Een laatste strohalm

on

strohalm

Gisteren bekeek ik dankzij Anne de documentaire Strohalm. Dit is een documentaire over de vrijwilligers van 113Online Zelfmoordpreventie en de mensen die met hen contact opnemen. Je ziet de vrijwilligers. Je hoort de mensen die zelfmoord overwegen. Het is een ontzettend mooie documentaire die laat zien hoe sterk je als vrijwilliger in je schoenen moet staan, welke vooroordelen er zoal leven (o.a. een mislukte zelfmoordpoging is een roep om aandacht, zelfmoord plegen is egoïstisch) en hoe het mogelijk is dat een moeder van twee kerngezonde kinderen toch nadenkt over de dood.

Een indrukwekkende documentaire die de 45 minuten meer dan waard zijn. Klik hier om de uitzending terug te kijken via NPO Gemist. ♥

16 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Hi Marion, Dank je wel voor het delen. Ik ga de documentaire zeker kijken. Dit onderwerp leeft bij best veel mensen heb ik de indruk. Vind het bewonderenswaardig als mensen deze begeleiding kunnen geven, ben benieuwd daar meer over te zien! Fijne avond meis en tot later. X

 2. Anita | Mindjoy schreef:

  Heel goed dat hier aandacht aan besteed wordt! Ik zet hem op mijn to watch lijstje, thnx Marion!

 3. Sabine schreef:

  Bedankt voor het delen, misschien dat ik dit ook kan terugkijken. Meestal doen afleveringen van NPO het wel. Ga thuis kijken!

 4. Sofie schreef:

  Is ie veilig om te kijken of met trigger gevoeligheid beter niet?
  Ik wil mezelf niet op ideeën brengen :$ maar het lijkt me wel heel interessant. Thanks voor het artikel 🙂

  1. Marion schreef:

   Ik denk dat het veilig is om te kijken. Lees anders eerst even het artikel van Anne. X

  2. Celine schreef:

   Ik heb hem gisteren gezien en vond hem oke. Staan naar mijn idee geen triggers in, hij is heel goed te doen. (Weet hoe lastig het kan zijn, maar hij is ‘veilig’)

 5. tommie345 schreef:

  Ik hoorde er al over toen die werd gepresenteerd op wereld suïcide preventie dag. Wat fijn dat die ook is uitgezonden op tv. Ga er dit weekend eend goed voor zitten, tot nog toe vooral stukjes gezien en was erg onder de indruk.

 6. Celine schreef:

  Deze documentaire was zo ongelooflijk mooi! Heb ‘m zelf gisterochtend gezien. Wauw. Wat mooi dat er zulke documentaires bestaan die zo open praten over een onderwerp dat je niet veel en vaak hoort. Respect.

 7. ikwordvrolijkvan schreef:

  Indrukwekkende documentaire, bedankt voor het delen!

 8. marielle schreef:

  Lijkt me erg mooi!
  Dank je voor de tip!

  1. Marion schreef:

   Hij is heel erg mooi. Echt een aanrader. X

 9. Noirona schreef:

  Dank je voor de tip, ik ga hem spoedig kijken. Ik hoorde gisteren geloof ik dat ze bij 113online op zoek zijn naar mensen voor de hulplijn. Dit omdat er na de suïcides van wat bn’ers meer aandacht voor 113online is gekomen.

  Erg goed natuurlijk maar ik snap dat je inderdaad heel erg stevig in je schoenen moet staan om mensen bij te staan in de donkerste uren. En de hulplijn bemannen niet voor iedereen weggelegd is.

  X.

 10. Robin schreef:

  Heel mooie integere documentaire. Goed ook om te zien hoe de medewerkers van 113online bij elkaar zitten en met elkaar meekijken achter hun PC’s. Dit lijkt me geen werk om vanuit huis te doen.

 11. Morgaine schreef:

  Wat een prachtige documentaire, heb hem net zitten kijken omdat ik nieuwsgierig was, of ik mijzelf uit het verleden zou herkennen. Ja dus, totaal en compleet! De eerste die vertelt, dat ze 11 was… Ik was 13, mijn eerste poging met 28, en met geen reden tot klagen eigenlijk, partner, kind, goed salaris wat hij binnen bracht en toch… Toch weet ik wat mijn trigger was, en ik weet zelfs hoe het gekeerd is 9 jaar geleden, bij mijn laatste ‘nep’ poging, ene uitdaging, maar dat is een heel ander verhaal en zal niemand anders kunnen helpen, helaas…

 12. Heel erg mooi en indrukwekkend deze documentaire. Heel erg fijn ook dat ik dingen heb gehoord die ik kan meenemen in mijn werk. Zelf ben ik nog niet in aanraking gekomen met mensen die suïcidaal zijn, maar ik weet dat dat zeker zal gaan gebeuren. Heel erg goed dus om weer even te horen hoe je hier het beste mee om kan gaan.

  1. Marion schreef:

   Oh wat fijn zeg, dat je hier echt wat aan hebt. Superfijn om te horen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s