Too Many Happy Faces

headersn

Het was een regenachtige week deze week. Niet buiten. Wel op mijn blog. Ik schreef alleen maar over regen, depressies en gedachten over de dood. Gelukkig zijn jullie niet allemaal massaal afgehaakt. Dat had ik wel begrepen hoor. Zelf haak ik namelijk ook af bij teveel van dat soort artikelen. Simpelweg omdat ik al die shit van een ander er niet bij kan hebben. Logisch.

Vandaag even wat los gebrabbel van mijn kant. Ik was van plan om wéér een heel serieus artikel te schrijven, maar ik stel het nog even uit. Ik heb er even geen zin. Buiten dat heb ik vanochtend de verhoogde dosis happy pills ingenomen en dat heeft zijn effect. Niet dat ik nu helemaal happy ben, maar ik merk dat de gele sticker op de voorkant van het doosje informatie bevat die heel erg waar is.

PAS OP! Kan uw reactievermogen verminderen!

Ik weet nog dat ik daar heel erg last van had toen ik begon met de antidepressiva. Ik nam deze dan ook maar ’s avonds in, want autorijden was geen optie. Verder was het ook best link. Ik ben al onhandig van mijzelf, maar die pillen maken het nog erger. Zo loop ik gemiddeld acht keer per dag wel ergens tegenaan. Een tafel, een deur, een kastje, nog een keer de tafel en ga zo maar door. Regelmatig doe ik de koelkast open terwijl ik er te dichtbij sta. Sla ik de deur loeihard tegen mezelf aan. Flikkeren al die flessen om die in de deur staan. Ik vergeet ook vaak te stoppen bij een deur. Dat een deur naar binnen opengaat, maar dat ik gewoon doorloop terwijl ik de deur opendoe. Moet je eens proberen. Echt. Is bijna niet te doen, maar ik doe het dagelijks zonder erbij na te denken.

Maar goed, nu met die pillen wordt mijn reactievermogen dus weer een poosje wat minder. Zo kon ik me net al niet meer herinneren dat ik de koffiepad had verwisseld. Ik heb echt even om me heen gekeken of er niet iemand in de buurt was die dat stiekem voor mij gedaan had. Was niet het geval. Peter ligt nog op bed en voor zover ik weet is er verder niemand anders hier in huis. Ik moet het dus wel zelf gedaan hebben. Nu gebeurt dat wel vaker met een duffe kop, maar ik ben op dit moment toch al ruim drie uur mijn bed uit. Vandaag maar even niet in de auto stappen en lekker lopend naar de winkel. Wel goed uitkijken met oversteken.

Nou verdorie, nu gaat het wéér over mijn depressie! Wacht.

Het is vandaag 11 december. Gisteren was het 10 december en was de trekking van de staatsloterij. Peter had een lot. Wie weet zijn we wel miljonair. Dat ik het alleen nog niet weet. Dat zou lachen zijn. Nu denken jullie vast: “Nou, Marion, als Peter een miljoen had gewonnen, dan had hij je vast wel even wakker gemaakt.” Nee, dat denk ik niet. Het zou echt wat voor Peter zijn om straks bij de koffie even tussen neus en lippen door te zeggen dat we een miljoen gewonnen hebben. Waarschijnlijk zou ik ook alleen zeggen: “Oh serieus joh? Relaxt.” En vervolgens gewoon doorgaan waar ik mee bezig ben.

Wat zou ik doen met een miljoen?

Als eerste zou ik op vakantie gaan. Met mijn reet in een huisje op Ameland Schiermonnikoog gaan zitten. Even bijkomen van alles. En dan gewoon weer naar huis. Zouden we hier blijven wonen? Absoluut. Wij houden van dit huisje. De eerste avond dat we hier zaten, helemaal uitgeput van het gesjouw van de verhuizing, keken we elkaar aan en zei Peter: “Ik voel me hier nu al meer thuis dan in al die acht jaar op de flat.” Dit is ons huisje. Hier gaan we niet weg. Nooit.

Oh I don’t think I’m better or kinder of heart, I’m as guilty as I can be
But every chance I get to put a smile on someone’s face I will take it, believe me

Nou, ik heb net mijn koffie naast in plaats van in mijn mond gegoten. Ik ga dus even andere kleren aantrekken. Ik wens jullie een hele mooie, regenachtige dag toe! ♥

31 gedachten over “Too Many Happy Faces

 1. Ik heb de afgelopen week niet meegelezen om de reden die jij eigenlijk zelf bovenaan al noemt. Niet omdat ik je niet meer leuk vind of omdat ik er geen zin in had. Maar omdat ik het er even niet bij kon hebben.
  Bij deze kom ik ook alleen even langsgewipt om te laten weten dat ik wel aan je denk en om je een dikke knuffel te geven!

 2. Ik zie het voor me allemaal, wat kun je het toch lekker droog brengen waardoor ik nu met een glimlach zit. Het is ook iets wat die gele stikkers inderdaad doen, ik heb het ook, als ik tramadol heb geslikt, dan kan ik ook beter mij fiets laten staan, dat om mij heen kijken, dingen gedaan hebben niet meer weten en ga zo maar door. 😉

  Het heeft al langzaam effect en dat is goed, wat die miljoen betreft, lol… ook dat zie ik zo voor me, hoe jullie dat samen opnemen dan. Ik wens jou toch een hele fijne dag toe en doe voorzichtig 😉

  X

 3. haha, dat reactievermogen gaat echt even wat minder hè. Het is irritant en komisch tegelijk, zeker als je van jezelf al een beetje lomp bent. Ik herken het helemaal. Kan ook zo lekker lomp bezig zijn en dan ben ik ook nog niet zo vlug.
  Ik neem sowieso ’s avonds mijn medicatie in. Slaap dan beter en ben overdag minder duf. Ook al val ik ’s middags nog wel eens spontaan in slaap hoor.

  Hoop dat het je helpt en de bijwerkingen mee zullen vallen.
  Fijn Weekend!!

 4. ‘Oh ja joh? Relax!’ Hier moest ik zo om lachen! Maar even alle gekheid op een stokje: tuurlijk lees ik nog mee. Vind het juist heel fijn om echt te lezen hoe het met je gaat en vind het rete knap dat je dit allemaal deelt.

  Tsja, de bijwerkingen en het verminderde reactievermogen… Ik kan er helaas over mee praten. Gelukkig neemt het bij mij af zodra ik aan de nieuwe dosering gewend ben dus ik hoop dat dat bij jou net zo zal zijn.

  Ik duim nog even mee voor die miljoen. Altijd leuk toch, zo’n meevaller?

 5. Gadverredarrie. Ameland. Nee Marion, da’s nie grappig 😉 En die miljoen. Als je hem hebt, tegen niemand zeggen hoor. Schijnt dat mensen dan denken dat je ermee gaat strooien en je dan hun beste vriend bent. Fijne dag. ♡X♡

 6. Ik lees gewoon mee. Stukken moeten wel heel depri zijn wil ik niet meer lezen. Ook het nieuws bv is me te veel, maar dat is ook wel erg extreem. Ook al te happydebeppy stukken lees ik niet daar word ik dan ook helemaal gek van.
  Dapper dat je aan de ophoging bent gegaan. Neem je ze nou s ochtends of s avonds? Of beiden?

  Succes met je ontoerekeningsvatbaar 😉

  1. Oh nee, mij lukt het soms echt niet. In het begin voelde ik me daar heel schuldig over, maar nu niet meer. Ik neem de pillen ’s ochtends. Ik ben ooit begonnen in de avond, maar dat beviel me om één of andere reden niet. De reden waarom weet ik alleen niet meer….

 7. Oh ja, dat je er suf als een konijn van wordt herken ik nog wel. Beetje zweverig in de kop, wazig zien, droge mond, gapen. Volgens mij staat in de bijsluiter dat je ze beter ’s avonds kunt innemen als je er slaperig van wordt. Ik duim wel voor je dat je niet weer misselijk wordt, want er is weinig zo vervelend als nét niet hoeven overgeven 😦

  Ik ga zelf niet zo lekker de laatste weken maar blijf je gewoon lezen hoor. Je weet altijd wel weer ergens een lichtpuntje te noemen waar ik van moet glimlachen. Nou, zorg dat je jezelf niet al te ernstig blesseert en dan ga je de kerst gewoon overleven, in tegenstelling tot heel veel andere konijnen die het minder hebben getroffen 😉

  1. Ik weet ook niet waarom ik ooit weer naar de ochtend ben geswitcht…. Er zal een reden voor zijn en ik vermoed dat ik daar zeer binnenkort wel weer achter ga komen 😀

 8. Whahaha wat heerlijk geschreven! Zie het ook helemaal voor me… wel lastig dat reactievermogen. Ik ben normaal niet echt een kluns. Maar als dé periode eraan komt. .. verschrikkelijk. Heb één keer per ongeluk door mijn onhandigheid een bak vol bloem over mijn schoonmoeder heen gegooid. Ze wilde brood bakken met mij precies op de ergste dag… Nouja. Één positief ding aan dat reactievermogen: het levert wel mooie verhalen op 😉

  1. En dan ga ik zo misschien ook nog met mijn zus naar de kerstafdeling van het tuincentrum hier op de hoek. Ik zal mijn camera bij de hand houden voor het geval ik tegen een tien meter hoge kerstboom aanval 😀

 9. Hahaha, Marion! Hoe naar de dingen ook kunnen zijn, jij weet ze altijd met zo’n enorme dosis relativeringsvermogen te brengen. Natuurlijk is het naar dat de happy pills van die vervelende bijwerkingen hebben, maar zoals jij er over schrijft is het bijna vermakelijk. Niet vermakelijk in de zin van: wat fijn dat Marion tegen een deur aan loopt, maar wel dat je er toch nog een grappige draai aan weet te geven. Ik vind je blog echt fijn! 🙂

 10. zou idd wat zijn nog niet weten dat je een miljoen gewonnen had (en en en)
  ik zou serieus helemaal niet zo veel willen winnen, weet gewoon niet wat ik er persoonlijk mee zou moeten (zakelijk en op huizen gebied dan weer wel)

 11. Jij een serieus artikel schrijven? Don’t you dare want ik hou juist van je droge humor. Zit er trouwens maar niet te veel mee in dat je die 1 miljoen niet gewonnen hebt want volgens mij zouden die juist voor nog meer problemen gezorgd hebben. Een fijn ‘onhandig’ weekend!

 12. De eerste dagen dat ik antidepressiva nam was ik echt een ramp. Handelingen die je normaal gesproken automatisch achter elkaar uitvoert werden allemaal losse stappen waar ik over na moest denken. Sokken pakken, het “bolletje” openvouwen, een sok pakken, die aantrekken, de andere sok pakken en die aantrekken. Tussen al die stappen zaten steeds meerdere minuten 😀

 13. Ik lees altijd wel mee, maar door gebrek aan tijd schiet het er weleens in om te reageren. Je verdient hoe dan ook een dikke knuffel van mij en hoop dat jij je stukje bij beetje beter gaat voelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.