Loving Lazy Sundays #70

LLSsneeuw

Gisteravond ging onverwachts de bel. Ik lag al op bed, hoorde gestommel in de gang, de deur ging open en zelden hoorde ik zoveel enthousiasme. Onze oude buurjongen, die destijds tot mijn grote ergernis kind aan huis was, stond onverwachts op de stoep. Beide heren waren overduidelijk blij elkaar te zien. Ik viel al snel in slaap en ergens ruim na middernacht werd ik wakker van de voordeur die dichtsloeg. Ik sliep met een grote glimlach verder.

Deze buurjongen was een jaar of 12 toen hij voor het eerst bij ons over de vloer kwam. Wij hadden een spelcomputer. Wij keken voetbal. Wij keken Formule 1. Walhalla als je thuis allemaal jongere broertjes en zusjes hebt rondlopen die alleen maar stomme tekenfilms kijken. In het begin vond ik het nog wel leuk, maar toen hij tijdens het WK voetbal praktisch bij ons inwoonde werd ik er toch lichtelijk gestoord van. Nu is hij ondertussen 22, is hij vorig jaar voor het eerst terug naar zijn geboorteland Congo geweest en is het een volwassen vent geworden. Tof dat hij zijn oude buurman nog een keer op komt zoeken.

Sunday Sports
Volgens mij heeft Vitesse dit jaar patent aangevraagd op de laatste zondagmiddag wedstrijden. We hebben nog nooit zo vaak om 16:45 uur gespeeld. Ik vind het overigens wel een lekkere tijd, maar ik kan me zo voorstellen dat als je naar het stadion gaat, je toch liever wat eerder op de dag speelt. Maar goed, gisteravond weer een paar verrassingen. Twente wist te winnen, ja dat is tegenwoordig een verrassing, en PSV liet punten liggen. Vandaag om 12:30 uur Utrecht – Ajax. Dat zou kat in ’t bakkie moeten zijn voor Ajax, maar in de praktijk heeft Ajax het altijd lastig uit bij Utrecht. Groningen – Feyenoord om 14:30 uur en aan het einde van de rit Heracles – Vitesse. Als Vitesse wint gaan ze over Heracles heen. Dat is echter niet zo makkelijk gedaan op het Almelose kunstgras. In Engeland staat de mooiste wedstrijd morgenavond pas op het program: Leicester City – Chelsea. Gisteren een stukje naar Bournemouth – Manchester United gekeken. Bournemouth kreeg het voor mekaar om binnen twee minuten al op voorsprong te staan. De Gea dacht de vanuit een corner getrapte bal soepeltjes over de lat te duwen, maar hij tikte de bal rigoureus in eigen kruising. ManU verloor de wedstrijd uiteindelijk met 2-1. Als Arsenal vanmiddag uit bij Aston Villa, de huidige hekkensluiter van de Premier League, weet te winnen, dan staat Arsenal in ieder geval voor één dag bovenaan. Van mij mogen ze. Graag zelfs.

Happy Stuff
Mijn kerstboompje ♥ Genieten in de natuur ♥ Een ontspanningsmassage ♥ Spotify ♥ Een financiële gift van mijn ouders ♥ Lekker shoppen ♥ Mediteren op mijn nieuwe meditatiekussen ♥ Bijzonder mooie mailtjes van lezers ontvangen ♥ Nieuwe orakelkaarten ♥ Schoon beddengoed ♥ Een mooi gesprek op straat met een oudere meneer ♥ Lunchen bij de Hema met zus ♥ Dreamy Garden ♥ Mijn blauwe chillbroek ♥ Instagram ♥ Strak blauwe luchten ♥ Maar ook regen ♥ Koffie ♥ Even geen twitter ♥

Depri Stuff
Afgelopen week schreef ik veel over depressief zijn en nadenken over de dood. Niet echt gezellig, wel noodzakelijk. Er zijn nu eenmaal behoorlijk wat mensen die het dusdanig zwaar hebben dat zij erover nadenken een einde aan hun leven te maken. Toen ik net mijn statistieken bekeek zag ik wat het deed met mijn bezoekersaantallen. Het eerste artikel werd vreselijk goed gelezen, dag twee was weer business as usual en de dagen daarna haakte de meeste lezers massaal af. Best begrijpelijk. Niemand heeft zin om dagen achtereen te lezen over dit soort sombere zaken. Zeker niet zo vlak voor de kerst. Toch heb ik besloten hierover te blijven schrijven. De reden daarvan is dat ik een aantal zeer indrukwekkende mailtjes heb gehad. Deze zijn privé gestuurd. Ik ga er dus niet inhoudelijk op in, maar wat ik wel wil laten weten is dat deze mensen serieus overwogen een einde aan hun leven te maken, maar door deze artikelen (waaronder ook de documentaire Strohalm) herkenning vonden en daardoor weer een sprankje hoop kregen. Eén van hen heeft besloten hulp te gaan zoeken, een ander heeft voor nu haar plannen aan de kant geschoven. Zo immens belangrijk is het dus dat er over dit onderwerp geschreven en gesproken wordt.

Afgelopen week stuurde iemand mij deze link: twaalf begripvolle kaartjes voor iemand met een depressie.

depressie1

Deze vind ik zo ontzettend mooi. Absoluut mijn favoriet.

Wat ik ook nog even wil zeggen, want daar kreeg ik ook een paar mailtjes over: Nee, ik ben niet suïcidaal op dit moment. Ik denk na over de dood, maar ik weet dat dat is omdat ik naar rust verlang. Rust in mijn hoofd. Rust in mijn lichaam. Het is dus niet zo dat ik dood wil. Ik wil alleen niet op deze manier verder leven. Dat hoeft gelukkig ook niet en daarom ben ik in therapie en is mijn medicatie afgelopen week opgehoogd. Jullie hoeven je om mij dus absoluut geen zorgen te maken.

Instalove
Hou je van de natuur, prachtige landschappen en waanzinnige mooie kleuren? Dan moet je echt op het instagram account Sprekend Beeld van fotografe Monique Anrochte bekijken. Adembenemend mooi.

Komende Week
Morgen weer therapie. We gaan in ieder geval de evaluatie voor de 24e voorbereiden. Ik zie daar tegenop. Ik moet namelijk ook een ”oordeel” geven over mijn therapeute. De vorige keer was ik heel erg positief en ondertussen ben ik een stuk kritischer geworden. Ik moet eerlijk zijn daarin en dat vind ik moeilijk. Dinsdag staat een afspraak gepland met de bedrijfsarts. Ik twijfel of die wel door moet gaan. Doordat mijn coördinator bij de GGZ op vakantie is zijn de papieren nog niet in orde. Er valt dus nog niet zoveel door te nemen. Ook heb ik nog geen bericht van het UWV gehad én lijkt het me veel handiger om de voorbereidingen voor de WIA te gaan doen op het moment dat de evaluatie voor therapie geweest is en ik weet hoe het behandelplan er voor de komende drie maanden uitziet. Ik ga dus voorstellen deze afspraak een maand uit te stellen. De dagbesteding twijfel ik even over. Deze week zou ik weer kunnen gaan, maar dan heb ik iedere dag iets. Dat is voor mij altijd riskant. Zeker nu ik nog aan de nieuwe medicatie moet wennen. De week daarna heb ik twee afspraken bij de GGZ (eigenlijk drie, maar dat ging me te ver) en dan is het vrijdag al Eerste Kerstdag. Tussendoor nog op kraamvisite, nog een cadeautje kopen voor iemand en veder de dagelijkse dingen. We doen niet veel aan kerst, maar de winkels zijn wel drie dagen dicht. Even goed nadenken en vooruit plannen. Het voelt als één grote chaos in mijn hoofd.

Music Maestro
Zullen we nog even lekker in het Rain-thema blijven? Ik heb het nummer Like The Rain van Emmy Curl al vaker gedeeld op mijn blog, maar deze live uitvoering had ik zelf nog niet eerder gehoord. Chill.

Ik wens jullie allemaal een hele mooie zondag. ♥

61 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Sterk dat je mensen hebt kunnen helpen die met donkere gedachten zaten. Al gaf je maar dat sprankeltje hoop, het was misschien net dat wat ze nodig hadden om door te zetten.

  1. Marion schreef:

   En dat kan iedereen dus doen. Als we maar niet zo bang zijn om erover te praten.

 2. chucky1012 schreef:

  Leuk dat die jongen van vroeger op visite kwam!
  Zo je hebt het de komende tijd erg druk.

  Een fijne dag en geniet van al het sport….. Xoxo

  1. Marion schreef:

   Drukke week, maar ik probeer nog het één en ander af te zeggen. Dat ik niet met de kerstdagen plat lig 😉

   1. chucky1012 schreef:

    Je hebt gelijk want uiteindelijk wil ook mooie en fijne feestdagen 😉

 3. christine schreef:

  Wat bijzonder te lezen Marion dat je op deze manier mensen helpt!! om niet uit het leven te stappen! Mooi weer wat je allemaal schrijft, ik lees het allemaal graag! Fijne zondag! liefs

  1. Marion schreef:

   Nou, dat gaat een beetje ver. Het bespreekbaar maken, het uitspreken, dat is wat anderen helpt en ik denk dat het heel belangrijk is dat we dat allemaal gaan doen. Iedereen kan mensen op deze manier helpen. Jij ook een hele fijne zondag!

 4. bentenge schreef:

  PSV is aan het bekomen van de inspanning, ik las ergens dat Arsenal verplaatsing van 138km met het vliegtuig maakt, salonvoetballers dus 🙂 , en in jouw logje las ik eerst “De Gea dacht de vanuit een corner getrapte bal soepeltjes over de lat te duwen, maar hij tikte de bal rigoureus in eigen kruis*** ” Ik stond even perplex tot ik zag dat het aan mij lag 😀
  Have a great sunday !

  1. Marion schreef:

   Dat zou een prestatie op zich zijn geweest van De Gea als hij als zo een kunstje geflikt had 😉

 5. koekjesenthee schreef:

  Ik vind het super dat je depressie en suïcide bespreekbaar maakt. Ik voel me toch altijd beschroomd om over die dingen te schrijven. Misschien moet ik toch jouw voorbeeld volgen.

  1. Marion schreef:

   Het bespreekbaar maken is zo ontzettend bevrijdend. Ik zou zeker eens de gok wagen.

 6. Noirona schreef:

  Lieve Marion,

  Gewoon verder gaan op je blog zoals je deed. Het leven is niet altijd een Walt Disney verhaal. Ik vind het heerlijk te lezen hoe je ook over voetbal schrijft. Normaal kan ik alleen het Nederlands (vrouwen) elftal waarderen en de wedstrijden van mijn kinderen maar ik ga de Nederlandse clubs bijna interessant vinden door jouw schrijven.

  Ik weet niet goed welke week je beschreven hebt maar volgens mij is het vrijdag nog geen eerste kerstdag, gelukkig. Dan is het ‘pas’ 18 december.

  Ik wens je een fijne dag en een rustige week voor zover mogelijk.

  Kus, Noirona

  1. Marion schreef:

   Ik bedoelde deze week én de daaropvolgende week. Nee, het is nog geen kerst. Dat zou helemaal dramatisch zijn hahaha! X

   1. Noirona schreef:

    Zeg dat wel, mijn huis en hoofd is nog absoluut niet klaar voor de kerst. Zo heb ik nog even de tijd om een kerstgevoel te kweken. X.

 7. marielle schreef:

  wat een mooie kaart!
  Waarover je schrijft is aan jezelf! Eerlijk vind ik het fijn dat je ookschrijft over de depressie en hoe het nu gaat, dat is voor nu de realiteit hoe erg ik het ook voor je vind!

  m.b.t de evaluatie, wees maar eerlijk! het gaat om jou en wat jij nodig hebt!

  Fijne zondag en sterkte met alles!

  1. marielle schreef:

   ps: vergat ik nog te zeggen: prachtig die instragram foto’s!!

  2. Marion schreef:

   Ja, ik ga mijn best doen eerlijk te zijn. Dank je wel. X

 8. altijdangelique schreef:

  Fijne zondag!

 9. Het was een bewogen week, dat zeker. Toch heb ik enorm veel respect voor de openheid erin, maar ook je relativerend vermogen.

  Leuk je sinds deze week op instagram te hebben. Wens je een fijne zondag en hoop dat komende weken er steeds meer lichtpuntjes gaan schijnen.

  Liefs.

 10. Boekenworm schreef:

  Ik vind het super dat je de moed hebt om je diepe gevoelens te uiten! Ik wou dat ik het ook kon/durfde… Zodra ik om hulp schreeuw, schuiven mijn vrienden me netjes aan de kant… Is het ‘ja, dees periode is voor veel mensen moeilijk’… Zij hebben totaal geen besef waar ik door moet en hoe erg ik mijn pedalen aan het verliezen ben! Doen zelfs niet de moeite om mijn blog te lezen of te reageren…

  1. Marion schreef:

   Ik zou zeggen: Probeer het eens! Knal het er eens uit. Heb je ooit een gekke reactie gezien hier op mijn blog? Volgens mij is er alleen maar meer begrip gekomen. Medeleven. Ondersteuning. Wat kan er misgaan? Probeer het eens. Hoe eng het ook is.

   1. Boekenworm schreef:

    Heb ik al geprobeerd… Ze schuiven me netjes aan de kant en posten op hun FB foto’s à la ‘shoppen met friends!’, natuurlijk met de nodige leuke foto’s bij… Als ik hen bel nemen ze of niet op of is het ‘iedereen heeft het moeilijk in deze periode’… De enigen die het begrijpen zijn mijn lotgenoten…

    1. Marion schreef:

     Dat herken ik wel. Lotgenoten zijn ook eigenlijk de enige die het echt kunnen begrijpen. Alhoewel je van je vrienden wel zou mogen verwachten dat ze hun best doen je te begrijpen. Ongeacht of het lukt of niet. Sterkte.

     1. Boekenworm schreef:

      Een beetje begrip is inderdaad welkom… Zit er echt door op dit moment… Mn vader, mijn eigen zorgen en pijnen, als je dan ook nog es aan de kant word geschoven door je vrienden, geeft je niet echt een opkikker… Ben dus echt weer op het randje aan het balanceren…

      1. Marion schreef:

       Heb je ergens een plek waar je contact kunt hebben met lotgenoten om zo toch je verhaal kwijt te kunnen? Zoals ik bijvoorbeeld destijds op het eetstoornisforum of nu op mijn blog?

      2. Boekenworm schreef:

       Ja hoor, ik moet om de 14 dagen naar het ziekenhuis en ken veel van deze mensen na 4 jaar al wel heel goed. Maar het zou fijn zijn moest mijn naaste omgeving ook wat begrip tonen…

 11. Robin schreef:

  Nou je schrijft nog als vanouds hoor, ondanks de pillen. Ik lees je serieuze stukjes trouwens ook graag. Het “voordeel” als je langer of vaker depressief bent vind ik dat het je minder overvalt en je beter weet wat je aan jezelf hebt.

  Ik heb trouwens deze week een jonge beginnende blogger gesteund en gewezen op 113online. Ze heeft nu een afspraak om te chatten en heeft ook al met haar omgeving gepraat. Ze heeft het zelf gedaan, maar het idee dat ik kon helpen deed me goed.

  Fijne zondag!

  1. Marion schreef:

   Het is belangrijk dat mensen weten waar ze terecht kunnen en dat ze weten dat ze er niet alleen voorstaan. Fijn dat je kon helpen!

 12. Jaixy schreef:

  Fijne zondag!! En succes met je weekplanning. Denk goed om jezelf 😘

  1. Marion schreef:

   Doe ik. Dank je wel. X

 13. Mel (Hippo256) schreef:

  Goed dat je hierover blijft schrijven, omdat dat is wat je gevoel zegt en omdat je merkt dat het nodig is. Dat het voor jou baat heeft, is belangrijker dan statistieken. Succes met alle afspraken de komende periode!

  1. Marion schreef:

   Precies! Die statistieken zijn dan jammer. Het voelt goed, dat is het belangrijkste. Thanks!

 14. Elise schreef:

  Goedzo, statistieken allemaal leuk en aardig; maar de mensen helpen en aandacht geven die het nodig hebben én schrijven wat jij wilt is veel belangrijker ❤ Fijne zondag lieve Marion.

  1. Marion schreef:

   Gelukkig is mijn blog niet mijn bron van inkomsten, dus ik hoef geen rekening te houden met statistieken. Heerlijk is dat!

 15. Zo mooi wat je doet met je blogs Marion. Blijf vooral doen wat voor jou goed voelt X

 16. Wat bijzonder dat je met je verhaal die mensen hebt weten te helpen! Dat is inderdaad veel belangrijker dan statistieken.. Goed dat je dit doet!

  1. Marion schreef:

   Veel belangrijker inderdaad! Thanks.

 17. Anita | Mindjoy schreef:

  Openheid zorgt zeker voor herkenning en dat mensen zich ook open durven stellen. Door mijn artikel over mijn miskraam kreeg ik ook mailtjes met soortgelijke verhalen. Blijf doen wat je doet Marion, het is je eigen plekje op het wereldwijde web!

  1. Marion schreef:

   Mooi is dat, hè? Herkenning is zo fijn. Je voelt je even minder alleen en dat maakt het niet makkelijker, maar wel ietsje draaglijker. X

 18. BySilke schreef:

  Wat een mooi lijstje heb je weer gemaakt van je week. Ook heel fijn dat je buurjongen nog eens kwam! Succes volgende week ❤

 19. Nicky schreef:

  Ik moet toegeven: ik lees niet (meer) frequent alle blogposts van alle blogs die ik ooit begon te volgen. Ik heb er geen tijd (meer) voor. Wel las ik toevallig deze week een post met al die gedachten die niet had, maar waar je het wel over gehad had met je psych (een crisisplan noemde je het, geloof ik). Dat greep me best aan, dus mij heb je ook beroerd met je blogs deze week. Wat ik nog wou meegeven: ook al zie je aan je statistieken dat mensen erbij wegklikken, wéét dat je in de eerste plaats voor jezelf schrijft. Als jij er nood aan hebt, schrijf er dan over. En dat je iemand door jouw post kunnen overtuigen hebt het niet doet, is alleen maar mooi. Ik hoop dat jullie verder contact houden. Verder wens ik je veel succes komende week!

  1. Marion schreef:

   Kan ik goed begrijpen. Het werd mij op een gegeven ook echt teveel. Wel heel lief dat je nu dan toch even een reactie achterlaat. Dank je wel!

 20. Sara schreef:

  Wat goed dat je besluit om, ondanks dat de statistieken laten zien dat je “depri artikelen” minder goed gelezen worden, je hier toch mee doorgaat om bepaalde lezeressen een hart onder de riem te steken. Echt heel erg mooi en krachtig van je Marion!

 21. Joyce schreef:

  Ik ben fan van het kaartje wat je deelt want daar gaat het om, dat je op mensen terug kan vallen ❤ knuffel voor jou

 22. Simplynspecial schreef:

  Ik heb je artikelen een beetje gemist volgens mij. Niets van meegekregen. Wel heavy zeg, maar kei goed dat er mensen zijn die hoop krijgen door jouw artikelen. Dat is (mede) waar je het voor doet. Mensen hoop en herkenning geven, naast het gewoon van je afschrijven. Dat denk ik tenminste. Laat je vooral niet tegenhouden door je statistieken, als jij graag van je afschrijft lekker doen. Ik vind het mooi dat er iemand is die nu stappen gaat ondernemen.

  1. Marion schreef:

   Ja, dat laatste, daar ben ik zo dankbaar voor! X

 23. Isolde schreef:

  Hmm, ik ben geloof ik in de bekende val getrapt de afgelopen week. Niet weten wat te zeggen, en dan maar niks zeggen. In elk geval wil ik dat je weet dat ik al je artikelen gelezen heb, en het goed vind dat je dit onderwerp zo bespreekbaar maakt. Het greep me echt aan, wat ik allemaal las van de week. Ik hoop dat je snel de weg omhoog weer wat kan vinden.

  1. Marion schreef:

   Is ook goed, hoor. Ik heb dat ook regelmatig. No worries. Lief van je. X

 24. Sabine schreef:

  Wat mooi die mailtjes die je hebt gekregen! Ook als je één iemand kunt helpen heb je al heel vele bereikt denk ik! Leuk trouwens dat jullie oude buurjongen langskwam 🙂

  1. Marion schreef:

   Ja, dat was echt superleuk!

 25. Linda schreef:

  Lieve Marion, ik vind het zo naar om te lezen dat je het zo zwaar hebt. En ben heel erg blij dat je toch alles met beiden handen aanpakt, en ik hoop daarmee dat de scherpe, sombere randjes er snel af zullen zijn. Dat verdien jij, om je goed te voelen en lekker in je vel te zitten. Al is de weg lang, ik hoor je vechtlust nog steeds in je schrijven!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Linda! ♥

 26. Het was me het voetbalweekendje wel zeg. Er zullen maar weinig mensen zijn die de toto volledig goed in hebben gevuld.
  Hopelijk heb je ondanks alles ook zelf een fijn weekend gehad!

  1. Marion schreef:

   Hou op, schei uit zeg….

 27. jackiedeklerk schreef:

  wat leuk dat de buurjongen na 10 jaar weer op de stoep staat, hij heeft er duidelijk goede herinneringen aan…
  Van voetbal heb ik dit keer niet veel mee gekregen, alleen 2 pubers die af en toe wat uitslagen riepen, en elkaar gek liepen te maken (een 010 en 020 samen gaat best 😉 )

  Die kaarten, mooi ♥ lief dat iemand aan jouw dacht…

  Fijne week babe

 28. Wanda schreef:

  Ik blijf het moedig vinden hoe open en kwetsbaar je je opstelt over die onderwerp waar toch nog te vaak een taboe op rust. Bij het schrijven moet je gewoon geen rekening houden met wat anderen graag willen lezen, het is tenslotte jouw blog en jij bepaalt de inhoud ervan!

 29. Morgaine schreef:

  Ik zie dat ik je al had geliked, zonder te lezen nog, en nu is het alweer dinsdag, wat vliegt de tijd vind je niet? 😉 Een heel mooi stuk en ja die docu Strohalm echt heel erg mooi en integer, die heb ik dus nog midden in de nacht zitten kijken omdat ik zo nieuwsgierig was geworden. Ik ben blij dat jij dit zo kunt doen, iets wat ik nog niet zou kunnen, er zo open over schrijven of vertellen. Daarom lees ik jou juist zo graag en ben ik blij met de resultaten. En de afhakers, weten gewoon niet wat het is, soi toch?

  Roos komt zo, van Daily dose of… 😉 dus ga ik zo mijn schoenen aantrekken en haar van het station afhalen, ik heb genoten weer van jouw andere verhalen ook, die buurjongen, hahaha ja erg begrijpelijk, zowel van hem uit als uiteindelijk van jou uit, dit heb ik ook ooit eens meegemaakt, kind van een ander bla. Toch leuk om hem nu weer eens gezien te hebben en te zien wat ervan geworden is, vind ik ook, als ik nu de oude klasgenoten van mijn dochter tegen kom bijv.

  Geniet van alles! Vooral van je boompje!
  X

 30. Wat goed dat je toch ten minste al 2 mensen door jouw artikel hebt kunnen helpen. Je ziet wel wat zoiets kan doen! Gewoon blijven doen als jij dat wil/nodig acht! Echt onwijs veel respect voor je!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.