Hoe blog ik? Hoe blog jij?

headerbemindfu

Het is nu 7:54 uur. Ik open WordPress en ik klik op “Nieuw bericht”. Ik heb nog geen flauw idee waarover ik ga schrijven. De kans is groot dat ik deze alinea zo ga wissen, omdat er hieronder een artikel is ontstaan. Of toch niet, want als jullie dit nu lezen dan…. Oh whatever! Lees vooral lekker verder.

Bloggen, hoe doe je dat? Er schijnen allerlei manieren te zijn om te bloggen. Sommige bloggers schrijven een week vooruit. Sommigen zelfs meerdere weken. Er zijn bloggers die vaste categorieën hebben op vaste dagen en er zijn bloggers die enkel over één onderwerp schrijven. Dan zijn er ook nog bloggers die doen maar wat. Daar ben ik er één van.

Toen ik eind december 2013 begon met bloggen was mijn intentie om anoniem over mijn eetstoornis te gaan schrijven. De focus moest liggen op mijn herstel. Al snel merkte ik dat ik totaal geen bevrediging haalde uit het anoniem bloggen. Mijn hele leven had ik me al anders voorgedaan en nu ging ik nog een stapje verder; ik maakte mezelf volledig onzichtbaar. De keuze om uit de anonimiteit te stappen was een grote stap, een moeilijke beslissing ook, maar tot nu toe heb ik er nog geen moment spijt van gehad.

Het voelde als een opluchting. Eindelijk hoefde ik niet meer te verbergen dat ik een eetstoornis had. Eindelijk kon ik eerlijk zijn. Mezelf zijn. Daarna volgden nog veel meer van dat soort momenten. Ik hoefde niet meer te verbergen dat ik chronisch ziek was. Ik hoefde niet meer te verbergen dat ik hoogsensitief was. Ik hoefde niet meer te verbergen dat ik depressief was. Ik hoefde niet meer te verbergen dat ik bang was voor het leven. Ik kon via het schrijven steeds meer van mezelf laten zien. Iets waar ik in de ”echte” wereld nog niet aan toe was en op sommige gebieden ook nog steeds niet aan toe ben.

Dit weekend regende het. Ik zat veel binnen. We kregen onverwachts bezoek. Ik kreeg een lichte paniekaanval. Dat zorgde ervoor dat ik moe wakker werd. De ene dag heb ik pijn, de andere dag niet. De ene dag heb ik afspraken, de andere dag niet. De ene dag ben ik goed gemutst, de andere dag heb ik een pleureshumeur. Daarom schrijf ik niet vooruit. Stel nou dat ik toevallig een artikel klaar heb staan over hoe je de kerstdagen extra gezellig kunt maken. Dan gaan jullie daar allemaal leuk en enthousiast op reageren en daar zit ik dan met mijn slechte humeur. Rot op met je gekleurde lichtjes en je blije ballen, denk ik dan. Dat denk ik normaal niet, maar wel als ik zo’n pesthumeur heb. Dan heb ik dus helemaal niets aan mijn eigen artikel en ik moet eerlijk zijn; bloggen doe ik evengoed voor mezelf als voor jullie.

Daarom vind ik het lekker om eerst te doen wat ik moet doen. Dat is niks, dat scheelt. Douchen, aankleden, koffie zetten en mijn laptop aanzetten. Dan ga ik wat blogjes lezen en als ik in de stemming ben open ik WordPress en klik ik op “Nieuw bericht”. Nou, en dan krijg je dit soort dingen om je oren.

Nu ben ik benieuwd hoe jullie bloggen. Blog jij net als ik à la minute of schrijf je je artikelen van tevoren en plan je ze in? En voor de niet-bloggers onder ons: Wat vinden jullie van het uit de losse pols bloggen? Vind je het irritant of juist lekker verrassend om nooit te weten wat er online komt? ♥

70 gedachten over “Hoe blog ik? Hoe blog jij?

 1. Ik blog heel verschillend, het ene moment heb ik mijn week al klaar het andere moment heb ik niets. Ik vind jouw ‘last minute’ manier van bloggen altijd zo mooi je bent altijd heerlijk eerlijk oprecht

  1. Soms lijkt me het wel lekker ontspannend om al voor een week alles klaar te hebben. Ik heb het wel eens gedaan, maar als ik dan iets online wilde zetten dan had ik vaak zelf geen zin meer in dat artikel hahaha! Dank je wel. Ja, ik schrijf echt recht uit mijn hart. Ik maak het allemaal niet anders of mooier dan het is. Dan vind ik heel erg fijn aan deze manier van schrijven. ♥

 2. Een artikel schrijven doe ik wanneer het me goed uitkomt dus nooit artikelen vooruit schrijven en plannen.
  Lekker mijn tijd zelf indelen.
  Ik vindt je blog leuk en je bent jezelf.
  Ga zo door….

  Fijne dag Xoxo

 3. Haha ik moet wel erg lachen om je pleurisballen. Nu je het zo schrijft kan ik me wel indenken dat je liever niet voorruit blogt. Ik blog wel voorruit en eigenlijk met dezelfde reden. Als ik in een pesthumeur ben, ben ik blij dat ik toch nog iets leuks online kan zetten en zijn alle blije reacties een klein lichtpuntje.

 4. Hi meis, goedemorgen! Ik vind het heel leuk om je uitdepolsblogs te lezen. Ze zijn erg persoonlijk, direct, openhartig en ontspannen. Mijn eigen manier van bloggen is wel gepland, omdat ik steeds specifieke onderwerpen wil bespreken in mijn blogs. Daar wil ik wel een persoonlijke noot in aanbrengen, maar ook informatie en tips, zodat mensen ermee verder kunnen. Door de aard en het doel van het blog kan de aanpak denk ik sterk verschillen.

  1. Dat klopt ja. Het doel en de aard van het blog speelt een grote rol. Jouw blog is wat dat betreft professioneel en dat kan je van de mijne niet zeggen. De manier waarop jij blogt vind ik heel erg fijn. Die persoonlijk noot maakt het net even wat …. ik kan het woord niet vinden…. Nou ja, juist daardoor ben ik blijven hangen op jouw blog. Omdat je duidelijk jouw eigen ervaringen erin verwerkt, dat maakt de info en de tips sterk.

 5. Ik blog altijd een dag van te voren. Het artikel van vansaag schreef ik dus gisteren. Maar op woensdag blog ik altijd op de dag zelf. Dan ben ik vrij en komt mijn artikel dus ook later online. Vooruit schrijven is niet zo mijn ding. Ik wil op mijn eigen actualiteiten zitten en niet over 2 weken pas plaatsen wat ik vandaag wilde delen..

 6. Ik blog de laatste maanden echt heel weinig. Gewoon omdat ik me ook ging afvragen hoe ik me op internet zet, en daarbij had ik niet altijd zin. Ik vind het prima om maar eens in de week, of twee weken, online te zetten. Als ik er maar blij van word, toch? Ik ga niks forceren!

 7. Ik vind de diversiteit die het bloggen uit de losse hand met zich meebrengt heerlijk. Het lijkt daarmee ook meer ‘eigen’ te worden. Tenminste, dat heb ik specifiek bij jouw blog. Ik heb gewoon het gevoel dicht bij je staan doordat het allemaal zo up-to-date is wat jij schrijft. Is best apart aangezien ik je nog nooit ontmoet heb natuurlijk.

  Voor mijn eigen blog schrijf ik ook puur wat in mij opkomt en wat op dat moment speelt. Ik ben niet van het dagelijkse of zelfs wekelijkse schrijven, maar hetgeen ik post is op dat moment wel een weerspiegeling van wat er in mijn speelt.

 8. Ik doe maar wat. Heb wel artikelen in mijn concepten staan, maar die zijn niet af, echt vooruit bloggen doe ik niet. Ik hou ook geen vaste tijden aan om te publiceren en sla wel eens een dag over…

 9. Ik plan nooit direct blogartikelen voor een hele week in, daar heb ik helaas geen tijd voor.
  Ik weet altijd wel op voorhand waarover ik ga schrijven, dan maak ik meestal eerst de foto’s, upload deze en dan schrijf ik de tekst. Als ik niet kan wachten, zet ik ze meteen online, anders plan ik ze in en laat ik ze om 7u ’s ochtends verschijnen.
  Zomaar wat beginnen typen uit de losse pols zoals jij doet, heb ik volgens mij nog nooit gedaan, maar ik vind die stukjes bij jou wel heel leuk om te lezen!
  Veel hangt inderdaad ook af van of je een persoonlijke blog hebt zoals de jouwe of een blog met meer objectieve reviews enz.

 10. Ik blog altijd gewoon op het moment zelf. ik denk wel eens “wat zou het handig zijn om berichten op voorhand klaar te zetten”, maar dat komt er gewoon nooit van. ben ik veel te chaotisch voor!

 11. Ik plan op voorhand berichten in maar schrijf ook uit de losse pols. Staat er een berichtje gepland en voel ik dat ik ergens anders over moet schrijven? Dan schuift het geplande bericht gewoon op. Ik ben begonnen met berichtjes inplannen om wat vaker iets te kunnen posten. Als er enkel ‘spontane’ berichten zouden gepost worden, zou er niet veel te lezen vallen op mijn blog. Ik vind het wel heerlijk om jouw spontane eerlijke schrijfsels te lezen.

 12. Zelf blog ik niet, maar ik weet niet hoe ik het zou aanpakken, dit is wel leuk, de variatie in artikelen maar ik denk dat dagelijks een blog mij ook wat stress zou geven, de druk zeg maar, al is dat natuurlijk zelfopgelegde druk

  Succes met bloggen

 13. Ik vind het heel leuk dat je zo uit de losse pols blogt, je blog is daardoor extra persoonlijk, omdat je de goede en slechte buien ook meekrijgt. En dat is iets goeds, vind ik, op een persoonlijk blog.
  Zelf plan ik wel blogs vooruit, meestal schrijf ik ze een dag of twee van te voren. Ik merk dat ik op die manier betere stukken schrijf, omdat ik ze nog een of twee keer kan nalopen. Een week van te voren is me echt te lang, dat heb ik ook wel eens gedaan, maar dan is het gevoel bij het artikel inderdaad al weg. Nu doe ik dat alleen nog voor vakanties of als ik weet dat ik écht geen tijd heb een bepaalde week, want ik vind het wel leuk als mijn blog dan gewoon doorloopt.

 14. Ik blog bijna net als jij, soms heb ik wel dingen waarover ik eventueel kan bloggen en een mogelijkheid zie, en dan gebeurt er weer wat anders, zoals de kaarsen gisteren, en dan wil ik dat meteen uitwerken, hahaha

  Wat ik net even anders doe, is dat niet wordpress open, maar mijn word, ik schrijf alles in word en sla dat op, maar ik copy/paste het vrijwel meteen om dan in wordpress te plakken en alles af te maken met linkjes en foto’s. Meestal als ik er foto’s bij zet of het gaat om foto’s dan ben ik natuurlijk eerst een tijd bezig met al die foto’s verkleinen eventueel. Om dan het stuk pas te schrijven. En dan het plaatsen, best een werk. 😉

  En ik vind het dus leuk als ik verrast wordt, het leven is niet altijd funny, echt niet, dus ik kan mij er helemaal in vinden. De enige uitzondering? Het is net alsof, als er dan een tag ineens weer rond gaat, dat ik hem negen van de tien keer ook krijg, en die verzamel ik, en die werk ik eventueel wel van tevoren uit. Omdat ze in Word staan, en niet in WordPress, kan ik op een dag of een week bestempelen als tag week of om en om. Als ik iets minder tijd heb bijv. Maar dan nog, moet mijn humeur er zeker bij passen.

  Heel soms heb ik het geprobeerd om vooruit te schrijven, heb er zeker 3 staan nu bijv. die altijd kunnen eigenlijk, en ik heb geen idee of ze ooit wel online gaan komen, hahaha want dat heb ik al geschreven het lijkt voor mijzelf dan oud nieuws…. of zo, weet het niet. De kracht van het schrijven, idee, uitwerken, nog niet plaatsen betekent meestal dan helemaal niet!

  X

 15. Ik zit op de gulden middenweg. Soms plan ik iets in, soms schrijf ik spontaan. Wat ik niet kan is het ‘moeten bloggen’. Iedere ochtend voor 9u een blogje eruit bijvoorbeeld, nee dat kan ik niet. En ik sla het soms eerst even op zodat ik het nog kan doorlezen. x

 16. Ik plan het in. Ik ben totaal geen planner in het leven, maar hiermee wel. Geen weken vooruit hoor. Dan heb ik 3 blogjes ingepland staan en dan heb ik s`avonds om 10 uur dat ik nog aan het tikken ben voor de volgende ochtend. De ochtenden zijn hier hectisch met 2 kinderen die naar school moeten en allerlei andere verplichtingen die tussendoor komen dus plannen werkt voor mij in dit geval beter.

  Eerder raakte ik ook echt in de stress als er een dag geen blog online kwam, maar dat heb ik nu niet meer. Komt er een dag niks online, dan is het ook goed.

 17. Wauw, deze blog heb je echt mooi geschreven! Op de een of andere manier vind ik het zoveel leuker om een blog te lezen die meteen online is gezet. Zelf kan ik ook nooit meer dan één blogpost achter elkaar schrijven. Maar om nog een beetje routine erin te houden publiceer ik dan wel steeds op hetzelfde moment.

 18. Vaak blog ik wel vooruit en plan ik het 1 en ander in. Als ik dan niet zo in de stemming ben die dag komt er toch nog iets leuks online en word ik vaak wat vrolijker van de leuke reacties die daar dan weer op komen 🙂 Maar soms heb ik niet genoeg te vertellen om vooruit te bloggen en dan zie ik op de dag zelf wel of ik iets schrijf of niet.

 19. Ik doe een combi, enkele berichten schrijf ik en plan ik in, meestal alles wat met Tarot te maken heeft. Dat kan ik lekker van te voren schrijven en is humeur neutraal. En soms schrijf ik uit de losse pols, daar valt eigenlijk alles onder wat ik als Psychologie & Denkwijze benoem.

  Wat ik wel echt heel hard probeer is om drie keer per week om 6u ’s moggus iets te posten, dat is dan allemaal ingepland omdat ik dan toch echt nog in mijn nest lig te ronken. Maar het geeft mij een schop onder de kont, het zorgt ervoor dat ik regelmatig schrijf. Soms gebeurd het dat ik een week geen inspiratie heb, dan komen de artikelen later online. Maar ik ken mezelf, als ik het niet drie keer per week doe dan stop ik ergens halverwege en laat het liggen, terwijl ik er zo blij van word!

  Nu heb ik ook best wel eens een pokkenhumeur, maar ik probeer dat niet te sturen naar mijn lezers, want ik vind zelf dat ze daar niets mee te maken hebben. Heel vaak valt het niet voor hoor, en ik word ook blij van het bloggen dus dat het al zou voorkomen terwijl ik aan het schrijven ben? Dan pleur ik dat lekker onder Psychologie & Denkwijze, want dat is gewoon hoe mijn brein werkt.

 20. Wat een interessante vraag! En leuk om te lezen dat jij á la minute blogt. Ik blog in rustige weken uit de losse pols. Dat wil in mijn geval zeggen dat ik op de dag zelf ga schrijven, maar dat ik het onderwerp al weet. En ik weet dan ook al hoe ik dat wil belichten en wat voor beeld daarbij moet. Zo houd ik tijd over voor andere dingen 🙂 In drukkere weken zet ik de post wel helemaal klaar en wordt hij automatisch gepubliceerd.

 21. Ik hou van dit soort blogjes. Helemaal Marion, helemaal goed 🙂 Ik ben ook een blogger die maar wat doet, en dat vind ik juist leuk. Mijn blog is een reflectie van mij en mijn persoonlijkheid. Van alles en nog wat en lekker chaotisch. De laatste tijd schrijf ik wel vaker/meer vooruit omdat mij dit rust geeft als ik ‘iets achter de hand heb’. Ik denk stiekem dat dit voortkomt uit het ‘ik-moet-iets-plaasten-gevoel’.

 22. Mijn dagelijks leven is nogal gestructureerd, voorspelbaar en bestaat voor een groot deel uit werken in een mannencultuur (techniek). Reden genoeg om niemand te vermoeien met een blog van mezelf 😀

  Ik ben hier door toeval verzeild geraakt en krijg nu elke dag een cadeautje van Marion in mijn mailbox. De ene keer is het heel persoonlijk en herkenbaar zoals gisteren. Een andere keer zit ik hardop te lachen om een uit de duim gezogen verhaal. Het is voor mij therapeutisch en nog leuk ook. Ik heb er door geleerd dat ik écht interesse heb in hoe mensen in elkaar zitten en ik zoek naar overeenkomsten en verschillen. Volgens mij is bloggen groepstherapie 2.0 en dat vertel ik ook tegen de professionals in de zorg. Bedankt Marion!

 23. Ik blog wanneer ik er zin in heb en er iets speelt wat ik graag met mensen wil delen. Ik zou best elke dag willen bloggen, maar het ontbreekt me echt aan tijd.

 24. Ik ben nog heel erg aan het zoeken wat ik fijn vindt. Nu is mijn blog ook wel iets anders omdat het ook meer gericht is op creatief zijn en minder persoonlijk is. Wat ik heel erg fijn vind is een boekje met daarin al mijn blogideeën verdeeld in verschillende blokken. Bijvoorbeeld een blok met daarin alle producten die ik nog zou kunnen reviewen, een blok met persoonlijk waar ik alle ideeën opschrijf over persoonlijke onderwerpen waar ik een artikel van kan schrijven. Aan het begin van de week kijk ik hier dan in en pak ik enkele artikelen uit die ik het prettigste vind voelen. Deze plan ik vervolgens in voor de week. Soms 2/3 en soms plan ik dan een week vooruit. Misschien een beetje vaag, denk dat ik het nog wel een keertje uitleg maar voor mij werkt het op dit moment goed. Maar nogmaals mijn blog heeft toch een andere insteek waardoor vooruit plannen misschien ook wel iets makkelijker is.

 25. Ik plan niet echt in. Is maar net ook wat me bezighoudt waar ik over blig, dat kan na een week zo anders zijn. Wel schrijf ik soms de avond/nacht en publiceer ik m de volgende ochtend, deels ook vanwege het rare tijdsstip en soms is t fijn om m nog eens door te lezen voor iedereen m leest. Ondanks dat ik anoniem blog wil ik wel dat wat ik schrijf oke is. Zo schaam ik me niet als een bekende perongeluk op mn blog terecht komt, ik blog anoniem.. maar schrijf niet geheel anoniem, anders had ik ook geen kaartjes kunnen sturen. ; )

  Anoniem bloggen is voor mij vooral om mensen in blogland niet af te schrikken.

  Het enige waar ik steeds meer belang aan hecht is regelmaat, ik merk dat dat contacten op blogland beter onderhoudt en dat vind ik zelf wel prettig.
  Al heb ik respect voor de mensen die elke dag bloggen.

 26. Ik vind het gewoon schitterend hoe jij telkens opnieuw heel leuk en origineel uit de hoek komt. Dat onverwachte vind ik leuk en spreekt me aan. Natuurlijk komt dat ook door je manier van schrijven en de thema’s (groot of klein 😉 ) die je aansnijdt. fijn vind,

 27. Ook ik heb totaal geen schema eigenlijk… ik blog niet elke dag dus ik doe er meestal een paar dagen over om een blog te schrijven, simpelweg omdat ik niet meer tijd heb. Ik plaats ook alleen een blog als ik me daar op dat moment goed bij voel. Het moet kloppen met mijn stemming op dat moment. Ik probeer elke vrijdag een blog te posten, maar als dat niet gaat of het worden er twee per week maakt het me ook niet uit eigenlijk. Lekker losjes dus 😉

 28. Ik zit er tegenwoordig weer wat tussenin. Ik heb heel lang vrij veel vooruit geschreven, zodat ik de boel een beetje kon spreiden – want als ik eenmaal bezig ben dan kan het zomaar zijn dat ik vijf ideeën op een dag heb, en dat ik dan ineens een week niets meer weet te schrijven haha. Hoewel het dan vaak ook weer helpt om gewoon te gaan zitten en maar wat te doen. Toen mijn vooruit-plan-functie er geen zin in had, ben ik spontaan gaan bloggen op de dag zelf, en dat bleek eigenlijk prima te werken, al bedacht ik wel regelmatig van te voren waar ik over wilde schrijven. Nu heb ik er weer een plugin voor, en schrijf ik meestal een dag van te voren. Daardoor kan ik ook wat beter in de loop van de dag foto’s maken, zonder dat er pas ’s avonds iets online komt. Aan de andere kant schrijf ik nog steeds vooral waar ik die dag zin in heb, zelfs mijn wekelijkse ‘koffieklets’ sla ik nog wel eens over, of die komt ineens net op een andere dag omdat ik de dag ervoor zin in iets anders had.

 29. Ik heb verschillende blogs waardoor ik het een beetje kan inplannen en vooral uitkijk wat ik op welke blog plaats.
  Mijn etalagaepoppenblog, het woord zegt het zelf, gaat over etalagepoppen en is eigenlijk een verlengstuk van mijn website en facebookpagina, gewoon een andere manier om te kunnen communiceren over het werk waar ik mee bezig ben. Deze blogs ontstaan doorgaans uit de noodzaak om nog wat over mijn etalagepoppen op het internet te plaatsen.
  Een andere, meer persoonlijke blog, michaelblogt, is mijn eigen ding waar ik vanalles en nog wat op kwijt kan. Op deze blogs schrijf ik over dagdagelijkse dingen en over gebeurtenissen die ik zie. Hier post ik enkel een tekst op als mij iets specifieks te binnen schiet. Ik voel mij ook niet verplicht om op regelmatige basis iets te schrijven, al zorg ik er wel voor dat er op mijn blog regelmatig iets nieuws te lezen valt.

 30. Ik schrijf meestal uit de losse pols maar ik zou in de toekomst graag wat meer vooruit willen schrijven. Want nu durf ik al wel eens panikeren als ik helemaal niets klaarstaan heb zoals de laatste tijd het geval is.

 31. Ik blog meestal de avond van te voren! Ik ben een echte nachtbraker dus ik begin vaak ’s avonds laat en plan m’n blog dan voor ’s ochtends vroeg in. Meestal bedenk ik ook voor een week een beetje waar ik over wil schrijven en dat schrijf ik dan ergens op. Dat zijn ideeën waar ik door de week op kom en dan schrijf ik ze op voor de week daarna, kom ik niet Toos Inspiratieloos te zitten. De laatste tijd blog ik een stuk minder, dus nu blog ik wel gewoon op de dag dat het online komt.
  Veel liefs!

 32. Ik vind het altijd heel mooi hoe jij elke ochtend een artikel kan maken. Snap dat het voor jou niet fijn is om iets te plaatsen waar je die dag qua gevoel niet helemaal achter staat. Ik probeer wel eens vooruit te werken maar meestal lukt het niet. Nu ligt het door omstandigheden even stil maar hoop het snel weer op te kunnen pakken.

 33. Ik probeer elke dag een blog te posten. In het begin trok ik een kaartje met een boodschap van de dag en daar schreef ik dan een blog over. Nu schrijf ik over wat me bezig houdt op dat moment of gewoon iets wat in me opkomt. Soms komen er verhalen, soms gedichten. Soms is er veel inspiratie en schrijf ik er meerdere waarvan ik er maar een post en de andere hou ik dan “achter de hand” voor de inspiratieloze dagen. Ik schrijf dan eens ’s morgens, dan een ’s avonds en soms noteer ik een hoop ideetjes waar ik wat mee wil in een notitieboekje. Ik heb mijn echte weg denk ik nog niet gevonden maar ik blog ook nog maar een paar maanden en ben dus nog een beetje zoekende 🙂

 34. Wat een leuke artikel!!! 🙂 Ik vind het zelf erg leuk om te lezen naar artikelen zonder te weten wat er online komt… Zelf op mijn eigen blog heb ik wel een beetje een schematje opgebouwd. Ik plan fijn vooruit. Aangezien ik het toch rustiger voor mezelf vind en tijd neem om andere blogs te schrijven en andere blogs te lezen!!

 35. Heerlijke blog Marion! Grappig te lezen hoe een blog bij jou ontstaat.

  Ik schrijf niet in het voren en op het moment dat ik een verhaal al gedeeltelijk voorbedachte heb. Al loopt het ook vaak genoeg anders als ik eenmaal aan het schrijven ben. Het is wel allemaal een beetje rond het zelfde thema, mijn weg naar herstel, en over het algemeen op zich zelf staande verhalen. Dat ik vorige week een drieluik geschreven heb vond ik heel apart maar anders werd het echt een nog lastiger en langer verhaal wat de leesbaarheid zeker niet ten goede zou doen. Maar het is niet iets wat denk ik vaker op het programma zal staan.

  Liefs, Noirona

 36. Meestal ontstaat er ergens op de dag een idee en als ik geluk heb kan ik overdag nog foto’s maken voor het artikel. ’s Avonds schrijf ik uit. Ik werk nooit vooruit want dit lukt mij qua tijd niet en als ik geen onderwerp heb dan publiceer ik niks. Ik zal nooit bloggen omdat het moet.

 37. Ik vind het wel leuk om zo een kijkje in jou keuken te krijgen en ik heb er respect voor dat jij lekker eerlijk en open blogt. Mijzelf vast pinnen aan vaste categorieën, ik vind dat soms wel leuk, en erg handig als ik veel over een bepaald onderwerp wil zeggen. Maar dan moet ik ze wel kort achter elkaar schrijven om te voorkomen dat ik de dag voordat het artikel online komt er geen puf, energie voor hebt of zin in hebt. Wat jij schrijft is wat dat betreft wel herkenbaar. Maar dan doel ik wel op persoonlijke artikelen. Een review schrijf ik graag vooruit omdat ik daar de ene week ook meer energie voor heb dan de andere. En dat er niets constant is, is ook wel het constante achter mijn blog haha 🙂

 38. Ik schrijf soms vooruit soms de avond ervoor.
  Als het gaat om middag artikelen dan kan ik ook nog wel eens op de dag zelf iets schrijven….

  Vind het heerlijk om hier te lezen, al klinkt dat misschien gek om dat het niet altijd leuk is..

 39. Ik schrijf meestal een dag vooruit (vanavond voor morgenvroeg) maar als ik veel te vertellen heb dan maak ik er twee of meer blogs van…
  Soms weet ik niet waarover te schrijven en dan begin ik gewoon met kletsen. Meestal komt het wel goed..

 40. Ik schrijf mijn artikelen meestal de avond van tevoren, maar ik probeer altijd wel om een paar dagen ‘voorraad’ als backup te hebben voor als ik een keer geen puf heb ’s avonds. Op zondag plan ik in mijn hoofd de artikelen voor de komende week in, maar dat kan best nog veranderen gedurende de week. Ik schreef het eerst in mijn blogplanner, maar ik werd zo onrustig van de artikelen die ik steeds maar weer doorkraste en opschoof, dat ik dat gewoon maar niet meer doe. En soms komt er in de loop van de dag een ideetje bij me naar boven, en schuif ik het artikel van de dag daarna door vooruit, en plan mijn spontane blog-idee in.

  Ik moest overigens erg lachen om je blije ballen, die houd ik erin, hahaha!

 41. Ik hou van jouw stijl. Heerlijk op het moment geschreven, recht uit het hart. Ik schrijf meerdere artikelen vooruit, een tutorial maak ik als ik er de hele dag de tijd voor heb en zin natuurlijk :-).

 42. Doordat ik een persoonlijk blog heb, kan ik ook gewoon lekker doen wat ik wil. Ik heb een tijd vooruit geschreven en ik schreef meer dingen die ik dacht dat anderen wilden lezen, maar daar kroop veel tijd in en ik haalde er zowat nooit voldoening uit.
  Nu schrijf ik nog vooruit maar ik plan niet in. Ik pas het artikel aan als ik dat nog wil en publiceer wanneer ik het vind passen. Vooruit schrijven doe ik wel gewoon omdat ik soms dingen wil opschrijven, het zit gewoon in mijn hoofd.

 43. Ik moet het eigenlijk toegeven. Ik schrijf meestal de avond er voor het artikel uit. Bij een wandeling schrijf ik soms de zelfde dag al een artikel. Ik wil namelijk niks vergeten. Ik bewerk altijd eerst mijn foto’s en dan schrijf ik het artikel. 🙂 Iedereen heeft een andere wijze van bloggen. Volgens mij bestaat er geen perfecte manier.

 44. Leuk om te lezen hoe jij blogt. Ik maak vaak mijn artikelen de avond van tevoren zodat er iedere dag om 06.00 een artikel online staat. Ik zou graag meer vooruit werken maar daar vind ik op de één of andere manier geen tijd voor, helaas!

 45. Het wisselt bij mij af. Ik heb net het artikel voor morgen geschreven, maar wil straks ook gaan beginnen aan een artikel wat pas volgende maand online gaat komen. Gewoon omdat het idee nu in mijn hoofd zit, maar ik het om redenen nu nog niet kan publiceren. Bijvoorbeeld omdat het gaat over de cadeaus die ik geshopt heb voor het sinterklaasdobbelspel met vrienden. Moet voor hun wel een verassing blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.