Loving Lazy Sundays #69

LLSsneeuw

Vandaag is het dan zover. Het is 6 december. Dat betekent voor veel mensen dat de kerstboom vandaag opgezet gaat worden en voor het eerst in de 20 jaar dat ik het huis uit ben, gaat dat hier ook gebeuren. Het is een klein boompje. Een boompje wat op tafel kan staan, maar het is een begin. Ik heb er zo’n zin in!

Sunday Sports
Soms zijn er van die wedstrijden… Ik vind verliezen absoluut niet erg, behalve als het zo onterecht is als gisteravond. Ik wil het er niet over hebben. Ik ga het er niet over hebben. Dortmund! Daar wil ik het wel over hebben. Ze wonnen gisteren uit bij Wolfsburg en dat was hard nodig ook, want voor het eerst dit seizoen verloor Bayern Munchen een wedstrijd. Zo werd het gat met de koploper teruggebracht naar 5 punten en blijft het nog enigszins spannend in Duitsland. Dan blijf je toch iedere zondagmorgen in je broek piesen van het lachen als je ziet dat Chelsea wéér verloren heeft! Hilarisch, jongens. Wat is er met die ploeg aan de hand? Manchester City verloor ook. Manchester United speelde gelijk. En Arsenal? Arsenal won, kroop daardoor beide ploegen uit Manchester voorbij op de ranglijst en staat nu tweede. Tweede? Ja, tweede. Wie staat er dan bovenaan in de Premier League? Leicester City. De ploeg die in 2014 promoveerde naar de Premier League en vorig jaar nog als 14e eindigde. Geweldig.

Happy Stuff
Ik verlengde mijn contract bij Green Choice ♥ Yoga ♥ Spotify ♥ Dagelijks mediteren ♥ Nieuwe Yankee Candle geuren ♥ Uitslapen ♥ Het is december ♥ Sneeuw op mijn blog ♥ Wandelen ♥ Lunchen bij de Hema ♥ De natuur ♥ Een oliebol eten ♥ Ondanks een terugval niet opgeven ♥

Instalove
Een enorm obstakel tijdens het herstel van je eetstoornis is lichaamsacceptatie. Nu moeten we allemaal ons lichaam accepteren, maar met of vlak na een eetstoornis is dit vaak net even iets ingewikkelder. Op instagram zijn een aantal accounts die mij enorm geholpen hebben tijdens dat proces. Twee daarvan wil ik graag met jullie delen: Anastasia Amour en Megan Jayne. Het zijn twee meiden die allebei hersteld zijn van een eetstoornis en die weten hoe moeilijk, maar hoe ontzettend belangrijk het is om je eigen, gezonde lichaam weer te leren accepteren. Ja, het zijn accounts waar we heel veel van het lichaam te zien krijgen, maar dat is de enige manier om over te brengen wat zij willen overbrengen. We zien op social media 95% perfecte lichamen voorbij komen. Je zou bijna denken dat dit normaal is. Dat is het echter niet. Sommigen werken 40 uur per week om zo’n lichaam te krijgen, maar het overgrote deel wordt simpelweg gephotoshopt. Anastasia en Megan doen hier niet aan mee en dat is een verademing. Toch krijgen ze een heleboel shit over zich heen. Ze zouden een ongezonde levensstijl promoten, ze zouden obesitas promoten of nog erger; ze zouden nooit een eetstoornis gehad hebben. Haters gonna hate. Meer woorden ga ik er niet aan vuil maken. Ik weet van mezelf, maar ook van anderen meiden, dat deze accounts heel erg motiverend en inspirerend zijn en dat ze heel veel steun bieden tijdens en vlak na het herstel. Daarvoor hoef je alleen maar de enthousiaste en emotionele reacties te lezen.

Komende Week
Zoals gewoonlijk heb ik morgen weer therapie. We gaan in ieder geval doornemen wat mijn psycholoog (die geen psycholoog is, kwam ik afgelopen week achter, maar psychiatrisch verpleegkundige) aan de bedrijfsarts gaat doorsturen. Dinsdag ga ik een middagje ontspannen met mijn zus. Beetje kerstshoppen, misschien even een vier-uurtje scoren bij de Hema. We zien het wel. Gewoon even relaxen. Dat heb ik nodig. Woensdagochtend dagbesteding en aan het einde van de middag heb ik een afspraak bij de psychiater. Medicatie bespreken. Ik weet echt niet wat wijsheid is. Gelukkig heeft hij daarvoor gestudeerd, dus hopelijk weet hij het wel. De somberheid van de afgelopen twee weken was echt bijna niet te overzien. Nu ik wat meer rust heb gaat het wel weer wat beter, maar dit kan natuurlijk niet zo doorgaan. Donderdag yoga en dan is het weer weekend. Ik hoop dat ik in die drie dagen ergens een kraambezoek kan inplannen en als het lukt ook nog even bij mijn ouders langs. Verder rustig aan, want ik loop ook nog met een ontsteking rond. Een nieuwe helaas, dus ik zet mij weer schrap.

Music Maestro
Eens in de zoveel tijd kom ik in een Shakira periode terecht. Dat was deze week het geval. De Colombiaanse zangeres is net als ik ondertussen 38 jaar oud. In 1999 deed zij een MTV Unplugged optreden in New York. Niet veel later kreeg ik de DVD van dat optreden. Ik heb ‘m zo vaak gekeken dat hij ondertussen beschadigd is. Lang leve YouTube. Hier is één van mijn favorieten.

Ik wens jullie een hele fijne zondag en veel plezier als je de kerstboom gaan optuigen! ♥

24 reacties Voeg uw reactie toe

 1. pluseenbeetjenl schreef:

  Fijne zondag lieve Marion!

  Hopelijk ga je de komende dagen beter voelen ♡

  Ik ga zeker even de insta accounts bekijken die je noemt.

  Liefs!

 2. Morgaine schreef:

  Daar kan ik zo boos om worden, als mensen getrashed worden, gewoon onbegrijpelijk! Nou ja, alleen voetbal nu, mis je het al die Formule 1? 😉

  Ik hoop inderdaad dat je van de week een hoop wijsheid krijgt, dat is zo moeilijk met welke medicijnen dan ook, soort, type en het waarvoor, kamp ik soms ook mee, wel of niet innemen is het hier nu, en soms ga ik ook over de grens van niet innemen omdat ik al zolang zonder kon, maar… Je komt er wel, i’m sure, of het nu meer wordt of hetzelfde blijft.

  Geniet van de kerstboom opzetten, dat ga ik niet doen, dat verhaal heb je al gelezen waarom niet, hahaha Gooi het maar op Picasso 😉 Ik wens jou een hele fijne zondag toe!

  X

 3. Paul schreef:

  Leuk dat je een kerstboom gaat opzetten, misschien vrolijkt je dat ook een beetje op. En hopelijk komt de psychiater met een oplossing voor de somberheid… Fijne zondag toegewenst.

 4. IngridMoorenBlogs schreef:

  Oo..ik wil ook een oliebol!

 5. Hilde schreef:

  Ik ga vandaag inderdaad m’n hele kamer kerst-klaar maken haha, nu al zin in!! 🙂
  Wat leuk dat je gaat kerstshoppen met je zus!
  Hoop dat je je snel beter gaat voelen en dat de psychiater je ermee kan helpen!!

 6. Jaixy schreef:

  Fijne zondag. En ik hoop dat die ontsteking niet te erg doorzet. Succes komende week met alle therapieen.
  Ik hoop dat het je een stapje verder gaat helpen.

 7. Elise schreef:

  Oeh de kerstboom! Laat je het resultaat zien? Ik ga hem ergens deze week opzetten. Fijne zondag!

 8. BySilke schreef:

  Hoe leuk dat je met je zus gaat afspreken! En die yoga gaat je ook sowieso deugd doen 😀 Ik ben echt fan van die sneeuw op je blog, haha. Ik word er echt vrolijk van, maar dat zei ik denk ik al eens. Fijne zondag en geniet van de kerstboom!

 9. Anita | Mindjoy schreef:

  Oh Shakira, dat had ik helemaal niet achter je gezocht 😉 Ik ga vandaag op kraamvisite en denk dat we aankomende week pas beginnen aan de kerstversieringen. Heel veel succes met je gesprekken aankomende week, gewoon goed aangeven wat je voelt en denkt dat je nodig hebt! Geniet van je zondag!

 10. Sabine schreef:

  Yes je kerstboom! 😀 Ik heb geen Instagram dus hoop dat ik toch iets kan bekijken van deze accounts. Je moet echt sterk in je schoenen staan om zoveel shit over je heen te krijgen tegen tegenwoordig. Fijn dat je deze deelt want als ik ergens niet goed van word is het wel die gefotoshopte neptroep op internet. Fijne zondag Marion!

 11. Robin schreef:

  Ik hoop dat je ondanks je dip kunt genieten van je🎄. Je hebt hem zo verdiend! Hoe is Peter er onder? 😁

  Opnieuw ‘instellen’ van de medicatie komt heel veel voor, no worries.

 12. koekjesenthee schreef:

  Leuk van die kerstboom.
  Ik hoop dat je je snel een beetje beter voelt. Zowel mentaal als fysiek.
  En medicatie en wijsheid is niet zo gemakkelijk. Meer medicatie betekent vaak ook meer bijwerkingen en dat zorgt er dan voor dat je je niet altijd beter voelt. Maar misschien helpt het ook wel. De psychiater zal je wel helpen met die beslissing, hij heeft er lang genoeg voor gestudeerd.

  Take care!

 13. altijdangelique schreef:

  Ik ❤️ Shakira. Baal wel eens dat ik niet meer kan buikdansende door lichamelijke gebreken, maar dat moet shaki dan maar voor mij doen 😁
  Ik wens je een goede week toe, met hopelijk weer wat licht en lucht.

  Xx

 14. Anne schreef:

  Het ontbreekt me aan energie om inhoudelijk te reageren, daarom alleen even: Een hele fijne zondag Marion!

 15. Dina schreef:

  Wat gezellig, een middag met je zus! 😀 Leuk vooruitzicht voor de aankomende week!

 16. ‘Herpakken’, af en toe eens gas terugnemen maar dan weer volop gaan naar herstel. Zo lees ik het graag!
  Veel succes met de kerstboom. Hang die maar vol met https://www.google.be/search?q=bifi+worst&biw=1366&bih=635&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjRgdr7u8fJAhVBthoKHQu2CR8Q_AUIBigB#imgrc=mKR3ZfjXpXOzZM%3A

 17. Ik gun t je van harte om te genieten van je boompje, let the good vibes in.

  Succes komende week, klinkt als een goede week betreft je afspraken. Ontspanning, maar ook op een andere manier werken om weer uit de put te komen. Ben blij dat je die mensen om je heen hebt. Take care.

 18. Els schreef:

  Ja, soms kan voetbal heel vervelend zijn, ik ken het gevoel wel van de laatste minuten… Willem II is ook erg goed in het laten lopen. Gelukkig vandaag wel gewonnen.
  Hele veel succes komende week! Geniet van je middag met je zus.

 19. aroundsan schreef:

  Wat fijn dat je dinsdag lekker gaat kerstshoppen met je zus! Lekker een ontspannend dagje, en een 4 uurtje hoort daar helemaal bij toch? Hihi! Wat ik trouwens nog wil zeggen is dat ik die Instagram accounts ontzettend goed vind! Super fijn voor je dat het zo motiverend werkt voor jou. Wat anderen er over zeggen lekker laten gaan hoor.
  Ik wil je veel succes wensen deze week. Hopelijk kom je er uit met je psychiater wat er met de medicatie gaan gebeuren. Komt goed toch!

 20. Marielle schreef:

  En…hoe staat de boom?

  Die accounts ga ik bekijken.

  Heel veel sterkte Marion, met therapie, alle zorgen en je nieuwe ontsteking (wat naar weer!)

  Geniet van het uitje met je zus!

 21. chucky1012 schreef:

  Fijn zo een gezellig dagje shoppen met je zus.
  Ik hoop dat je ontsteking aan je oog snel verdwenen is.
  Je bent erg positief en knalt het er vandaag goed uit.
  Hoe heb je dat leuke sneeuweffect op je blog geupload?
  Dank je.

  Xoxo

  1. Marion schreef:

   Ga in wordpresss naar je Dashboard, dan naar Instellingen en klik op Algemeen. Dan zie je bijna onderaan de optie Sneeuw. Daar hoef je alleen maar een vinkje te zetten!

 22. kaardawn schreef:

  Ik heb even de vrijheid genomen om je een mailtje te sturen, ipv hier te plaatsen.

 23. Wanda schreef:

  Jij hebt tenminste op zondag nog het voetballen, hoe het resultaat dan ook mag zijn! Ik tel echt af naar 20 maart hoor! Maar goed… leuk dat je dit jaar toch voor een kerstboompje gaat! Ik had het gisteren willen doen maar het liep weer eens anders bij ons. Hopelijk brengt de komende dagen een beetje rust en duidelijkheid voor jezelf zodat je daarna rustig kunt gaan genieten van het weekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.