Loving Lazy Sundays #66

LLSHeader

Het heeft de hele nacht geregend en gewaaid. Ons kleine huisje heeft maar twee verdiepingen en dat betekent dat wij direct onder het dak slapen. Een schuin dak met een heel groot dakraam waar de regen keihard op neer klettert. Puur genieten vind ik dat. Dan nog een flinke lading wind erbij en ik draai me met liefde nog een keer om. Maar niet voor lang, want het is Loving Lazy Sunday.

Pray For Paris
Ik heb even gedacht om het hier helemaal niet over te hebben, maar dat zou ook een beetje raar zijn. Veel wil ik er eigenlijk (nog) niet over zeggen. Gisteren was moeilijk. Ik heb bewust zo min mogelijk beelden gezien. Ik ken mijzelf. Als ik die beelden zie dan sla ik door naar de andere kant. Dan wil ik zelf een kalashnikov aanschaffen en al die gasten neermaaien. Dat is niet de bedoeling. Je roeit haat niet uit met haat. Je roeit haat enkel uit met liefde en vandaar mijn korte stukje gisteren ook waarin ik schrijf dat mijn enige wens op dat moment was dat ik ooit hand in hand zou kunnen staan met de daders. Dat we ooit allemaal zullen beseffen dat we allemaal enkel uit liefde bestaan. Dat we allemaal dezelfde lucht inademen. “Marion, doe niet zo naïef. Dat is niet mogelijk.” Natuurlijk wel. We worden allemaal geboren zonder besef van goed of kwaad.

“No one is born hating another person because of the color of his skin or his background or his religion. People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love, for love comes more naturally to the human heart than its opposite.” ~ Nelson Mandela

Edgar’s Mission
Er is weer een nieuwe aanwinst op Edgar’s Mission en haar naam is Pixie. In onderstaand filmpje kan je zien hoe haar eerste week op de animal rescue farm in Australië verliep.

Sunday Sports
Geen voetbal vandaag. Wel Formule 1. Vandaag de één na laatste Grand Prix van dit seizoen. Om 17:00 uur vanmiddag begint de race in Brazilië. Max Verstappen start vanaf P10. Iemand de actie van Alonso gisteren gezien? Als je ‘m gezien hebt weet je meteen wat ik bedoel. Heerlijk. Love it.

Happy Stuff
Op bezoek bij mijn collegaatje ♥ Korter naar de dagbesteding met direct resultaat: ik werd NIET ziek deze week ♥ Ik ontving mijn nieuwe kettingen van de Natuurkralenwinkel ♥ Soul Tree orakelkaarten ♥ Aleve die de hoofdpijn draaglijk maakte ♥ Ontspannningsyoga wat intensieve Pilates bleek te zijn ♥ Skyr met honing ♥ Ik kocht een nieuwe agenda ♥ Naar het bos gaan om te wandelen ♥ Genieten van mooie foto’s ♥ Kaarsjes branden ♥ Binnen zitten terwijl het buiten waait en regent ♥ Peter’s pasta eten ♥

Komende Week
Morgen weer therapie. Ik ben deze week gestart met schematherapie en ben benieuwd hoe dat gaat uitwerken voor mij. Dinsdag heb ik een afspraak met de bedrijfsarts. Daar ga ik in ieder geval de situatie op de dagbesteding bespreken. Dat dat mij enorm goed doet, maar dat een uur per dag het maximaal haalbare is op dit moment. Verder heb ik weer papieren gekregen van mijn werkgever en die ga ik met de assistente doornemen. Ik word er onderhand echt een beetje moedeloos van. Zo heeft mijn leidinggevende in de papieren gezet: ”Betrokkene heeft een gesprek over een psychiater gehad, maar dit is nog niet aan de orde.” Wat ik haar heb geschreven is: ”Ik heb een gesprek gehad met een psychiater over het ophogen van de medicatie, maar dit is nog niet aan de orde.” Dat lijkt me nogal een essentieel verschil. Ben ik nou zo’n pietlut dat ik over dit soort dingen val? Nee toch? Zo gaat het dus iedere keer als ik papieren ontvang. Zucht. Verder rustig aan deze week. Geen yoga-pilates donderdag. Dat is over twee weken weer. Alleen woensdag een uurtje tekenen en vrijdag een uurtje koken.

Music Maestro
So now it’s your religion against my religion
My humble opinion against yours
This does not feel like love
It’s your conviction against my conviction
And I’d like to know what we’d see
Through the lens of love

52 reacties op ‘Loving Lazy Sundays #66’

 1. Ook hier de ganse nacht gierende wind en gutsende regen, en ook wij slapen onder het dak. Hopelijk was de storm zo hevig dat de extremistische gedachten van die paar zure appels in de mand voor eeuwig zijn weggewaaid…

 2. Heerlijk hè dat weer. Ik kan er ook enorm van genieten. Max staat geloof ik op P9 trouwens, Ricciardo heeft een grid penalty. Veel kijk plezier!

 3. Lieverd wat een narigheid he dit weekeinde ben er helemaal van ondersteboven .Kan niet begrijpen dat mensen dit elkaar aan doen.Ben ook bang vooral omdat ik denk aan mijn twee mooie kleinzoons zulken zij in een wereld kunnen leven waar zij zonder angst overal naar toe kunnen gaan.Dochter heeft een aantal vrienden die de dag ervoor naar Parijs waren gegaan en goddank waren zij in veiligheid.Probeer mij voor te houden dat er misschien weer een dag komt dat IS wordt verslagen en een hoop mensen hun vrijheid weer terug krijgen .Maar we leven momenteel in een verzotte wereld en ik denk niet dat daar een twee drie verandering in komt .Leidinggevende het wil wat die van mij begon meteen daags na mijn blokkade alweer wanneer ik weer volledig aan de slag kon.Terwijl en de chirurg en de bedrijfsarts een plan hadden opgesteld om het stapje voor stapje te doen.Je krijgt de tijd bijna niet meer om rustig beter te worden meg als gevolg dat je binnen no-time weer met je pootjes omhoog ligt.Ben zelf zo een watje dat ik mij snel onder tafel laat lullen en weer veel te snel aan de slag ben gegaan meg als gevolg dat ik nu weer last heb.Dus wordt waarschijnlijk in het nieuwe jaar weer terug naar het ziekenhuis.Maar goed ook ik moet leren om veel assertiever te zijn en daar schort het aan bij mij ook al heb ik op het werk daar een cursus voor gevolgd ik blijf er moeite mee houden.Ondanks alle ellende en verdriet die wij allemaal hebben gevoeld tot in iedere vezel van ons lijf wens ik je toch een heel fijn zondag toe. Liefs 💋

  1. Op je hoede zijn, maar je leven niet laten leiden door dit soort angsten. Dat is het enige wat je kan doen. Anders is het zonde van de tijd die we met elkaar doorbrengen. En jij moet ook eens een keer een schop onder je kont hebben (net als ik dat heb gehad). Je gezondheid gaat voor! X

 4. Dat heeft Mandela heel mooi verwoord. Verder komen woorden te kort bij zoiets.
  Blij dat je beslissing om je dagbesteding korter te maken meteen resultaat heeft! En als tiener en in ons vorige appartement sliep ik ook met veel plezier onder een dakraam waar de regen op kletterde. Ik mis het denk ik zelfs een beetje. Brengt je ietske dichter bij de kracht van de natuur.

 5. Prachtige spreuk!
  Wat een fijne happy stuff!

  Heerlijk dat je weer naar buiten kon en de instragramfoto is leuk!
  m.b.t. die papieren, pietluttig of niet, dit is gewoon iets heel anders zeggen dan jij had gezegd!!! Kan me voorstellen dat dit frustrerend is!

  fijne dag!

 6. Ik was/ben niet zo blij met de harde wind, Benthe is er bang van en dus hebben we samen op de bank geslapen. Gelukkig heeft ze daar wel lekker geslapen (strak tegen het vrouwtje aan, hihihi). Fijn dat je nieuwe schema voor de dagbesteding lijkt te werken, dat je deze week niet ziek bent geworden! Fijne zondag!

 7. Ik heb zelf in de ochtend gister 2 uur de tv aangehad en daarna heb ik hem uitgezet. Ik word er zo verdrietig en angstig van.

  Bijna is de F1 afgelopen, blij toe 🙂 Gelukkig ook weinig sport vandaag, maar Mel zou wel NBA gaan kijken via die pass die hij heeft. Geniet van je dag meid

 8. Oh heerlijk die regen. Ik kan daar ook zo intens van genieten. Word bijna jaloers van jouw dakraam haha.
  Jammer inderdaad van je leidinggevende. Je bent echt geen pietlut hoor! Dit soort kleine dingen kunnen op de lange termijn zoveel verschil maken. Wellicht goed om haar voortaan ook maar te mailen oid? Of dat ze je mailt ter controle? Zwaar irritant lijkt me dit. Zo zonde van je energie.

  Fijne week lieve Marion ❤

  1. Ik mail haar ook altijd. We hebben geen face to face contact. Dus wat in mijn mail staat kan ze letterlijk overnemen. Dat is het erge ervan. Het staat er letterlijk en ze haalt er twee worden uit en maakt daar een compleet ander verhaal van. Waardeloos, maar goed. Dank je wel, en jij ook Kim. X

 9. Wat goed én fijn dat je er langzaam aan weet wat jou belastbaarheid is op het moment. Ik duim voor je dat ze ermee akkoord gaan en jij niet langer je lichaam over grenzen moet duwen. En alle papieren met té korte teksten zijn heel herkenbaar, helaas. Soms slaan ze de plank van een simpele boodschap helemaal mis en dat maakt mij ook altijd erg boos. Je bent dus zeker niet de enige!

 10. Mooi tekstje over vrijdag, Marion! Doet goed om te lezen 🙂 Je lijstje vol positieve dingen klinkt echt heel leuk, hopelijk wordt volgende week opnieuw fijn voor je! Liefs & geniet van je zondag 🙂

 11. Aan de ene kant in de avond en nacht is het heerlijk die gierende wind en regen, nu op dit moment? nee, ik wil huishouden, dat kan ook, maar ik ben eerlijk, als het dit weer is, grijs en donker, heb ik daar minder zin in, hahahaha als de zon schijnt des te meer, zo gek, maar ik ga mij erdoorheen slaan, of misschien wel niet en wat andere dingen doen, anders dan anders… don’t know yet!

  Parijs, het zit in mijn hart, ik brand kaarsjes, dan is dit weer weer ideaal dat het ook zichtbaar is telkens als ik langs loop of ernaar kijk…

  Ik wens jou een fijne zondag, want mijn gevoel is hetzelfde stiekem, van dat neermaaien of zelfs een kernbom of zo, maar ja, daar schiet je niets mee op, en liefde en licht is het antwoord… ooit…

  X

 12. Piet lut of niet. Gewoon blijven aankloppen wanneer iets niet goed is ingevuld. Ik snap die baas wel. Maar dat gaat ten koste van jou! Niet in mee gaan.

  Ik heb het hier ook aardig te keer horen gaan. Heerlijk als je dan nog even kunt blijven liggen ook. De voetbal zit er voor mij vandaag niet in. Dus ik heb ook een lazy sunday haha.
  Vanuit hier wens ik je een fijne zondag toe.

 13. Wat ontzettend fijn om te lezen dat het beperken van je uren dagbesteding je al direct zoveel goed heeft gedaan! Ik hoop van harte dat die issues met je leidinggevende ook eens for once and for all worden opgelost, want de kopzorgen die ze je steeds (onnodig en misschien ook onbewust?) bezorgt beginnen nu toch wel belachelijke proporties aan te nemen…

  1. Mijn leidinggevende heeft het heel erg druk. Dat blijkt ook wel als je iemand een verjaardagskaart stuurt in november als de persoon ik kwestie (me!) in juli jarig is. Het begint inderdaad vervelend te worden, omdat het keer op keer niet in orde is. Ze doet het absoluut niet bewust, maar het is wel duidelijk dat het allemaal bijzaak is en dat is het voor mij natuurlijk niet. Ach ja…

 14. Vervelend dat gedoe met je werk. Gewoon correct blijven melden (op papier!) als ze weer iets schrijven dat niet klopt en maak daar een dossiertje van. Of het nu slordigheid is of bewust. Probeer het niet persoonlijk op te vatten. Jouw voordeel is dat je goed kunt schrijven en dat je dat niet in de hectiek van een drukke werkdag hoeft te doen.

  Dat knuffelkalf is trouwens lief! Zulke filmpjes kunnen we wel gebruiken met alle ellende van de laatste dagen. Nog een relaxte regenachtige zondag gewenst. ❤

  1. Bewust zal het niet zijn. Het is slordigheid. Ze komt om in het werk, dat weet ik. Ze moet dit soort dingen uitbesteden als ze het te druk heeft. Maar goed, dat is niet mijn pakkie an. Al ons contact gaat gelukkig per mail, dus alles staat zwart op wit. Ik heb al een heel dossier én een back up. Komt helemaal goed. Die filmpjes zijn waanzinnig fijn om nu te bekijken ja!

 15. Ik heb nog geen beelden gezien op tv. Dat is maar beter ook geloof ik. Bij mij werkt het ook zo dat ik dan erg boos wordt en er gelijk een bom op wil gooien. Maar dat is kwaad met kwaad vergelden en werkt alleen maar averechts. Liefde is het antwoord. Ik ben er van overtuigd. ❤️
  Fijne zondag allemaal!

 16. Dit weer is alleen fijn als je lekker binnen zit hihi. Dan kan ik er ook van genieten. Gelukkig heb ik mijn werkweekend weer overleefd en kan ik nu uitkijken naar komend weekend : VRIJ! Ik moet ook niet teveel nieuws kijken, ik word er zo naar van 😦

 17. Wat fijn dat je vannacht zo hebt genoten van de regen en wind. Ik ook. Alleen overdag vond ik het een beetje jammer. Wilde graag nog even gaan wandelen. Ik heb bewust verder ook geen journaal enzo gekeken dit weekend. Wel heb ik alles gevolgd op internet, alle tekst.

  Succes komende week, X

 18. Hoe verleidelijk het ook is om zulke acties met acties te vergelden, dat levert niks op, behalve nog meer ellende en verdriet. Hoe het wel moet… geen idee, het is moeilijk om de dialoog aan te gaan met mensen die daar totaal niet voor open lijken te staan en direct naar geweld grijpen…
  En ja, die actie van Alonso was briljant! Net als dat hij samen met Button op het podium klom! Toch een keertje dit seizoen! Max reed weer ijzersterk vanmiddag he?

 19. Heerlijk dat gekletter op t dak. Perfectie muziek voor t slapen gaan! Vreselijk wat er in Parijs is gebeurd.:( Ik heb verder geen tv gekeken want dat is niet goed voor mij. Rustig aan lieve Marion. ❤️

 20. Ik kan juist niet slapen onder een schuindak met heel veel regen, is ook maar net wat je gewend bent denk ik 🙂 Maar wat een wind ook van het weekend! Mijn haar ging alle kanten op toen ik de honden uitliet.

 21. Jij bent net als ik! In mijn eerste emotie weet ik ook altijd precies hoe het allemaal in elkaar zit en hoe we dat het beste even kunnen oplossen. Nu, een paar dagen later weet ik helemaal niks meer… Soms wil ik m’n ogen dichtdoen, oorkleppen op en keihard liedjes zingen. Nee, niet ‘Imagine’, maar gewoon ‘Zie ginds komt de stoomboot’ of zo

 22. Ik ben zelf nog niet zo’n hele lange tijd geleden begonnen met schematherapie. Ik vind het heel heftig, vooral omdat mijn therapeut en ik nog steeds niet echt een klik hebben. Ik hoop dat het bij jou wat vlotter gaat dan bij mij, want het schijnt een hele goede behandelvorm te zijn. Heftig, maar wel effectief. Zet hem op! X

    1. Weten we nog niet. Volgende week gaan we het rapport doornemen voor de WIA keuring. Die week erna heb ik afspraak bij de psychiater en dan nog één afspraak voordat de periodieke evaluatie plaatsvindt. Ik weet het niet…. :-/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.