Persoonlijk

EBZ Dag ’15: Het is zover


Getagd: , , , .

EBZheader1

Een korte blog dit keer, want vandaag vindt de allereerste Eetstoornis Bewust Zijn Dag plaats. Ik mag daar als ervaringsdeskundige aanwezig zijn en daar ben ik bijzonder trots op.

Om 6:00 uur zou de wekker gaan, maar die ging natuurlijk niet. Ik was om 4:00 uur al wakker en om 5:00 uur stond ik lekker relaxt onder de douche. Een uur later, nu dus, zit ik met een kop koffie achter mijn laptop. Nog even wat schrijven, daarna rustig een paar artikelen lezen en dan stap ik om 7:15 uur in de auto. Mijn trein vertrekt om 7:41 uur richting Amsterdam Centraal waar ik om 8:38 uur aankom. Dan stap ik over en als het goed is zit ik dan in dezelfde trein als Nadine, één van de andere ervaringsdeskundigen. Samen pakken we om 9:00 uur de tram richting theater De Meervaart.

Om 10:00 uur opent Carmen Netten, oprichter en inhoudelijk directeur van Human Concern, de EBZ-Dag. Dan volgt er een lezing en daarna beginnen de workshops. Om 12:30 uur is het tijd voor de lunch. Dat zal voor de meeste bezoekers niet het favoriete moment van de dag zijn, maar daar helpen we elkaar wel doorheen. In de middag zijn er nog twee ronden met workshops én is er een mogelijkheid om de theatervoorstelling Stillen te bekijken. De laatste workshops eindigen om 15:15 uur. Dan volgt er een interview met GTST-actrice Marly van der Velden en is er nog tijd voor een muzikaal intermezzo. Om 16:00 uur wordt de dag op informele wijze afgesloten.

Ik heb geen idee hoe lang ik het vol ga houden vandaag. Ik ga in ieder geval veel mensen ontmoeten en aan het begin van de middag naar de theatervoorstelling Stillen. Ik hoop tot het einde te kunnen blijven, maar als pijn of vermoeidheid dat niet toelaten, dan ga ik daar geen probleem van maken. Ik moet tenslotte ook nog twee uur reizen. We gaan het allemaal zien. Eén ding weet ik zeker; dit gaat een hele mooie en gedenkwaardige dag worden. ♥

26 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s