EBZ Dag ’15: Het is zover

EBZheader1

Een korte blog dit keer, want vandaag vindt de allereerste Eetstoornis Bewust Zijn Dag plaats. Ik mag daar als ervaringsdeskundige aanwezig zijn en daar ben ik bijzonder trots op.

Om 6:00 uur zou de wekker gaan, maar die ging natuurlijk niet. Ik was om 4:00 uur al wakker en om 5:00 uur stond ik lekker relaxt onder de douche. Een uur later, nu dus, zit ik met een kop koffie achter mijn laptop. Nog even wat schrijven, daarna rustig een paar artikelen lezen en dan stap ik om 7:15 uur in de auto. Mijn trein vertrekt om 7:41 uur richting Amsterdam Centraal waar ik om 8:38 uur aankom. Dan stap ik over en als het goed is zit ik dan in dezelfde trein als Nadine, één van de andere ervaringsdeskundigen. Samen pakken we om 9:00 uur de tram richting theater De Meervaart.

Om 10:00 uur opent Carmen Netten, oprichter en inhoudelijk directeur van Human Concern, de EBZ-Dag. Dan volgt er een lezing en daarna beginnen de workshops. Om 12:30 uur is het tijd voor de lunch. Dat zal voor de meeste bezoekers niet het favoriete moment van de dag zijn, maar daar helpen we elkaar wel doorheen. In de middag zijn er nog twee ronden met workshops én is er een mogelijkheid om de theatervoorstelling Stillen te bekijken. De laatste workshops eindigen om 15:15 uur. Dan volgt er een interview met GTST-actrice Marly van der Velden en is er nog tijd voor een muzikaal intermezzo. Om 16:00 uur wordt de dag op informele wijze afgesloten.

Ik heb geen idee hoe lang ik het vol ga houden vandaag. Ik ga in ieder geval veel mensen ontmoeten en aan het begin van de middag naar de theatervoorstelling Stillen. Ik hoop tot het einde te kunnen blijven, maar als pijn of vermoeidheid dat niet toelaten, dan ga ik daar geen probleem van maken. Ik moet tenslotte ook nog twee uur reizen. We gaan het allemaal zien. Eén ding weet ik zeker; dit gaat een hele mooie en gedenkwaardige dag worden. ♥

26 reacties op ‘EBZ Dag ’15: Het is zover’

 1. Ik zit ondertussen al op het station, helaas is het voor ik dat verder reizen.
  Tor straks, Marion.
  Geniet er van, dit zal een bijzondere dag worden 🙂
  Liefs, Sofie ❤

 2. Er zijn meerdere soorten eetproblemen….toch? Of is de dag daar niet voor? .Heel veel plezier in ieder geval…anders kom ik de lunches wel even opeten 😉 Xx

 3. Topper! Wat onwijs mooi dat jij als ervaringsdeskundige aanwezig mag zijn, ik hoop dat je contact kan leggen met inspirerende mensen zodat jij niet alleen inspirerend hoef te zijn, maar zelf ook wat op mag steken. Goed dat je ook lief en mild bent naar jezelf, wat niet kan, kan niet. En.. toch heel veel plezier op deze eerste editie van vele bijzondere dagen die nog gaan volgen de komende jaren!

 4. Fijne dag! Je bent in Osdorp is voor mij echt bijna 1,5 u reizen. Al woon ik in Amsterdam dan is een stad nog dichterbij dan Osdorp. Maf haha! Er zit daar trouwens ook een leuk winkelcentrum! Ik hoop dat je geniet 🙂 tot snel! X ❤️

 5. Ik hoop dat het een mooie en inspirerende dag is geweest! Zo knap van je, je bent daar gewoon als ervaringsdeskundige! 🙂

  Voor nu, lekker rustig aan!

  X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.