Psychische Shit

Ik heb een terugval


Getagd: , .

Header960X

Het zat er al even aan te komen. Ik deed nog mijn uiterste best om het te negeren. Net te doen alsof het niet zo was. Tegen beter weten in gewoon doorgaan met wat ik aan het doen was. Het mocht niet baten. Ik kan er niet meer omheen: ik heb een terugval in mijn depressie.

Hoe weet ik dat zo zeker? Ik kan het niet uitleggen. Het is een gevoel en na het gesprek van gisteren met mijn psycholoog drong het echt tot me door. De laatste keer dat ik me zo gevoeld heb was denk ik in januari van dit jaar. Ligt het dan niet aan de donkere dagen voor kerst? Ja, dat heb ik me ook afgevraagd, maar dat is het niet. Dus wat nu?

Wat betreft therapie gaan we even pas op de plaats maken. Even hier blijven staan waar we nu zijn en niet verder de diepte in. Dat levert letterlijk levensgevaarlijke situaties op. Over anderhalve week heb ik een afspraak met mijn psychiater om de medicatie te bespreken. Het feit dat ik opensta voor eventuele ophoging, wat ik tot nu toe absoluut niet zag zitten, zegt al genoeg.

De dagbesteding wil ik nog meer inkorten. Ik wil op woensdag naar tekenen en op donderdag naar yoga blijven gaan, maar ik overleggen of ik voor nu kan stoppen met het koken op vrijdag. In ieder geval zolang de yogalessen duren. Daarna kijk ik wel weer verder. Ik wil iets meer tijd en mogelijkheden hebben om af te spreken met vrienden en familie. Ik heb me de afgelopen maand weer langzaam maar zeker teruggetrokken. Toevallig dat ik de afgelopen week twee dagen actief ben geweest, maar voor de rest heb ik alles en iedereen weer afgehouden. Dat is niet goed. Die kant wil ik niet meer op.

Ik moet alles even opnieuw onder ogen komen. Waar stond ik en waar sta ik nu? Hoe kan ik hier op adem komen zonder nog verder terug te vallen? Ik hou jullie op de hoogte. ♥

82 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s