Prikkel Je Zintuigen

sneeuw

Er gaat een nieuwe tag rond in blogland en deze is bedacht door Sytse. Sammie was zo lief om deze tag aan mij door te geven. Ik heb al een hele poos geen tags meer ingevuld heb. Ik was er even klaar mee. Deze vragenlijst is echter lekker kort en net even anders dan anders. Here we go!

1. Wat is de lekkerste geur die je ooit hebt geroken?
Dat is de geur als je binnenkomt in de massagesalon Nobel Stone van Patricia. Die geur is zo lekker. Iedere keer weer net even anders, maar oh zo heerlijk!

2. Wat is het fijnste geluid dat je ooit hebt mogen horen?
De geluiden van het bos. De stilte, het geruis van de bomen, het geritsel van de bladeren, het geluid van de vogels en de andere dieren die er leven.

3. Wat is het mooiste beeld dat je ooit op je netvlies had en wanneer was dat?
Vorig jaar toen het gesneeuwd had en ik in alle vroegte naar het park hier vlakbij liep. De sneeuw was nog vers. Er was nog niemand overheen gewandeld en er heerste serene rust. Ik heb minutenlang doodstil staan kijken. Het was zo mooi.

4. Wat is de prettigste smaak die je ooit in je mond hebt gehad?
Een ijskoud biertje op een warme zomerdag nadat je een hele dag gewerkt hebt. Walhalla!

5. Wat is het plezierigste gevoel dat je ooit hebt mogen voelen?
Zwemmen, drijven, liggen, zitten of dobberen in het water. Het maakt niet uit hoe of wat, als ik maar in het water ben. Echt, ik had een vis moeten zijn of in ieder geval iets wat in het water leeft. Als ik in het water lig, dan voel ik pure vrijheid.

Ik geef de tag door aan Marij en Elise. ♥

About the Author

Posted by

Categorieën:

Persoonlijk

Tags:

,

31 Reacties

Ooh, ik hou van de bosgeluiden! Word er helemaal rustig van 🙂 En die foto is trouwens heel erg mooi, gaat dat dan over die vraag van dat mooiste beeld? Want dat kan ik me best inbeelden 😉

Nee, die foto was volgens mij later op de dag. Toen waren er al redelijk wat mensen geweest. De sneeuw is ook al een beetje platgelopen daar. ’s Ochtends had ik mijn camera niet bij me. Volgende keer moet ik dat dus echt wel doen!

Ik kan mij helemaal vinden in het water, jouw antwoord, dat zeg ik ook altijd, hahahaha

En ook nog deze tag had ik jou ook al gegeven eerder dan Sammie, hahaha Omdat ik bij Sytse zag dat je hem leuk vond 😉 Ik vind het leuk dat je hem overgenomen hebt in elk geval 😀

X

Helemaal eens met dat biertje. Een witbiertje of weizen vind ik helemaal genieten ’s zomers. 2 en 3 had ik tegelijk toen ik de allerhoogste skilift uitstapte, een eindje door de verse knerpende sneeuw gleed en toen stopte. Het werd helemaal stil en het uitzicht over de besneeuwde bergtoppen… kippenvel!

Er is zoveel moois te beleven door meer bewust te genieten met al je zintuigen. Kleine dingen waar je anders aan voor bij loopt of geen aandacht voor hebt blijken zo groots te zijn en je zoveel te geven. De warme zon op je huid, het geluid van de golven, het ritselen van bladeren. Tijdens mijn ziek zijn(burn-out) ben ik me hier veel meer bewust van geworden. En daar ben ik dankbaar voor. Het zijn allemaal kleine cadeautjes die ik nog steeds elke dag probeer op te zoeken. Bijvoorbeeld als ik op de fiets naar het werk ga en dan niet probeer te denken aan wat ik allemaal moet/wil doen. Ik probeer dan juist bewust aanwezig te zijn en de wind in mijn haar voelen. Dat is heerlijk.

Hoewel ik niet zo van de biertjes ben ging het blikje Radler die in de stad uit werd gedeeld er na mijn strijkdemo ook goed in ook al was het dan al herfst ;-). En inderdaad verse sneeuw is super mooi!! Ik kan nog een hoop meer op noemen maar dat zal ik doen in mijn eigen stukje. Heel erg bedankt voor het taggen. Fijne dag lieverd.x

Hahah ‘ik had vis moeten zijn’! Leuke tag 🙂 en wauw, die foto ziet er inderdaad heel mooi uit, zo fijn als er verse sneeuw ligt waar nog niemand overheen is gegaan!

Leuke tag!!
Ik vergeet nooit de winter (het was 2012 of 2013), toen ik met de honden een besneeuwde akker overliep waar nog niemand had gelopen. Ik zakte echt tot aan mijn knieën in de sneeuw, het heeft iets magisch (totdat het smelt en bruin wordt 😉 )

Wat een mooie magische plek zo met de sneeuw! Een fijne geur vind ik als het lang niet geregend heeft, het dan weer ineens regent en de geur die dan vrij komt 🙂

Toen ik zeven was, en mijn ouders het superdruk hadden als zelfstandigen, moesten wij op school onze boterhammen opeten als ontbijt. De geur die ik toen waarnam, toen we de refter van onze schoon binnenstapten, vond ik heerlijk. Koffie en boterhammen met choco, gekookte melk, waarschijnlijk in combinatie met de kaas tussen de tenen van de priesters die ons moesten in het oog houden 🙂 , ik denk er nog vaak aan terug.

Deze tag is echt leuk! Echt een waarbij je ook nog eens een beetje na moet denken haha. Ik zou zo 1,2,3 niet overal antwoord op weten in ieder geval.

Hihi, dat in het water zijn herken ik. Het voelt zo heerlijk om lekker te dobberen, het water langs je lichaam te voelen als je zwemt of gewoon wat mee te wiegen in de golfjes. (schrijft op dat ze meer moet gaan zwemmen). Wat een toffe tag!
Veel liefs!

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks & Trackbacks

%d bloggers liken dit: