hebben? ♥

43 reacties op ‘Agenda 2016’

 1. Zo wat een lastige keuze lieve Marion. Ik moet ook echt een agenda hebben, dus ik vind deze zoektocht van jou zo leuk om te lezen. Mijn voorkeur? De tweede en de derde

 2. Ik zou twijfelen, het is een prachtige keuze die je hebt! Misschien zou ik toch voor de Flow kiezen, omdat ie zo een mooie schrijfruimte heeft, perfect voor to do lijstjes, boodschappenlijstjes en blogideeën 🙂

 3. Ik vind het al knap dat je het naar 4 agenda’s hebt kunnen brengen om uit te kiezen van alle andere! Ik ben er nog niet voor op pad geweest, wil een agenda van kraft papier en kleur maar tot nu toe heb ik die nog niet gevonden. niet alleen de kaft kraft maar de hele agenda wil ik..

 4. Tussen deze 4 zou ik gaan voor 3 of 4. Ikzelf kies eigenlijk altijd voor een pocket-formaat dat netjes in mijn tas past en een “dag”boekje thuis om alle andere dingen in te noteren. Ik heb mijn agenda altijd graag bij me vandaar. Ik heb een tijdje alles in mijn gsm genoteerd, maar daar was ik toch niet echt wild van, dus ben weer terug naar papier overgeschakeld 🙂 Succes met de zoektocht…ik moet er nog aan beginnen, maar als ik dit zie, begint het wel al te kriebelen.

 5. De allereerrste wat je vertelt, ja klinkt super goed, maar we hebben dezelfde afknapper eventueel, schrijfruimte, hahahaha Dat moet er wel zijn voor mij, gezien ik wel eens meer afspraken op een dag kan hebben.

  Succes met het kiezen!

  X

 6. Zo leuk om een nieuwe agenda uit te zoeken. Ik heb zelf de agenda van Flow besteld (en inmiddels in huis) vooral vanwege de extra schrijfruimte per week. Ben ook iemand die van alles op schrijft en vind die pagina een heel groot pluspunt. Enige nadeel van de agenda vind ik dat hij wel wat aan de grote kant is.

 7. Ze zijn prachtig en als ik een agenda zou gebruiken ( ik vergeet ze altijd en gebruik daarom de agenda in mijn telefoon) zou ik voor de Flow kiezen met de extra schrijfruimte. Leuk ook om tekeningetjes te maken als je je even verveeld 😉 succes met je keuze en ik ben benieuwd wat de winnaar wordt.

 8. Die flow is heel leuk, ik zag m gisteren in de winkel. Het elastiekje wat er bij zit, zit er los omheen en hij was nu (in de winkel) al aan het slijten. Geen aanrader dus als je hem veel meesleept.

  Veel succes in je zoektocht!

 9. Mijn moeder had dit jaar die Body & Spirit agenda. Volgens mij vond ze ‘m erg fijn. Als je keuze hierop valt kan ik haar vragen of zij ‘m nog in de winkel heeft, ze werkt namelijk in een boekhandel. 🙂 Mijn moeder is daardoor ook echt zo iemand die eerst duizend agenda’s bekijkt voordat ze haar keuze maakt. En dat is vaak pas heel laat. (lijkt me goed nieuws dus dat ze deze toen nog heeft gekocht)

 10. Ik heb de Flow agenda gekocht. Ik kocht de eerste agenda die Flow maakte. Ik vind hem nog steeds leuk. De agenda’s die ze daarna uitbrachten vond ik veel minder. Maar die van 2016 vind ik weer heel leuk. Inderdaad de ruimte die je hebt om te schrijven. En Flow heeft een speciale plek in mijn hart. Het blad brengt me zoveel plezier. ik kijk ieder jaar eerst naar hun agenda.

 11. Die extra schrijfruimte is inderdaad fijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf vooral voor een goedkope agenda ga, deze maanden zijn al zo duur. Maar anders kocht ik denk ik de agenda van Oxfam-Novib, het uiterlijk is wat saai, maar hij heeft wel extra schrijfruimte én steunt het goede doel.

 12. Pfoe wat lastig, ik vind ze namelijk alle vier wel heel mooi! Vooral die van Flow lijkt me fijn, omdat je daar inderdaad zo veel schrijfruimte hebt. Ik heb zelf nu een dag agenda en dat werkt ook prima. Dan heb ik altijd genoeg ruimte om op de dag zelf to do lijstjes te maken. Al moet ik zeggen dat ik dat eigenlijk altijd in een apart notitieboekje doe, haha.

 13. Ze zijn ontzettend mooi, maar ik ga toch voor practies met een agenda. Zo’n grote agenda steeds mee slepen in mijn tas vind ik heel vervelend.
  Ik zoek meer op licht van gewicht en overzichtelijk ingedeeld. Afgelopen jaar was dat een agenda van de Hema, jammer genoeg hebben ze dit jaar niet weer zo een. En thuis nog een kalender voor ons samen.

 14. Je hebt je keuze al gemaakt zag ik? Ik zou die ook gekozen hebben, denk ik. Ik ben ook wel iemand van de extra ruimte, vandaar dat ik er in augustus voor gekozen heb een soort Filofax-achtiggebeuren te gaan gebruiken op A4 formaat…

 15. Zo leuk dat je hier zo van kunt genieten, die zoektocht naar een nieuwe agenda. De agenda van Team Confetti is mijn favoriet, wel jammer dat je ‘m dit jaar ook al had.

 16. Ik had al gezien dat het de Flow agenda is geworden, tof! Die schrijfruimte is idd wel fijn, dat mis ik bij mijn huidige agenda wel een beetje. Alleen heb ik momenteel een schoolagenda haha, dus nog ‘ff’ wachten tot ik weer een nieuwe uit kan zoeken 🙂

 17. Er stond agenda en ik dacht… Open de link nu niet… Maar ja, eigenwijs en zo…
  Ik heb een aantal jaren de agenda van Modron gehad. Ze zijn prachtig…

  Ik vind de agenda van Fflow wel wat hebben… Maar ik heb geen agenda nodig.. Zeg ik nu stoer..

 18. Het is dus de Flow geworden. Vond ik ook wel een mooie maar ik heb al een aantal jaren die van Mind&Spirit en de kaft was dit jaar echt wel schitterend. Ik gebruik hem trouwens alleen om leuke quotes in te schrijven. Echt spijtig dat je hem nergens meer kunt vinden.

 19. Ik kies ook voor veel schrijfruimte, om dezelfde redenen als de jouwe :-). Ik kreeg er ene dit jaar van de paps, van Pink Ribon,…en ik ga die met heel veel trots gebruiken,…..hoewel het voor mij niet echt de perfecte agenda is,..maar de achterliggende zaken wel,…..

 20. Ik denk dat jij er binnenkort zelf wel uit komt welke agenda jouw voorkeur heeft.
  Ze lijken me ieder op hun eigen manier leuk maar ik gebruik nooit een agenda 😉

 21. Ik zie ergens staan dat je al gekozen hebt. Ik vind de flow agenda zelf ook erg mooi uitgewerkt en vond de quote elke week ook wel wat hebben. Ik heb zelf een brepols (je-weet-wel, met de dag verdeeld van 8.00 tot 23.00 uur). Die heeft een hippe uitvoering, die hard gaat hier, dus heb m ook al een maand in huis. Mocht ik wat minder duidelijkheid-behoefte hebben was ik misschien wel voor de flow gegaan.

  Veel plezier ermee & nu niet meer twijfelen he 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.