Plogs & Shoplogs

Shoplog: Etos & Onbekend Winkeltje


Getagd: , , , , , .

collage

Ik vrees dat mijn schrijfbrein ook gedeeltelijk lamgelegd wordt door de ophoging van de antidepressiva, want ik … Zie, daar gebeurt het weer. Ik kan niet meer schrijven! Mensen, wat nu? Shoppen?

Zoals ik jullie laatst al vertelde had ik een financiële meevaller. Nou ja, financiële meevaller. Nu klinkt het net alsof ik het hele jaar heel zuinig aan heb gedaan met mijn energieverbruik en nu een leuk bedrag terug heb gekregen van de energiemaatschappij. Dat is helemaal niet waar. Laat ik het anders zeggen: mijn ouders hebben dit jaar heel zuinig aan gedaan met hun energieverbruik en daar pluk ik nu de vruchten van. 😀 Met die vruchten ging ik de stad in en dit was het resultaat!

shop1

Als eerste kocht ik dit heerlijke geurtje! Hij stond al een poosje op mijn verlanglijstje en nu heb ik ‘m dan eindelijk. Als ik iets niet kan is het geuren omschrijven, dus ik kijk even op de verpakking. Een mix is van amaryllis, jasmijn, ylang ylang en patchouli. De belangrijkste geurnoten zijn neroli, witte amaryllis en kasjmier. Ik vind het in ieder geval een vreselijk lekker geurtje en ben helemaal in de welbekende nopjes.

shop5

De Jasmine & Vanilla uit de Botanical Boost lijn van Etos stond ook al een poos op mijn verlanglijstje. Dit is de Salt & Sugar scrub. Een goede scrub. Niet te grof, niet te fijn. Perfect wat mij betreft.

shop3

Zelf ben ik geen fan van shower foams. Ik weet niet waarom, maar ik heb gewoon liever een douchegel. Die is er echter niet in deze lijn en dus nam ik toch een keer de foam mee. Hij is heerlijk van geur, lekker zacht ook, maar toch… Nee, doe mij maar een douchegel.

shop4

Dit vind ik dan weer wel helemaal top! Waar ik vroeger altijd koos voor de bodymilk, kies ik tegenwoordig steeds vaker voor een body oil. Na het douchen aanbrengen op de nog wat vochtige huid en wauw, een babyhuidje is er niets bij. De geur van deze lijn is trouwens echt perfect. Het frisse van de jasmijn zorgt ervoor dat het zoete van de vanille niet overheerst. Een ideale combinatie.

shop11

Ik had last van mijn keel en kocht daarom een zak kamille. Mijn vorige zeefje was naar de filistijnen, dus meteen maar even een nieuwe aangeschaft. Gatverdamme, wat is dat smerig, verse kamillethee. Bah bah bah. Maar het werkt wel.

shop10

Bij mijn favoriete winkeltje kocht ik twee mooie stenen. De linker is … gewoon weer vergeten. Ik ga ook niet eens moeite doen om erachter te komen. Het schiet me vanzelf weer een keer te binnen. Het maakt me ook niet zo heel veel uit hoe een steen heet. Ik koop stenen bijna altijd op gevoel. Soms koop ik ze omdat ik ze zo verrekte mooi vind en dat was bij de rechter steen het geval: Botswana Agaat.

Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Het stimuleert spirituele en geestelijke groei door aan te zetten tot zelfreflectie. Naast de algemene eigenschappen van agaat maakt Botswana agaat daadkrachtig, doelgericht en helpt zaken in een groter verband zien. Het stimuleert vrijheidsdrang en creativiteit.

shop6

Toeval bestaat niet. Op de terugweg liep ik door een straatje waar ik anders nooit doorheen loop. Halverwege zag een heel klein winkeltje met allerlei kleurrijke artikelen. Ik dook naar binnen en wat zag ik daar? De laatste keer dat ik met mijn moeder aan het winkelen was zei ik nog tegen haar dat ik zo ontzettend graag een meditatiekussen wou hebben, maar dat die zo lastig te vinden zijn. Tadaaaaa! Ik liep er zo tegenaan. Niet letterlijk deze keer, maar dat had in mijn geval natuurlijk prima gekund. Ik ben hier zo ontzettend blij mee. Mediteren op zo’n kussen is zoveel fijner dan op een stoel of op bed.

Als laatste kocht ik nog een nieuwe pyjamabroek in dezelfde kleur als het meditatiekussen. Puur toeval, maar wel leuk. Of nou ja, leuk? Wat is daar nou leuk aan? Hoe dan ook, dank jullie wel paps en mams. Het was heerlijk om even te kunnen shoppen zonder op de centjes te letten. Jullie zijn schatten. ♥♥♥

48 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s