100 Acts of Kindness: 26 t/m 50

bekind

Begin oktober begon ik aan een nieuwe challenge: 100 Acts of Kindness. 100 dagen lang iedere dag minimaal één goede daad verrichten of iets liefs doen voor een ander. Ik deed er deze keer ietsje langer over, maar dat maakte het niet minder fijn om te doen. Hier volgt het tweede overzicht.

26. Petitie getekend voor Varkens In Nood.
27. Kadootje gekocht voor iemand.
28. Kaartje gestuurd.
29. Een boek achtergelaten in de trein.
30. Motiverende comments achtergelaten bij medebloggers.
31. Compliment gegeven aan iemand.
32. Extra tijd gestoken in iemand die er even doorheen zat.
33. Kaartjes achtergelaten met mooie teksten.
34. Ik stuurde een mailtje naar een bedrijf om hen te bedanken voor de goede service en de mooie producten die ik had mogen ontvangen.
35. Ik kwam iemand tegen die sinds kort met een burn out thuis zit. Toen ze het vertelde zag ik hoeveel moeite ze moest doen om haar tranen in te slikken. Vroeger had ik daarover heen gepraat. Nu zette ik mijn tas neer en gaf haar een knuffel. Een poos terug deed ik dat ook bij iemand (zie vorige artikel 100 acts of kindness) en ik merk hoe dat mensen sterkt en troost. Dus….. meer knuffelen mensen!!!
36. Weer aandachtig naar een ronduit saai verhaal van iemand geluisterd.
37. Een post gedeeld van het Ronald McDonald Kinderfonds.
38. Een lieve reactie achtergelaten op intstagram.
39. Iemand financieel ondersteund.
40. Mijn paraplu gedeeld met een vreemde toen we naar de parkeergarage liepen in een stortbui.
41. Oud papier weggebracht voor mijn buurvrouw.
42. Ingeschreven bij Stichting Postvriend.
43. Nog een kaartje aan iemand gestuurd.
44. Iemand voor laten gaan bij de kassa.
45. Mijn parkeerplaats afgestaan.
46. Heel veel knuffels uitgedeeld op de EBZ-Dag.
47. Chocolaatjes uitgedeeld op de terugweg in de trein.
48. Ik kocht een boekje voor Britt, omdat zij het nergens meer kon vinden.
49. Ik toonde begrip aan een medewerker van een bedrijf wat een fout gemaakt had met de eindafrekening. Ze stond perplex dat ik het zo goed opvatte. “Meestal gaan mensen uit hun dak.”
50. Geluisterd naar iemand die om een praatje verlegen zat.

Kijk eens wat vaker om je heen. Heeft iemand hulp nodig? Heeft iemand haast? Heeft iemand behoefte aan een praatje? Reageer en binnen een paar minuten kan je iemands dag een beetje mooier maken.

Fijn weekend allemaal. ♥

37 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ik had die 47 eens willen zien :). Verbaasde blikken overal?

  1. Marion schreef:

   Beetje wel ja. De meeste mensen riepen gewoon: Oooh lekker!

 2. pluseenbeetjenl schreef:

  Gaaf! Goed bezig lieverd ❤

 3. taraschrijft schreef:

  Weer zo fijn om te lezen..iets wat maar een kleine moeite lijkt, kan ooit zoveel voor een ander betekenen..zouden we met zijn allen meer moeten doen ❤

 4. zomersproetje84 schreef:

  Mooie en lieve dingen heb je gedaan maar dat doe je altijd al 😊. Fijn weekend!x

 5. Lena schreef:

  De oproep waarmee je je artikel eindigt is helemaal waar. Het is zo simpel en als we het allemaal (bijna allemaal?) doen, zou het zoveel schelen.
  Ik doe vaak lampjes uit van fietsen in het fietsenrek, die mensen vergeten zijn uit te zetten. Of ik zet een omgevallen fiets weer rechtop. Piepkleine dingen.
  Fijn weekend

 6. Anneleen schreef:

  Jij bent zo’n topper, Marion !!!

 7. Morgaine schreef:

  Ik kijk elke dag om mij heen en help waar ik helpen kan, geef die knuffel als mensen ervoor open staan, luister ook naar verhalen van totaal vreemden, laat ze lachen, van de week nog over haken gekletst met een voorbij gangster, zij kan niet breien wel haken, ik andersom, hahaha

  Maar… ik kwam ook een vrouw bij de kassa tegen, ik kwam net van mijn werk af, was moe, en had best wel wat verkrampingen in wat spieren die ik al voelde gaan, de vrouw was dus gehandicapt met 1 arm, de cassiere keek ook al, ze kreeg het plastic tasje niet open namelijk. De cassiere zat al klaar om te vragen, toen nam ik het over, zal ik even helpen?

  Nou Marion, ik kreeg toch een sneer? Alle mensen achter haar en de cassiere dus ook, waren even verstomd want wat zij ze tegen mij? ‘Nee dank U, U bent gezond en bla…’ eigenlijk heb ik alleen dat maar gehoord, de rest meer, maar echt als een sneer. Ik kreeg de kans niet eens om haar te vertellen, of eigenlijk wel, ‘sorry, maar ik ben onzichtbaar invalide, fijn dat u kunt zien aan mijn buitenkant dat ik schijnbaar gezond ben!’ Ze liep al weg en de hele rij nam het voor mij op… en hadden allemaal open monden om die vrouw die dus gehandicapt was, aardigheid aangeboden werd, hulp… maar mij dus zo de grond in stond te stampen… het werd dus nog een gesprek waarin ik dan weer opgevangen werd door de eerste drie die daar in de rij stonden na afrekenen en het mee hadden gekregen.

  Ook dat kan gebeuren, en kwamen dan weer hele andere gesprekken uit voort met troost voor mij. Ook dat was even fijn, maar soms?

  X

  1. Marion schreef:

   Dat gebeurt mij ook regelmatig ja. ”Ach, u bent nog zo’n jonge dame. En dan al moeten uitrusten op een bankje? Nou nou….” Ze weten niet beter. Laat ze maar. Ik weet dat het van mijn kant uit een goed hart komt. Laat het je er in ieder geval de volgende keer niet van weerhouden toch hulp aan te bieden. ♥

   1. Morgaine schreef:

    Nee zeker niet lieverd, het is al even geleden ook, maar ik was wel even perplex ❤ Ondertussen heel veel alweer wel mogen helpen omdat ze het gewoon accepteerden, van jong tot oud!

 8. Anne schreef:

  De Kerstgedachte. Oh nee, t is Sinterklaas. Maakt het niet minder fijn! 🙂

 9. Wat goed! Zulke kleine en simpele dingetjes maar ik geloof goed dat ze voor een ander veel kunnen betekenen. Ik ga me voornemen dit ook vaker te doen!

 10. Manon schreef:

  Wauw, wat een prachtige daden Marion. Als we dit allen nou eens deden.. Het zou deze wereld stukke leefbaarder en minder egocentrisch maken. Je hebt me geinspireerd!

 11. Els schreef:

  Zo weer een mooi lijstje, goed bezig X

 12. aroundsan schreef:

  Ik word zo blij van jouw lijstje! En ook van jou als persoon, want ik vind het ontzettend mooi dat je elke dag aandacht besteed aan anderen op zo’n toffe manier. Ik wil dit ook gaan doen!

 13. Marushi schreef:

  Aww…wat een super lieve dingen heb je gedaan zeg! Goed voorbeeld! -x-

 14. Evelyne Vergote schreef:

  Idd, de kleinste daad kan soms de grootste glimlach op je gezicht toveren

 15. BySilke schreef:

  Wat een mooie zaken heb je weer gedaan voor anderen! Hopelijk kom je deze maand ook iemand tegen die zoiets moois bij jou doet 🙂

 16. Sabine schreef:

  Heerlijk Marion! Wat ben je toch een lieverd!

 17. Zo mooi dat je dit doet 🙂

 18. Anita | Mindjoy schreef:

  Oh nummer 35, wat een mooie 🙂 En verder wat een prachtige dingen heb je weer gedaan Marion!

 19. Elise schreef:

  Mmm Mooi dingen. ❤

 20. Marielle schreef:

  Superleuk om te lezen!!
  Leuke challenge blijft dit toch!

  die “knuffels”zo leuk om te lezen, moest je zelf een drempel over dit te gaan doen?

  Goede zondag

  1. Marion schreef:

   Nee, helemaal niet! 🙂

   1. Marielle schreef:

    Gaaf!! Dat vind ik super om te lezen! haha kan ik bij jou oefenen 😉

 21. Robin schreef:

  Volgens mij past deze challenge helemaal bij jou! Zo leuk hoe je een onbekende even uit de dagelijkse routine haalt met een klein lief gebaar. Ik ga er ook wat meer op letten.

 22. resaarcle schreef:

  Mooie challenge. Heel inspirerend!

 23. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  U bent heel goed bezig M!!

 24. Een geweldig project Marion! Door al die mooie dingen die jij nu doet zien mijn 52 opdrachten voor volgend jaar er heel anders uit dan die van dit jaar! Ik heb er zin in!

 25. Wat een mooie dingen heb je gedaan Marion! Ik geloof ook helemaal in de kracht van geven en voor anderen dingen doen. Ga je het vaker doen, zo elke dag iets leuks/liefs doen? Hee ik zie sneeuw over het scherm vallen, haha. Fijne dag vandaag!

  1. Marion schreef:

   De bedoeling was/is iedere dag in ieder geval één. Soms komt het er niet van, maar dat is eigenlijk alleen als ik een hele dag niet buiten kom of als ik naar therapie moet of zo. Dan zit ik nogal in mijn coconnetje. Hahaha. Ja het sneeuwt!

   1. Ah zo ja, mooi dat je ermee door gaat! Ik doe het ook, maar ga het eens bijhouden in een schriftje. En weet je: op die dagen dat je in je coconnetje zit, doe je het nog steeds: dan doe je namelijk iets liefs voor jezelf!! 🙂

 26. Sammie schreef:

  Lekker bezig Marion! Dat is al een hele mooie lijst!

 27. Jenn schreef:

  Heel mooi om te lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.