Stoppen met koken, een boze mail naar mijn werk en uitslapen

on

mumusnow

Het is 9:27 uur als ik mijn ogen opendoe. Dat gebeurt mij zelden. Meestal zit ik rond 6:00 uur al achter mijn computer. Vandaag dus niet. Wat een beetje rust in het hoofd al niet kan doen.

Woensdag zou ik op de dagbesteding bij Rinske aangeven dat ik de vrijdag eraf wilde hebben. Dat ik die eventueel zou willen vervangen voor een activiteit op de dinsdag. Toen ik eergisteren het tekenlokaal binnenliep zat daar echter een nieuwe begeleider. Dat veroorzaakte een soort kortsluiting in mijn hoofd. Het lukte me dan ook niet om mijn verzoek in te dienen. Morgen weer een dag, dacht ik.

De volgende dag bedacht ik me dat er misschien wel wéér zoiets kon gebeuren. Ik weet dat Angela, de begeleidster die er op donderdag is, soms wel en soms niet meedoet met yoga. Wat nou als ze deze keer niet meedoet? Dan blijft ze misschien wel op kantoor en zie ik haar niet. Ik besloot twee uur van tevoren een mail te sturen. Heel kort met de feiten én de uitleg dat ik al een paar keer op het punt gestaan heb dit te overleggen, maar dat ik het iedere keer niet durfde. Ik vond het belangrijk dat ze ook dát zouden weten. Binnen no time kreeg ik een mail terug dat het geen probleem was en dat ze me voor de yogales even op zou zoeken. Dat deed ze en nu is alles geregeld. Rust.

Voorlopig even alleen de woensdag en de donderdag naar dagbesteding. De komende twee dinsdagen heb ik namelijk al afspraken staan en het is ook wel goed om de komende maand even heel rustig aan te doen. Ik zit op het randje. Ik ben best een beetje op. De WIA-keuring komt eraan. Ik heb een afspraak met de bedrijfsarts, een afspraak met de psychiater én op 24 december a.s. is de tweede evaluatiegesprek om te kijken hoe we verder gaan met mijn behandeling. Dat zijn behoorlijk wat beladen afspraken voor mij.

Vlak voordat ik gisteren naar yoga ging viel er een enveloppe op de deurmat. Aan het blauwe logo zag ik direct dat het een brief van mijn werkgever was. Ah, daar zat ik op te wachten. Het laatste evaluatieformulier voor het UWV. Dan heb ik eindelijk alles compleet. Met enige agitatie maakte ik de enveloppe open. Zou ik dan nu voor het eerst in 20 maanden een keer een formulier ontvangen wat op correcte wijze ingevuld is? U kunt het antwoord vast al raden. Mijn verzoek om bepaalde informatie over de dagbesteding (wat van belang is voor het UWV voor de re-integratie) stond nergens vermeld. Het enige wat vermeld stond was het feit dat ik ”nee” geantwoord had op een verzoek van haar om elkaar een keer te ontmoeten. Dat komt weer lekker positief over van mijn kant. Niet dus. En dat terwijl ik juist alles op alles zet en doe wat ik kan. Het liefst had ik direct een mail gestuurd, maar het leek me beter om even af te koelen en eerst naar yoga te gaan. Eenmaal thuis was ik wat rustiger, maar heb ik alsnog een mail gestuurd die voor mijn doen eigenlijk over de grens gaat. Toch heb ik er geen spijt van.

Ik heb haar gezegd dat ik ondertussen echt een beetje boos begin te worden over hoe zij omgaat met het invullen van de formulieren. Dat er voor mij een heleboel op het spel staat, mijn baan, mijn toekomst, en dat zij er keer op keer een rommeltje van maakt. Dat ik nu wil dat ze de boel goed in orde gaat maken, zodat ik half december alles compleet heb als ik de afspraak bij de bedrijfsarts heb voor de voorbereiding van de WIA-keuring. Vervolgens kreeg ik een melding van haar afwezigheidsassistent dat ze tot maandag 11 december afwezig is. Maandag 11 december 2015 bestaat helemaal niet, maar dat terzijde. Toen was ik er echt helemaal klaar mee en heb ik een kopie van de mail naar de bedrijfsarts en naar iemand van personeelszaken gestuurd. Ik weet niet meer hoe ik hiermee om moet gaan.

De eerste formulieren had ik in oktober 2014 moeten krijgen. Ik kreeg ze uiteindelijk, na veel gedoe, pas in maart 2015. Ze reageert niet op vragen die ik in de mail stel, als ze überhaupt al reageert op mailtjes. Ik weet nog dat ze in de beginperiode zes weken lang niets van zich heeft laten horen. ”Het systeem lag eruit.” Zes weken lang? Serieus? Ik ben er zo klaar mee. Is het wel verstandig om hierover te schrijven op je blog? Jazeker. Ik zeg niets wat niet waar is. Ik zeg niets wat het daglicht niet kan verdragen. Ik heb me lang genoeg stil gehouden. Veel te lang.

Afgelopen maandag gaf ik op therapie aan dat het niet meer ging. Dat ik op het randje zit. Gisterochtend gaf ik op de dagbesteding aan dat de vrijdag me teveel is. Gistermiddag stuurde ik een mailtje naar mijn werk dat ik wil dat mijn papieren in orde gemaakt worden en dat ik antwoord wil op de vragen die ik heb gesteld. Gisteravond viel ik om 20:30 uur in slaap en vanochtend werd ik om 9:30 uur wakker. Eindelijk uitgerust. Eindelijk even rust in mijn hoofd. ♥

41 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Mel (Hippo256) schreef:

  Goed opgelost en aangepakt allemaal! Fijn dat je ook echt het positieve resultaat hiervan voor je lichaam meteen op deze manier kan ervaren.

 2. Morgaine schreef:

  Altijd weer gedoe, maar gelukkig voor nu, vandaag even wat rust in je hoofd, ik hoop dat dit mag blijven, het hele weekend! ❤
  X

 3. Tamara schreef:

  Goedvan je dat je opkomt voor jezelf. Je hebt het al niet gemakkelijk genoeg zonder dit er nog efns allrmaal erbij moet komen. Heel veel succes lieffie en een fijn Sinterklaas weekend xxx

 4. Sofie schreef:

  Marion wat ben je een held! Ik zei het al op twitter: je hebt het echt heel goed gedaan! Ik hoop dat het voor jou ook zal helpen.
  Ik kan me voorstellen dat al die gesprekken zwaar wegen voor je, dus doe inderdaad verder heel rustig aan. Je bent echt goed bezig.
  Liefs, Sofie ♥

 5. BySilke schreef:

  Grr, ik kan me voorstellen dat het echt heel irriterend is dat zulke dingen zo lang op zich laten wachten. Je hebt echt ongelooflijk veel geduld gehad en ik snap helemaal dat die geduld nu op is! Supergoed voor je dat je zo lang kon slapen, wow!

 6. Madeleine schreef:

  Je hebt het heel goed gedaan ❤

 7. Robin schreef:

  Het is heel goed dat je dit hebt gedaan, al is het alleen al voor je eigen gemoedsrust. Je doet zelf je stinkende best en wordt benadeeld omdat je werkgever er met de pet naar gooit. Wat ik niet weet is wie daar formeel van op de hoogte moet zijn en wat er vervolgens moet gebeuren. Uitstel van de WIA keuring? Ik vermoed dat de WIA keuring zélf vooral om jouw arbeidsgeschiktheid gaat en niet over fouten in het voorafgaande procedurele verloop. Ik ben geen jurist, maar weet wel dat schijnbare onbenulligheden (van beide kanten) grote gevolgen kunnen hebben. Misschien kun je hier nog hulp bij inschakelen? Dit is allemaal niet leuk en zeker in jouw situatie heel belastend. Bureaucratie sucks big time 😦

  1. Marion schreef:

   Uitstel van de WIA-keuring heb ik overwogen, maar daar zit ik nu helemaal niet op te wachten. Als dat nodig is dan geeft het UWV dat sowieso wel aan. Ik heb er gelukkig zelf gewerkt dus ik weet wel ongeveer hoe het zal gaan. 😉

 8. loenaaraya schreef:

  Jammer dat het zo moet gaan, maar zo knap dat je voor jezelf opkomt! Daar kunnen velen nog van leren ❤

 9. Wilma schreef:

  Niets verkeerds gedaan, gewoon voor jezelf opgekomen.
  Je hebt al genoeg geduld gehad en de houding van je werkgever draagt niet bij tot herstel.
  Kom voor jezelf op Marion, een ander doet het niet!!!!
  Fijn weekend en rust lekker uit.
  Veel liefs, Wilma

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Wilma. Jij ook fijn weekend. X

 10. Sabine schreef:

  Fijn dat je wat rust hebt nu. Heel stoer dat je die mail heb gestuurd. Hoop dat er nu op en positieve manier schot in de zaak komt.

 11. anneleendebondt schreef:

  Wat fijn dat je lekker lang hebt kunnen slapen en goed dat je terug meer rust vindt in je hoofd! Ik vind het knap van je en goed dat je gemaild hebt waar het op staat! Sommige mensen hebben dit eenmaal nodig volgens mij…zij denken dat ze met iedere persoon kunnen doen wat zij willen. Ook goed dat je contact hebt opgenomen met de personeelsdienst, want het is hun job om dergelijke zaken in orde te brengen. Ik hoop dat het snel allemaal goed komt!

 12. isolde schreef:

  Pluim op je hoed Marion!

 13. Jaixy schreef:

  Wat rust in het hoofd wel nuet kan doen😘

 14. Anita | Mindjoy schreef:

  Heel goed dat je even wat minder naar dagbesteding gaat komende maand. En ik snap je frustraties wat betreft je werkgever zo ontzettend goed, hier loopt het namelijk ook niet echt naar behoren! Op den duur is het inderdaad klaar en goed dat je actie hebt ondernomen. Duim dat je snel antwoord hebt!

 15. Beautydump schreef:

  Knap hoe je het hebt aangepakt, hopelijk brengt het wat meer rust nu je minder naar de dagbesteding gaat! 😉

 16. jackiedeklerk schreef:

  vreselijk dat het zo moet gaan…
  heb mijn zusje pas geholpen met haar ontslag procedure, en er valt best met UWV te praten..
  Zou vanaf jouw kant er gewoon een begeleidend briefje bij doen wat betreft bepaalde punten… (uiteindelijk krijgt werkgever de grootste problemen met niet goed opvolgen van het stappenplan)
  Succes babe..

  1. Marion schreef:

   Komt ook wel goed. Ik heb heel erg lang bij het UWV gewerkt, daar ben ik ook niet zo bang voor. Het is alleen de frustratie die het nu met zich meebrengt en ik snap het ook gewoon niet: waarom kan ze de papieren niet gewoon invullen zoals het moet? Zo moeilijk is het niet. Het is één A4tje met enkel opties ja en/of nee en bij 1 vraag moet ze iets extra’s invullen. BIJ 1 VRAAG NOTA BENE! Godallemachtig zeg. Maar goed, thanks meis.

   1. jackiedeklerk schreef:

    Dat doen ze alleen maar omdat ze een issue met het ziek zijn van jouw hebben.. Niet leuk, maar merk het aan mezelf ook als ik zulke papieren voor mijn neus heb.. Dat ik er uiteindelijk mezelf mee heb weet ik onder tussen dus probeer het nu op tijd en goed te doen

 17. memyselfandwe schreef:

  Goed dat je je gedacht gezegd hebt en dat dat ineens zorgde voor rust in je hoofd. Hopelijk voor een langere periode dan één nacht…

 18. joorloveswriting schreef:

  Wat heb je dit allemaal goed opgelost!! 🙂 goed zo!!! 😀 en fijn dat je zo laat wakker werd!

 19. Toch wel een gedoe met die papieren altijd. Zelf zit ik na meer dan een jaar ook nog altijd op een verslag te wachten. Geduld is een schone deugd maar mijn geduld is al lang op. Nu hopen dat die rust wat blijft in je hoofd. Een fijn relaxing weekend alvast!

 20. Deborah Hamar schreef:

  Yes, You can!!
  Goed gedaan! Opkomen voor jezelf is niet altijd even makkelijk. Maar wat voelt het goed. Hopelijk komt er verandering bij je werkgever op gang. Want dit zijn zaken waar je moedeloos (en geïrriteerd) van wordt.

 21. Sammie schreef:

  Goed van je dat je die mail naar het werk hebt verzonden, het is toch van de zotte dat je bijna moet gaan bedelen om de juiste formulieren op tijd binnen te hebben. Hoop dat ze er bij PZ wat aan gaan doen!

  1. Marion schreef:

   Nope, kreeg een mail terug dat ik hiervoor bij mijn leidinggevende moet zijn. Prima. Ik wacht het af als ze terugkomt. Dan gaat ze het in orde maken. Ik doe geen concessies meer. 😀

   1. Sammie schreef:

    Jemig, wat een ballenbedrijf zeg. Slechte PZ afdeling ook. Succes!

    1. Marion schreef:

     Aha, kijk! Ik krijg nu een zeer lieve en vriendelijke mail van P&O. Dat ziet er goed uit. Of ze heeft mijn blog gelezen 😉

 22. eigenwijsje2014 schreef:

  Pfff krijg er bijna plaatsvervangende woede van!
  Wat een idiote zeg…

 23. simplyme_tineke schreef:

  Wat goed van je dat je voor jezelf opkomt…en ik kan me zo goed voorstellen dat het rust geeft in je hoofd. Topper!

 24. Anne schreef:

  Jemig, de werkgever haalt echt het bloed onder je nagels vandaan. Maar hee, jij hebt gedaan wat je moest doen om wat rust in je hoofd te creëren. Super knap. En fijn dat je (daardoor) lang hebt geslapen.

 25. Ben schreef:

  Fijn zo,n werkgever! Maar . . . . heel goed gedaan!

 26. Marielle schreef:

  Mooie stappen, duidelijk je grens aangegeven, goed gedaan Marion! En je hebt het al zo vaak gevraagd, goed dat je duidelijk geweest bent!
  Wat heerlijk zo’n lange nacht!

  Sterkte en goed weekend

 27. Katrien schreef:

  Goed dat je deze week verschillende keren hebt aangegeven wat voor jou kan en niet kan en dat je die stappen hebt durven zetten. Kan me voorstellen dat dat heel wat moed vraagt maar ook zeker veel rust en ruimte in je hoofd creëert. Je hebt al genoeg afspraken gepland deze maand, zo te lezen. En het is toch ook de bedoeling dat je van de fijne en feestelijke maand december kan genieten ook. Knap gedaan! Geniet van je weekend! Groetjes

 28. Als jij ziek bent heeft de werkgever ook zijn plichten. Print alle correspondentie uit, doe niks telefonisch maar alles per mail, dan heb je bewijs. Jij hebt je dan aan je plichten gehouden, je werkgever niet, de fout ligt dus bij hem of haar en heeft geen invloed op je keuring, probeer het ook daar te laten. ik wens je een heel rustig weekend.

  1. Marion schreef:

   Dat is precies wat de assistente van de bedrijfsarts ook tegen me zei. Ik doe alles per mail. Heb geen telefonisch contact ivm mijn angsten. Ik klap dicht in gesprekken. Ik heb ondertussen een mail van P&O terug gehad en dat klinkt veelbelovend. Dank je wel. Jij ook een goed weekend.

 29. Als het jou rust heeft gegeven was het hoe dan ook een juiste beslissing. Dapper. En ik hoop dat je dat gevoel van rust vast kunt houden

 30. Els schreef:

  Ik vind het knap wat je allemaal hebt gedaan. Ik hoop dat ze op je werk er snel werk van gaan maken en alles netjes afmaken. Alvast een fijn weekend, x

 31. Aan moed ontbreekt het je alvast niet!

 32. Kijn schreef:

  Ohhhhhhhh nee…. *diepe zucht* wat slecht weer dit van de “grote” baas. Super goed dat je gemaild hebt! Het is toch te gek voor woorden?! We laten ons niet meer kisten. Hell no!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.